Nyt vauhkotaan reitittimistä

Anonyymi-ap

Viime viikolla joku Supon päällikkö vauhksi ja nyt mukaan liittyneet teleoperattorit tietenkin rahan kiilto silmissä:

https://www.tekniikkatalous.fi/uutiset/tt/3207028c-6dee-4096-adb4-4e060413b8f0?ref=ampparit:ad22&_gl=1*1phgi8d*ampparit_ga*NzI5MTg2NzE1LjE2OTEzMTk2ODg.*ampparit_ga_3L539PMN3X*MTY5NzQ4MTc5Mi42Mi4xLjE2OTc0ODI1MTEuMC4wLjA.

Sitten ei kun van odotellaan lammaslaumojen saapumista "bäää, minun pitää saada uusi reititin, venäjä vakoilee..."

Lampaalle jutellaan ymmärtäväisesti ja nyökytellään sen jutuille pahasta venäjästä, ,"miten silloin sota-aikaankin...." Lammas purkaa tuntojaan ja on hyvillään kun ammattitaitoinen myyjä kauppaa sille kaikki mahdolliset lisäpalvelut ja ohjelmistot jokaiseen mahdolliseen laitteeseen ja lisäkanavat telkkariin siinä samalla.

Kun tulee maksun aika ja laskuja alkaa tipahtelemaan lammas vähän ihmettelee kun se mihin ennen meni parikymppiä kuussa onkin nyt toistasataa, olisi tässä muitakin menoja mutta kiltisti lammas maksaa turvasta ettei van pääse paha venäjä vakoilemaan lampaan nettiä :D

-harmiseikirj-

41

473

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Täällä pätki kesäkuussa dna:n laajakaista pari viikkoa ja katkojen välillä tuli dna:lta tekstiviesti: "olisiko reitittimesi uusimisen tarpeessa?" :D

      En vastannut mitään ja ongelmat oikenivat.

      T. vuoden vanha gigabitinreititin, maksan 400M

    • Anonyymi

      Kaasujen reitit saa useamman ihan vaan huvittumaan.

    • Anonyymi

      Onneksi toi uhka koskee pääosin vain Windows koneita, joita tarvii uhilta paremmin suojata. Mobiilisti surffailut ovat turvatumpia.

    • Anonyymi

      Voi kurja, hankaloittivat sun hommiasi!

      Toistasataa kussa ei ole paljoa r¥ssän karkoittimesta 😄

      xLiner

      • Anonyymi

        Ei ole paljon ei ja maksaisin vaikka tonnin kuussa siitä, että te vihervasurifemakot saataisiin karkoitettua ryslandiaan omienne pariin.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ei ole paljon ei ja maksaisin vaikka tonnin kuussa siitä, että te vihervasurifemakot saataisiin karkoitettua ryslandiaan omienne pariin.

        Ja näin sanoo vassaripersu, varmistetulla tuella ja yhteistyösopimuksilla 🥱


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ei ole paljon ei ja maksaisin vaikka tonnin kuussa siitä, että te vihervasurifemakot saataisiin karkoitettua ryslandiaan omienne pariin.

        Moskovassa ollaan äärioikeistoa, törppö 😄

        xLiner


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Moskovassa ollaan äärioikeistoa, törppö 😄

        xLiner

        Samaa sakkia kaikki ääri sitä ja tätä, joten te vihervasurifemakot voitte painua vaikka siperiaan jos Moskova ei tunnu omalta.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Samaa sakkia kaikki ääri sitä ja tätä, joten te vihervasurifemakot voitte painua vaikka siperiaan jos Moskova ei tunnu omalta.

        Voooi... 😂

        xLiner


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Voooi... 😂

        xLiner

        Tais jälleen osua palstan 24/7 elintasopummiin, kun pitää passiivisagressiivisin hymiöin korostaa viestejään.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tais jälleen osua palstan 24/7 elintasopummiin, kun pitää passiivisagressiivisin hymiöin korostaa viestejään.

        Uli-uli... 😂

        xLiner


    • Anonyymi

      Supohan se ei kenen tahansa asioista kiinnostukaan, että jos näin käy, niin ihan itse tienattua se on

    • Anonyymi

      Kaikenlaiset kodinkoneet ovat myös vakooja-laitteita.
      Näytettiin You Tubessa, miten jääkaapin kameran kautta näkyi koko koti.
      Samoin TV:n kautta koko olohuone! Jotkut pitävät makuuhuoneessaan ;-D
      Entä sitten ne eri firmat, jotka hoitavat hälytyksiä ja maksavat maltaita?
      Juu, siellä on vain ihmisiä katselemassa ja - myymässä edelleen ne herkullisimmat videot! Raasuilla kai huono palkka, mitä täytyy kohentaa!

      • Anonyymi

        Apua! Mitä turvallisuusratkaisua suosittelisit, saako sen osamaksulla.


    • Itse ainakin olen saanut aina (=3 kertaa) ilman mitään kylkiäisiä. Jonkinlainen saatavuusongelma 5g-modeemeissa tällä hetkellä on, koska kaupan hyllyssäkin niitä on vaan operaattorin nimi kylkeen maalattuna.

    • Anonyymi

      https://www.is.fi/digitoday/tietoturva/art-2000009948947.html
      "Tästä syystä nettisi voi lakata toimimasta: ”Joudumme sulkemaan liittymän väli­aikaisesti”
      Operaattoreilla on velvoite, josta moni suomalainen ei välttämättä ole tietoinen.
      Vähemmälle huomiolle on jäänyt saastuneen laitteen seuraus sen käyttäjälle. Teleoperaattorit sulkevat tarvittaessa tilapäisesti internet-liittymiä, joiden havaitaan aiheuttavan haitallista liikennettä. Verkon turvallisuus on viime kädessä operaattorin vastuulla.
      – Olemme asiakkaaseen yhteydessä, kun havaitsemme laajakaistaliittymässä poikkeavaa tai verkon toimintaa haittaavaa liikennettä. Joudumme sulkemaan liittymän väliaikaisesti, jos laitteita ei puhdisteta haittaohjelmista tai reitittimen haavoittuvuutta paikata turvapäivityksellä, "

      Joopa joo, ensin on kansalaisia syyllistetty reittimistä ja nyt alkavat operaattorit pelotella, että nettiyhteys katkaistaan epäilyn verkossa tapahtuvan toiminnan johdosta, kun operaattori on niin päätellyt, vaikkei asiassa olisi mitään perää.
      Taitaa olla uusi operaattoreiden myyntikikka uusien reitittimien myyntiin.
      Hyvittävätkö operaattorit asiakkaalle, jos netti on poikki vaikka pari viikkoa, se voi tehdä nettilaskussa useamman kympin, tuskinpa hyvittävät, vaikkei asiakas pysty nettiä käyttämään, jollei käytä kännykän nettiä tietokoneessa eli Hot spot yhteyttä.
      Ei nettiä niin vain voi katkaista, nettiin on moni asia sidottu, et pääse hoitamaan asioita, kuten pankki asiointia, johon asiakkaat on huijattu pakolla kehumalla netin varmuutta ja luotettavuutta pankki asioinnin hoitamisessa.

      Minulla on kaapelimodeemiin nettiyhteys jaettuna verkkokaapelilla toisessa huoneessa TP-link kytkin, jolla ei ole mitään tekemistä reitittimien kanssa.
      Sillä saa jaettua nettiyhteyden 4 eri laitteeseen, johon olen pelikonsolin ja tietokoneen liittänyt.
      "Mikä on reitittimen ja kytkimen ero?
      Reitittimeen ja yhdyskäytävään verrattuna kytkintä voidaankin ajatella jatkamaan verkkoa laajalle alueelle, jossa voidaan määritellä myös jokaisen yhteyden tärkeys. Reitittimen ja kytkimen erona on se, että reititintä tarvitaan Internet-yhteyttä varten ja kytkin taas on tarkoitettu vain yhdistämään laitteita."

      Kytkimestä ei saa edes langatonta yhteyttä, koska siinä ei ole antenneja, kuten reitittimessä.
      Kytkimeen liitetään laitteet Ethernet kaapelilla.

      Kytkin:
      https://www.gigantti.fi/product/tietokoneet-ja-toimistotarvikkeet/reitittimet-ja-verkkolaitteet/verkkokytkimet/tp-link-sg105s-5-porttinen-gigabit-kytkin/25056
      https://tietokonekauppa.fi/uploads/image/standard_517746_TP_LINK_5_PORTTINEN_KYTKIN_1GB_LAN_TL_SG1005D_6935364020255.jpg?1545048907

      Reititin:
      https://www.gigantti.fi/product/tietokoneet-ja-toimistotarvikkeet/reitittimet-ja-verkkolaitteet/mobiililaajakaista/tp-link-mr150-4g-lte-wifi-reititin/150306

      Reitittimissä on yleensä antennipaikat ja antennit ja se on langattomasti yhteydessä nettiin ja jakaa yhteyttä landattomasti eri laitteiden kesken.
      Kytkimessä sensijaan ei ole langattomia yhteyksiä, eikä toimi ilman ethernet tietoliikenne kaapelia, jolla se yhdistetään nettiin ja josta se jakaa yhteyden ethernet kaapelilla yhdistettyihin laitteisiin.

      Kaapelimodeemissa ei ole myöskään antenneja, eikä antenni liitäntöjä, kuten reitittimessä ja kaikki laitteet kytketty ethernet kaapelilla kaapelimodeemiin.

    • Anonyymi

      niin olikin joku juttu että kannattaisi ostaa aina reititin teleoperaattorilta, juurikin koska turvallisempia, koska senkin takia, että teleoperaattoreilta saa halvalla osamaksullakin ostettua ja heillä on yleensä vakuutukset varallla jos jotain sattuu.

      • Anonyymi

        4 kertaa kalliimpaa kuin kodinkone kaupasta.


      • Anonyymi

        Eivät voi ainakaan katkaista nettiyhteyttä, koska heidän myymänsä kallis reititin on kaikkien turvakriteerien täyttämä, koska mainostavat, että vain operaattorin reititin on turvallinen.
        Voihan se operaattori toki katkaista netti yhteyden keksimällä, että teidän mikroaalto uuninne lähettää palvelun esto hyökkäyksiä, vaikkei miksossa ole edes nettiyhteyksiä, mutta operaattori perustaa oletuksiin.


    • Anonyymi

      Oikeasti tuollainen halpa osamaksu on operaattorillekin tavallaan hyvä kauppa, koska silloin tavallaan sitoo vähän sitä asiakasta tiettyyn operaattoriin.

    • Anonyymi

      En käytä Wifiä reitittimessä kuin joskus harvoin, yleensä pelkästään langallisia Ethernet-kaapeleita aina kun mahdollista, eli lähes aina on reitittimestä wifi kokonaan laitettuna pois päältä, joskus jos haluan käyttää puhelinta ilman SIM-korttia kokonaan nettiä ilman puhelimessa olevaa SIM-korttia niin pystyn käyttämään nettiä reitittimen kautta sillä puhelimella.

    • Anonyymi

      Niinhan varoittivatkin että ei saisi päästää ketään sisälle asuntoon jos käyttää jotain wifi-juttuja koska heti itsenäisesti menevät ottavat kuvia reitittimien wifi-tiedoista ja murtautuvat niihin.

      Tuo eräs tietokoneeni tunnisti jotain näkyvillä olevia wifi-verkkoja kymeniä näkyvissä olevia, siis tietokone, HP:n läppäri jossa sisäänrakennettu wifi-juttunsa..

    • Anonyymi

      "laitetta voidaan käyttää esimerkiksi palvelunestohyökkäyksiin tai apuna jopa valtiollisessa vakoilussa."
      Pihtiputaan mummoa vakoillaan. 😂

      "FUD is widely recognized as a tactic to promote the sale or implementation of security products and measures."
      https://en.wikipedia.org/wiki/Fear,_uncertainty,_and_doubt#Security_industry

      Selvästi mobiiliteknologia on kartellisoitunut. Ja SUPO liittynyt it-mafiaan. Kaikkea se raha teettää, kun soppaan sotketaan vielä EU-USA globalisti-eliitin Kiina-Venäjä vastainen propaganda.

      • Anonyymi

        Juu, mummon ei tarvitse ihmetellä, jos pihaan ilmestyy autollinen venäläisiä agentteja, jos mummo on supissut jotain pahoittavaa sanaa putinista tai venäjän hyökkäyksestä.
        Mummon reititin on kuunnellut mummoa ja kremlissä on kuunneltu mummon reitittimen lähettämää epäystävällistä muminaa ja pantu agentit asialle nitistämään mummo, josta on suuri uhka putinin venäjälle.
        Varsinkin kiinalaisissa reitittimissä voi olla lähettävä mikrofoni, kannattaa olla puhumatta reitittimen lähellä ainakin maan turvallisuuteen liittyvissä asioissa.


    • Anonyymi

      Tuollainen on hyvä jos pystyt vetämään pitkiä Ethernet-kaapeleita eri tietokoneille monia seiniä pitkin lattialla, turvallinen tapa, siis, voi virittää pitkiä kaapeleita menemään seinien rajoissa, aina siirrettäviä paikasta toiseen..

      • Anonyymi

        Vaatiihan se vähän suunnittelua kaapelin vetämiselle, ihanne tilanne on, että voi vetää kapelin seinän viertä lattialla ja piilottaa jalkalistan alle tai sittenkattolistan alle.
        Yhden kaapelin vetämistä mietin, että vetääkö se katonrajassa, mutta lopulta laitoin kaapelin seinäviertä matalan lämpöpatterin kannattimien päältä kulkemaan ja siitä sitten kirjahyllyn takaa, ei näy kaapeli ja oli helppo vetää.

        TP-link jakaja on kyllä hyvä, kun sillä saa jaettua huoneeseen verkkokaapelin kautta tuleva nettiyhteys eri laitteisiin verkkokaapelin avulla.
        Ei tuon jakajan pohjassa mitään koodeja ollut, kuten reitittimessä.

        Verkkopelaamisessa en voisi edes luottaa mihinkään langattomaan nettiin, vaan kyllä sen pitää olla langallinen yhteys nettiin.


    • Anonyymi

      Sitten jos ostat jonkin reitittimen operaattorilta niin he laittavat mielelläänkin jo valmiiksi sen SIM-kortin sen reitittimen sisälle, jotta ei tarvitse itse räpeltää sen aqsennuksen kanssa että miten päitän ja miten syvälle tämä tungetaan...

    • Anonyymi

      Operaattorit kauppaavat 4G ja 5G yhteyksiä kehuen niiden huimia noeuksia.
      Tosiasia on kuitenkin se, että langattonta yhtyttä käyttävät jakavat samaa yhtettä aluellaan ja mitä useampi käyttää langatonta yhteyttä niin se ruuhkautuu ja hidastuu.
      Lisäksi operaattorin voivat hidastaa yhteys nopeutta saadakseen myytyä asiakaalle vielä nopeamman ja kalliimman yhteyden.

    • Anonyymi

      Nopeudet aika kovia jo että... onko enää niin todella paljon merkitykisiä asiakkaalle normikäytössä että onko nopeus 60 gigatavua sekunnissa, tuossahan loppuisi jo levytilakin tallentaessa tuolla nopeudella...

      • Anonyymi

        Se on kylläkin megabittiä per sekunti, kiinteissä laajakaistaliittymissä yleisin nopeus taitaa olla 300 megaa eli 300 megabittiä sekunnissa eli 300 miljoonaa bittiä sekunnissa. Viimeistä virkettä en ymmärrä.


    • Anonyymi

      Oikeasti niin DNA-operaattori yritti myydä uuttqa liittymää puhelimen oston yhteydessä, mutta en sitten ostanut heiltä kuin perus-4G ja puhelimen, kyselivät e4ttä mitä tiedän sen toisen operaattorin hinnoista että teemme paremman tarjouksen...

      Oikeasti oli aika hauska mies tuo DNA-myyjä kun juurikin tulin lä'heltä hänen kotipsaikkaasnsa sinänsä.

    • Anonyymi

      Olin siis kesämökillä olin tuon DNA-myyjän kotipaikkaa ja tulin sieltä läpi sitten kaupunkiin joka on ollut kotipaikkaqni jo ainakin 30 vuotta..

    • Sehän ei operaattoreille käy, että ne toimittaisivat myymiinsä reitittimiin automaattipäivityksiä, kuten ko. reitittimet alunperin on suunniteltu.

      Ei: pitää ostaa uudet reitittimet.

      Itselläni on operaattorin toimittamat reitittimet sekä DNA:lta että Elisalta omissa verkoissaan, eikä näitäkään reitittimiä olla päivitetty kuin aivan uudenkarheina pari kertaa. No, joka tapauksessa en osta uusia, ainakaan operaattorilta.

    • Anonyymi

      Katsoin Elisan kaapelimodeemia koskevassa esittelyssä kohdassa asetukset ja hallinta, niin siinä oli maininta, Etähallinta: Ei ole

      Ainoastaan paikallinen hallinta ja ip osoite.

    • Vastaan taas että: "Venäjä". Voitinko?

      • Anonyymi

        Joo, voittosi voit noutaa gigantista, sanot vain myyjäkelmille että kallein mahdollinen reititin mitä teiltä löytyy ja kaikki mahdolliset lisäpalvelut mitä vain kehtaat laittaa.

        -harmiseikirj-


    • Anonyymi

      joku hassukin juttu reitittimien kanssa, siis no.... niin jos on reitittimessäsi jo suoraan 16kpl ethernet-porttejaz, mitä järkeä käytytyää jotsain virus-vrus-vspssys wifiä``?

      mutta on tuokin sitten kääriä kaikkia Ehhernety-kaapeleita kerään kun matkasy töysin toiseen psaikksasan, johtohässäkkäää...

      • Anonyymi

        Eipä ole enää nykyään reitittimissä noin montaa ethernet porttia, hyvä jos on 2-4.
        Kaapelimodeemissakin oli 4 liitätää.
        Ei sun tarvi vetää reitittimestä, kuin yhden ethernet kaapelin huoneeseen, jossa rarviit useamman yhteyden ja sinne vaan jakaja, josta sitten kaapelit mihin nyt tarvii.


    • Anonyymi

      Siinä laitteen kyljessä on liukukytkin millä voi laitteen kytkeä toistimeksi. Tällöin ei laitteessa ole mitään osoitetaulukkoa taikka muutakan älykästä toimintaa mikä voitaisiin kaapata. Ei kotitalouksissa mitään reitittimiä tarvita vaan ne ovat yrityskäyttöön nuo tuollaiset reitittimet.

    • Anonyymi

      Pitääkin vouhottaa, ettei joudu hyökkäyksen kohteeksi. Voi voi se vaikeuttaa sinun hyökkimistä.

    • Anonyymi

      https://www.iltalehti.fi/digiuutiset/a/3dd434be-d976-4986-9ea2-28b8bdea3430
      "Operaattoreiden on suljettava saastuneet liittymät – Tällaisen käskyn asiakas saa
      Mikäli laajakaistaliittymä on saastunut, joutuu operaattori katkaisemaan liittymän väliaikaisesti suojellakseen verkkoa mahdollisilta hyökkäyksiltä."

      Onkohan rahastavat operaattorit keksineet uuden keinon rahastaa asiakkailta lisää verkkohykkäysten varjolla ja operaattori toteaa, että jaahas, tuolla asiakkaalla ei ole uusinta modeemiamme, reititintämme ja tietokonetttamme, jotan lähetetäänpä viestiä, että asiakkaan vanhat laitteet tai joku muu virustorjunta, kuin mitä meidän 30£/kk virustorjuntamme ja vaarantavat verkkoyhteyksiä ja hänen on hankittava uudet laitteet meiltä ja virustorjunnan, kun muuten pidämme netin poikki.
      Ei tavallinen ihminen tiedä onko hänen laitteensa verkkohyökkäyksen kohteena, joten operaattori voi uhata nettiyhteyden katkaisemisella, vaikkei asiakkaan laitteet verkkoa ole millään tavoin vaarantaneet.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Täytyi haukkuu sut lyttyyn

      En haluu tuntee rakkautta sua kohtaan enää ja haluun unohtaa sut mut sit tulee kuiteki paha olo kun haluis vaan oikeesti
      Ikävä
      67
      2053
    2. SINÄ nainen hyvin läheltä

      Pidän sinusta. Mutta mene ensin juttelemaan lääkärin luokse, ja hoida itsesi kuntoon. Sit kun sä olet kunnossa, niin mä
      Ikävä
      80
      1415
    3. Et voi olla loputtomasti hiljaa

      Nainen. Tarkoitan siis meidän juttua. Eihän tämä tällaiseen epätietoisuuteen voi jäädä siinä vaan särkyy kumpikin. Kerto
      Ikävä
      87
      1378
    4. 51
      1253
    5. Nainen mitä tekisit

      Joutuisit tekemään miehelle ja sinulle tai sinulle ja miehellesi ja kahdelle lapselle ruokaa ja kaapista löytyy 2 litraa
      Sinkut
      160
      1032
    6. Ajatus aamuun

      Tämä jollekin tärkeälle. On asioita mistä jutellaan, on asioita mistä vitsaillaan, on myös asioita mistä ei puhuta kenen
      Ikävä
      71
      1019
    7. Siis ei ole edes mahdollista

      että ei törmätä, ei sit millään vaikka päällä hyppisi
      Ikävä
      44
      940
    8. J-miehelle

      haluan kertoa että olet edelleen mulle rakas. Ajattelen sinua päivittäin kulta.
      Ikävä
      58
      908
    9. Minä en luota sinuun yhtään nainen

      ja aistin että yrität taas satuttaa henkisesti koska tiedät että olet heikkouteni joten siksi tein mitä tein mutta en ki
      Ikävä
      41
      901
    10. Martina kauniina lehtihaastattelussa

      Martina antoi hyväntuulisen haastattelun lehteen. Tyylikkäitä kuvia ja kivoja vaatteita kauniilla Martinalla.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      183
      893
    Aihe