Säilömisohjeissa kehoitetaan käyttämään keitettyä, mutta huoneenlämpöiseksi jäähtyttä vettä. Youtube-videoissa kuitenkin "ammattilaiset" lorottelee suoraan hanasta purkkiin.
Jos vesijohtovesi on bakteereista saastunutta, niin luulisi sitä juodessa tulevan muutenkin vatsavaivoja.
Onko tuo keittämisvaihe siis loppujen lopuksi täysin turhaa, jos käytetty vesi on juomakelpoista?
Onko vesijohtovedessä bakteereita?
4
429
Vastaukset
- Anonyymi
Ne katsomasi reseptit eivät varmaan ole suomalaisia, jos kehoitetaan keittämään vesi ennen käyttöä. Suomessa hanavesi on juotavaa yleisesti ottaen.
- Anonyymi
🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒
😍 Nymfomaani -> https://ye.pe/finngirl21#18064744D
🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞💋💋💋💋💋🔞
- Anonyymi
Vesijohto vedessä voi olla bakteereja ja muita mikro-organismeja. Koskaan et saa käyttää vesihanavettä joka on kuumaa tai lämmintä suoraan hanasta ruoanlaittoon tai juomaan.
Hyvin varovainen saa olla varsinkin jos on ollut vesikatko vaikkapa sähkökatkoksen johdosta, tai jos vesi tulee omasta kaivosta.
Jos aiot säilöä vettä niin silloin säilömiseen tarkoitetut astiat tulee olla desinfioituja. Pakasteessa kylmävesi säilyy vuoden päivät, jääkaapissa korkeintaan viikon.
Nyt kun sähkönhinnat ovat olleet korkeat niin monet ovat säätäneet lämminvesivaraajat jopa vain 50 - 60 asteelle ja tämä johtaa sitten legionellabakteeri sairauteen (vesijohdoissa) joka voi johtaa nopeasti kuolemaan.
Vesi on elämän asia eikä enää itsestäänselvyys. Melkein kaikki säilöminen edellyttää pastörointia eli vesi ja säilöttävät ruoka-aineet pitää kuumentaa. Toki jos käyttää voimakasta suolaa ja/tai happamuutta niin sitten se riittää pelkästään, mutta niissäkin on riskinsä. Varsinkin fermentoinnissa on riskinsä botulismiin kun riittävän happamuuden saavuttaminen kestää muutaman päivän. Siksi astiat pitää olla kuumennuksen käyneitä, neste pastöroitua ja elintarvikkeet puhtaita, jos niitä ei keitetä kypsiksi sekä riittävästi suolaa ja viileä lämpötila.
Vesijohtovedessä ei ole onneksi C. botulinum bakteeria, mutta muita bakteereja siinä saattaa olla vähäisiä määriä. Nämä bakteerit eivät tuota ongelmia "tuoreessa" vedessä, mutta kun sitä säilyttää väärin (lämpimässä ja pastöroimattomana) ravinteikkaassa ympäristössä (säilykkeissä on bakteereille ravintoa) niin syntyy ongelmia. Jos C. botulinumia haluaa säilykkeissä viljellä niin pastöroimaton järvivesi lähellä mutapohjaa on hyvä bakteerilähde.
Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
- 952133
- 1291388
Ammuskelua taas
Keskipohjanmaa tietää kertoa että Yläpubin hujakoilla ammuskeltu lauantain vastaisena yönä.231350Juniorivalmennus Jokereissa..
Mitä hittoa siellä seurassa oikein tapahtuu?? Tämän kauden U14 ikäluokkaan on mahdutettu kaksi päävalmentajaa. Tälle kau291298- 681223
Introverttinä osastolla
Yhdellä lääkäritapaamisella hoitaja valitti lääkärille etten tee mitään muuta kuin makaan ja ulkoilen. Kävin kuitenkin s3371028- 89965
Seksikkäin asu mikä päällä olet nähnyt kaivattusi ?
Seksikkäin asu mikä yllä olet nähnyt kaivattusi ?55896- 122787
- 82776