Painovoimateoria

Anonyymi-ap

Todisteet, jotka viittaavat aurinkokunnan löytämättömän yhdeksännen planeetan olemassaoloon, voivat itse asiassa osoittaa, että käsityksemme painovoimasta ovat vääriä.

Tämä on kahden tiedemiehen johtopäätös, jotka tutkivat laajemman Linnunradan galaksin vaikutusta aurinkokunnan ulkoreunoilla oleviin esineisiin, jos painovoimaa kuvataan teorialla, joka tunnetaan nimellä Modified Newtonin Dynamics (MOND).

Erilaiset MOND-reseptit saattavat selittää, kuinka galaksit pyörivät yhtä nopeasti kuin ne lentävät erilleen. Yleensä useimmat tutkijat uskovat, että tämä epäilyttävä galaktinen rakenteellinen ote viittaa pimeän aineen olemassaoloon   - näkymätön aineen muoto, joka lähettää tai heijastaa valoa. Ajatuksena on, että pimeän aineen massiiviset halot peittävät ja sitovat galakseja yhteen, estäen niiden sisältöä lentämästä ulospäin kuin hevoset karusellissa, joka pyörii liian nopeasti.

MOND poistaa pimeän aineen tarpeen, vaan ehdottaa, että Isaac Newtonin kuuluisa painovoimalaki on oikea - mutta vain tiettyyn pisteeseen asti. Sen sijaan MOND ehdottaa, että suurilla pyörimisnopeuksilla vallitsee toisenlainen gravitaatiokäyttäytyminen. Ja tämäntyyppinen käyttäytyminen koskee pyöriviä galakseja.

"MOND on todella hyvä selittämään galaktisen mittakaavan havaintoja, mutta en odottanut, että sillä olisi huomattavia vaikutuksia aurinkokunnan ulkoiseen järjestelmään", Case Western Reverse -tutkija Harsh Mathur, joka suoritti tämän uuden tutkimuksen Hamilton Collegen fysiikan professorin Katherinen kanssa. Brown sanoi lausunnossaan.

MOND vai Planet 9?
MOND:n ja hypoteettisen planeetan 9 välinen yhteys saattaa tuntua oudolta, mutta se ilmenee siitä tosiasiasta, että ensisijainen todiste tästä maailmasta - jonka oletetaan väijyvän aurinkokunnan reunalla - on esineiden outo käyttäytyminen kaukaisessa rakenteessa, jota kutsutaan nimellä Kuiperin vyö . Kuiperin vyö on kiekko kosmisen naapurustossamme, jossa on erilaisia ​​jäisiä kappaleita, kuten komeettoja ja asteroideja.

Vuonna 2016 joillakin näistä jäisistä esineistä havaittiin olevan kiertoradan poikkeavuuksia ja ryhmittymiä toisin kuin muiden Kuiper-vyöhykkeen asukkaiden – ja tämä outo käyttäytyminen, asiantuntijat uskoivat, saattoi johtua löytämättömästä planeettasta.

Tämänkaltaiset omituiset kiertoradat ovat paljastaneet planeettojen olemassaolon aiemminkin, kun Neptunus löydettiin sen painovoiman vaikutuksesta muihin aurinkokunnan esineisiin, mutta Mathur ja Brown halusivat tietää, voisivatko omituiset Kuiper-vyön kiertoradat olla seurausta jostain muusta. Ehkä nuo radat voitaisiin selittää, jos MOND on oikea resepti painovoimalle.

"Halusimme nähdä, sulkevatko Planet Nine -hypoteesia tukevat tiedot tehokkaasti MONDin pois", Brown sanoi.

Ja lopulta he havaitsivat, että outo klusterointi saattoi todellakin johtua MONDista. Mathur ja Brown ehdottavat, että miljoonien vuosien aikana joidenkin ulkopuolisten aurinkokunnan asukkaiden kiertoradat olisi voitu vetää painovoimaisesti – sen sijaan, että ne olisivat kohdistettu muun aurinkokunnan kanssa, he löytävät kohdistuksen Linnunradan gravitaatiokentän kanssa. .

Mathur sanoi, että kaksikko havaitsi, että "linjaus oli silmiinpistävää".

3

141

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Tiedemiehet itse vaativat varovaisuutta arvioidessaan tuloksiaan, myöntävät, että tästä tutkimuksesta kertova aineisto on pieni ja viittaa siihen, että monet muut mahdollisuudet voivat olla oikeita.

      "Tulosta riippumatta tämä työ korostaa ulomman aurinkokunnan mahdollisuuksia toimia laboratoriona painovoiman testaamiseen ja fysiikan perusongelmien tutkimiseen", Brown päätti.

    • Anonyymi

      Teoria on tarkastettu tekoälyllä ja superkoneiden laskennalla.
      Se ei ehkä ole aivan täydellinen, mutta ei niin poskellaan että Planeeta9 tai mikä massa se on, voitaisiin sulkea ulos.

      Teosia olemassa ja pystymme hyvin laskemaan melko tarkan paikan tälle massalla, mutta ongelma on että siellä ei ole mitään. Ainakaan nähtynä. Jopa Hublella alettiin sitä etsiä. ei näy.

      Poikkeama painovoimaolosuhteissa on suhteelisen nuori havainto, eikä ole pystytty laskemaan lentorataa planeetta 9:lle koska massa pysyy suhteellisen paikallaan.

      Dataa on ja jokainen voi vaihka kotikoneellaan laskea missä planeetta 9 on.

      Se massa on 5-10 x Maan massa, vaihka teorissa olisi kauneusvirhe, se olisi maximissaan 20% luokaa

      https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/c/c5/Planet_nine_path_in_orion2.png

      Koska emme tiedä tarkaan kappaleiden massaa joita tämä vääristää, siksi on heittoa.

      https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/0/09/Planet_Nine_animation.gif

    • Anonyymi

      Meillä ei ole olut onnea. Kohde paljastuisi jos se kulkisi jonkun tähden edestä. aiheuttaisi sen kirkauteen valtavan ohikulkuhimmentymän. samalla saisimme spectritataa kohteesta. Tätä odetellessa.

      On myös porukkaa joka vaittää että sen kiertorata on laskettu ihan päin honkia. Epäilty että kiertääkö se ollenkaan. Vaan onko se Auringokunna jonkun L-pisteen vanki.
      Tämä taas herättäisi epäillyksiä onko se ollenkaan luonnollinen massa.
      Pimeää ainetta tai jopa avaruusalus.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tärkeä kysymys!

      Haluatko sinä, mies, minut?
      Ikävä
      87
      1165
    2. Asiallinen lähestyminen

      Mitä on asiallinen lähestyminen?? Tietääkö tai tajuaako kukaan, varsinkaan miehet??? Eilen NELJÄNNEN kerran jouduin isk
      Sinkut
      151
      1006
    3. Jennika Vikman avoimena - Isosisko Erika Vikman ohjeisti napakasti Tähdet, tähdet -kisaan: "Älä.."

      Jennika ja Erika - niin ovat kuin kaksi marjaa! Ilmeiltään, ääneltään ja eleiltään hyvinkin samanlaiset - toinen on kyll
      Suomalaiset julkkikset
      13
      691
    4. Vedalainen metafysiikka

      Termi ”metafysiikka” kuuluu Aristoteleelle. Metafysiikka tarkoittaa ”fysiikan jälkeen” eli tietoa siitä, mikä on tavalli
      Hindulaisuus
      287
      685
    5. Mitäs nainen

      Meinaat tehdä viikonloppuna.
      Ikävä
      60
      664
    6. Ai jaa sinä oletkin ahnas

      Ja romanttinen luonne, nyt vasta hiffasin että olet naarastiikeri. Parempi myöhään kuin ei milloinkaan.
      Ikävä
      107
      660
    7. En tiedä..

      Yhtään minkälainen miesmaku sinulla on. itse arvioin sinua moneenkin otteeseen ja joka kerta päädyin samaan lopputulokse
      Ikävä
      47
      660
    8. En oikeastaan usko että sinä tai kukaan

      Olisi oikeasti ihastunut tai rakastunut. Se on joku harhakuva joka minusta miehestä syntyi. Ja kun se särkyy, niin "tunt
      Ikävä
      42
      604
    9. Viime yönä mietin paikkoja luonnossa, missä olen kulkenut

      kävellyt ja ikävöinyt, ja ollut niin yksin. Monet kerrat. Ne palauttavat mieleeni sinut ja sen, kuinka kipeää on se kaip
      Ikävä
      57
      592
    10. Milloin viimeksi näit ikäväsi kohteen?

      Oliko helppo tunnistaa hänet? Millaisia tunteita tuo näkeminen herätti sinussa?
      Ikävä
      35
      575
    Aihe