Haluaisin tietää hieman halvan valmistuksesta; miten kaupan halvat ovat niin kuivia ja koostumukseltaan murenevia?
Olen itse tehnyt halvaa (tehosekoittimella) kuorimattomista luomu seesaminsiemenistä ja hunajasta, mutta siitä tulee enemmänkin tahnamaista kuin murenevaa.
Suunnilleen saman makuista se on kuin kaupan halvat (jotka siis on tehty kuorituista siemenistä), mutta varmasti terveellisempää. Parempaakin, sillä lisäksi saa itse säädellä hunajan määrää, joten ei tule liian makeaakaan, kuten kaupan halvat tahtovat mielestäni olla.
Voiko asiaan vaikuttaa seesaminsiementen kuorellisuus/kuorettomuus, vai onko valmistuksessa jokin jippo, mikä saa aikaan tuon kyseisenlaisen koostumuksen?
Halvan valmistus
zensaminsiemen
2
1550
Vastaukset
- lakritsaa
mureneva halvas syntyy kun keittää siirappia johon lisäät jauhetut seesaminsiemenet ja laittaa öljyttyyn astiaan jäähtymään, jolloin halvas kovettuu.
- keiji
entä missä vaiheessa citric acid? ja muuttaako koostumusta?
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Tukalaa kuumuutta
Tietäisitpä vaan kuinka kuumana olen käynyt viime päivät. Eikä johdu helteestä, vaan sinusta. Mitäköhän taikoja olet teh422812Mansikkatiloilla hyväksikäytetään ukrainalaisia
Työolot ovat surkeita ja palkka kelvoton. https://yle.fi/a/74-201729423542586Ensi kesänä
Näin kesän viimeisenä minuutteina ajattelen sinua. Olisiko seuraava kesä "meidän" kesä? Tänä vuonna ei onnistuttu, mutta562315- 352194
- 251733
Okei, myönnetään,
Oisit sä saanut ottaa ne housutkin pois, mutta ehkä joskus jossain toisaalla. 😘251639- 481526
- 1001449
En ymmärrä käytöstäsi
Se on ollut eräänlaista hyväksikäyttöä. Että seura kyllä kelpaa palstan välityksellä silloin kun ei ole parempaakaan tek1391395Anne Kukkohovin karmeat velat ovat Suomessa.
Lähtikö se siksi pois Suomesta ? Et on noin kar? mean suuret velat naisella olemassa661289