Säilömisohjeissa kehoitetaan käyttämään keitettyä, mutta huoneenlämpöiseksi jäähtyttä vettä. Youtube-videoissa kuitenkin "ammattilaiset" lorottelee suoraan hanasta purkkiin.
Jos vesijohtovesi on bakteereista saastunutta, niin luulisi sitä juodessa tulevan muutenkin vatsavaivoja.
Onko tuo keittämisvaihe siis loppujen lopuksi täysin turhaa, jos käytetty vesi on juomakelpoista?
Onko vesijohtovedessä bakteereita?
4
292
Vastaukset
- Anonyymi
Ne katsomasi reseptit eivät varmaan ole suomalaisia, jos kehoitetaan keittämään vesi ennen käyttöä. Suomessa hanavesi on juotavaa yleisesti ottaen.
- Anonyymi
🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒
😍 Nymfomaani -> https://ye.pe/finngirl21#18064744D
🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞💋💋💋💋💋🔞
- Anonyymi
Vesijohto vedessä voi olla bakteereja ja muita mikro-organismeja. Koskaan et saa käyttää vesihanavettä joka on kuumaa tai lämmintä suoraan hanasta ruoanlaittoon tai juomaan.
Hyvin varovainen saa olla varsinkin jos on ollut vesikatko vaikkapa sähkökatkoksen johdosta, tai jos vesi tulee omasta kaivosta.
Jos aiot säilöä vettä niin silloin säilömiseen tarkoitetut astiat tulee olla desinfioituja. Pakasteessa kylmävesi säilyy vuoden päivät, jääkaapissa korkeintaan viikon.
Nyt kun sähkönhinnat ovat olleet korkeat niin monet ovat säätäneet lämminvesivaraajat jopa vain 50 - 60 asteelle ja tämä johtaa sitten legionellabakteeri sairauteen (vesijohdoissa) joka voi johtaa nopeasti kuolemaan.
Vesi on elämän asia eikä enää itsestäänselvyys. Melkein kaikki säilöminen edellyttää pastörointia eli vesi ja säilöttävät ruoka-aineet pitää kuumentaa. Toki jos käyttää voimakasta suolaa ja/tai happamuutta niin sitten se riittää pelkästään, mutta niissäkin on riskinsä. Varsinkin fermentoinnissa on riskinsä botulismiin kun riittävän happamuuden saavuttaminen kestää muutaman päivän. Siksi astiat pitää olla kuumennuksen käyneitä, neste pastöroitua ja elintarvikkeet puhtaita, jos niitä ei keitetä kypsiksi sekä riittävästi suolaa ja viileä lämpötila.
Vesijohtovedessä ei ole onneksi C. botulinum bakteeria, mutta muita bakteereja siinä saattaa olla vähäisiä määriä. Nämä bakteerit eivät tuota ongelmia "tuoreessa" vedessä, mutta kun sitä säilyttää väärin (lämpimässä ja pastöroimattomana) ravinteikkaassa ympäristössä (säilykkeissä on bakteereille ravintoa) niin syntyy ongelmia. Jos C. botulinumia haluaa säilykkeissä viljellä niin pastöroimaton järvivesi lähellä mutapohjaa on hyvä bakteerilähde.
Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Kotkalainen Demari Riku Pirinen vangittu Saksassa lapsipornosta
https://www.kymensanomat.fi/paikalliset/8081054 Kotkalainen Demari Riku Pirinen vangittu Saksassa lapsipornon hallussapi872362Olen tosi outo....
Päättelen palstajuttujen perusteella mitä mieltä minun kaipauksen kohde minusta on. Joskus kuvittelen tänne selkeitä tap202285Vanhalle ukon rähjälle
Satutit mua niin paljon kun erottiin. Oletko todella niin itsekäs että kuvittelet että huolisin sut kaiken tapahtuneen191838Maisa on SALAKUVATTU huumepoliisinsa kanssa!
https://www.seiska.fi/vain-seiskassa/ensimmainen-yhteiskuva-maisa-torpan-ja-poliisikullan-lahiorakkaus-roihuaa/1525663761492- 1051487
Hommaatko kinkkua jouluksi?
Itse tein pakastimeen n. 3Kg:n murekkeen sienillä ja juustokuorrutuksella. Voihan se olla, että jonkun pienen, valmiin k1611255Aatteleppa ite!
Jos ei oltaisikaan nyt NATOssa, olisimme puolueettomana sivustakatsojia ja elelisimme tyytyväisenä rauhassa maassamme.2571052- 70971
- 78919
Omalääkäri hallituksen utopia?
Suurissa kaupungeissa ja etelässä moinen onnistunee. Suuressa osassa Suomea on taas paljon keikkalääkäreitä. Mitenkäs ha174903