Ei mitään pikaruokaa.
Löysin lampaajauhelihaa kaupan pakastimesta.
2 pakettia 400 grammaa ja 400 gramma naudanlihaa.
Ruskistus lihalle, ja sipulille, sekaan valkosipulia
Sauvasekoittimella hienoksi sekaan, tomaattipureeta ja purkki anjovista.
Lisää pari desiä vettä.
Seos uunivuokaan kolmeksi tunniksi 160 asteeseen.
Sillä välin valmistin Duchess perunamuusi pallerot.
Kyllä vei kielen mennessään, ei mikään vaikea resepti, vaikka valmistinen viekin aikaa.
Tarjolle perinteiseen tapaan suolakurkkusuikaleita, etikkapunajuurta ja tietenkin vuolukermaa.
Voiko elämä olla tämän parempaa!!
Tänään herkuteltiin vorscmackilla
38
453
Vastaukset
Vorschmackin anjovis on ilmeisesti sardellia eikä pohjoismaista janssonin kiusauksen anjovista eli kilohailia?
- Anonyymi
Purkissa lukee anjovis, ABBA. Abban sivulla se on juurikin kilohailia
Sillikin olisi sopinut.
Niin syvälle en ole vaipunut että olisin selvittänyt minkänimistä kalaa CGM vaati Vorscmakissaan, minulle lopputulos oli hurmaava näinkin. - Anonyymi
Aitoon Mannerheimin ohjeeseen tulee rasvasilliä.
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Aitoon Mannerheimin ohjeeseen tulee rasvasilliä.
Epäilen. Silli tulee Atlantilta. Mistä joku Suomi-poika olisi saanut sata vuotta sitten silliä? Eiköhän kyseessä ole joku Itämeren kala.
Anonyymi kirjoitti:
Epäilen. Silli tulee Atlantilta. Mistä joku Suomi-poika olisi saanut sata vuotta sitten silliä? Eiköhän kyseessä ole joku Itämeren kala.
Puolan ja Liettuan juutalaisten keskuudessa tälle herkulle ei vakiintunut nimi 'forshmak' vaan 'gehakte herring', sillisalaatti. Kyllä kai silliä on rahdattu laivoissa Pohjanmeren rannikkovaltiosta Itämerellekin. Ainakin 'gehakte herring' nimestä päätellen sitä on täällä syöty.
- Anonyymi
Grillaava_rouva kirjoitti:
Puolan ja Liettuan juutalaisten keskuudessa tälle herkulle ei vakiintunut nimi 'forshmak' vaan 'gehakte herring', sillisalaatti. Kyllä kai silliä on rahdattu laivoissa Pohjanmeren rannikkovaltiosta Itämerellekin. Ainakin 'gehakte herring' nimestä päätellen sitä on täällä syöty.
Itämeren "kääpiösilli" eli silakka maisutuu ihan samalle, eikä kalan koostumuksella ole tässä sekasikiössä mitään merkitystä. Väitän siksi, että Atlantin silliä ei Marskin aikana ole käytetty. On voitu toki väittää käytettävän, ns. brassailtu asialla. Sama tilanne siis kuin anjoviksellakin.
Anonyymi kirjoitti:
Itämeren "kääpiösilli" eli silakka maisutuu ihan samalle, eikä kalan koostumuksella ole tässä sekasikiössä mitään merkitystä. Väitän siksi, että Atlantin silliä ei Marskin aikana ole käytetty. On voitu toki väittää käytettävän, ns. brassailtu asialla. Sama tilanne siis kuin anjoviksellakin.
"Väitän siksi, että Atlantin silliä ei Marskin aikana ole käytetty."
Piruuttani väitän vastaan, koska minulla on siihen perusteet 😆. Hansaliiton yksi tärkeimmistä kauppatavaroista oli silli.
Aspekteja IV - Hansaliitto, silli, prinsessa Katariina - tiesitkö
Yksi tärkeimmistä tuotteista hansakauppiaille oli silli. Pohjoismaat, Hollanti, Saksa, ja Puola kuuluvat perinteisesti maailman suurimpiin sillinsyöjiin. Suomi on maailman kalansyöntitilastoissa kymmenes ja Norja kahdeksas.
https://helsinkiearlymusicfestival.fi/blogi/hansaliitto_silli/
Ei siis ihme, että forshmak eli (käytännössä lähes sama kuin nykyinen sillisalaattimme) keksittiin Saksassa ja sieltä ne levisivät Itämeren alueelle kun Saksalla ja Hansakauppiailla oli pääsy sekä Pohjanmerelle että Itämerelle. Totta kai suolasilli säilyi hyvin ja kesti merikuljetuksia Itämerelle.Anonyymi kirjoitti:
Itämeren "kääpiösilli" eli silakka maisutuu ihan samalle, eikä kalan koostumuksella ole tässä sekasikiössä mitään merkitystä. Väitän siksi, että Atlantin silliä ei Marskin aikana ole käytetty. On voitu toki väittää käytettävän, ns. brassailtu asialla. Sama tilanne siis kuin anjoviksellakin.
Tässä hieman lisää aiheesta. Sitä on ollut saatavilla täällä jo paljon ennen kuin Marski oli edes syntynyt.
"Sillit tulevat tänä päivänä tuontitavarana tynnyreissä. Suolaus on satoja vuosia vanha menetelmä, jolla jo hansakauppiaat rikastuivat. Sillistä on sanottu, että se on duunarin ruoka ja herrojen herkku. Se on ollut jokaisen ostettavissa.
– Sillilaivastossa saattoi olla useampi sata miestä. Tiedettiin että silliä on, mutta sen paikantamiseen ei ollut välineitä. Sittemmin paikantaminen kehittyi, 1960-luvulla saatiin kaikuluotaimet käyttöön, Ruuska selvittää.
Silliä kalastettiin säälimättä, kunnes huomattiin 1970-luvulla kantojen loppuminen. Sitten tehtiin kalastuskiintiöt, ja kun Suomella ei ollut luontaista valtamerirajaa, putosi se pelistä pois. Silli on ollut siksi jo vuosikymmenet tuontitavaraa Pohjanmereltä."
https://aamuset.fi/artikkeli/4585058- Anonyymi
Grillaava_rouva kirjoitti:
"Väitän siksi, että Atlantin silliä ei Marskin aikana ole käytetty."
Piruuttani väitän vastaan, koska minulla on siihen perusteet 😆. Hansaliiton yksi tärkeimmistä kauppatavaroista oli silli.
Aspekteja IV - Hansaliitto, silli, prinsessa Katariina - tiesitkö
Yksi tärkeimmistä tuotteista hansakauppiaille oli silli. Pohjoismaat, Hollanti, Saksa, ja Puola kuuluvat perinteisesti maailman suurimpiin sillinsyöjiin. Suomi on maailman kalansyöntitilastoissa kymmenes ja Norja kahdeksas.
https://helsinkiearlymusicfestival.fi/blogi/hansaliitto_silli/
Ei siis ihme, että forshmak eli (käytännössä lähes sama kuin nykyinen sillisalaattimme) keksittiin Saksassa ja sieltä ne levisivät Itämeren alueelle kun Saksalla ja Hansakauppiailla oli pääsy sekä Pohjanmerelle että Itämerelle. Totta kai suolasilli säilyi hyvin ja kesti merikuljetuksia Itämerelle.Kyllä minä vaikkapa Islannin historiaa tunnen. Suolasilliähän (turskaakin toki) ne ovat kaupanneet ja sillä vaurastuneet.
Mutta persaukisten suomalaisten "silli" on ollut lähimerestä saatua silakkaa, joka siis on käytännössä sama laji kuin isosiskonsa – vaikka kääpiö on, kuten lappalaiset ihmisissä. Ja Itämerestähän ruotsalaisetkin ovat (Kalmarin unionin ajoilta) surströmminsä ainekset pyytäneet, ja ruotsalaiset ovat sentään olleet sivistynyttä kansaa.
Varmaan se alkuperäinen "ruokalaji" tulee jostain Keski-Euroopasta, koska ei Suomessa yleensä mitään monimutkaista sapuskaa ole syöty. Kalakukkoonhan kyllä laitetaan nykyisin sekä eläintä että kalaa. Outo tapa sekin.
Kaiken jauhaminen tasaiseksi mössöksi saattaisi viitata huonohampaisuuteen...
Marski vanhana euroopankävijänä on voinut ainakin tuoda ruokalajin isomman yleisön tietoon, vähän kuten Haapasalo hatsapurin. Anonyymi kirjoitti:
Kyllä minä vaikkapa Islannin historiaa tunnen. Suolasilliähän (turskaakin toki) ne ovat kaupanneet ja sillä vaurastuneet.
Mutta persaukisten suomalaisten "silli" on ollut lähimerestä saatua silakkaa, joka siis on käytännössä sama laji kuin isosiskonsa – vaikka kääpiö on, kuten lappalaiset ihmisissä. Ja Itämerestähän ruotsalaisetkin ovat (Kalmarin unionin ajoilta) surströmminsä ainekset pyytäneet, ja ruotsalaiset ovat sentään olleet sivistynyttä kansaa.
Varmaan se alkuperäinen "ruokalaji" tulee jostain Keski-Euroopasta, koska ei Suomessa yleensä mitään monimutkaista sapuskaa ole syöty. Kalakukkoonhan kyllä laitetaan nykyisin sekä eläintä että kalaa. Outo tapa sekin.
Kaiken jauhaminen tasaiseksi mössöksi saattaisi viitata huonohampaisuuteen...
Marski vanhana euroopankävijänä on voinut ainakin tuoda ruokalajin isomman yleisön tietoon, vähän kuten Haapasalo hatsapurin."Kyllä minä vaikkapa Islannin historiaa tunnen."
Ei sitä silliä Islannista asti pyydetty. Etkö tunne Hansakauppiaiden historiaa? He rikastuivat Pohjanmereltä pyydetyllä sillillä, jota kuljetettiin suolattuna Itämeren rantavaltioihin. Eikä sillin kuljetus ja säilyvyys ollut mikään ongelma niin lyhyellä matkalla. Kuljetettiinhan jo melkein yhtä varhain suolaturskaa Newfoundlandista Eurooppaan ja Karibialle.- Anonyymi
Grillaava_rouva kirjoitti:
"Kyllä minä vaikkapa Islannin historiaa tunnen."
Ei sitä silliä Islannista asti pyydetty. Etkö tunne Hansakauppiaiden historiaa? He rikastuivat Pohjanmereltä pyydetyllä sillillä, jota kuljetettiin suolattuna Itämeren rantavaltioihin. Eikä sillin kuljetus ja säilyvyys ollut mikään ongelma niin lyhyellä matkalla. Kuljetettiinhan jo melkein yhtä varhain suolaturskaa Newfoundlandista Eurooppaan ja Karibialle.Tokihan islantilaiset ovat olleet kovia sillinpyytäjiä. Suolaaminen ja kuivaaminen niitä vanhoja säilöntämenetelmiä heikäläisillä(kin). Eihän tuore silli ole mikään yleinen näky nykyisissäkään kalatiskeissä. Tynnyristä kauppiaat irrallaan myymät suolasillit yleensä kaivelevat. Suolaamaton on harvinaisuus.
Tavallinen kansa ei ole Suomessa syönyt tuontikalaa kuin muutaman vuosikymmenen. "Paremmalla" väestöllä on ollut mahdollisuus syödä herkkuja ties kuinka kauan. Rahalla saa ja hevosella pääsee. Anonyymi kirjoitti:
Tokihan islantilaiset ovat olleet kovia sillinpyytäjiä. Suolaaminen ja kuivaaminen niitä vanhoja säilöntämenetelmiä heikäläisillä(kin). Eihän tuore silli ole mikään yleinen näky nykyisissäkään kalatiskeissä. Tynnyristä kauppiaat irrallaan myymät suolasillit yleensä kaivelevat. Suolaamaton on harvinaisuus.
Tavallinen kansa ei ole Suomessa syönyt tuontikalaa kuin muutaman vuosikymmenen. "Paremmalla" väestöllä on ollut mahdollisuus syödä herkkuja ties kuinka kauan. Rahalla saa ja hevosella pääsee.”Tavallinen kansa ei ole Suomessa syönyt tuontikalaa kuin muutaman vuosikymmenen.”
Voi voi näitä käsitysvirheitä 😂
Suolakalan tuonti purjelaivalla matkan päästä ei tee siitä herrojen herkkua. Newfoundlandista vietiin suolaturskaa Karibian sokeriplantaaseille orjien ruuaksi. Nyt se on harvinaista herrojen herkkua. Sama juttu on sillillä. Kaikilla on ollut siihen varaa Suomessakin kun sitä on pyydetty aikanaan ihan määrättömästi Pohjanmereltä.
Toistan linkkaamastani artikkelista:
”Suolaus on satoja vuosia vanha menetelmä, jolla jo hansakauppiaat rikastuivat. Sillistä on sanottu, että se on duunarin ruoka ja herrojen herkku. Se on ollut jokaisen ostettavissa.”
Mikä ihme siinä on, että kun joku oikaisee faktoihin perustuen väärinkäsityksiä niin pitää alkaa jankuttamaan? Eikö itsetunto kestä, että korjataan? Jos asenne olisi ”Kiitos tästä, opin uutta.” Niin ei tekisi jatkossa noin käsittämättömiä virheitä.- Anonyymi
Grillaava_rouva kirjoitti:
”Tavallinen kansa ei ole Suomessa syönyt tuontikalaa kuin muutaman vuosikymmenen.”
Voi voi näitä käsitysvirheitä 😂
Suolakalan tuonti purjelaivalla matkan päästä ei tee siitä herrojen herkkua. Newfoundlandista vietiin suolaturskaa Karibian sokeriplantaaseille orjien ruuaksi. Nyt se on harvinaista herrojen herkkua. Sama juttu on sillillä. Kaikilla on ollut siihen varaa Suomessakin kun sitä on pyydetty aikanaan ihan määrättömästi Pohjanmereltä.
Toistan linkkaamastani artikkelista:
”Suolaus on satoja vuosia vanha menetelmä, jolla jo hansakauppiaat rikastuivat. Sillistä on sanottu, että se on duunarin ruoka ja herrojen herkku. Se on ollut jokaisen ostettavissa.”
Mikä ihme siinä on, että kun joku oikaisee faktoihin perustuen väärinkäsityksiä niin pitää alkaa jankuttamaan? Eikö itsetunto kestä, että korjataan? Jos asenne olisi ”Kiitos tästä, opin uutta.” Niin ei tekisi jatkossa noin käsittämättömiä virheitä.Suhteellisuudentajua hieman, kiitos. Perussuomalaiset eivät edes tienneet mikä "karibia" oli vuosisata sitten.
Kotimaista kalaa on kyllä syöty iätajat.
Eli olit väärässä tuon tuontikalan suhteen. Tavallinen köyhä suomalainen ei sellaista voinut hankkia, tuskin edes tiesi saatavuudesta. Herrat siis eri asia, kuten jo todettu. - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Suhteellisuudentajua hieman, kiitos. Perussuomalaiset eivät edes tienneet mikä "karibia" oli vuosisata sitten.
Kotimaista kalaa on kyllä syöty iätajat.
Eli olit väärässä tuon tuontikalan suhteen. Tavallinen köyhä suomalainen ei sellaista voinut hankkia, tuskin edes tiesi saatavuudesta. Herrat siis eri asia, kuten jo todettu.Taidat olla jonkin sortin typerys.
Silliä ja velliä, silakkaa ja kaalia — entisaikojen Suomessa syötiin sitä, mikä saatiin säilymään talven yli
Suomalainen ruokakulttuuri alkoi saada vaikutteita maailmalta jo verrattain varhain. 1200-luvulta lähtien liikkuneiden hansakauppiaiden mukana Suomeen tuli tuiki tärkeän suolan lisäksi silliä, viinejä, olutta ja erilaisia mausteita.
https://www.suomenmaa.fi/uutiset/entisaikojen-suomessa-syotiin-sita-mitka-saatiin-sailymaan-talven-yli/ - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Taidat olla jonkin sortin typerys.
Silliä ja velliä, silakkaa ja kaalia — entisaikojen Suomessa syötiin sitä, mikä saatiin säilymään talven yli
Suomalainen ruokakulttuuri alkoi saada vaikutteita maailmalta jo verrattain varhain. 1200-luvulta lähtien liikkuneiden hansakauppiaiden mukana Suomeen tuli tuiki tärkeän suolan lisäksi silliä, viinejä, olutta ja erilaisia mausteita.
https://www.suomenmaa.fi/uutiset/entisaikojen-suomessa-syotiin-sita-mitka-saatiin-sailymaan-talven-yli/Usko jo ettei suomalaisilla ole ollut varaa tuontikalaan kuin vasta aivan viime vuosikymmenet.
Herroilla on ollut herkkunsa ja tavallinen kansalainen on syönyt sitä mitä on itse saanut pyydystettyä.
Suomalaiset ovat (olleet) oikeasti erittäin junttia kansaa verrattuna muihin Pohjoismaihin. Heikko elintaso heijastuu tänäkin päivänä maita vertaillessa. - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Usko jo ettei suomalaisilla ole ollut varaa tuontikalaan kuin vasta aivan viime vuosikymmenet.
Herroilla on ollut herkkunsa ja tavallinen kansalainen on syönyt sitä mitä on itse saanut pyydystettyä.
Suomalaiset ovat (olleet) oikeasti erittäin junttia kansaa verrattuna muihin Pohjoismaihin. Heikko elintaso heijastuu tänäkin päivänä maita vertaillessa."Usko jo ettei suomalaisilla ole ollut varaa tuontikalaan kuin vasta aivan viime vuosikymmenet."
No kuka sitä silliä osti sitten jos Hansakauppiaat toivat sitä jo 1200 -luvulla? Usko nyt vaan historian tutkijoita. Silliä on tosiaan tuotu Suomeen kohta tuhat vuotta.
"Herroilla on ollut herkkunsa ja tavallinen kansalainen on syönyt sitä mitä on itse saanut pyydystettyä."
Monesti rahvaan ruuasta on tullut herrojen herkku kun sen saatavuus on heikentynyt.
"Suomalaiset ovat (olleet) oikeasti erittäin junttia kansaa verrattuna muihin Pohjoismaihin. Heikko elintaso heijastuu tänäkin päivänä maita vertaillessa."
Elintaso on ihan hyvä. Toivomisen varaa on sinun historian tietämyksessä. - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
"Usko jo ettei suomalaisilla ole ollut varaa tuontikalaan kuin vasta aivan viime vuosikymmenet."
No kuka sitä silliä osti sitten jos Hansakauppiaat toivat sitä jo 1200 -luvulla? Usko nyt vaan historian tutkijoita. Silliä on tosiaan tuotu Suomeen kohta tuhat vuotta.
"Herroilla on ollut herkkunsa ja tavallinen kansalainen on syönyt sitä mitä on itse saanut pyydystettyä."
Monesti rahvaan ruuasta on tullut herrojen herkku kun sen saatavuus on heikentynyt.
"Suomalaiset ovat (olleet) oikeasti erittäin junttia kansaa verrattuna muihin Pohjoismaihin. Heikko elintaso heijastuu tänäkin päivänä maita vertaillessa."
Elintaso on ihan hyvä. Toivomisen varaa on sinun historian tietämyksessä.Voi elämän kevät kuinka tyhmä olet, kun luulet suomalaisten herrojen olleen hansakauppiaiden ainoita asiakkaita 😂 🤣 😆.
Suomalaisten historiasta et tiedä näemmä mitään. Vielä 1800-luvulla maaseudulla asuttiin enimmäkseen maakuopissa. Sieltä käsin kävivät juntit ostamassa Atlantin silliä. Just.
Heh. - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Voi elämän kevät kuinka tyhmä olet, kun luulet suomalaisten herrojen olleen hansakauppiaiden ainoita asiakkaita 😂 🤣 😆.
Suomalaisten historiasta et tiedä näemmä mitään. Vielä 1800-luvulla maaseudulla asuttiin enimmäkseen maakuopissa. Sieltä käsin kävivät juntit ostamassa Atlantin silliä. Just.
Heh.”Voi elämän kevät kuinka tyhmä olet, kun luulet suomalaisten herrojen olleen hansakauppiaiden ainoita asiakkaita.”
Jos herrat eivät ole ainoita asiakkaita niin sitten pitää olla myös muita eli duunareita. - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
”Voi elämän kevät kuinka tyhmä olet, kun luulet suomalaisten herrojen olleen hansakauppiaiden ainoita asiakkaita.”
Jos herrat eivät ole ainoita asiakkaita niin sitten pitää olla myös muita eli duunareita.Luehan uudelleen. Yritä ymmärtää mitä oli kirjoitettu.
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Luehan uudelleen. Yritä ymmärtää mitä oli kirjoitettu.
Annoit ymmärtää implisiittisesti, että hansakauppiailla oli muitakin asiakkaita kuin suomalaisia herroja. Silloin tarkoitat, että oli muitakin asiakkaita kuin herroja.
Huvittavaa seurata tätä epätoivoista sekoiluasi ;) - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Annoit ymmärtää implisiittisesti, että hansakauppiailla oli muitakin asiakkaita kuin suomalaisia herroja. Silloin tarkoitat, että oli muitakin asiakkaita kuin herroja.
Huvittavaa seurata tätä epätoivoista sekoiluasi ;)Kokeilehan vielä kerran... ymmärrän toki, että Pisa-tulosten myötä nuorison lukutaitokin on heikentynyt. Mutta muutaman kerran yrittämällä saattaa aueta, mitä aikaisemmin kirjoitettiin.
Eihän katsos ole mitään syytä kirjoittaa, jos lukija ei hiffaa mitä tarkoitetaan. - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Kokeilehan vielä kerran... ymmärrän toki, että Pisa-tulosten myötä nuorison lukutaitokin on heikentynyt. Mutta muutaman kerran yrittämällä saattaa aueta, mitä aikaisemmin kirjoitettiin.
Eihän katsos ole mitään syytä kirjoittaa, jos lukija ei hiffaa mitä tarkoitetaan.Hih hih;)
Jankuti jankuti jatkuu vaan kun olit väärässä. Silliä on syöty Suomessa jo kohta tuhat vuotta - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Kokeilehan vielä kerran... ymmärrän toki, että Pisa-tulosten myötä nuorison lukutaitokin on heikentynyt. Mutta muutaman kerran yrittämällä saattaa aueta, mitä aikaisemmin kirjoitettiin.
Eihän katsos ole mitään syytä kirjoittaa, jos lukija ei hiffaa mitä tarkoitetaan.Lisäksi tämä jankuttaminen pitäisi siirtää kala ja äyriäiset ketjuun. Eihän forshmak ole liharuokaa vaan sillisalaattia. Sama kuin väittäisi karjalanpiirakkaa pizzaksi ;)
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Hih hih;)
Jankuti jankuti jatkuu vaan kun olit väärässä. Silliä on syöty Suomessa jo kohta tuhat vuottaKirjoittelet kokonaan eri asiasta. Missään ei ole väitetty etteikö vaikkapa silliä olisi syöty Suomessa joskus ennen nykyaikaa.
Ymmärrätkö mitä eroa on vaikkapa seuraavilla:
– herra
– suomalainen herra
– Suomalainen herra
On vaikea nimittäin keskustella sellaisen nuoren kanssa, joka ei hallitse lainkaan suomen kieltä. - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Kirjoittelet kokonaan eri asiasta. Missään ei ole väitetty etteikö vaikkapa silliä olisi syöty Suomessa joskus ennen nykyaikaa.
Ymmärrätkö mitä eroa on vaikkapa seuraavilla:
– herra
– suomalainen herra
– Suomalainen herra
On vaikea nimittäin keskustella sellaisen nuoren kanssa, joka ei hallitse lainkaan suomen kieltä."– suomalainen herra
– Suomalainen herra"
Ihan mielenkiinnosta, mitä eroa näillä on? 😂 - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
"– suomalainen herra
– Suomalainen herra"
Ihan mielenkiinnosta, mitä eroa näillä on? 😂"Ymmärrätkö mitä eroa"
"On vaikea nimittäin keskustella sellaisen nuoren kanssa, joka ei hallitse lainkaan suomen kieltä."
MOT
Googlaava teini siis takaisin alakouluun... - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
"Ymmärrätkö mitä eroa"
"On vaikea nimittäin keskustella sellaisen nuoren kanssa, joka ei hallitse lainkaan suomen kieltä."
MOT
Googlaava teini siis takaisin alakouluun...Jätit vastaamatta, mitä eroa noilla on.
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Jätit vastaamatta, mitä eroa noilla on.
Tai no, onhan noilla ero. Toisessa on kirjoitusvirhe.
- Anonyymi
😋😋😋😍😍😍😍😋😋😋
🍑 Nymfomaani -> https://l24.im/ecC7ux#kissagirl21
🔞💋❤️💋❤️💋🔞💋❤️💋❤️💋🔞
- Anonyymi
Joskus sain purkillisen. Tavallinen nötkötti on parempaa.
- Anonyymi
Syö sinä nötköttiä purkista, minä valmistan ruokani itse.
Ettei olis ollu sika-nautaa? - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Syö sinä nötköttiä purkista, minä valmistan ruokani itse.
Ettei olis ollu sika-nautaa?Vähän nötkötin tyylistä. Mutta tuota vorsmackia se siis oli.
Voihan noita säilykkeitä itsekin tehdä, mutta pitäisi hommata purkitusvehkeet ja autoklaavi. - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Vähän nötkötin tyylistä. Mutta tuota vorsmackia se siis oli.
Voihan noita säilykkeitä itsekin tehdä, mutta pitäisi hommata purkitusvehkeet ja autoklaavi.Ruokia voi syödä lämpimänä ja tuoreena.
Olen joskus maistanut purkkitettua, eikä siinä mitää gurmeista ollut.
Nötkötistä tulee mieleen Mad Max elokuvan Dinki-Di koiranruoka kohtaus jossa Mel Gibson avaa koiranruokapurkin ja nauttii sitä suoraan purkista.
https://www.youtube.com/watch?v=J7lMlz3DX_Q - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Ruokia voi syödä lämpimänä ja tuoreena.
Olen joskus maistanut purkkitettua, eikä siinä mitää gurmeista ollut.
Nötkötistä tulee mieleen Mad Max elokuvan Dinki-Di koiranruoka kohtaus jossa Mel Gibson avaa koiranruokapurkin ja nauttii sitä suoraan purkista.
https://www.youtube.com/watch?v=J7lMlz3DX_QNötköttiä tulee hätätilanteessa leviteltyä purkista näkkileivän päälle, jos on mökillä tuoreet eväät loppu.
- Anonyymi
Vorschmack on nimensä mukaisesti alkupala. Se on voinut olla melkein mitä tahansa. Paistettua silliä ruisleivällä, sillisilppua kylmänä ruisleivällä, sillisilppua ja lihaa sotkettuna tahnaksi ja syöty leivän päällä, lihan, sillin, perunan, punajuurten yms. sotkua leivän päällä tai venäläisittäin lämmin alkupala.
Mannerheimin kyltymättömyydestä johtuen tästä voimakkaan makuisesta ja pieninä annoksina syötävästä suupalasta on tehty lämmin pääruoka. Samoin kun viinaryyppy kuului luontaisetuihin niin sitä piti ryystää sitten lasi piripintaan täytettynä.- Anonyymi
Sama kuin joku tykkää mätitahnasta niin siitä tehdään sitten lämmin pääruoka. Syödään mätitahnamureketta viiriäisenmunien, kaviaarin, hanhenmaksapalleroiden ja tryffeleiden kanssa.
- Anonyymi
Alkupalaa saksaksi nimitetään vorspeise tai vorgericte, ranskaksi Hors d’Oeuvres, venäjäksi zakuska, englanniksi starter, apptizer, entree ruotsiksi förrrätte, entre.
Mannerheimin kyltymättömyydestä en tiedä, mutta varmasti Venälainen keittiö on hänen ruokamakuunsa vaikuttanut.
Vorschmakin yhteydessä puhutaan marskin ryypystä.
On ainakin kaksi versiota Alkon ja adjutantti Grönwallin
Alkon on votkaa ja Grönwall akvaviittiä Anonyymi kirjoitti:
Alkupalaa saksaksi nimitetään vorspeise tai vorgericte, ranskaksi Hors d’Oeuvres, venäjäksi zakuska, englanniksi starter, apptizer, entree ruotsiksi förrrätte, entre.
Mannerheimin kyltymättömyydestä en tiedä, mutta varmasti Venälainen keittiö on hänen ruokamakuunsa vaikuttanut.
Vorschmakin yhteydessä puhutaan marskin ryypystä.
On ainakin kaksi versiota Alkon ja adjutantti Grönwallin
Alkon on votkaa ja Grönwall akvaviittiä"Alkupalaa saksaksi nimitetään vorspeise tai vorgericte, ranskaksi Hors d’Oeuvres, venäjäksi zakuska, englanniksi starter, apptizer, entree ruotsiksi förrrätte, entre."
Jiddiš'n kielellä (joka pohjautuu muinaissaksaan) alkupala on ensimaku eli Vorschmack.
https://en.wikipedia.org/wiki/Vorschmack
"Vorschmakin yhteydessä puhutaan marskin ryypystä."
Mutta miksi ryyppy kaadettiin piripintaan, tässä syy:
"Luontaisetuina upseereille Venäjän armeijassa oli nimittäin paloviina- eli votkaryypyt. Niitä oli tyypillisesti tarjolla yksi lounaalla ja kaksi päivällisellä. Koska kyse oli palkkaan rinnastuvasta etuudesta, lasi kaadettiin luonnollisesti niin täyteen kuin mahdollista."
https://olutkulttuuriseura.fi//wp-content/uploads/2016/02/Marskinryyppy.pdf
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Kiitos nainen
Kuitenkin. Olet sitten ajanmerkkinä. Tuskin enää sinua näen ja huomasitko, että olit siinä viimeisen kerran samassa paik123880MTV: Kirkossa saarnan pitänyt Jyrki 69 koki yllätyksen - Paljastaa: "Se mikä oli hyvin erikoista..."
Jyrki Linnankivi alias Jyrki 69 on rokkari ja kirkonmies. Teologiaa opiskeleva Linnankivi piti elämänsä ensimmäisen saar782037Hyväksytkö sinä sen että päättäjämme ei rakenna rauhaa Venäjän kanssa?
Vielä kun sota ehkäpä voitaisiin välttää rauhanponnisteluilla niin millä verukkeella voidaan sanoa että on hyvä asia kun5481641Kirjoita yhdellä sanalla
Joku meihin liittyvä asia, mitä muut ei tiedä. Sen jälkeen laitan sulle wappiviestin851308Olet hyvin erilainen
Herkempi, ajattelevaisempi. Toisaalta taas hyvin varma siitä mitä haluat. Et anna yhtään periksi. Osaat myös ilkeillä ja671097Yksi syy nainen miksi sinusta pidän
on se, että tykkään luomusta. Olet luonnollinen, ihana ja kaunis. Ja luonne, no, en ole tavannut vielä sellaista, joka s331028Hyödyt Suomelle???
Haluaisin asettaa teille palstalla kirjoittelevat Venäjää puolustelevat ja muut "asiantuntijat" yhden kysymyksen pohditt214898Hyvää Joulua mies!
Toivottavasti kaikki on hyvin siellä. Anteeksi että olen hieman lisännyt taakkaasi ymmärtämättä kunnolla tilannettasi, o60873- 171854
Paljastavat kuvat Selviytyjät Suomi kulisseista - 1 päivä vs 36 päivää viidakossa - Katso tästä!
Ohhoh! Yli kuukausi viidakossa voi muuttaa ulkonäköä perusarkeen aika rajusti. Kuka mielestäsi muuttui eniten: Mia Mill3808