Aurinkotuuli kahdennetkymmenet päivät

Anonyymi-ap

Vuoden pisin. Fyysikko selitti tulevien magneettimyrskyjen epätavallisen luonteen


Alkuviikko tulee olemaan geomagneettisen aktiivisuuden suhteen varsin poikkeuksellinen. Venäjän tiedeakatemian avaruustutkimuslaitoksen aurinkoastronomian laboratorion ja SB RAS:n aurinko-maafysiikan instituutin ennusteen mukaan planeetan magnetosfääri kiihtyy lähes joka päivä, ja neljä seitsemästä päivästä leimataan G1-tason magneettisilla myrskyillä. Nämä päivät ovat 20., 22., 24. ja 25. marraskuuta.

Magneettisten myrskyjen viiden pisteen asteikolla taso G1 on alin. On kuitenkin hälyttävää, etteivät ne laantu koko viikon aikana. Tätä tapahtuu harvoin.

On eri asia, että myrsky raivoaa 24 tuntia ja aivan toinen useita päiviä peräkkäin. Mitä tämä tarkoittaa? Entä jos tämä luo jonkinlaisen kumulatiivisen vaikutuksen, joka vaikuttaa säästä riippuvaisten ihmisten terveyteen, ja tämän ajanjakson lopussa he tuntevat itsensä täysin ylikuormituiksi?

Keskustelin tästä Venäjän tiedeakatemian avaruustutkimuslaitoksen päätutkijan, fysiikan ja matemaattisten tieteiden tohtori Sergei Bogachevin kanssa.

Dmitry Pisarenko: — Mikä on syynä tulevalle pitkittyneelle magneettimyrskysarjalle? Johtuuko se siitä, että Auringossa tapahtuu jatkuvasti soihdutuksia?

Sergei Bogachev: - Ei, tämän viikon myrskyjen suuri todennäköisyys ei liity soihduksiin, vaan aurinkotuulen. Maapallo on siirtymässä nopean tuulen vyöhykkeelle ja pysyy siellä lähes koko viikon. Tämän ei pitäisi aiheuttaa suuria myrskyjä, mutta magneettikenttä muuttuu melko epävakaaksi pitkäksi aikaa, luultavasti viikonloppuun asti.

Kun soihdut tapahtuvat Auringossa, geomagneettiset myrskyt ovat yleensä paljon lyhyempiä ja kestävät enintään yhden tai kaksi päivää, vaikka niiden voima on paljon suurempi. Nyt emme puhu jatkuvasta viikon kestävästä myrskystä. Ennustetaan vain pitkää epävakaa ajanjaksoa eristyneillä "punaisilla" alueilla, joiden välissä on pitkiä tyynijaksoja.


Miksi soihdut syntyvät Auringossa ja mitkä niistä ovat vaarallisia?
Lisätietoja
- Mutta onko tämä epätavallinen tilanne? Tai ehkä jopa epänormaalia?

— Maa käy läpi pisimmän geomagneettisten häiriöiden sarjan tänä vuonna. Se, tuleeko tapahtumasta poikkeava, selviää vasta viikon lopulla. Ennusteena on toistaiseksi muodostunut epätavallisen pitkä, mutta silti heikko myrskysarja.

Samaan aikaan aurinkotuuli itsessään näyttää olevan tämän vuoden voimakkain. On mahdollista, että myrskyjen ankaruudessa tulee yllätyksiä. Uusia revontulia ei voida sulkea pois. Joka tapauksessa suosittelen katsomaan taivaalle illalla tulevalla viikolla.


Ovatko kaikki ihmiset riippuvaisia ​​säästä?
Lisätietoja
— Mitä neuvoja annat sääherkille ihmisille nykyään? Voivatko Maan magneettikentän häiriöt kumulatiivisesti vaikuttaa ihmisten terveyteen?

— Vaihtuvan magneettikentän vaikutus tapahtuu virtojen kautta. Onneksi luonteeltaan sähköisillä ilmiöillä ei ole kumulatiivista vaikutusta, toisin kuin säteilyllä.

Siitä huolimatta voimme neuvoa yksinkertaisimpia asioita: lepää, nuku tarpeeksi, juo enemmän vettä. Älkäämme unohtako, että valtava määrä ihmisiä, etenkin suurissa kaupungeissa, elää jatkuvasti melko vahvan sähkömagneettisen taustan olosuhteissa. On epätodennäköistä, että suhteellisen heikot häiriöt, vaikkakin epätavallisen pitkät, voisivat muuttaa mitään radikaalisti tässä suhteessa. Tämänhetkisen ennusteen mukaan korkeisiin indekseihin pääsevät myrskyt ovat edelleen epätodennäköisiä. Arvioimme tämän todennäköisyyden olevan alle 5 %.

0

62

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000

      Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

      Luetuimmat keskustelut

      1. Monenko kanssa olet harrastanut seksiä

        tänä aikana kun olet kaivattuasi kaipaillut?
        Ikävä
        119
        2681
      2. Timo Soini tyrmää Tynkkysen selitykset Venäjän putinistileiristä

        "Soini toimi ulkoministerinä ja puolueen puheenjohtajana vuonna 2016, jolloin silloinen perussuomalaisten varapuheenjoht
        Maailman menoa
        256
        1155
      3. Melkein lähetin viestin.

        Onneksi tulin järkiini. Mukavaa kesää
        Ikävä
        91
        1129
      4. Taas kuoli kuortaneella

        Mitä tapahtui kuhinoilla kun auton alle jäi ja kuoli 66.
        Kuortane
        8
        1084
      5. Nainen voi rakastaa

        Ujoakin miestä, mutta jos miestä pelottaa näkeminenkin, niin aika vaikeaa on. Semmoista ei varmaan voi rakastaa. Miehelt
        Ikävä
        79
        1011
      6. Kalateltta fiasko

        Onko Tamperelaisyrittäjälle iskenyt ahneus vai mistä johtuu että tänä vuonna ruuat on surkeita aikaisempiin vuosiin verr
        Kuhmo
        12
        940
      7. Sulla on nainen muuten näkyvät viiksikarvat naamassa jotka pitää poistaa

        Kannattaa katsoa peilistä lasien kanssa, ettet saa ihmisiltä ikäviä kommentteja.
        Ikävä
        63
        933
      8. Rakastan sinua

        Olen tiennyt sen pitkään mutta nyt ymmärsin että se ei menekään ohi
        Ikävä
        30
        906
      9. IS Viikonloppu 20.-21.7.2024

        Tällä kertaa Toni Pitkälä esittelee piirrostaitojansa nuorten pimujen, musiikkibändien ja Raamatun Edenin kertomusten ku
        Sanaristikot
        41
        842
      10. Ikävöimäsi henkilön ikä

        Minkä ikäinen kaipauksen kohteenne on? Onko tämä vain plus 50 palsta vai kaivataanko kolme-neljäkymppisiä? Oma kohde mie
        Ikävä
        37
        809
      Aihe