Suomen ongelma, liian tasokkaat vuokra-asunnot

Anonyymi-ap

Nyt kun on ollut puhetta asumistukien leikkaamisesta, alkaa tulla esille ongelma, johon päättäjät eivät ole varautuneet. Olisi pitänyt varautua pari vuosikymmentä sitten, nyt päättäjät ovat kalliiden asuntojen loukussa.
Vuokra-asunnot ovat liian kalliita siihen, että niissä voisi asua ilman asumistukea. Siis suurina joukkoina. Eikä tavallisella duunarilla ole yleensä varaa sellaiseen myöskään omistettuna, nykyisin siis varsinkaan omistettuna.
Jos asumistukea leikataan, pitäisi olla tarjolla myös kohtuuhintaisia asuntoja työssäkäyntialueella. Mutta niitä ei ole. On vain liian tasokkaita asuntoja, joista ei saa halpoja muuta kuin niin, että joku tekee asiassa tappiota. Asunnot ovat suomalaisten tuloihin ja varallisuuteen nähden liian kalliita ja asumistuki on mahdollistanut sen. Vuokratalojen rakentajat ovat kilpailleet asuntojen tasokkuudella, eivät hinnalla. Ei ole tarvinnut.

13

312

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      kansaa lypsetään näkee sen naamasta ku lakkaa saamasta

      verotki on ihan kohtuulliset ku kaikki viedään
      suomimaatiaispossu se vaan kääntää kylkeä eikä pane vastaa

    • Anonyymi

      lammaskansan kotalo on joutua teuraaksi

    • Anonyymi

      Suomessa pienituloinen asuu tasokkaammin kuin keskituloinen. Jälkimmäinen joutuu tekemään sen omilla rahoillaan , ensimmäinen tekee sen veronmaksajien rahoilla.

      • Anonyymi

        No jaa. Vuokranantajien ja kiinteistökeinottelijoiden taskuihin ne asumistukirahat valuu.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        No jaa. Vuokranantajien ja kiinteistökeinottelijoiden taskuihin ne asumistukirahat valuu.

        Kyllä, mutta siinä sivussa on saatu aikaan älyttömyyksiä

        - pienituloinen / kokonaan sossunelätiksi heittäytynyt saa paramman ja/tai kalliimmalla alueella sijaitsevan asunon kuin rehellisesti itsensä elättävä duunari -> ei kannata toihin mennäkään (eikä opiskella, jotta pääsisi töihin) -> näkyy kyllä motivaatiossa mm. ammattikouluissa (suuri osa porukasta ei vaivaudu nousemaan punkasta ennen puoltapäivää)

        - parhaan tuonton saa halvasta asunnosta... asumistukihan käytännössä asettaa minimitason vuokralle -> sijoittajat ostelee halpoja asuntoja ja vastustaa kiivaasti remontteja, koska em. minimivuokran saa hirveimmistä läävistäkin -> talot rapistuu käsiin

        - vuokraan ei kovin paljoa asunnon koko vaikuta -> paras tuotto, kun ängetään taloon maksimimäärä surkean ahtaita ja kalustuskelvottomia tuhnunpyydyksiä

        Tosin nyt on korko yms kulujen nousu tehnyt vuokraamisesta tilapäisesti tappiollista -> tuhnunpyydyksiksi tarkoitetut uudisasunnot eivät kelpaa kenellekään -> on saatu koko asuntomarkkina sekaisin. Ja nimenomaan sekaisin holtittomalla verovarojen kaatamisella asumistukiin! Viimeiset 10-15 vuotta 60-70 % kaikista uudisasunnoista ja minikämpistä lähes joka ainoa meni sijoitusasunnoiksi. Ideana tietenkin oli, että rakentamiskulut katetaan valtaosin "taikaseinästä" saadulla rahalla (asumistuki). Sijoittajat saneli, mitä rakennetaan = kalustuskelvottomia miniasuntoja. Asukkaat (sossunelätit/tuhnut) tyytyivät siihen, mitä annettiin, koska lahjahevosen suuhun ei katsota. Demarien hyvävelikerho myhäili tyytyväisenä, kun verovaroja kaadettiin koti- ja ulkomaisten sijoittajien taskuihin. Tämä on ok, mutta omistusasuminen paha, koska omisustasujat saattavat äänestää väärin.

        Tukien varassa roikkuvat vuokraloiset pysyvät usein koko ikänsä köyhinä = uskollista äänestäjäkuntaa vappusatasten jakelijoille.

        Onko saatu rahalle vastinetta, kun verovaroilla on ohjatttu asuntotuotanto tuottamaan miniasuntoja - siis lähes yksinomaan 30 m³ yksiöitä ja 40 m² kaksioita? Näissä kuitenkin pitää nykynormien mukaan olla pyörätuoliympyrät sekä eteisessä että KPH:ssa, joten näihin jo meneekin kolmannes pinta-alasta. Uudet asunnot em. syystä asuintiloiltaan paljon ahtaampia kuin 70-lukujen kämpät. Taitaa olla asumisväljyys menossa taas kohti jotain 50-luvun tasoa,....


    • Anonyymi

      Se hyvä tässä lama-ajassa nyt on että Ei sijoitusasunto keinottelijoiden velkavipu lainojen korot ole enään mitään olemattoman matalia, - euribor korot kun oli vuosikymmenen miltei nollassa. Asuntojen hintakupla vihdoin puhkeaa, ja ahneimmat saa maistaa omaa lääkettä.

    • Anonyymi

      Mitä se aloittaja siellä lätisee? Asumistukihan poistuu omistusasujilta,ei vuokralaisilta eli eihän sillä vuokran määrällä ole mtn väliä kun kela sponssaa. Mutta emt mitä ne kuvittelee sillä säästävänsä jos ja kun joidenkin pitää myydä oma asunto kun asumistuki poistuu ja joutuu vuokralle. Enemmänhän siihen joutuu maksamaan sitä tukea,mitä vittua? 😅 Ei tartte kuin toinen jäädä työttömäksi niin äkkiä on avun tarpeessa jos on pienehköt tulot varsinkin kun vastikkeet ja hoitomenot kasvaa myös velattomassa omistusasunnossa asuville,uskokaa tai älkää. Ei se ole mikään marginaalinen ryhmä.

      • Anonyymi

        Näköjään natsihallitus aikoo ottaa nykyisen pienehkön asumistuen poijes omissa asuvilta 'matti ja maija meikäläiseltä', ja tällä lailla asumistuet laitetaan jatkossa pelkästään asuntosijoittajien etuoikeudeksi. Koettavatkohan porvarit näin minimoida keinottelijoiden tappiot?


      • Anonyymi

        Ensivaiheessa se poistuu omistusasujilta ja suuri syy siihen miksi se ei alene tai poistu vuokra-asujilta on juuri se, että vuokra-asunnot ovat niin kalliita, että niissä ei ole riittävän suurella joukolla varaa asua, mikäli asumistuki laskee tai lakkaa.
        Puhetta asumistukikulujen hillinnästä on ollut, mutta todellisuudessa se tyssää tähän tosiasiaan, että halvempia vuokra-asuntoja ei ole tarjolla riittävästi, eikä sellaisia ole rakennettu vuosikymmeniin, kun vuokralaisista on tosiaan kilpailtu ihan muilla argumenteilla kuin vuokran pienuudella.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ensivaiheessa se poistuu omistusasujilta ja suuri syy siihen miksi se ei alene tai poistu vuokra-asujilta on juuri se, että vuokra-asunnot ovat niin kalliita, että niissä ei ole riittävän suurella joukolla varaa asua, mikäli asumistuki laskee tai lakkaa.
        Puhetta asumistukikulujen hillinnästä on ollut, mutta todellisuudessa se tyssää tähän tosiasiaan, että halvempia vuokra-asuntoja ei ole tarjolla riittävästi, eikä sellaisia ole rakennettu vuosikymmeniin, kun vuokralaisista on tosiaan kilpailtu ihan muilla argumenteilla kuin vuokran pienuudella.

        Tosi asiassa se on aina tyssännyt siihen että varsinkin pääkaupunkiseudulla liian monella asiaan liittyvällä on sormet samalla piparipurkilla. Vaalien alla asiasta on elämöity mutta jälkeen puuttumiset on unohtuneet. Pääasia että tuet juoksee ja ohjautuu oikeisiin taskuihin.
        Tämähän on siis rakenteellista korruptiota mitä on vaikea purkaa juuri sen vuoksi kun markkinat on vääristyneet. Kestää pitkän aikaa saada tilanne normalisoitua jos koskaan kerran ei ole mikään yhden vaalikauden lainsäätö kikka.


    • Anonyymi

      Asumistuki valuu vuokranantajien taskuun ja vastineeksi tästä rahalahjasta vuokralainen saa juuri niin tasokkaan asunnon kuin hän haluaa.
      Ihmisten tulot eivät ole missään yhteydessä asuntojen hintaan, silloin kun asumistuki vääristää tilannetta nykyisessä mittakaavassa. Suomen ilmastossa oikeus asuntoon on aika lailla perusoikeus, mutta siinä mielessä homma on mennyt hakoteille, että tosiaan keskituloisella duunarilla ei olisi varaa ostaa omaksi sellaista kämppää johon pienituloisella on "ehdoton oikeus" veronmaksajien piikkiin.

    • Anonyymi

      Jatkossa esim. seinäjoella omassa rivariyksiössä asuva ei saisi enää lainkaan asumistukea, ei enää lainkaan tukea avuksi yhtiövastikkeen maksussa,
      - ja ainoastaan sen takia koska nyt vaan sattuu itse sen asunto-osakkeen omistamaan.
      Sen sijaan äveriäs sijoittaja-asuntokeinottelija saa vuokrata vastaavan kämpän ja vieläpä vähentää sen koko vastikkeen vuokratuloista pääomaverotuksessa.
      Johan on kummalista politiikkaa.. varsinaista riistopolitiikkaa, etten sanoisi.

      • Anonyymi

        Kokoomusta äänestitte. Kokoomusta saitte.


    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 184
      2001
    2. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      53
      1912
    3. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      135
      1588
    4. Euroviisut fiasko, Suomen kautta aikain typerin esitys, jumbosija odottaa. Olisi pitänyt boikotoida!

      Tämän vuoden euroviisut on monella tapaa täydellinen fiasko. Ensinnäkin kaikkien itseään kunnioittavien eurooppalaisten
      Maailman menoa
      145
      1495
    5. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1324
    6. Nukkumisiin sitten

      Käsittelen asiaa tavallani ja toiveissa on vielä että tästä pääsee hyppäämään ylitse. Kaikenlaisia tunteita on läpikäyny
      Ikävä
      4
      1204
    7. Muistatko komeroinnin?

      Taannoin joskus kirjoitin aloituksen tänne komeroinnista eli hikikomoreista; syrjäytyneistä nuorista ihmisistä. Ehkä asu
      Suhteet
      48
      1185
    8. Naisten tyypilliset...

      Naiset ei varmaan ymmärrä itse miten karmealle heidän tavara haisee. Miehet säälistä nuolevat joskus, yleensä humalassa
      Ikävä
      10
      1163
    9. Tuollainen kommentti sitten purjehduspalstalla

      "Naisen pillu se vasta Bermudan kolmio on. Sinne kun lähdet soutelemaan niin kohta katoaa sekä elämänilo että rahat"
      Suhteet
      3
      1128
    10. Syö kohtuudella niin et liho.

      Syömällä aina kohtuudella voi jopa laihtua.On paljon laihoja jotka ei harrasta yhtään liikuntaa. Laihuuden salaisuus on
      Laihdutus
      11
      1127
    Aihe