Millä teette kastikkeenne kun ruokakermaa ei tulisi käyttää

Anonyymi-ap

Kysymykseni koskee ruokakermoja. Olen vihdoin yrittänyt tehdä ruokavaliostani terveellisempää, mutta koskaan se ei tunnu riittävän kun uutta tietoa lukee. Ilmeisesti ruokakerma on epäterveellistä eikä väliä minkä prosenttinen ja myös 4% ruokakerman korvike on epäterveellistä.
Eli mistä te teette kastiketta vai ettekö tee ollenkaan?
Vakioruokani on kanakastike kahdelle johon tulee kanat (700g), ruokakerma (4dl) ja parsakaalia (500g) ja mausteet ja sitten täysjyvä/kaurapastaa lisäksi. Tuota voisi pitää terveellisenä kotiruokana mutta en tiedä millä korvaan ruokakerman.
Kun teen wokkia niin laitan siihenkin yhden purkin ruokakermaa että kasvikset paistuvat siinä, eivät muuten paistu kunnolla ja kerma kyllä haihtuu siitä niin ettei sitä huomaa mutta ravintosisällössä se kaiketi silti näkyy? Joten millä siis korvaan ruokakermat? Tai vaikka tonnikalakastikkeessa, kyllähän se tomaattipyreen lisäksi tarvitsee sen kerman?
Välillä tekee mieli luovuttaa koko touhu, että onko sillä mitään väliä yrittää kun pitäisi vissiin raakoja kasviksia syödä pähkinöiden ja siementen kera joidenkin mielestä että olisi terveellinen, ja pieniä annoskokoja tietysti.. Selittäkää vaan miten siitä tulee se päivässä tarvittava yli 2000 kaloria täyteen kun minulla ei tule edes noiden kammottavien kermojen kanssa vaan yleensä jää aina ainakin 500 vajaaksi!?

18

2431

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Kuohukermaa ja kanalle vaikka kookoskermaa.

      • Anonyymi

        😍😍😍😋😋😋😋😍😍😍

        💋 ­­­N­y­m­­f­­o­m­a­­a­n­i -> https://l24.im/ecC7ux#kissagirl21

        🔞❤️💋❤️💋❤️🔞💋❤️💋❤️💋🔞


    • Anonyymi

      Kanakastikkeen voi tehdä broilerin paistoliemestä ja sitruunanmehusta ja vedestä ja siihen reilusti santa maria currya. Ei kastikkeita tarvitse aina kermalla tehdä. Ainastaan broilerin lihapullille (omatekoiset) teen kastikkeen ruokakermasta ja toinen kastike, johon ruokakermaan (flora kebyt ja paksu 4 %) käytän on katkarapukastike. Muut kastikkeet teeen ihan muulla tavalla.

      • Anonyymi

        Kiitos, niinhän se kai on että kun tarpeeksi maustaa niin ei väliä mikä liemi siinä on


      • Anonyymi

        Kannattaa kokeilla myös Garam Masala mausteseosta curryn lisänä. Aivan erinomainen seos, jo tuoksukin huumaa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kannattaa kokeilla myös Garam Masala mausteseosta curryn lisänä. Aivan erinomainen seos, jo tuoksukin huumaa.

        Tuollainen intialainen maustesetti kannattaa hommata, jos alkaa enempi aihe kiinnostamaan.

        https://5.imimg.com/data5/SELLER/Default/2021/1/CV/DK/UQ/9681299/masala-rangoli-box-dabba-for-keeping-spices-500x500.jpg

        Peltiversio: https://www.india-store.de/images/thumbnail/produkte/xlarge/wohnen/geschirr/001/masala-dabba_inside.jpg


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tuollainen intialainen maustesetti kannattaa hommata, jos alkaa enempi aihe kiinnostamaan.

        https://5.imimg.com/data5/SELLER/Default/2021/1/CV/DK/UQ/9681299/masala-rangoli-box-dabba-for-keeping-spices-500x500.jpg

        Peltiversio: https://www.india-store.de/images/thumbnail/produkte/xlarge/wohnen/geschirr/001/masala-dabba_inside.jpg

        En ihan nin paljon kuitenkaan mausteita käyttäisi kuin Intiassa, näyttävät laittavan jopa puolet mausteita. Jotkut liian kalliitakin, kuten sahrami.


    • Anonyymi

      Niin,ne kaupan ruokakermat eivät tosiaankaan ole kovinkaan terveellisiä, tuskin edes sisältävät lehmästä lypsettyä tuotetta. Jos ruokakermaa haluaa käyttää niin terveellisintä on vispikerma joka jatkettu vedellä haluttuun % satsiin.
      Mutta täältä tomaattikastike joka käy niin kanalle kuin pastallekin.
      400 gr tomaattimurskaa
      1 laakerinlehti
      2 maustelusikallista mustaapippuria (mielellään rouheista eikä aivan hienoksi jauhettua)
      1 tl rosmariinia
      1 kasvisliemikuutio
      1 valkosipulinkynsi murskattuna
      Kaada tomaattimurska kattilaan ja muut ainekset sekaan. Kiehuta kymmenisen minuuttia ( ei liian kovalla lämmöllä, sekoita välillä ettei pala pohjaan)
      Tämä kastike on myös hyvää paistetun jauhelihan kanssa.

      • Anonyymi

        En ole ikinä kyllä kovin tykännyt tomaatin ja kanan yhdistämisestä maun puoleen ja toinen kuka tätä kastiketta syö ei siedä ollenkaan tomaattia. Joten ehkä silloin kun teen kahdelle niin teen yhä ruokakermalla mutta yritän jos yksi purkki riittäisi veden kanssa (tuntuu vaan sekin haihtuvan aina niin että ei se sitten enää mitään kastiketta ole jos vähennän..) ja muuten kokeilen vaikka tuota ehdotustasi. Tosin liemikuutiot ymmärtääkseni vasta epäterveellisiä onkin? Ja eikö vispikermat ja kuohukermat vasta epäterveellisiä ole ja leivonnaisiin tarkoitettuja? Tätä tarkoitan että miten sitä voi syödä kun kaikki on vähän huonoksi. Kiitos kuitenkin tosta tomaattikastikkeesta, aion kokeilla sitä kuitenkin ja ehkä maistuu ainakin yksin kun olen. Yleensä teen kastikkeet aina samassa pannulla kun paistan minkäkin lihan, ehkä pitäisi tehdä erikseen niin ei haihdu pois liikaa.


    • Anonyymi

      Yritin joskus säätää noilla "terveellisillä" vaihtoehdoilla, mutta niistä tuli vain huono olo ja turvotusta, eikä makukaan ollut omaan suuhun sopiva.

      Nykyään paistan voilla ja käytän kuohukermaa milloin kermaa tarvitsee. Olo on parantunut huomattavasti. Nähtävästi joku lisäaine ei sovi minulle prosessoiduissa aineksissa.

    • Anonyymi
      • Anonyymi

        Peruskastikepohjahan on paahdetut vehnäjauhot, vesi + voi.

        Siitä sitten lähdetään jalostamaan eri suuntiin. Voi esim. paistaa curryjauhetta ja sitten lorauttaa kermaa ja sopivasti suolaa ja muita mausteita. Kanalle sopisi vaikka tuollainen.


    • Anonyymi

      No mitä haitallista löysit? Ruokaviraston sivulla ei ole edes haitallisiksi epäiltyjä saati haitallisia.

      Kerma, vesi, muunnetut tärkkelykset. säilömntäaine mitä itse löysin aineita muutamasta kevytkermasta eri tuottajilta.

      Harmittavaa kun liiteristä hävinnyt juustoruokakerma, olisin ennemin maksnaut hiukan enemmän, muut aivan mauttomia.

      • Anonyymi

        Älä ole uusavuton. Käytä kuohukermaa ja raasta sekaan juustoa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Älä ole uusavuton. Käytä kuohukermaa ja raasta sekaan juustoa.

        Hankalampaa ja kalliimpaa, liiteri yrittää vaan saada ihmiset ostamaan ylihintaisia juustojaan. Ensin poistivat myynnistä juustokeittojauheen, eikä sitä taida olla enää missään kaupoissa. Ei ainakaan minilla lisäänny juustojen osto yhtään, vähenee vaan kun nostavat hintoja.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Hankalampaa ja kalliimpaa, liiteri yrittää vaan saada ihmiset ostamaan ylihintaisia juustojaan. Ensin poistivat myynnistä juustokeittojauheen, eikä sitä taida olla enää missään kaupoissa. Ei ainakaan minilla lisäänny juustojen osto yhtään, vähenee vaan kun nostavat hintoja.

        Ainakin minulla on juustoja koko ajan jääkaapissa. Ruokakerman saa siis jatkamalla kuohukermaa vedellä ja sotkemalla siihen tärkkelystä. Juusto vaatii sulaakseen tietysti lämpöä. No ehkä juustonkin voisi korvata sulatejuustolla, joka on melko notkeaa sellaisenaan. Olympia taisi olla yksi merkki sillä saralla.


    • Anonyymi

      Kastikkeet lihottavat. Laitan salaattiin korkeintaan kolme tippaa tabascoa.

    • Anonyymi

      Ruokakerma on huiputusta, täynnä kemikaaleja. Laita loraus tavallista vispikermaa, tulee hyvää.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Moikka rakas

      Oon miettinyt meidän välistä yhteyttä viime aikoina. En ihan osaa pukea sanoiksi, mitä kaikkea tunnen, mutta halusin vaa
      Ikävä
      21
      6755
    2. Malmin tapaus on järkyttävä

      Kolme ulkomaalaistaustaista miestä raiskasi nuoren tytön tavalla, jota ei meinaa uskoa todeksi. Mikä voisi olla oikeampi
      Maahanmuutto
      556
      2313
    3. Mitä haluaisit kysyä

      Kaivatultasi?
      Ikävä
      147
      1867
    4. Mitkä asiat teidän elämässänne on

      Tällä hetkellä parasta?
      Ikävä
      85
      1271
    5. HS: Kuka vielä uskaltaa mennä sairaalan ensiapuun?

      https://www.hs.fi/mielipide/art-2000011212025.html Tässä on hyvin ajankohtainen mielipidekirjoitus koskien Malmin sairaa
      Maailman menoa
      98
      1065
    6. Mitä haluaisit nähdä

      Kaivatullasi päällä?
      Ikävä
      72
      980
    7. Ökyrikas Kurkilahti mussuttaa veroistaan

      Pakeni aikoinaan veroja Portugaliin mutta joutui palaamaan takaisin kun Suomi teki verotussopimuksen Portugalin kanssa.
      Maailman menoa
      90
      963
    8. Kaupunki ostaa Kauppamatin

      Joutuukohan yrittäjät lähteen muualle?
      Haapavesi
      32
      850
    9. Jos tämän vaan sulkee ja avaa 5 vuoden päästä

      Täällä on luultavasti edelleen näitä ihan samoja juttuja. On kuin kauniit ja rohkeat samat jutut junnaa. Heips. 👋🏻 E
      Ikävä
      10
      843
    10. Yhdysvalloissa työllisyys paranee, Suomessa työttömyys kasvaa, missä vika?

      Miten tämä on mahdollista että 177 000 uutta työllistä tuli USAssa yhdessä kuukaudessa, vaikka Trump on ruorissa? Orpon
      Maailman menoa
      152
      783
    Aihe