Kun lämmittää ruokaa mikroaaltouunissa, niin kinkkua sisältävät lämmitettävät poksahtelevat ja sotkevat uunin, mutta jauhelihaan tehdyt eivät.
Mistähän tuo johtuu? Lihaahan ne molemmat ovat.
Miksi kinkku räjähtää mikrossa, mutta jauheliha ei?
12
517
Vastaukset
- Anonyymi
Oisko avainsana tuo jauhe.
- Anonyymi
Kuusi ja haapa paukkuvat poltettaessa, mutta mänty ja koivu ei.
Kyse varmaan samasta asiasta, koska kaikki ovat puulajeja.- Anonyymi
Aivan kuten kinkkukin.
- Anonyymi
Poksahtelun aiheuttaa lihan sisällä oleva kosteus höyrystyessään. Jauhelihan murujen sisään ei mahdu kosteutta paljoakaan ja höyry pääsee helposti ulos.
Vieläkö löytyy ihmisiä jotka lämmittää ruokaa ilman suojakupua? Uuni ei sotkeudu kun ruoka peitetään suojakuvulla. Kuvun voi pestä helposti.- Anonyymi
Kinkku poksahteleee vaikka se olisi leikattu jauhelihan raekokoon.
Kyse on jostain muusta seikasta.
Suojakuvut eivät kuulu tähän pohdintaan. Kyllähän atomivoimaloissakin energiasauvat upotetaan veteen, jottei tarvitse säteilyistä olla harmissaan, - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Kinkku poksahteleee vaikka se olisi leikattu jauhelihan raekokoon.
Kyse on jostain muusta seikasta.
Suojakuvut eivät kuulu tähän pohdintaan. Kyllähän atomivoimaloissakin energiasauvat upotetaan veteen, jottei tarvitse säteilyistä olla harmissaan,Jauheliha on rikkoutunut raekoon sisälläkin.
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Jauheliha on rikkoutunut raekoon sisälläkin.
Ei käyttökelpoinen jauheliha ole rikki,
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Ei käyttökelpoinen jauheliha ole rikki,
On se sen verta että ei ole enää neste - rasva sulkeumia.
- Anonyymi
Kinkku on huomattavasti jauhelihaa rasvaisempaa. Rasva höyrystyy kinkun sisällä ja muodostaa painetta. Se saa aikaan nuo "räjähdykset".
- Anonyymi
Eiköhän se höyrystyjä kuitenkin ole rasva- ja lihaskudoksen sisällä oleva vesi.
- Anonyymi
Rasvaisuus riippuu ihan kinkusta ja jauhelihasta. Kanassa on vähemmän rasvaa, mutta paukkuu sekin mikrossa yhtälailla. Ei ole mikään ihme, että suolavedellä kyllästetty kinkku helposti paukkuu.
- Anonyymi
Eihän kinkussa ole välttämättä rasvaa sen enempää kuin jauhelihassa, johon on saatettu jauhaa laardia sekaan tarkoituksella.
Lihaksessa toki on rasvaa luonnostaan, mutta se "valkoinen liha" ei ole lihaa lainkaan.
Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Taisin tehdä virheen
Kaipaan sua enemmän kuin kuvittelin. Luulin, että helpottuisin, mutta olinkin täysin väärässä. Vieläkö vastaisit minulle443032Hyvä että lähdit siitä
Ties mitä oisin keksinyt jos oisit jäänyt siihen, näit varmaan miten katoin sua.... 😘🤭😎💖362651Et siis vieläkään
Et ilmeisesti ole vieläkään päässyt loppuun asti mun kirjoituksissa täällä. Kerro ihmeessä sit, kun valmista 😁 tuskin k532604Koronarokotus sattui oudon paljon nyt sairaanhoitaja Tanja 46 istuu pyörätuolissa
Pitkä piina piikistä Kun Tanja Vatka käy suihkussa, tuntuu kuin ihoa revittäisiin raastinraudalla irti. Hän on kärsinyt1052304Nyt tuntuu siltä, että on pakko päästä puhumaan kanssasi
Tuntuu että sekoan tämän kaiken takia. Miehelle502136Olisitko mies valmis?
Maksamaan naisellesi/vaimollesi/tyttöystävällesi elämisestä syntyvät kulut, ruokailun, vuokran ja muut välttämättömät me3421903- 1501556
- 731418
vieläkin sanoa voin...
💖💛💖💛💖💛💖💛💖 💛 Beijjjbeh 💛 Kaks vuotta tänään täällä. Miten hitossa jotkut on jaksaneet kymmeniä vuos231248Nainen onko sulla supervoimmia ?
Voisitko auttaa miestä mäessä? Tarjota auttavan käden ja jeesata tätä miestä? Tai antaa olla et sä kuitenkaan auta.281185