Näemmä kukkakaalia ja parsakalaia voi syödä myös raakana.
Yhden blogin mukaan parsakaali voi sisältää (melko paljon) matoja (josta en ollut kuullutkaan) ja siksi se raakana syödäkseen tulisi liottaa kylmässä suolavedessä ja sitten huuhdella huolellisesti. Muualta en vastaavaa ole lukenut.
Olen vierastanut noita terveyspommeja juurikin sen vuoksi ettei aina jaksaisi niitä keitellä, liian työlästä. Näinköhän pakkasen kautta ravinteet säilyisi.
Nyt sitten mietin miten noita saisi helposti liitettyä päivittäiseen ruokailuun.
Mitenköhän ne "viihtyisivät" jos niitä laittaisi väljässä vedessä pastankeiton loppuvaiheessa toviksi mukaan. Varret melko ohuiksi viipaloituina. Keittoveden pois kaataminen ja homma paketissa, vai riskeeraisivatko ne imeä itseensä jotakin ei-toivottua.
Varsinkin tuo broccoli mielyttää, mutta olisihan niitä hyvä vaihdella.
"Hyödynnä myös raakana"
"Yksi vaihtoehto on syödä kukkakaali kokonaan kypsentämättä. Raikas ja maukas kukkakaali maistuu sellaisenaan salaatissa, kunhan kaalin muistaa pilkkoa pieneksi, jolloin salaatin koostumuksesta tulee miellyttävä syödä."
- https://www.iltalehti.fi/ruoka-artikkelit/a/633fe91f-26ec-4162-b614-cb0e36b538fb
"Voiko raakaa parsakaalia syödä?"
- https://feelgoodpal.com/fi/blog/can-you-eat-raw-broccoli/
"Tuttu vihannes on järjetön terveyspommi – Estää jopa keuhkosairauksia!"
- https://www.iltalehti.fi/terveysuutiset/a/4c334e1a-c370-4d3f-8583-529036204210
"Syö parsakaalia: vihreästä terveyspommista löytyi ainesosa, joka voi ehkäistä syöpää!"
- https://www.iltalehti.fi/elintavat/a/e6f6d705-458f-42b0-b3ef-561fd1f660a5
Kukka- ja parsakaalin syönti raakana ?
5
2717
Vastaukset
- Anonyymi
Raa’asta parsakaalista olen saanut ruokamyrkytyksen. Ei sitä saa pestyä täysin puhtaaksi.
Olen syönyt raakaa parsakaalia joskus, kun olen dipannut sitä kermaviilidippiin. Yleensä en kuitenkaan syö sitä raakana, vaan keitettynä tai uunissa paistettuna tai gratiinina.
Kerran, kun ostin parsakaalta ja olin keittänyt sitä tai paistanut uunissa ja aloin syömään muun ruuan kanssa, niin huomasin, että joissakin kaalin kukinnon varsissa oli ruskeita läikkiä ja pienen pieniä reikiä, ikään kuin joku hyönteinen olisi tehnyt ne. Liekö sitten niitä matoja. En syönyt niitä parsakaalin kukintoja, joissa näitä ruskeita kohtia oli.En ole kyllä koskaan kuullut, että parsakaalissa olisi yleisesti jotain matoja, jonka takia vihannes tulisi liottaa suolaliemessä.
- Anonyymi
Se oli yhdellä hieman "hoonoo-soomee" - blogilla, eli olisihoan ko. maassa kukkakaalit kasvamassa vähemmä hyvässä maassa ?
- Anonyymi
Artikkelien kertomasta huolimatta kuulosta kommenttien perusteella äkikseen hieman siltä, että voi olla kyseenalaiselta syödä kukka- ja parsakaalia raakana.
Koen kuitenkin arjessa hankalaksi niiden päivittäisen keittelyn.
Mutta toimisikohan tuo pastan keiton yhteydessä broccoli & Co keittäminen samassa vedessä? Ostan aina bio-kokopastaa, eli ainakaan siitä ei pitäisi haitakkeita liuota veteen.
Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Yritystuet 10 mrd. vuodessa, eli yrittäjäriski valtiolla kuten kommunismissa
Pelkästään Viking Linen viinanhakuristeilyitä sponsoroidaan 20 miljoonalla eurolla vuosittain. Dieselin verotukikin on978973- 928776
- 167840
Sture Fjäder haluaa tuensaajien nimet julki
Kokoomuspoliitikko haluaa yli 800 euroa kuukaudessa tukia saavien nimet julki. Ehkä olisi syytä julkaista myös kuvat? h1756213Luotathan siihen tunteeseen, joka välillämme on?
Uskothan myös, että se kestää tämän? Kaipaan sinua valtavasti. Vielä tehdään yhdessä tästä jotain ihmeellistä ja kaunist585288En saa sua mielestäni vaikka tekisin mitä
Mikä tähän auttaa.. ei mikään. Edes aika. Kaivan sut kohta vaikka kivenkolosta että saan kysyä haluatko sinäkin💛234315Onnettomuus
Hukkajärventiellä kolaroi lavetti ja henkilöauto. Uutista ei missään! Hys hys ollaanko hiljaa tästäkin?54230- 384153
- 373919
Ruotsalaistoimittaja: "Sanna Marinin saunominen saa minut häpeämään"
Sanna Marinin kirja saa täyslaidallisen ruotsalaislehti Expressenissä perjantaina julkaistussa kolumnissa.....voi itku..803813