Kun lämmittää ruokaa mikroaaltouunissa, niin kinkkua sisältävät lämmitettävät poksahtelevat ja sotkevat uunin, mutta jauhelihaan tehdyt eivät.
Mistähän tuo johtuu? Lihaahan ne molemmat ovat.
Miksi kinkku räjähtää mikrossa, mutta jauheliha ei?
12
590
Vastaukset
- Anonyymi
Oisko avainsana tuo jauhe.
- Anonyymi
Kuusi ja haapa paukkuvat poltettaessa, mutta mänty ja koivu ei.
Kyse varmaan samasta asiasta, koska kaikki ovat puulajeja.- Anonyymi
Aivan kuten kinkkukin.
- Anonyymi
Poksahtelun aiheuttaa lihan sisällä oleva kosteus höyrystyessään. Jauhelihan murujen sisään ei mahdu kosteutta paljoakaan ja höyry pääsee helposti ulos.
Vieläkö löytyy ihmisiä jotka lämmittää ruokaa ilman suojakupua? Uuni ei sotkeudu kun ruoka peitetään suojakuvulla. Kuvun voi pestä helposti.- Anonyymi
Kinkku poksahteleee vaikka se olisi leikattu jauhelihan raekokoon.
Kyse on jostain muusta seikasta.
Suojakuvut eivät kuulu tähän pohdintaan. Kyllähän atomivoimaloissakin energiasauvat upotetaan veteen, jottei tarvitse säteilyistä olla harmissaan, - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Kinkku poksahteleee vaikka se olisi leikattu jauhelihan raekokoon.
Kyse on jostain muusta seikasta.
Suojakuvut eivät kuulu tähän pohdintaan. Kyllähän atomivoimaloissakin energiasauvat upotetaan veteen, jottei tarvitse säteilyistä olla harmissaan,Jauheliha on rikkoutunut raekoon sisälläkin.
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Jauheliha on rikkoutunut raekoon sisälläkin.
Ei käyttökelpoinen jauheliha ole rikki,
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Ei käyttökelpoinen jauheliha ole rikki,
On se sen verta että ei ole enää neste - rasva sulkeumia.
- Anonyymi
Kinkku on huomattavasti jauhelihaa rasvaisempaa. Rasva höyrystyy kinkun sisällä ja muodostaa painetta. Se saa aikaan nuo "räjähdykset".
- Anonyymi
Eiköhän se höyrystyjä kuitenkin ole rasva- ja lihaskudoksen sisällä oleva vesi.
- Anonyymi
Rasvaisuus riippuu ihan kinkusta ja jauhelihasta. Kanassa on vähemmän rasvaa, mutta paukkuu sekin mikrossa yhtälailla. Ei ole mikään ihme, että suolavedellä kyllästetty kinkku helposti paukkuu.
- Anonyymi
Eihän kinkussa ole välttämättä rasvaa sen enempää kuin jauhelihassa, johon on saatettu jauhaa laardia sekaan tarkoituksella.
Lihaksessa toki on rasvaa luonnostaan, mutta se "valkoinen liha" ei ole lihaa lainkaan.
Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Suomen kansa haluaa Antti Lindtmanista pääministerin
Lindtman on miltei tuplasti suositumpi kuin etunimikaimansa Kaikkonen. Näin kertoo porvarimedian teettämä kysely. http2434203Vain 21% kannattaa Lindtmania pääministeriksi
se on selvästi vähemmän kuin puolueen kannatus, mites nyt noin?1172659Miten löydän sinut
Ja saan sanottua kaiken mitä haluan sinulle kertoa? Ja kuinka kuuntelisit minua sen hetken? Kuinka voin ilmaista sen mit412412Vaikea tilanne
Hieman kolkuttaa omatuntoa, kun on osoittanut kiinnostusta väärää naista kohtaan. En ymmärrä miten toinen on voinut te1161446Yöllinen autolla kaahari Heinolan seudulla
Asukkaita häiriköivän nuoren herran autokaahaus keskustelu poistettu, onko jokin hyvävelijärjestelmä käytössä ?811446- 481189
- 781107
- 59973
- 45966
Emme koskaan keskustelleet kasvotusten syistä välirikollemme
Enkä voisi kertoa perimmäistä rehellistä syytä. Kerroin sinulle pintapuolisen ”paketin” ja otin tavallaan omalle vastuu58941