Aurinkotuuli kahdennetkymmenet päivät

Anonyymi-ap

Vuoden pisin. Fyysikko selitti tulevien magneettimyrskyjen epätavallisen luonteen


Alkuviikko tulee olemaan geomagneettisen aktiivisuuden suhteen varsin poikkeuksellinen. Venäjän tiedeakatemian avaruustutkimuslaitoksen aurinkoastronomian laboratorion ja SB RAS:n aurinko-maafysiikan instituutin ennusteen mukaan planeetan magnetosfääri kiihtyy lähes joka päivä, ja neljä seitsemästä päivästä leimataan G1-tason magneettisilla myrskyillä. Nämä päivät ovat 20., 22., 24. ja 25. marraskuuta.

Magneettisten myrskyjen viiden pisteen asteikolla taso G1 on alin. On kuitenkin hälyttävää, etteivät ne laantu koko viikon aikana. Tätä tapahtuu harvoin.

On eri asia, että myrsky raivoaa 24 tuntia ja aivan toinen useita päiviä peräkkäin. Mitä tämä tarkoittaa? Entä jos tämä luo jonkinlaisen kumulatiivisen vaikutuksen, joka vaikuttaa säästä riippuvaisten ihmisten terveyteen, ja tämän ajanjakson lopussa he tuntevat itsensä täysin ylikuormituiksi?

Keskustelin tästä Venäjän tiedeakatemian avaruustutkimuslaitoksen päätutkijan, fysiikan ja matemaattisten tieteiden tohtori Sergei Bogachevin kanssa.

Dmitry Pisarenko: — Mikä on syynä tulevalle pitkittyneelle magneettimyrskysarjalle? Johtuuko se siitä, että Auringossa tapahtuu jatkuvasti soihdutuksia?

Sergei Bogachev: - Ei, tämän viikon myrskyjen suuri todennäköisyys ei liity soihduksiin, vaan aurinkotuulen. Maapallo on siirtymässä nopean tuulen vyöhykkeelle ja pysyy siellä lähes koko viikon. Tämän ei pitäisi aiheuttaa suuria myrskyjä, mutta magneettikenttä muuttuu melko epävakaaksi pitkäksi aikaa, luultavasti viikonloppuun asti.

Kun soihdut tapahtuvat Auringossa, geomagneettiset myrskyt ovat yleensä paljon lyhyempiä ja kestävät enintään yhden tai kaksi päivää, vaikka niiden voima on paljon suurempi. Nyt emme puhu jatkuvasta viikon kestävästä myrskystä. Ennustetaan vain pitkää epävakaa ajanjaksoa eristyneillä "punaisilla" alueilla, joiden välissä on pitkiä tyynijaksoja.


Miksi soihdut syntyvät Auringossa ja mitkä niistä ovat vaarallisia?
Lisätietoja
- Mutta onko tämä epätavallinen tilanne? Tai ehkä jopa epänormaalia?

— Maa käy läpi pisimmän geomagneettisten häiriöiden sarjan tänä vuonna. Se, tuleeko tapahtumasta poikkeava, selviää vasta viikon lopulla. Ennusteena on toistaiseksi muodostunut epätavallisen pitkä, mutta silti heikko myrskysarja.

Samaan aikaan aurinkotuuli itsessään näyttää olevan tämän vuoden voimakkain. On mahdollista, että myrskyjen ankaruudessa tulee yllätyksiä. Uusia revontulia ei voida sulkea pois. Joka tapauksessa suosittelen katsomaan taivaalle illalla tulevalla viikolla.


Ovatko kaikki ihmiset riippuvaisia ​​säästä?
Lisätietoja
— Mitä neuvoja annat sääherkille ihmisille nykyään? Voivatko Maan magneettikentän häiriöt kumulatiivisesti vaikuttaa ihmisten terveyteen?

— Vaihtuvan magneettikentän vaikutus tapahtuu virtojen kautta. Onneksi luonteeltaan sähköisillä ilmiöillä ei ole kumulatiivista vaikutusta, toisin kuin säteilyllä.

Siitä huolimatta voimme neuvoa yksinkertaisimpia asioita: lepää, nuku tarpeeksi, juo enemmän vettä. Älkäämme unohtako, että valtava määrä ihmisiä, etenkin suurissa kaupungeissa, elää jatkuvasti melko vahvan sähkömagneettisen taustan olosuhteissa. On epätodennäköistä, että suhteellisen heikot häiriöt, vaikkakin epätavallisen pitkät, voisivat muuttaa mitään radikaalisti tässä suhteessa. Tämänhetkisen ennusteen mukaan korkeisiin indekseihin pääsevät myrskyt ovat edelleen epätodennäköisiä. Arvioimme tämän todennäköisyyden olevan alle 5 %.

0

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000

      Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

      Luetuimmat keskustelut

      1. Miksi jollain jää "talvi päälle"

        Huvittaa kastoa ullkona jotain vahempaa äijää joka pukeutuu edelleen kun olisi +5 astetta lämmittä vaikka on helle keli
        Maailman menoa
        338
        3418
      2. Mitä et hyväksy miehessä/naisessa josta olet kiinnostunut?

        Itse en halua, että miehellä olisi lapsia!
        Ikävä
        227
        2098
      3. Se katse silloin

        Oli hetki, jolloin katseemme kohtasivat. Oli talvi vielä. Kerta toisensa jälkeen palaan tuohon jaettuun katseeseen. Tunt
        Ikävä
        59
        1662
      4. Tiesitkö? Farmi Suomi Kirsikka Simberg on tämän julkkisnaisen tytär - Katso tyrmäävät mallikuvat!

        Oho, aikamoinen ylläri. Tiesitkö?! Kirsikka Simberg on yksi tämän kauden Farmi Suomi -kisaajista. Hänellä ei ole tuttu t
        Suomalaiset julkkikset
        5
        1517
      5. Kaipaaville

        Kerro sun tunteesi ja ajatukset tähän jos et uskalla irl!
        Ikävä
        83
        1376
      6. Tuhdit oluet kauppoihin. Miksi vastustaa?

        8% oluet kauppoihin mutta mikä siinä on että osa politikoista vstustaa ? Kauppa kuitenkin hinnoittelee vahvan oluen ni
        Maailman menoa
        288
        1271
      7. Miten haluaisit

        Että reagoisin jos näkisin sinut nyt?
        Ikävä
        83
        1111
      8. Sinua tulen kyllä ikävöimään pitkään nainen

        mutta oli pakko tehdä päätös oman mielenrauhan vuoksi. Toivottavasti saat elämältä kaiken mitä haluat.
        Ikävä
        52
        1111
      9. Tärkeä kysymys!

        Haluatko sinä, mies, minut?
        Ikävä
        86
        1097
      10. Asiallinen lähestyminen

        Mitä on asiallinen lähestyminen?? Tietääkö tai tajuaako kukaan, varsinkaan miehet??? Eilen NELJÄNNEN kerran jouduin isk
        Sinkut
        150
        933
      Aihe