Vaahteramalja 9.9.2023

Anonyymi-ap

Se olisi kauden viimeisen rypistys jefua kohta edessä, the winner takes it all, kuten kliseinen sanonta kuuluu. Viimeisiä keskinäisiä pelejä ei ehkä pidä liikaa tuijottaa, mutta jotain osviittaa ne kyllä antavat (katselen tässä asioita lähinnä Porvoolaissilmin).

Vihree voitti ne molemmat koitokset; Kauden alussa Seinäjoella oli Porvoon rosteri sen verran vajaa, että tuloksena oli selkeä kotivoitto. Porvoossa Cro meni puoliajalle 0 -21 taululla ja lopputulos tiukasti 21-28 vieraille. Kotijoukkue heräsi taas vasta puoliajalla (kuten tapana oli) ja itseasiassa pääsi jo pisteen päähän vähän ennen loppua, mutta tuomaristo näki asian toisin. Peli oli tasainen, jossa Cro eteni juosten ja heittäen n.400y ja But lähinnä heittäen.300y. Melko hyvin But puolustus pystyi pitämään Powellin, mutta törmättyään muuriin kaveri pysyi pystyssä ja pomppasi muutaman kerran kiertäen ja keskireiästä vielä aika mukavia siivuja. Huomattavaa vielä, että Cro poisaolijoita oli Migu, Juhani ja Akseli. Porvoolta oli kovin syömähammas Vuokko sairaana ja Bryant jo tuolloin klesana ollen lähinnä aitiopaikalla seuraamassa Powellin etenemistä kentällä. Sen jälkeen Porvoo on vahvistunut Jordyn, Villen ja Brandonin huikeilla otteilla.

No mites finaalissa; Porvoon hyökkäys oli melko solid koko välierän Punaisia vastaan, kun vaan Gwinner malttaa pysyä poketissa ja heittää sitä palloa silloin, kun heittopeli on kutsuttuna (kuten koikkis sanoo, silloin loistava wr osasto saa tehtyä työnsä). Porvoon etu on wr osaston suoranopeus, jos pelit kehittyvät liian kauan ja Cro puolustus ehtii ns. iholle, selkeä etu on menetetty. Värinen on merkitty epävarmaksi viime pelin jalkavammasta johtuen(ei voi olla vaikuttamatta liikkuvuuteen) ja Jallowhan on hidas jalalla, niin tähän cro heikompaan osa-alueeseen on myös hyvä iskeä. Cro on blitsannut melko vähän, mutta jos Gwinner juhlii pitkään linjan takana, niin odotettavissa on blitsejä ja mitä paremmin ne osuvat niin sen enemmän niitä kyllä viljellään. Tähän on But hyökkäyksen varauduttava pelikutsuin (Jallow keskeltä, muut ulkoa) siis muutenkin kuin juosta Cro puolustajan syliin menettäen jaardeja, nyt täytyy olla peleissä pelin sisällä eikä vain noudattaa pelkkää etukäteen tehtyä suunnitelmaa. Sikäli taas on Lind ja Gwinner paljon vartioina ja isojen asioiden äärellä kaiken hyvän toteutumisen suhteen. Mikon viime pelin haastattelu kertoo kaiken, hän pistää kaikkensa finaaliin ja niin tekee varmasti koko hyökkäys.

But puolustuksen isoimmat asiat ovat; missä on Powell (vastustajan suurin factor vaikuttaa peliin), kenellä on pallo ja nyt ne vastuut on tultava selkäytimestä pyytämättä, empimättä ja viiveettä kuten entiselle pohjanmaalaiselle pääministerille. Cro vaihtaa peliä kuin poikamies emäntää (tai päinvastoin riippuen kuka vie ja kuka vikisee). Nyt täytyy sivurajan olla hereillä aivan koko ajan, että kentällä on aina paras matchup. Cro on näyttänyt emptyä, spreadia, kolmen/kahden/yhden rissun settiä muuntuen siis jopa 6-7 linjamiehen monsteriksi ja tupla wingiä Whiteheadin ja Powellin edessä (tai snäpit jopa suoraan suoraan Powellille or you name it). Sitte vielä juoksuttaa kaikkia motion variaatioita ja feikkaa juoksua heittäessään ja päinvastoin, heittää mielellään tripsiin flätille screenejä (koska osaa heittää kovaa laakana ja nopeasti) sekä tykkää juoksuttaa rissut ristiin kulmiin. Siis he tekevät, varioivat ja suorittavat hyvin, mutta eivät esitä mitään mihin BUT ei pysty vastaamaan kunhan oikea miehistö on kentällä ja kaikki tapahtuu nopeasti, nyt ei saa empiä. Luvut ja vastuut täytyy olla jokaisella kunnossa, päässä nopeammin kuin ydinjatkeella riippumatta onko peliä nähty aiemmin vai ei. Se Whitehead pystyy juoksemaan toiseen suuntaan ja pysähtyy ja heittää laakana vastakkaiseen suuntaan, jos vastuut eivät ole kunnossa tulee taas todella pahaa jälkeä! Ja seisovat huddlessa ja siirtyvät nopeasti snäppiin ja käyttävät no huddlea aseena, siis nyt täytyy olla jokaisen äijän valmiina ja sivurajaa/valmennusta myöden, AIKA SYÖ AINA HITAAT. Mutta crolla ei ole mitään mihin BUT puolustus ei pysty vastaamaan kunhan JOUKKUE pelaa ja aistii NYT JOUKKUEENA, jokaiseen muodostelmaan löytyy loistavat vastineet iskeä kovaa ja oikea aikaisesti, noilla lahjakkuuksilla linjapelien voittaja on aina lähellä mestaruutta, nyt on saatava koneesta kaikki irti.

Tähän on hyvä lopettaa paasaus, tsemiä hurjasti finaalipeliin PORVOO BUTCHERS.

JVM

17

1507

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Brandonin nykykunto ? Omissa silmissä näytti enemmän että breikiltä tultu kuin parrasvaloista.
      Jordy vs. KITTNERR 100-0 Joskin red qb avustuksella.
      Kyllähän pohjanmaa saa tauluun 17-28 pojoo mutta mitä winnerG tekee ratkasee pelin.

    • Anonyymi

      He he hellettä pohjanmaalle finaaliin , jos ei aivan niin ennusteen mukaan siinä +23'C.
      Hyvä näin.

    • Anonyymi
    • Anonyymi

      Näkyy tv kanava Jim tää teurastus matsi.

    • Anonyymi
    • Anonyymi

      Hey You, mopo keulii jo.

      Mikko, järjestä ensviikolla Porvoossa torijuhlat, alkuviikosta 20oC lämpöö ja märkää. Ootte ansainnut rokettia ja maammelaulun ;)

      Keitä ne on ne sankarit, sellaiset sankari miehet...jeesh.

      JVM

    • Anonyymi

      Ollaan juututtu tänne lakeuksille, se sp:n tarjoama juoma jotenkin kusettaa pientä nöyrää ihmistä. Niin jäi sanomatta, että älkää vaan kutsuko sitä mäkkäriä juhliin, rikkoo vaan taas sen pokaalin....Mikko ei tykkää, joutuu loppuvuoden ettiin ja limaaman niitä pulikoita kasaan, Roope on niin tarkka siitä maljasta...over and out.

      AI niin viikon viimeinen aforismi, elämä on ihanaa,kun sen oikein oivaltaa. Eläkäähän ihmisiksi ja nauttikaa voitosta...

      JVM

    • Anonyymi

      Onnittelut Porvooseen, ansaittu voitto ja se tärkein eli kauden viimeinen.

      Seinäjoki oli liikkeellä todella mielikuvituksettomalla pelikirjalla eikä Porvookaan mitään uutta tuonut peliin; suoritti varmemmin kuin Seinäjoki.

      Puolustukset oli eilen isossa roolissa ja siinä Porvoon valmennus pesi Seinäjokiset 100-0.

      Pari huomiota sajl tiedotukselle: kaikki eivät seuraa sosiaalista mediaa. sajl.fi (joka ymmärtääkseni on lajin todellinen kotisivu) ei ole vieläkään noteerannut Suomen Mestaria, mikä mielestäni on todella outoa. Ehkä mestaruuspeli ei kuulu kaikille tai sivustolla vierailevat ainoastaan VIP ja H.O.F jäsenet.

      Kun katseli ennen peliä tehtyä ennakkoa, niin joku taho osaa tehdä haastatteluja jne. joita nykykypäivänä voi käyttää muuallakin kuin TV-lähetyksessä. Lajilla varmaankin on tavoitteena tavoittaa mahdollisimman paljon ihmisiä eikä pelkästään sosiaalisen median ja Ruutu seuraajat.

      Yhteenvetona: tuote oli hyvä, tiedotus siitä liikkuu jossain 80- ja 90-luvun taitteessa. Sille tarvitsisi oikeasti tehdä jotain eikä odottaa ensi kesän kesälomia.

      MOI

    • Anonyymi

      Peukku vaahteramaljan lähetykselle ja ennakkostudiolle ja sille että näkyi ilmaiskanavalla. Kameroitakin oli kai käytössä enemmän kuin runkosarjapeleissä. Hyvä että on panostettu ja toivoisi että finaali olisi saanut arvoisensa kohtelun myös liiton eri kanavissa. Nyt oli vähäistä ja sisällöltään kuivaa.

    • Anonyymi

      Hannu Hand oli Mestareiden 12. Pelaaja,(4 pallonmenetystä hopiajengille)voidaan toki panna tunaroinnin piikkiin jos laitafutaaja pudottaa ihan itse pelivälineen , potkun palauttaja sählää kopin ja 2 vielä muuta. Kuten tiedämme tasasen pelin nämä ratkaisevat.
      Porvoon puolustusta vahvistivat uudet loppukauden ukot ja nappiin menny pelisuunnitelma. Sehän ei ole uusi asia että Powerb "mukava" pelataan pois mikäli ainut uhka.. En muista milloin olisi viimeksi juoksulla maljasta otettu koppi, Sjoen heittosirkuksen pilasi Porvoon vahva takapuolustus joten ei tullut apuja taivaan kautta juoksulle.
      Gwinnerhän pelasi myös loistavasti, jätti jalkoihin kundin joka hannaa (Sjoki qb) heittoo.
      Eerolle 3 kaappii ja ikää 18v , mihin tämä mies vielä menee.
      Porvoon RB panos ei ollenkaan pieni vaikkei jaardea mahdottomasti. Sitoo puolustusta eikä voi antaa yhtään siimaa muuten karkaa.
      Kokonaisuus ratkasee vaikka pienet jutut voi kääntää laivan.
      Tasanen kausi, yllätysvoittaja. Komein kausi vuosiin.

    • Anonyymi

      Yllättävä kikkapeli tämä Por Welligton , näytti olevan kesäterässä mutta loisti ratkaisevassa pelissä,
      Helpompi ilmaus :Seinäjoen olisi pitänyt pelata ukko pois. 14 = taklaus , yksin ja avustukset kertoo hyökkäyskoordinoinnin nukkuneen.

    • Anonyymi

      Ensiksi miten voikaan lauantain mentaalinen hyvinvointi kääntyä yhdessä yössä ruumiilliseen pahoinvointiin, niin helposti ja pyytämättä.
      Toiseksi kattelin innoissani taas NFL:n runkosarjan pelejä ja kyllä on eroa kaikessa tekemisessä verrattuna vaahteraan. Speed kills, meinas päätä huimata se tempo, räjähtävyys ja nopeus mikä iski taas silmään tai sitten olin vaan hitaalla (kuten tavallisesti).
      Kolmanneksi aattelin vielä ”vanhoilla tai sanotaanko eilisillä” silmillä ja muistilla vähän yhteen vetää mennyttä kautta ja mitalijoukkueita (joilla oikeasti oli mahdollisuus nostaa kannua loppukauden peliesitysten ja rosterin perusteella).

      Ajatuksenomaisesti kertailin pelinkehitystä, tasapainoa ja rosteria;

      Butchers;
      Peli kehittyi koko kauden, välillä oli heikompiakin hetkiä, mutta jos katsoo eilistä finaalia, niin mahtavasti kulki pallo hyökkäyksessä ja mikä harmonia oli puolustuksen tekemisessä. Juuri se tapa millä Gwinner asettui siihen pelintekijän rooliin ja pystyi ruokkimaan teurastajien kautta aikain ehkä kovinta rissukalustoa (finaalissa 235j). Myös juoksupelissä Kyei ja Hirvonen kehittyivät huikeasti kauden päätökseen tultaessa kuten myös Gwinnerin oikea aikaisuus häipyä jaloin tulevan säkin alta pois (finaalissa juosten153j). Pahimmat loukkaantumiset vältettiin, Heinoselle ja Pakkaselle löytyi hyvin paikkaajia, mm. Ville oli iso apu pelillisesti sekä kokeneen kaartin hengellisenä johtajana, monivuotisena mitallistina tuomassa rauhallisuutta miehistöön. Jordy ja Brandon ja Zachary olivat loistava kombo hankintoja, joista varsinkin Wellington osoittautui kultaakin kalliimmaksi (hassu sanonta, kun kultaa tuli, äijästä MVP). Puolustuksen fronttia parjattiin ja silti mielestäni Porvoolla oli paras kokonaisuus määrällisesti ja laadullisesti haastamaan varsinkin CRO juoksuhyökkäys (useampaa laadukasta vaihtopelaajaa pystyi kierrättämäänkin siis). Pelillisesti nopea hyökkäyskalusto vaatii juuri nähdyn kaltaista vahvaa heittopeliä, jossa puolustajat jätetään oikeaoppisesti suoritettuna riittävän monta kertaa ns. telineisiin ja tyhjän päälle alueille, jotta voitto saadaan kairattua historian kirjoihin. Ja ilman vahvaa juoksua ja juoksu uhkaa, mikään hyökkäys ei välttämättä saa keppejä kovin rivakasti liikkumaan. Valmennukselta paras suoritus molemmin puolin palloa finaalissa ja se henki mikä näkyi ja huokui siitä päättäväisyydestä pelaajien kesken (sen vaan jotenkin aistii onko sitä vai ei). Jotenkin porukasta näkyi, että kesän Stee ja Roo voittojen jälkeen alkoivat itsekkin oikeasti uskoa finaaliin eikä se ollut enää mitään vuoden alun löpinää puheissa ja tavoitteissa. Se loppukiri tässä viimeisinä viikkoina oli valtaisa, se henki mikä yhdisti tekemällä, reenaamalla ja tsempaamalla tarttui ja teki joukkueesta todellisen JOUKKUEEN. En ole mielestäni koskaan nähnyt finaalissa BUT joukkueen jopa heittävän palloa pelin lopussa johtoasemassa noin hyvin fokusoituneena, kun kuitenkin perusajatuksena on yrittää siirtää keppejä ja kuluttaa kelloa (varsinkin kun kaikki tietää miten hyvin CRO juoksua puolustaa).

      Tuji näemmä sen verran pituutta, että piti jakaa osiin.....

      JVM

      • Anonyymi

        Roosters;
        Kakkoseksi nostaisin kuitenkin roostersin, koska monipuolisena juoksu ja heittojoukkueena heillä oli etukäteen ajatellen enemmän valtteja taskussaan kuin muilla jäljellä olevilla haastajilla. Rooster koki kovat kolaukset menetettyään alkukaudesta Pajarisen ja välierään Hämäläisen ja silti väitän, että ottelu kaatui kuitenkin enemmän hyökkäyspelin balanssiin ja toteutukseen kuin pelkästään juoksuun, kun niitä jaardeja tuli kuitenkin juosten vähän toista sataa. Pidän roota kauden kovimpana parantajana ennen välierää ja silti tulos oli mikä oli, yhden intterin paiskaaminen sai heittopelin välierässäkin pois tolaltaan (tai siltä se silmään näytti). Linja pelaaminen oli riittävän hyvää, ajoin parasta mitä vaahterassa voi tarjota (vaihtomiesten kapeus toki on aina tiukoissa peleissä ongelma väsymisen antamasta edusta vastustajalle). Puolustuksen linja antoi kovemman haasteen heittopelin onnistumiselle kuin finaalin CRO linja. Suurimmat heikkoudet olivat tukimiesosastolla ja takakentällä, mutta silti niidenkin taso olisi ollut riittävä, jos hyökkäys olisi edennyt ja tehnyt perustehtävänsä. Hyökkäysvuorot eivät pystyneet toteuttamaan heittämällä sitä tehtävää, mihin loistava rissu kalustokin olisi ollut käytettävissä ja valmiina. Kittner otettiin pois tuplaten Porvoon toimesta, siis voiko asiassa myös päätellä, että kun pelinrakentaja on aina tottunut kääntymään tietyn pelaajan suuntaan kriittisimmillä hetkillä, niin pelivisio tai valmennuksen kyky oli liian kapea uskomaan muiden tehdä niitä uusiin yrityksiin johtavia pallon kiinniottoja. Jolloin aika oli, meni ja loppui. Joukkue alkoi tekemään enemmän ja enemmän asioita jotka olivat melko kaukana ennalta sovitun pelikirjan sivuilta. Eli joukkue ei ollut riittävän yhtenäinen ja valmis voittamaan sitä ennalta sovittua missiota ja ”ns. pisteitä jätettiin kentälle”. Muutaman hyökkäyksen linjan pelaajan naamalta paistoi valtava turhautuminen, eivät omalla tavallaan tiukentaneet sitä JOUKKUE liitosta vaan enemmänkin vievät peliä kauemmas uriltaan. Välierän alku oli punaista unelmaa ja loppu lähellä sitä Porvoonkin alkukaudesta esittämää epäuskoa omaan tekemiseen. Kun sulla on kaikki mitä tarvitaan ja silti ei ole mitään, jos ei siihen itse usko tai pysty toteuttamaan monista toistoista ja harjoitteista huolimatta.

        JVM


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Roosters;
        Kakkoseksi nostaisin kuitenkin roostersin, koska monipuolisena juoksu ja heittojoukkueena heillä oli etukäteen ajatellen enemmän valtteja taskussaan kuin muilla jäljellä olevilla haastajilla. Rooster koki kovat kolaukset menetettyään alkukaudesta Pajarisen ja välierään Hämäläisen ja silti väitän, että ottelu kaatui kuitenkin enemmän hyökkäyspelin balanssiin ja toteutukseen kuin pelkästään juoksuun, kun niitä jaardeja tuli kuitenkin juosten vähän toista sataa. Pidän roota kauden kovimpana parantajana ennen välierää ja silti tulos oli mikä oli, yhden intterin paiskaaminen sai heittopelin välierässäkin pois tolaltaan (tai siltä se silmään näytti). Linja pelaaminen oli riittävän hyvää, ajoin parasta mitä vaahterassa voi tarjota (vaihtomiesten kapeus toki on aina tiukoissa peleissä ongelma väsymisen antamasta edusta vastustajalle). Puolustuksen linja antoi kovemman haasteen heittopelin onnistumiselle kuin finaalin CRO linja. Suurimmat heikkoudet olivat tukimiesosastolla ja takakentällä, mutta silti niidenkin taso olisi ollut riittävä, jos hyökkäys olisi edennyt ja tehnyt perustehtävänsä. Hyökkäysvuorot eivät pystyneet toteuttamaan heittämällä sitä tehtävää, mihin loistava rissu kalustokin olisi ollut käytettävissä ja valmiina. Kittner otettiin pois tuplaten Porvoon toimesta, siis voiko asiassa myös päätellä, että kun pelinrakentaja on aina tottunut kääntymään tietyn pelaajan suuntaan kriittisimmillä hetkillä, niin pelivisio tai valmennuksen kyky oli liian kapea uskomaan muiden tehdä niitä uusiin yrityksiin johtavia pallon kiinniottoja. Jolloin aika oli, meni ja loppui. Joukkue alkoi tekemään enemmän ja enemmän asioita jotka olivat melko kaukana ennalta sovitun pelikirjan sivuilta. Eli joukkue ei ollut riittävän yhtenäinen ja valmis voittamaan sitä ennalta sovittua missiota ja ”ns. pisteitä jätettiin kentälle”. Muutaman hyökkäyksen linjan pelaajan naamalta paistoi valtava turhautuminen, eivät omalla tavallaan tiukentaneet sitä JOUKKUE liitosta vaan enemmänkin vievät peliä kauemmas uriltaan. Välierän alku oli punaista unelmaa ja loppu lähellä sitä Porvoonkin alkukaudesta esittämää epäuskoa omaan tekemiseen. Kun sulla on kaikki mitä tarvitaan ja silti ei ole mitään, jos ei siihen itse usko tai pysty toteuttamaan monista toistoista ja harjoitteista huolimatta.

        JVM

        Crocodiles;

        Crocoille sattui yksi iso menetys, kun Värinen ei ollut kunnossa enää finaalissa, mutta muuten melko täysi varustus rosterissa. Minusta Rosteri oli hyvä, mutta ei sieltä vastaavalla tavalla kukaan erottunut kuin muilta joukkueilta joku yksilö tai osa-alue erottuu, DL/tukimies osasto toki erityisen vahva juoksua vastaan ja OL antoi hyvän mahdollisuuden juoksuun ja heittoon. Roosters, Crusader ja Porvoo osoittivat jo runkosarjassa, että monipuolisella hyökkäyspelillä Cro frontti on vaikeuksissa (endit tai blitsit eivät päässeet ns. iholle tai naamalle) ja heittokin upposi takakenttään riittävästi, jotta kepit sivurajalla liikkuvat. Minun silmissä heikoin osa-alue oli tukimiesosasto varsinkin kun Värinen ei ollut enää pelikuntoinen.
        Siis Crocodiles on hallinnut runkosarjaa vahvan juoksupelin avulla, aina kun tuli pelillisesti vaikeaa Powellille annettiin ja hän otti sekä kantoi Joukkueen voittoon. Valmennus varioi pelejä kyllä aivan kuin olisi haluttu näyttää eri vaihtoehtojen mahdollisuuksia sen sijaan, että olisi poimittu ja kehitetty niitä omia ja omille vahvuuksille soveltuvia. Jos vastustajalla on kalusto kaikkiin variaatioihin (kuten finaalissa yleensä on) niin vaihtamalla toiseen, kolmanteen tai yhdeksänteen peliin ei kyllä tuo autuutta siihen onnistumiseen. Heti kun muodostelma kikkailu ja juoksu alkoivatkin sakkaamaan, niin heittopeli teki saman tenän (juoksu 122j ja heitto vain 88j) tuoden sitten vielä ne monet pallon menetykset sivutuotteenaan. Pelinkehittäminen vaikutti epäonnistuneen (henkilökohtainen mielipide kuten kaikki mitä tässä esitän) johtaen sitten finaalissa epäbalanssiin jota ei pystytty oikaisemaan pelin kuluessa (mikä on melko selvä johdannainen, ei niitä hetkessä mikään muuksi muuta). Kello teki vielä lopussa tehtävänsä ja lopetti turhautuneen joukkueen pyristelyt. CRO rosteri oli kunnossa, mutta valitsivat kaudella periaatteellisen päätöksen jatkaa runkosarjassa kokeiltuja muodostelmahirviöitä ja feikkeihin perustuvaa yllättämistä. Nykyään vaahteran top joukkueet eivät kyllä enää finaalissa yleensä sorru jatkuviin ja perustavaa oleviin vastuu ja lukuvirheisiin ja kun se heittopelin saumaton hiominen olisi vienyt vastustajan vaikeampaan asemaan puolustaa sitä hyökkäyksen tahtoa kirjoittaa uusia numeroita taululle. Hyvää yksiulotteisuutta on aina helpompi puolustaa kuin vaarallista kaksiteräistä miekkaa hyvässä mielessä, joka pitää taktiset asiat ja vastuut aina helpommin liipaisimella.

        Cedric Hosean aikaisesta juoksuähkystä matka on jatkunut ja olen nykyään sympatioissani pelillisesti lähempänä mm. Kansas Cityn ja Buffalon toteuttamaa harmoniaa ja tasapainoa. Minun mielestä jefu hyökkäyspelinä elää ja hengittää yhä enemmässä määrin heittopelin voimin, heiton ja juoksun tasapaino taas tekee aina uusia tulevia mestareita.

        JVM


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Crocodiles;

        Crocoille sattui yksi iso menetys, kun Värinen ei ollut kunnossa enää finaalissa, mutta muuten melko täysi varustus rosterissa. Minusta Rosteri oli hyvä, mutta ei sieltä vastaavalla tavalla kukaan erottunut kuin muilta joukkueilta joku yksilö tai osa-alue erottuu, DL/tukimies osasto toki erityisen vahva juoksua vastaan ja OL antoi hyvän mahdollisuuden juoksuun ja heittoon. Roosters, Crusader ja Porvoo osoittivat jo runkosarjassa, että monipuolisella hyökkäyspelillä Cro frontti on vaikeuksissa (endit tai blitsit eivät päässeet ns. iholle tai naamalle) ja heittokin upposi takakenttään riittävästi, jotta kepit sivurajalla liikkuvat. Minun silmissä heikoin osa-alue oli tukimiesosasto varsinkin kun Värinen ei ollut enää pelikuntoinen.
        Siis Crocodiles on hallinnut runkosarjaa vahvan juoksupelin avulla, aina kun tuli pelillisesti vaikeaa Powellille annettiin ja hän otti sekä kantoi Joukkueen voittoon. Valmennus varioi pelejä kyllä aivan kuin olisi haluttu näyttää eri vaihtoehtojen mahdollisuuksia sen sijaan, että olisi poimittu ja kehitetty niitä omia ja omille vahvuuksille soveltuvia. Jos vastustajalla on kalusto kaikkiin variaatioihin (kuten finaalissa yleensä on) niin vaihtamalla toiseen, kolmanteen tai yhdeksänteen peliin ei kyllä tuo autuutta siihen onnistumiseen. Heti kun muodostelma kikkailu ja juoksu alkoivatkin sakkaamaan, niin heittopeli teki saman tenän (juoksu 122j ja heitto vain 88j) tuoden sitten vielä ne monet pallon menetykset sivutuotteenaan. Pelinkehittäminen vaikutti epäonnistuneen (henkilökohtainen mielipide kuten kaikki mitä tässä esitän) johtaen sitten finaalissa epäbalanssiin jota ei pystytty oikaisemaan pelin kuluessa (mikä on melko selvä johdannainen, ei niitä hetkessä mikään muuksi muuta). Kello teki vielä lopussa tehtävänsä ja lopetti turhautuneen joukkueen pyristelyt. CRO rosteri oli kunnossa, mutta valitsivat kaudella periaatteellisen päätöksen jatkaa runkosarjassa kokeiltuja muodostelmahirviöitä ja feikkeihin perustuvaa yllättämistä. Nykyään vaahteran top joukkueet eivät kyllä enää finaalissa yleensä sorru jatkuviin ja perustavaa oleviin vastuu ja lukuvirheisiin ja kun se heittopelin saumaton hiominen olisi vienyt vastustajan vaikeampaan asemaan puolustaa sitä hyökkäyksen tahtoa kirjoittaa uusia numeroita taululle. Hyvää yksiulotteisuutta on aina helpompi puolustaa kuin vaarallista kaksiteräistä miekkaa hyvässä mielessä, joka pitää taktiset asiat ja vastuut aina helpommin liipaisimella.

        Cedric Hosean aikaisesta juoksuähkystä matka on jatkunut ja olen nykyään sympatioissani pelillisesti lähempänä mm. Kansas Cityn ja Buffalon toteuttamaa harmoniaa ja tasapainoa. Minun mielestä jefu hyökkäyspelinä elää ja hengittää yhä enemmässä määrin heittopelin voimin, heiton ja juoksun tasapaino taas tekee aina uusia tulevia mestareita.

        JVM

        Ja korjaan vielä CRO osuuteen, Powell toki erottuu mahtavana urheilijana ja on vuosia erottunut ettei jää tekstistä väärinkäsitystä.

        JVM


    • Anonyymi
    • Anonyymi

      Täytyy olla kiitollinen, että yli kymmenen vuoden jälkeen malja palasi Porvooseen. Nyt kun tässä juhlahumussa muisti alkaa palaamaan pätkittäin ja muistuttamaan ikävällä tavalla taas edessä olevasta arjesta niin muutama sana vielä tulevaisuuteen.

      Pääosa joukkueesta on nuoria ja ensimmäinen mestaruus ei tarkoita sitä, että maailma ja ihminen pelipaikallaan olisivat tulleet valmiiksi vaan päinvastoin, oikein asiaa pohtiessaan huomaa tehneensä alkutaipaleellaan oikeita asioita päästessään johonkin pisteeseen elämässään. Kun katsoo mennyttä kautta niin huomaa, että matkan varrella sattui paljon fysiikkaan ja mentaalitasoon liittyviä virheitä, pelaajia pääsi livahtamaan selän taakse, huonoja taklauksia, kaksinkamppailujen häviämisiä, pallot putoavat käsistä tai ei vaan ehtinyt ensimmäisenä paikkaan, johon alun perin peli oli suunniteltu.

      Pelin vaatimuksia ovat mm. voima, nopeus, ketteryys ja kestävyys. Mutta kun tämäkään ei riitä vaan lisäksi vaaditaan räjähtävää voimaa sekä nopeus- että voimakestävyyttä sekä suunnanmuutosnopeutta. Eikä tässä vielä kaikki vaan nopea päätöksenteko ja kova henkinen kapasiteetti, jotta olet pelin sisällä ja ymmärrät opettelemasi asiat nopeammin kuin kukaan muu ollaksesi voittaja henkilökohtaisella tasollasi. Huippuun viritetyillä ominaisuuksillasi ja teknisellä taituruudellasi pystyt nopeaan oikeaan ratkaisuun ja toteutukseen myös kentällä. Henkisiä ominaisuuksia korostetaan aina liian vähän, jokainen joka on elänyt ja joutunut vastuuseen omassa elämässään ymmärtää mentaalisen puolen luonteen vaikutuksen toimintaansa. Loppuun asti tekeminen ja yrittäminen vahvistavat itseluottamusta, kukaan ei voi vaatia enempää. Ja kun on rehellinen itselle, on varmasti myös silloin valmis voittamaan kaikki edessä olevat kaksinkamppailunsa. Olkoon sitten kyseessä urheilu, amerikkalainen jalkapallo tai OMA ELÄMÄ, oikealla asenteella jokaisesta kouliintuu varmasti voittajia.

      Näillä sanoin on helppo toivottaa hurjasti tsemiä Butchers joukkueelle seuraavaan harjoituskauteen. Pidetään jatkossakin malja Porvoossa ja tehdään seuraavista kausista omalla tavallaan yhtä ikimuistoisia kuin mennyt kausi antoi jokaiselle ilon aiheita puseroon.

      JVM

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Maksetaanko Vornaselle palkkaa 2 viikon sairaslomasta

      Eli torstain kännistä 2 viikon palkallinen sairasloma? Saako muut duunarit myös rännätä 2 viikkoa työnantajan laskuun?
      Perussuomalaiset
      261
      2433
    2. Miksi tunnet vetoa..

      Miksi tunnet vetoa juuri häntä kohtaan? Mikä sen saa aikaan?
      Ikävä
      85
      1931
    3. Mitä te palstan ihanat naiset

      Ajattelette hyvin viisaista miehistä, jotka ovat koko ajan jotenkin oudosti väärässä? Vaikka älykkyysosamääräsi olisi 21
      Sinkut
      77
      1586
    4. Tapaus Vornanen

      Se oli torstai-ilta ja kansanedustaja Vornanen oli juhlimassa seurueensa kanssa pitkän edustusviikon jälkeen. Baarissa o
      Maailman menoa
      149
      1399
    5. Nainen, kohtelin sua kuin paskaa

      Ja silti odotin että annat kaiken anteeksi. Yllätyin kun niin ei käynytkään. Olethan kaikin puolin alle mun tason ja sun
      Ikävä
      65
      1244
    6. Nainen, seuraan sun uutta elämää

      Hieman naurattaa tuo sun uusi rooli 🤭. Kun et sovi siihen mitenkään. Mutta pakkohan sulla jokin paikka olla missä hämme
      Ikävä
      53
      1175
    7. Olet kaikki mitä ikinä tahdonkaan

      Voi sinä ihana Jarno olet just se ihminen keneen menin täysin ihastumaan. Kuin salama kirkkaalta taivaalta meidän koht
      Suhteet
      19
      1066
    8. Voi hitto Rinsessa säikähdin

      Että olitkin silloin joku huijari. Huh, sano ettet ole.
      Ikävä
      11
      1064
    9. Ilona Siekkinen

      Onko Ilona Siekkinen todellinen henkilö vai tekoälyllä luotu henkilö? Koostettu monesta eri kuvasta ja liitetty yhteen m
      Yhteiskunta
      1
      1000
    10. AVARN Security ja julkisen toimeksiannon laiton henkilörekisteri

      Kyseessä ei ole VR:än ylläpitämä, vaan Avarnin laiton henkilörekisteri. https://www.is.fi/kotimaa/art-2000000482739.htm
      Turvallisuuspalvelut
      13
      901
    Aihe