Karkkihimo??

Tiia-Maria

Mitä tehdä karkkihimolle? Laihdutus sujuisi muuten hyvin, mutta ainainen karkkihimo vaivaa.. Kaiken lisäksi asuntoni vieressä on Makuuni, jossa on ihania irtokarkkeja.. Kai se vain on pakko ottaa itseään niskasta kiinni ja sanoa itselle, ettei se käy.. Nyt on lopetettava herkkujen syönti..

13

5685

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • HMG

      Ehkä se voisi olla jonkinlainen kimmoke karkin lopettamiseksi, että oppisit miten tuhoava vaikutus karkilla on elimistöön. Karkki ei ole ruokaa. Se on hitaasti vaikuttava myrkky. Karkissa oleva valkosokeri muun muassa varastaa elimistöltä (erit. luustolta) kalsiumia. Joten eräs huono asia mikä voi seurata karkin syönnistä on osteoporoosi eli luuhauraus. Monesti on helpompaa tehdä jotain otollista kun ymmärrämme MIKSI sitä tulisi tehdä. Kun ymmärtää että karkki on (ja miksi se on) suuri uhka omalle fyysiselle terveydelle ja hyvinvoinnille niin voi olla helpompaa panna pois karkin syönti.

      H M G

      • Xveg

        Varsin hyvä tietoisku! :)

        Voisin lisätä tuohon, että elimistö joutuu käyttämään tuota karkkien puhdistettua sokeria poistaessaan hivenainevarojaan (mm. sinkki ja mangaani). Siten kun syöt paljon karkkia, niin olet parin tunnin päästä nälkäinen. Tämä johtuu juuri tuon sokerin kuluttamisessa syntyneestä hivenainevajauksesta.


    • rototo

      ..niin voin sanoa, että (oman kokemukseni pohjalta) karkkihimo menee ohi kun on esim. puoli vuotta syömättä. Ylättäen myös yleinen makean himo laantuu kun lopettaa kokonaan kaiken makean syönnin.

      Kohta olen ollut vuoden syömättä karkkia ja muuta turhaa, eikä nyt oikeastaan enää tule mieleenkään ostaa karkkia tai leivonnaisia. Pitää kyllä sanoa ettei aina ole ollut helppoa kieltäytyä kun esim. kaveri tarjoaa salmiakkia...

      Ja toki eihän sitä noin ehdoton tarvitse olla. Hyvällä omalla tunnolla joskus saatan ottaa palan luomusuklaata jos tarjotaan...

    • Hampaat ja muutenkin

      Olen keski-ikäinen, enkä enää voi syödä ollenkaan sokerisia karkkeja, lukuunottamatta hiukan suklaata ehkä n. kerran viikossa.

      Vaikka käynkin hammaslääkärissä säännöllisesti, ja omia ovat vielä suurin osa hampaistani, alkaa särky heti vaikkei hampaissani reikiä olekaan, jos syön kovia tai hampaisiin tarttuvia sokerisia karkkeja.

      Hyviä ovat myös edellisten kommentit, joihin yhdyn. Karkkeja ei kannata ostaa kotiin houkuttelemaan, ja ne voi korvata herkullisilla hedelmillä.

      Joskus voi syödä aivan vähän karkkia tai suklaata, ja lopettaa syöminen siihen kertaan viikoksi tai kahdeksi, ja huomata, että riippuvuus on hävinnyt.

      Hedelmien hedelmäsokeri korvaa makeannälän, mutta niihin ei jää koukkuun. Hedelmien hedelmäsokeri ei myöskään nosta verensokeria yhtä nopeasti kuin karkin sokeri. Jopa diabeetikko voi syödä hedelmän jälkiruoaksi.

      Ja jos alkaa syödä sokerisia keksejä, tulee matkassa mukaan kaikenlaisia rasvoja, laktoosia ja liuta lisäaineita. Ei keksejä kaappeihin!

    • justiina

      Ruokaremontti vei itseltä karkkihimon. Meidän tapauksessa meni jo ihan överiksi, pussikaupalla kannettiin Lidl`istä.

      Nykyään ei tee heikkoa karkkihyllyt (kuten ei pulla- eikä leipähyllytkään).

      Pystyn kyllä joskus jos tarjotaan, maistamaankin. Muttei edes haluta enempää. Ja useimmiten maistuu niin ällömakealle että.

      Sokeri on kuin huume nykypäivänä, himo vain kasvaa kasvamistaan, ja ostetut määrät.

      Ja kun sitä tungetaan joka paikkaan (ja monella eri nimellä!!), valmisruokiin, leikkeleisiin, lihaankin - joka paikkaan. Tarkkana saa olla.

    • Xveg

      Olet ilmeisesti addiktoitunut puhdistettuun sokeriin. Sinun kannattaa siis korvata karkit hedelmillä. Hedelmissäkin on (etenkin taatelien tapaisissa kuivatuissa) paljon sokeria, mutta myös tärkeitä ravinteita, joita karkeissa ei ole.

      Kun lähdet asunnoltasi sinun kannattaa valita sellaisia kulkureittejä, jotka eivät mene tuon Makuunin ohi. Usko pois, et halua maksimoida kiusaustasi mennä karkkiostoksille.

      Jos kuitenkin "sorrut", niin älä suotta syyllistä itseäsi. Jos huomaat itsesi yht'äkkiä kauhomassa irtokarkkeja Makuunissa, niin osta niitä vain sen verran, kuin jaksat syödä sillä hetkellä. Siten et tarpeettomasti maksimoi kiusauksia pitämällä isoja karkkimääriä kotonasi.

      Jos olet ostanut makeanhimossa enemmän karkkeja kuin jaksat syödä, niin heitä loput menemään. Luit ihan oikein! On paljon parempi haaskata nuo karkit elimistösi ulkopuolelle kuin sen sisään.

      Poista myös maissi kaikissa muodoissaan ruokavaliostasi siksi ajaksi kun välttelet karkkeja. Maissia käytetään makeutusaineiden raaka-aineena, joten sen syönti saattaa laukaista sokerinhimon.

      Kun ostat ruokia kaupasta, muista lukea pakkausmerkinnät. Jos E-koodimerkintöjä on paljon ja/tai mainittuna paljon aineita, joiden nimeä et saa kunnolla lausutuksi (ilmeisen kemiallisen alkuperän vuoksi), niin kannattaa jättää kyseinen tuote kauppaan. Etsi merkinnöistä myös erilaisia kiertoilmauksia, jotka tarkoittavat, että tuotteessa on sokeria. Näitä ovat esimerkiksi hunaja, glukoosi ja maissisiirappi.

      Kannattaa huomioida, että pakkausmerkinnöissä ensin tulee aine, jota ruokatuotteessa on eniten. Elintarviketeollisuus kiertää säännöllisesti harhaanjohtavilla merkinnöillä tuotteiden sokeripitoisuuden ilmoitusta. Siten löydät harvoin sanaa "sokeri" ensimmäisenä merkinnästä. Se saattaa olla esimerkiksi kolmantena tai viidentenä, mutta lue ihmeessä muutkin merkinnät. Ne saattavat olla esimerkiksi näin: "vesi, tomaatti, sokeri, glukoosi, maissisiirappi..." Huomaatkos? Kaikkien puhdistettujen sokerien todellinen määrä saattaa hyvinkin kohota pari pykälää listan alkua kohti.

    • samankokenut7

      Sama juttu minulla. Välillä pidän karkittomia aikoja, ja tyydytän makeanhimoni panemalla hyvän leivän (täysjyvää mieluiten) päälle hilloa. Syön sitä teen kanssa. Käy kyllä korvikkeesta, vaikka sitäkin tuolee syötyä!

    • candy king :(

      on samanlaisia pulmia karkkiriippuvuudesta!miten sitä pystyykään olemaan niin kiinni makeassa!?
      Tuleeko sinulle entistä kovempi himo karkkeihin jos et salli itselles niitä,vaikka mielessäs haluaisitkin,tavallaan "kielletty hedelmä"?
      Mulla himo kasvaa ja sit kun on ostanu ja syöny ne niin tulee kauhee olo ja syyllisyys...miten ootte saaneet itsenne vieroitettua karkeista?

    • karkkihullunen

      Itsekuria rakkaat ihmiset! Ainoa tapa jolla siitä pääsee eroon : s valitettavasti... Ajatelkaa sitä ihanaa tunnetta kun olette todella ylpeitä itsestänne, kun ette ole syöneet mitään herkkuja vähään aikaan ;)

      • KROMIN OSTOON

        KROMI! Se on varma tabu joka vie makeanhimon. Syö nyt vaikka ekka yks lootallinen krmotabletteja, niin kohta huomaat ettei sua haluta yhtään karkkia. Eikä pullia, munkkeja tms makeita leivonnaisia.Saa erilaisia pakkauksia halpahalleja myöten erikois luontaistuotekauppoihin. JA PUHUN MUUTEN KOKEMUKSESTA!!!


      • Vanha Jojo
        KROMIN OSTOON kirjoitti:

        KROMI! Se on varma tabu joka vie makeanhimon. Syö nyt vaikka ekka yks lootallinen krmotabletteja, niin kohta huomaat ettei sua haluta yhtään karkkia. Eikä pullia, munkkeja tms makeita leivonnaisia.Saa erilaisia pakkauksia halpahalleja myöten erikois luontaistuotekauppoihin. JA PUHUN MUUTEN KOKEMUKSESTA!!!

        Minulla on ihan päinvastainen kokemus kromista. Söin sitä muutaman kuukauden ilman minkään valtakunnan vaikutusta. Kromi vähentää makeanhimoa vain niissä harvinaisissa tapauksissa, joissa himo johtuu kromin puutteesta. Osa KROMIN OSTOON -nimimerkin kokemuksesta voi selittyä myös ns. placebo-efektillä eli sillä, että kun johonkin oikein uskoo, se toimii.

        Paras rokotus makeanhimoon on syödä tarpeeksi oikeaa ruokaa, koska se, minkä tunnemme makeanhimona, onkin useimmiten ihan vanhanaikaista nälkää. Mitään sokeriaddiktiota ei ole olemassakaan ainakaan ravitsemusasiantuntijoiden mukaan. Kyseessä on opittu tapa, josta voi myös opetella pois.


    • karit
    • Candyaddicti

      Paras tapa olla syömättä karkkia on olla ostamatta karkkia.

      Laita joku muu kauppaan puolestasi, jos et itse pysty olemaan lankeamatta namihyllyllä. Vai auttaisiko sittenkin tahdonvoima, hmm ;)

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Miksi jollain jää "talvi päälle"

      Huvittaa kastoa ullkona jotain vahempaa äijää joka pukeutuu edelleen kun olisi +5 astetta lämmittä vaikka on helle keli
      Maailman menoa
      244
      2243
    2. Mitä et hyväksy miehessä/naisessa josta olet kiinnostunut?

      Itse en halua, että miehellä olisi lapsia!
      Ikävä
      161
      1468
    3. Se katse silloin

      Oli hetki, jolloin katseemme kohtasivat. Oli talvi vielä. Kerta toisensa jälkeen palaan tuohon jaettuun katseeseen. Tunt
      Ikävä
      53
      1310
    4. Kaipaaville

      Kerro sun tunteesi ja ajatukset tähän jos et uskalla irl!
      Ikävä
      74
      1075
    5. Tiesitkö? Farmi Suomi Kirsikka Simberg on tämän julkkisnaisen tytär - Katso tyrmäävät mallikuvat!

      Oho, aikamoinen ylläri. Tiesitkö?! Kirsikka Simberg on yksi tämän kauden Farmi Suomi -kisaajista. Hänellä ei ole tuttu t
      Suomalaiset julkkikset
      3
      1039
    6. Miten haluaisit

      Että reagoisin jos näkisin sinut nyt?
      Ikävä
      78
      960
    7. Tuhdit oluet kauppoihin. Miksi vastustaa?

      8% oluet kauppoihin mutta mikä siinä on että osa politikoista vstustaa ? Kauppa kuitenkin hinnoittelee vahvan oluen ni
      Maailman menoa
      211
      943
    8. Sinua tulen kyllä ikävöimään pitkään nainen

      mutta oli pakko tehdä päätös oman mielenrauhan vuoksi. Toivottavasti saat elämältä kaiken mitä haluat.
      Ikävä
      45
      845
    9. Kohta me ei enää nähdä :(

      En pääse enää uppoutumaan silmiisi enkä kuunnella ihanaa ääntäsi. Elämä on pstä.
      Ikävä
      39
      679
    10. Kärsämäki rosvojen ja tuhopolttajien kylä?

      Poliisi ampui uhkaava miestä Kärsämäellä. Ja vasta joku poltti rivitalon. Mikä riivaa Kärsämäkisiä? Joko tuulimyllyjen
      Kärsämäki
      15
      660
    Aihe