Ainesosissa ei ole umamia lainkaan, vaan lähinnä suolaa ja muita tavallisia mausteita.
https://www.santamariaworld.com/fi/tuotteet/umami/
Umamimauste täyttä huijausta
25
513
Vastaukset
- Anonyymi
Valkosipulissa ja tomaatissa on umamin makua.
- Anonyymi
🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑
🍑 Nymfomaani -> https://ye.pe/finngirl21#18201322
🔞❤️💋❤️💋❤️🔞❤️💋❤️💋❤️🔞
- Anonyymi
Oletko aivan pihalla? Eihän umami ole mikään aine, vaan yksi perusmauista.
- Anonyymi
Sokeri on makeaa, suola suolaista. hapot happamia jne.
- Anonyymi
Jos joku maistuu joltain, niin se on silloin olemassa.
Anonyymi kirjoitti:
Jos joku maistuu joltain, niin se on silloin olemassa.
Maku on aineen aiheuttama reaktio makureseptoreissa ja aivojen tulkinta siitä. Maku on ominaisuus, ei substanssi ja siksi ei ole ainetta nimeltä makea tai hapan kuten ei myöskään umamia.
- Anonyymi
Grillaava_rouva kirjoitti:
Maku on aineen aiheuttama reaktio makureseptoreissa ja aivojen tulkinta siitä. Maku on ominaisuus, ei substanssi ja siksi ei ole ainetta nimeltä makea tai hapan kuten ei myöskään umamia.
Jumankauta, nyt meinasin pudota tuolilta. ENSIMMÄISEN kerran rouvalta oikea kommentti, eikä musta tuntuu juttu. hyvä hyvä ehkä se siitä alkaa ....
Anonyymi kirjoitti:
Jumankauta, nyt meinasin pudota tuolilta. ENSIMMÄISEN kerran rouvalta oikea kommentti, eikä musta tuntuu juttu. hyvä hyvä ehkä se siitä alkaa ....
Jätin sanomatta itsestäänselvyyden - vaikka ainetta umami ei ole olemassa niin maku umami on faktaa. Se on tieteellisesti todistettu psykofyysisissä, elektrofyysisissä ja biokemiallisissa tutkimuksissa. On olemassa tiettyjä molekyylejä ja ihmisen suussa tiettyjä reseptoreita, jotka saavat aivoissa aikaan tietyn makuaistimuksen, joka on nimetty umamiksi. Toivottavasti pysyt vieläkin tuolilla.
- Anonyymi
Grillaava_rouva kirjoitti:
Jätin sanomatta itsestäänselvyyden - vaikka ainetta umami ei ole olemassa niin maku umami on faktaa. Se on tieteellisesti todistettu psykofyysisissä, elektrofyysisissä ja biokemiallisissa tutkimuksissa. On olemassa tiettyjä molekyylejä ja ihmisen suussa tiettyjä reseptoreita, jotka saavat aivoissa aikaan tietyn makuaistimuksen, joka on nimetty umamiksi. Toivottavasti pysyt vieläkin tuolilla.
Ja väität silti, ettei joku fyysinen makuaine saa tuota aikaan? Ok.
Vatsankin saa sitten kylläiseksi ajattelemalla. - Anonyymi
Grillaava_rouva kirjoitti:
Jätin sanomatta itsestäänselvyyden - vaikka ainetta umami ei ole olemassa niin maku umami on faktaa. Se on tieteellisesti todistettu psykofyysisissä, elektrofyysisissä ja biokemiallisissa tutkimuksissa. On olemassa tiettyjä molekyylejä ja ihmisen suussa tiettyjä reseptoreita, jotka saavat aivoissa aikaan tietyn makuaistimuksen, joka on nimetty umamiksi. Toivottavasti pysyt vieläkin tuolilla.
Joo kyllä pysyin ja edelleenkin pysyn. se on nimenomaan makuaistimus, jonka japanilaiset ovat todenneet "lihaisa lähes herkullinen".
Mutta jätetään tämä nyt tähän. - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Joo kyllä pysyin ja edelleenkin pysyn. se on nimenomaan makuaistimus, jonka japanilaiset ovat todenneet "lihaisa lähes herkullinen".
Mutta jätetään tämä nyt tähän.Eli henkimaailman juttuja. Mikään ei oikeasti maistu miltään. Suolapurkkikin on illuusio. Ok. Olette neroja.
Anonyymi kirjoitti:
Ja väität silti, ettei joku fyysinen makuaine saa tuota aikaan? Ok.
Vatsankin saa sitten kylläiseksi ajattelemalla.”Ja väität silti, ettei joku fyysinen makuaine saa tuota aikaan?”
En toki näin väitä. Väitin vain, ettei ole olemassa ainetta umami, mutta on olemassa ainakin kolme molekyyliä (glutamaatti, inosinaatti ja guanylaatti), jotka aiheuttavat kolmessa spesifissä reseptorissa (T1R1 + T1R3, mGluR4, and mGluR1) sellaisen reaktion, ettei kokemus vastaa mitään tunnettua perusmakua. Siksi tuo kokemus on nimetty umamiksi. Avaus on hölmö kun se niputtaa aineen ja maun samaksi, mitä ne ei ole. Ihan sama kuin vinkuisi siitä, ettei sitruunankuori, oluen humala tai kahvi ole kitkerä kun siinä ei ole kitkeräainetta.
Three umami substances (glutamate, 5′-inosinate, and 5′-guanylate) were found by Japanese scientists…Three umami receptors (T1R1 + T1R3, mGluR4, and mGluR1) were identified.”
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4515277/- Anonyymi
Grillaava_rouva kirjoitti:
Jätin sanomatta itsestäänselvyyden - vaikka ainetta umami ei ole olemassa niin maku umami on faktaa. Se on tieteellisesti todistettu psykofyysisissä, elektrofyysisissä ja biokemiallisissa tutkimuksissa. On olemassa tiettyjä molekyylejä ja ihmisen suussa tiettyjä reseptoreita, jotka saavat aivoissa aikaan tietyn makuaistimuksen, joka on nimetty umamiksi. Toivottavasti pysyt vieläkin tuolilla.
Paskakin maistuu ihan omaltaan, ei se silti tarvitse omaa päämaun luokitusta. Umamihan ei ole oma päämaku vaan eräs suola.
- Anonyymi
Grillaava_rouva kirjoitti:
”Ja väität silti, ettei joku fyysinen makuaine saa tuota aikaan?”
En toki näin väitä. Väitin vain, ettei ole olemassa ainetta umami, mutta on olemassa ainakin kolme molekyyliä (glutamaatti, inosinaatti ja guanylaatti), jotka aiheuttavat kolmessa spesifissä reseptorissa (T1R1 T1R3, mGluR4, and mGluR1) sellaisen reaktion, ettei kokemus vastaa mitään tunnettua perusmakua. Siksi tuo kokemus on nimetty umamiksi. Avaus on hölmö kun se niputtaa aineen ja maun samaksi, mitä ne ei ole. Ihan sama kuin vinkuisi siitä, ettei sitruunankuori, oluen humala tai kahvi ole kitkerä kun siinä ei ole kitkeräainetta.
Three umami substances (glutamate, 5′-inosinate, and 5′-guanylate) were found by Japanese scientists…Three umami receptors (T1R1 T1R3, mGluR4, and mGluR1) were identified.”
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4515277/Paljon selvemmin erottuu vaikkapa erilaiset makeutusaineet toisistaan, pitäisi sitten niillekin keksiä omat maut. Täysin turhaa markkinointia ja yrittävät valkopestä natriumglutamaattia hyväksyttäväksi lisäaineeksi.
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Paljon selvemmin erottuu vaikkapa erilaiset makeutusaineet toisistaan, pitäisi sitten niillekin keksiä omat maut. Täysin turhaa markkinointia ja yrittävät valkopestä natriumglutamaattia hyväksyttäväksi lisäaineeksi.
”…natriumglutamaattia hyväksyttäväksi lisäaineeksi.”
Mitä pahaa siinä on? Luonnosta löytyvä molekyyli. - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Paskakin maistuu ihan omaltaan, ei se silti tarvitse omaa päämaun luokitusta. Umamihan ei ole oma päämaku vaan eräs suola.
”Umamihan ei ole oma päämaku vaan eräs suola.”
Jos ei paskaa ja esim. tomaattia tai parmesaania erota toisistaan niin ei kai se sitten eri maku ole.
- Anonyymi
Sipulit sopii mihin tahansa huijaukseen peittämään muut maut.
- Anonyymi
"Tomi Björckin mukaan umami on se maku, joka tuo suuhun syljen."
- Varmasti syljettää! - Anonyymi
Chilillä peitetään pilaantuneen ruoan maku.
- Anonyymi
Tomaatti ja ruokasieni on melkoisen erilaisia ja mietoja makuja verrattuna sipuleihin, en löydä mitään yhdistävää makua, pelkkää hömppää koko umami.
"Jos rakastat ketsuppia, sieniä, soijakastiketta sekä pitkään kypsyneitä juustoja, olet todennäköisesti herkullisten ja täyteläisten makujen eli umamin ystävä.
Maun lähteeksi hän eristi erään aminohapon eli glutamiinihapon suolat ja nimesi maun umamiksi. Esimerkiksi kyseisen aminohapon suoloihin kuuluva glutamaatti eli natriumglutamaatti on yksi umamille maistuvista aineista."
https://kotiliesi.fi/ruoka/umami/
Mausteet (tomaatti (30%), sipuli (19%), valkosipuli, mustapippuri, cayennepippuri), kalakastikejauhe (KALA, suola), soijakastikejauhe (SOIJAPAPU, VEHNÄ) (10%), sieni, suola, sitruunamehujauhe, paakkuuntumisenestoaine (piidioksidi). Kokonaissuolamäärä: 9,3%.
https://www.santamariaworld.com/fi/tuotteet/umami/
Tuossa on kaikki sekaisin, ei mitään tekemistä umamin kanssa jos sitä halutaan omana makunaan pitää., enneminkin kalamauste ja pilattu sipulilla. Onhan myynnissä pelkkää natriumglutamaattiakin, mitä taas pidetty haitallisena lisäaineena koska aiheuttaa ettei ihminen tunne tulevansa kylläiseksi. Siksihän ravintolat ja einesten tekijät sitä ruokiin lisää.”Tomaatti ja ruokasieni on melkoisen erilaisia ja mietoja makuja verrattuna sipuleihin, en löydä mitään yhdistävää makua, pelkkää hömppää koko umami.”
Kuivattu ja paahdettu sipuli, kuivattu sieni ja aurinkokuivattu tomaatti. Kyllä näistä löytyy jo hyvin paljon yhteistä eli sitä herkullista umamin makua.
- Anonyymi
"Natriumglutamaatti eli E621on kiistelty aine. Tätä aromivahvennetta käytetään esimerkiksi eines- ja lihavalmisteissa, snäks- ja sipsituotteissa, liemikuutioissa, laitosruoassa ja itämaisissa ravintoloissa.
Ainetta on luonnossakin. Luontaista glutamaattia on esimerkiksi saksanpähkinöissä, tomaateissa, parsakaalissa, sienissä, pavuissa, parmesaanijuustossa ja äidinmaidossa.
- Glutamaattihan on yksi elimistön tämmönen aminohappo, jota elimistö itsekin muodostaa. Ja se on elimistössä keskushermoston yks tärkeimipiä kiihottavia välittäjäaineita, kertoo erikoislääkäri Mirja Hämäläinen Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiiristä.
Teollisuuden käyttämä, synteettinen E621 on kannattavaa bisnestä, sillä se on helppo ja halpa tapa saada teollisen prosessin heikentämiin raaka-aineisiin makua. Lisäksi E621 sitoo tehokkaasti vettä itseensä. Tuotteeseen lisätyllä vedellä ruokaan saadaan helposti lisää painoa ja näin tuotteesta voidaan pyytää isompi hinta.
Synteettinen natriumglutamaatti ja esimerkiksi tomaateissa esiintyvä, luontainen glutamaatti eivät ole kuitenkaan täysin sama asia.
Synteettisestä E621:stä on kiistelty jo vuosikymmeniä sen aiheuttamien erilaisten oireiden vuoksi.
Päänsärky, migreeni
Huimaus
Astmaoireet
Hengenahdistus
Vatsakivut
Kasvojen punoitus
Suolisto-ongelmat
Lihas- ja nivelkivut
Lähteet: EVIRA, Migreeniyhdistys, HUS, Antioksidanttiklinikka
Aineelle voi myös allergisoitua. E621 kiellettiin vauvojen ja pikkulasten ruoista lähes 15 vuotta sitten, mutta esimerkiksi kouluruoassa aine on yhä yleisesti käytetty mauntehostaja."
https://yle.fi/aihe/artikkeli/2009/11/12/natriumglutamaatti-maustaa-monet-epaterveelliset-ruoat
Nykyään kun E621 on kielletty monissa kouluissakin ja suolan määrää rajoitettu, lisätään molempia ruokiin ja myydään umamina. Jotkut einesten valmistajat eivät lisää E621 sisältämää natriumia suolan kokonaismäärään vaikka pitäisi.
https://suomenkuvalehti.fi/kotimaa/natriumglutamaatti-vaarallinen-lisaaine-vai-harmiton-arominparantaja/
Siksi monet esim saksalaiset einekset maistuu valtavan suolaisilta. - Anonyymi
Kuten monet ovat jo todenneet täällä todenneet niin sellaista raaka-ainetta kuin umami ei ole olemassa. Mutta on tuo silti huijaus, koska umamin maun saa ilman tuollaista maustettakin helposti. Täysin turha maustesekoitus minusta.
- Anonyymi
Lisäksi tomaatti ja sipuli eivät edes ole parhaimpia umamin lähteitä, mutta ne on silti merkittävin osa maustetta. Luultavasti koska ne ovat halpoja.
- Anonyymi
Umami natriumglutamaattina on vain yksi suolan muoto, ei se mikään oma päämaku ole. Ahneet mainostaa että ihmiset söisi ja ostaisi enemmän eineksiä ja ravintola/grilliruokia samalla läskistyen. Lisäaine/mauste joutaisi kieltää tarpeettomana, ruuasta saa nuo maut luonnollisesti ja haitattomasti.
Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
R.I.P Marko lämsä
Luin just netistä suru uutisen että tangokuningas Marko Lämsä On menehtynyt viikonloppuna Tampereella. Niin nuorikin vi624282Vappu terveiset kaivatullesi
otetaan vappu terveisiä vastaan tähän ketjuun kaivatullesi !!! 🍾🥂🎉🌻🔥🧡🧡1541812Tangokuningas Marko Lämsä, 47, on kuollut
Taas yksi melko nuori artisti lopetti lauleskelut lopullisesti. https://www.is.fi/viihde/art-2000011200979.html141513Puskaradio huutaa
Nuori tyttö oli laittanut päivityksen että pitämällä joku itsensäpaljastaja. Kuka tämä on? Varoittakaa lapsia !351278Miksi aina vain seksiä?
Kertokaas nyt mulle, että onko tämä joku normojen ihan oma juttu, että seksiä pitää pohtia joka välissä, siitä pitää jau1681063- 56914
- 78904
Martinalta vakava ulostulo
Seiska: Martinalta vakava ulostulo. Olipa raflaava otsikko mustalla pohjalla.167829Hei rakas A,
olinko silloin julma sinua kohtaan? Jos, niin anna anteeksi, yritin vain toimia oikein. Olen pahoillani, edelleenkin, en54811- 39781