Näemmä kukkakaalia ja parsakalaia voi syödä myös raakana.
Yhden blogin mukaan parsakaali voi sisältää (melko paljon) matoja (josta en ollut kuullutkaan) ja siksi se raakana syödäkseen tulisi liottaa kylmässä suolavedessä ja sitten huuhdella huolellisesti. Muualta en vastaavaa ole lukenut.
Olen vierastanut noita terveyspommeja juurikin sen vuoksi ettei aina jaksaisi niitä keitellä, liian työlästä. Näinköhän pakkasen kautta ravinteet säilyisi.
Nyt sitten mietin miten noita saisi helposti liitettyä päivittäiseen ruokailuun.
Mitenköhän ne "viihtyisivät" jos niitä laittaisi väljässä vedessä pastankeiton loppuvaiheessa toviksi mukaan. Varret melko ohuiksi viipaloituina. Keittoveden pois kaataminen ja homma paketissa, vai riskeeraisivatko ne imeä itseensä jotakin ei-toivottua.
Varsinkin tuo broccoli mielyttää, mutta olisihan niitä hyvä vaihdella.
"Hyödynnä myös raakana"
"Yksi vaihtoehto on syödä kukkakaali kokonaan kypsentämättä. Raikas ja maukas kukkakaali maistuu sellaisenaan salaatissa, kunhan kaalin muistaa pilkkoa pieneksi, jolloin salaatin koostumuksesta tulee miellyttävä syödä."
- https://www.iltalehti.fi/ruoka-artikkelit/a/633fe91f-26ec-4162-b614-cb0e36b538fb
"Voiko raakaa parsakaalia syödä?"
- https://feelgoodpal.com/fi/blog/can-you-eat-raw-broccoli/
"Tuttu vihannes on järjetön terveyspommi – Estää jopa keuhkosairauksia!"
- https://www.iltalehti.fi/terveysuutiset/a/4c334e1a-c370-4d3f-8583-529036204210
"Syö parsakaalia: vihreästä terveyspommista löytyi ainesosa, joka voi ehkäistä syöpää!"
- https://www.iltalehti.fi/elintavat/a/e6f6d705-458f-42b0-b3ef-561fd1f660a5
Kukka- ja parsakaalin syönti raakana ?
5
2557
Vastaukset
- Anonyymi
Raa’asta parsakaalista olen saanut ruokamyrkytyksen. Ei sitä saa pestyä täysin puhtaaksi.
Olen syönyt raakaa parsakaalia joskus, kun olen dipannut sitä kermaviilidippiin. Yleensä en kuitenkaan syö sitä raakana, vaan keitettynä tai uunissa paistettuna tai gratiinina.
Kerran, kun ostin parsakaalta ja olin keittänyt sitä tai paistanut uunissa ja aloin syömään muun ruuan kanssa, niin huomasin, että joissakin kaalin kukinnon varsissa oli ruskeita läikkiä ja pienen pieniä reikiä, ikään kuin joku hyönteinen olisi tehnyt ne. Liekö sitten niitä matoja. En syönyt niitä parsakaalin kukintoja, joissa näitä ruskeita kohtia oli.En ole kyllä koskaan kuullut, että parsakaalissa olisi yleisesti jotain matoja, jonka takia vihannes tulisi liottaa suolaliemessä.
- Anonyymi
Se oli yhdellä hieman "hoonoo-soomee" - blogilla, eli olisihoan ko. maassa kukkakaalit kasvamassa vähemmä hyvässä maassa ?
- Anonyymi
Artikkelien kertomasta huolimatta kuulosta kommenttien perusteella äkikseen hieman siltä, että voi olla kyseenalaiselta syödä kukka- ja parsakaalia raakana.
Koen kuitenkin arjessa hankalaksi niiden päivittäisen keittelyn.
Mutta toimisikohan tuo pastan keiton yhteydessä broccoli & Co keittäminen samassa vedessä? Ostan aina bio-kokopastaa, eli ainakaan siitä ei pitäisi haitakkeita liuota veteen.
Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Ensi kesänä
Näin kesän viimeisenä minuutteina ajattelen sinua. Olisiko seuraava kesä "meidän" kesä? Tänä vuonna ei onnistuttu, mutta663402Tukalaa kuumuutta
Tietäisitpä vaan kuinka kuumana olen käynyt viime päivät. Eikä johdu helteestä, vaan sinusta. Mitäköhän taikoja olet teh463222Anne Kukkohovin karmeat velat ovat Suomessa.
Lähtikö se siksi pois Suomesta ? Et on noin kar? mean suuret velat naisella olemassa1272870- 462579
- 311973
Okei, myönnetään,
Oisit sä saanut ottaa ne housutkin pois, mutta ehkä joskus jossain toisaalla. 😘271860- 481646
Mihin hävisi
Mihin hävisi asiallinen keskustelu tositapahtumista, vai pitikö jonkin Hannulle kateellisen näyttää typeryytensä871525- 391340
Et siis vieläkään
Et ilmeisesti ole vieläkään päässyt loppuun asti mun kirjoituksissa täällä. Kerro ihmeessä sit, kun valmista 😁 tuskin k391331