Haluaisin tietää hieman halvan valmistuksesta; miten kaupan halvat ovat niin kuivia ja koostumukseltaan murenevia?
Olen itse tehnyt halvaa (tehosekoittimella) kuorimattomista luomu seesaminsiemenistä ja hunajasta, mutta siitä tulee enemmänkin tahnamaista kuin murenevaa.
Suunnilleen saman makuista se on kuin kaupan halvat (jotka siis on tehty kuorituista siemenistä), mutta varmasti terveellisempää. Parempaakin, sillä lisäksi saa itse säädellä hunajan määrää, joten ei tule liian makeaakaan, kuten kaupan halvat tahtovat mielestäni olla.
Voiko asiaan vaikuttaa seesaminsiementen kuorellisuus/kuorettomuus, vai onko valmistuksessa jokin jippo, mikä saa aikaan tuon kyseisenlaisen koostumuksen?
Halvan valmistus
zensaminsiemen
2
1500
Vastaukset
- lakritsaa
mureneva halvas syntyy kun keittää siirappia johon lisäät jauhetut seesaminsiemenet ja laittaa öljyttyyn astiaan jäähtymään, jolloin halvas kovettuu.
- keiji
entä missä vaiheessa citric acid? ja muuttaako koostumusta?
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
- 1913145
Oletko kertonut jo muille tunteistasi?
Ystävillesi esimerkiksi? Minä en ole vielä kertonut kenellekään tästä meidän jutusta.662822- 2032260
- 741896
- 1021803
Kesä, kesä!
Veikkaan, ettet juuri nyt ikävöi minua, ehket enää koskaan? Näkemättömyys on laimentanut tunteet, ja katselet iloisena k91721- 1081575
Miksi sanotaan että Suomella on suuri armeija, tykistö jne.
Asioita tarkemmin seuranneet tietävät että tuolla Ukrainassa palaa kuukaudessa sen verran mitä Suomella on kokonaisuudes2191186- 811140
- 951099