Imelletty perunalaatikko .
Pese ja kuori 2 kg perunoita ja keitä perunat täysin kypsiksi niukassa vesimäärässä ja soseuta perunat kuumina niukkaan keittoveteen.Lisää vain tarvittaessa kuumaa vettä . Soseen tulee olla sakean puuron kaltaista.
Jäähdytä sose suurta huolellisuutta noudattaen ja välillä sekoittaen noin 72-75 asteiseksi. . Lisää soseeseen vähitellen ja koko ajn sekoittaen 4 ruolalusikallista vehnäjauhoja. Laita kansi kattilaan.
Laita sosekattila noin 70-75 asteiseen uuniin ja anna imeltyä noin 4 tuntia. Sekoita välillä. 70-75 asteisessa sähkölieden uunissa soseen lämpötila pysyy hyvin tehokkaalla imeltymislämpötila-alueella eli noin 65-70 asteessa.
Lisää noin 70 grammaa voita sulamaan kuumaan juuri imeltyneeseen soseeseen. Lisää maitoa niin että saat sakeahkon vellimäisen soseen. Lisää 2 teelusikallista suolaa jalisää noin 1 teelusikallista jauhettua muskottia. Sekoita tasaiseksi.
Laita sose voideltuun posliinivuokaan tai vastaavaa. Lisää pinnalle voinokareita.
Paista aluksi noin 200 asteisessa uunissa noin 1/2 tuntia ja alenna uunin lämpötila noin130-140 asteeseen, niin voit paistaa täysiä vuokia. Näin perunalaatikko ei kuivu eikä korppuunnu ja saat erinomaisen imelletyn perunalaatikon.
Paista imellettyä perunalaatikkoa noin 4 tuntia.
Imelletty perunalaatikko.
5
193
Vastaukset
- Anonyymi
Keitä puoli pussia Myllyn Paras makaro.nia 10 minsaa. Kaada vesi pois padtasiivilällä ja mausta suolalla. Nam?! Herkullista!
- Anonyymi
Aikamoinen homma siihen nähden, että imelletyt valmislaatikot aika hyviä. Toisaalta jos haluaa askarrella, miten jos pyöräyttäis valmismuusin, pikkasen sekaan siirappia, vuokaan ja hetkeksi uuniin niin, että pinta ruskistuu. Toimiiko?
- Anonyymi
Kyllä tossa hommaa on. Mut eihän tossa jos tykkää laittaa! Mä tosin jätän perunalootan muille, meen porkkanalla ja lantulla.. sanon varmaan kymmenennen kerran, laittakaa voinokareita tai voisulaa porkkanalaatikon joukkoon. 😃 Muuttaa ruuan ihan eri levelillle.
Trust me, i know what i am saying.
Tv TimmyH - Anonyymi
Jokaisella on vähän omanlaisensa ohjeet. Minulle neuvottiin nuorena, että perunat imeltyvät parhaiten, kun ne keitetään kuorineen suolattomassa vedessä ja kuoritaan ja soseutetaan mahdollisimman kuumina. Perunoiden pitää olla jauhoista lajiketta.
En kuitenkaan koskaan onnistunut saamaan imelletystä niin makeaa kuin olisin halunnut, ellen lisännyt siihen siirappia. Luultavasti salaisuus oli siinä, että tädilläni, jolta ohjeen sain, oli puuhella, ja laatikko imellytettiin puuhellan kulmalla ennen uuniin laittamista. Sähköliedellä ei saa sellaista paikkaa, joka olisi lämmin, muttei liian kuuma.- Anonyymi
Sähkölieden uuni uuni on erittäin hyvä perunalaatikon imeltämiseen.
Jäähdytä sose välillä sekoittaen noin 70-75 asteiseksi
Lisää jauhot vähitellen ja sekoittaen jäähdytettyyn soseeseen. Lisää tarvittaessa noin 70-75 asteista vettä. Laita kansi kattilaan
Laita sosekattila 70-75 asteiseen sähkölieden uuniin, niin soseen lämpötila pysyy hyvin tehokkaalla imeltymisalueella, näin imeltyminen tapahtuu tehokkaasti. Anna imeltyä välillä sekoittaen noin 4 tuntia
Valmista sose ja laita voideltuun uunivuokaan ja paista sähkölieden uunissa ensin noin 200 asteisessa uunissa noin ½ tuntia. Alenna uunin lämpötila noin 135-140 asteeseen ja paista imellettyä perunalaatikkoa noin 4 tuntia.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
- 972703
Jotain puuttuu
Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu1042290- 912040
- 141775
Hei A, osaatko
sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en441701- 361676
- 781676
Persuilla ja Saksi-Riikalla meni sitten pornon levittämiseksi koko touhu.
Onko kenellekään yllätys?921602Synnittömänä syntyminen
Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.1291467Mitä tämä tarkoittaa,
että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?411284