Miksi poronliha maistuu niin oudolta?

Anonyymi-ap

Itselläni tulee mieleen miehen pesemätön penis sekä hajusta että mausta. Tykkääkö joku oikeasti poronlihasta ja miksi?

17

1210

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Nyt vaan ihmetyttää oletko mies vai nainen.

      • Anonyymi

        Olen muun sukupuolinen.


    • Anonyymi

      Kylmäsavuporo on herkkua samoin poron kuivaliha. Muukin poronliha hyvää, kunhan paistaa kypsäksi.

      • ”Muukin poronliha hyvää, kunhan paistaa kypsäksi.”

        Riistaliha ja poro maistuvat maksalle kypsäksi paistettuna. Olen monta kertaa saanut hienoissa ravintoloissa maksalle maistuvaa ja kypsän pilalle paistettua poron sisä- ja ulkofilettä. Poron fileet pitää jättää mediumiksi. Eri asia on sitten käristys, jossa maksan maun peittää ruskistetun pinnan suuri osuus (ohuissa lastuissa on paljon pinta-alaa), ylikypsennys, suola ja voi.


      • Grillaava_rouva kirjoitti:

        ”Muukin poronliha hyvää, kunhan paistaa kypsäksi.”

        Riistaliha ja poro maistuvat maksalle kypsäksi paistettuna. Olen monta kertaa saanut hienoissa ravintoloissa maksalle maistuvaa ja kypsän pilalle paistettua poron sisä- ja ulkofilettä. Poron fileet pitää jättää mediumiksi. Eri asia on sitten käristys, jossa maksan maun peittää ruskistetun pinnan suuri osuus (ohuissa lastuissa on paljon pinta-alaa), ylikypsennys, suola ja voi.

        Tässäpä professorin vastaus tuohon esille nostamaani maksan maun ongelmaan. Se on todellinen ilmiö silloin kun riistan rasvattomia osia paistaa kypsäksi. Ne pitää jättää mediumiksi tai sitten kypsentää rasvan kanssa ylikypsäksi niin, että lihasta tulee nyhtölihaa.

        ”Rasvattomassa ylikypsässä lihassa lihassyyt ovat tarttuneet toisiinsa, ja se tuntuu suussa maksamaiselta. Lihan raudan on todettu kiihdyttävän monia rasvojen ja proteiinien reaktioita, jotka pehmentävät lihaksen rakenteita ja aiheuttavat ylikypsän lihan maun.

        Maksoittumisongelma esiintyy vain riistan mureissa eli rasvattomimmissa osissa. Se on yleensä merkki liiasta kypsentämisestä”

        https://www.luma.fi/kysymykset/2012/08/30/poronfileen-maksoittuminen/


      • Anonyymi
        Grillaava_rouva kirjoitti:

        ”Muukin poronliha hyvää, kunhan paistaa kypsäksi.”

        Riistaliha ja poro maistuvat maksalle kypsäksi paistettuna. Olen monta kertaa saanut hienoissa ravintoloissa maksalle maistuvaa ja kypsän pilalle paistettua poron sisä- ja ulkofilettä. Poron fileet pitää jättää mediumiksi. Eri asia on sitten käristys, jossa maksan maun peittää ruskistetun pinnan suuri osuus (ohuissa lastuissa on paljon pinta-alaa), ylikypsennys, suola ja voi.

        Maku asia minä en pidä kuin naudasta punaisena. Maksan makua ei ole kuin poron maksassa ja siitä en yhden kerran kokeiltuani pitänyt. Eipä sitä maksaa edes myydä missään täällä pääkaupungissa.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Maku asia minä en pidä kuin naudasta punaisena. Maksan makua ei ole kuin poron maksassa ja siitä en yhden kerran kokeiltuani pitänyt. Eipä sitä maksaa edes myydä missään täällä pääkaupungissa.

        ”Maksan makua ei ole kuin poron maksassa…”

        Kyllä se tulee myös kypsään poron lihaan ja tulee esille yleisesti asiantuntevissa ohjeissa.


      • Anonyymi
        Grillaava_rouva kirjoitti:

        ”Muukin poronliha hyvää, kunhan paistaa kypsäksi.”

        Riistaliha ja poro maistuvat maksalle kypsäksi paistettuna. Olen monta kertaa saanut hienoissa ravintoloissa maksalle maistuvaa ja kypsän pilalle paistettua poron sisä- ja ulkofilettä. Poron fileet pitää jättää mediumiksi. Eri asia on sitten käristys, jossa maksan maun peittää ruskistetun pinnan suuri osuus (ohuissa lastuissa on paljon pinta-alaa), ylikypsennys, suola ja voi.

        Elä sie rillaava eukko rupia lapin miestä neuvomaan kuinkha met poron oikhein teemmä.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Elä sie rillaava eukko rupia lapin miestä neuvomaan kuinkha met poron oikhein teemmä.

        Tässä muutama linkki, joka kertoo juuri tästä maksan mausta:

        https://www.luma.fi/kysymykset/2012/08/30/poronfileen-maksoittuminen/

        https://www.iltalehti.fi/ruoka-artikkelit/a/201711062200513644

        https://www.ts.fi/ruoka/1283484385

        https://www.ess.fi/teemat/386689

        Ja tosiaan minulle on tarjottu hienoissa ravintoloissa Kainuussa ja Lapissa kypsää poron sisä- ja ulkofilettä, jotka ovat valitettavasti maistuneet enemmän maksalle kuin hienolle poron lihalle. Olenpa itsekin epäonnistunut muutaman kerran kotona poron ja riekon kanssa tämän suhteen, mutta nykyään osaan olla tarkka ja poronfileet sekä riekonrinnat tulevat täydellisen medium miinuksena ja maukkaana.


      • Anonyymi
        Grillaava_rouva kirjoitti:

        Tässä muutama linkki, joka kertoo juuri tästä maksan mausta:

        https://www.luma.fi/kysymykset/2012/08/30/poronfileen-maksoittuminen/

        https://www.iltalehti.fi/ruoka-artikkelit/a/201711062200513644

        https://www.ts.fi/ruoka/1283484385

        https://www.ess.fi/teemat/386689

        Ja tosiaan minulle on tarjottu hienoissa ravintoloissa Kainuussa ja Lapissa kypsää poron sisä- ja ulkofilettä, jotka ovat valitettavasti maistuneet enemmän maksalle kuin hienolle poron lihalle. Olenpa itsekin epäonnistunut muutaman kerran kotona poron ja riekon kanssa tämän suhteen, mutta nykyään osaan olla tarkka ja poronfileet sekä riekonrinnat tulevat täydellisen medium miinuksena ja maukkaana.

        Voiko tosiaan olla mahdollista että SINÄ ruuanlaiton guru ja kaikkitietävä linkittäjä, olet joskus epäonnistunut jossain huh huh.....

        Ja noi iltapäivälehtien ruokapalstat on luusereitten kuten "kokki" Mikkolan ja ruokatoimittajien pelleilyä.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Voiko tosiaan olla mahdollista että SINÄ ruuanlaiton guru ja kaikkitietävä linkittäjä, olet joskus epäonnistunut jossain huh huh.....

        Ja noi iltapäivälehtien ruokapalstat on luusereitten kuten "kokki" Mikkolan ja ruokatoimittajien pelleilyä.

        "Voiko tosiaan olla mahdollista että SINÄ ruuanlaiton guru ja kaikkitietävä linkittäjä, olet joskus epäonnistunut jossain huh huh....."

        No, on mukava epäonnistua osaavassa seurassa, professori Anu Hopia ja professori Tatu Lehtovaara ovat samaa mieltä kanssani 😂.


      • Grillaava_rouva kirjoitti:

        "Voiko tosiaan olla mahdollista että SINÄ ruuanlaiton guru ja kaikkitietävä linkittäjä, olet joskus epäonnistunut jossain huh huh....."

        No, on mukava epäonnistua osaavassa seurassa, professori Anu Hopia ja professori Tatu Lehtovaara ovat samaa mieltä kanssani 😂.

        Tänään tein naudan maksaa kantarellikastikkeella ja perunamuusilla. Maksapihvit olivat parempia kuin yleensä ravintoloissa tarjottava kypsä ja maksan makuinen poron filee 😂

        Maksasta tulee todella hyvä kun pinta on ruskistunut ja rapea, sisältä vielä häivähdys pinkkiä niin, ettei ole kuivaa ja sitkeää, jossa maksan maun huonot puolet tulevat esille. Ja tietysti kaksinkertainen suola, tunti ennen paistamista maltillisesti suolaa ja lautasella vielä hyppysellinen Maldonin merisuolahiutaleita.


      • Grillaava_rouva kirjoitti:

        Tänään tein naudan maksaa kantarellikastikkeella ja perunamuusilla. Maksapihvit olivat parempia kuin yleensä ravintoloissa tarjottava kypsä ja maksan makuinen poron filee 😂

        Maksasta tulee todella hyvä kun pinta on ruskistunut ja rapea, sisältä vielä häivähdys pinkkiä niin, ettei ole kuivaa ja sitkeää, jossa maksan maun huonot puolet tulevat esille. Ja tietysti kaksinkertainen suola, tunti ennen paistamista maltillisesti suolaa ja lautasella vielä hyppysellinen Maldonin merisuolahiutaleita.

        Maksaa ja kanttarellejä siinäpä sellainen makuyhdistelmä, että kiitos ei. Maksaa söin minäkin perjantaina ja eilen, mutta lisukkeena oli omakeräämistäni puolukoista tehty puolukkasurvos.


      • xJx kirjoitti:

        Maksaa ja kanttarellejä siinäpä sellainen makuyhdistelmä, että kiitos ei. Maksaa söin minäkin perjantaina ja eilen, mutta lisukkeena oli omakeräämistäni puolukoista tehty puolukkasurvos.

        ”Maksaa ja kanttarellejä siinäpä sellainen makuyhdistelmä, että kiitos ei.”

        Saattaa itselläkin olla näin. En ole koskaan syönyt kanttarelleja.


    • Anonyymi

      Siksi siis orpomaiset ilmeet.

    • Anonyymi

      Voisi kysyä,että miksi kaikki liha maistuu nykyään kelvottomalta,ja miksi kummassa valmisruokiin,liki kaikkiin on tympätty sekaan valkosipulia?.On myynnissä valkosipulijauhetta,jota jokainen voisi käyttää vapaaehtoisesta,tai olla käyttämättä.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Hetken jo luulin, että en ikävöi sinua koko aikaa

      Mutta nyt on sitten taas ihan hirveä ikävä jotenkin. Tiedätköhän sinä edes, kuinka peruuttamattomasti minä olen sinuun r
      Ikävä
      35
      6221
    2. JOKO OLETTE KUULLET, MITÄ KIURUVEDELLÄ ON SATTUNUT!

      Oletteko jo kuulleet, mitä Kiuruvedellä on sattunut, voi hyvänen aika? Aivan viime tuntien aikana olisi sattunut, jos t
      Kiuruvesi
      18
      3436
    3. Outoa että Trump ekana sanoutui irti ilmastosopimuksesta

      kun Kaliforniaa riepottelee siitä johtuvat tuhoisat maastopalot. Hirmumyrskytkin ovat USA:ssa olleet tuhoisia.
      Maailman menoa
      518
      2753
    4. Eli jos toisen hiki haisee ns. omaan nenään siedettävältä

      Se kertoo hyvästä yhteensopivuudesta. Selvä! Olet mies minun. 🫵🥳
      Ikävä
      32
      1901
    5. Nolointa ikinä miehelle

      On ghostata nainen jonka kanssa on ollut ystävä tai ollu orastavaa tapailua pidemmän aikaa. Osoittaa sellaista moukkamai
      Ikävä
      58
      1843
    6. Katsoitko mua yhtään

      Kun nähtiin 🥺.
      Ikävä
      26
      1485
    7. Sattuma ja muutama väärinkäsitys

      vaikuttivat siihen millaiseksi tämä kaikki muodostui. Pienet aikanaan huomaamattomat käänteet. Seuraava näytös on jo tul
      Ikävä
      31
      1401
    8. En tiedä miksi kerroin sinusta täällä

      Siksi kai, kun meidän juttu on niin alkuvaiheessa, etten voi vielä puhua siitä kenellekään.
      Tunteet
      17
      1249
    9. Ei ois kyllä kivaa

      Jos miestä ei kiinnostais ollenkaan minun seura. Aina huitelis ties missä tai olis omassa seurassaan. Kaikki muu ois kiv
      Ikävä
      7
      1231
    10. Oho! Queen of Fucking Everything villitsee - Ikean sininen luottotuote nappasi hervottoman idean!

      Ikea on ajan hermoilla! Aika hauska idea ja Queen of Fucking Everything -ajatus toimii hyvin tässäkin. Lue lisää: http
      Mainonta ja markkinointi
      11
      1073
    Aihe