Mistä tiedät, että muut on olemassa?

Anonyymi-ap

Tätä olen miettinyt hyvän tovin. Itse uskon hyvin vahvasti, että muut on olemassa, mutta voiko sitä loppuen lopuksi tietää? Kysehän on loppuen lopuksi uskosta. Meillähän on vaan oma mielemme.

16

260

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      "Tätä olen miettinyt hyvän tovin. Itse uskon hyvin vahvasti, että muut on olemassa, mutta voiko sitä loppuen lopuksi tietää? Kysehän on loppuen lopuksi uskosta. Meillähän on vaan oma mielemme."

      Tiedoksi määritellään yleensä kaikki sellainen johon voidaan uskoa ja joka on käytännön ja arjen tasolla toimivaa ja hyödyllistä. Absoluuttista täydellistä totuutta ja tietoa ei ole kenelläkään ja vaikka jos olisi niin ei sitä voisi mitenkään kommunikoida muille.

      Koskaan ei löydy täydellistä varmuutta ja tietoa vaan kaikki tieto on aina jossain määrin epävarmaa ja voi osoittautua vain pelkäksi erikoistapaukseksi tai virheelliseksi ainakin joiltain osin.

      Olemassaoloon liittyy aina riskejä ja epävarmuuksia ja jos kaikki olisi varmaa niin elämään kyllästyisi varmaan aika nopeasti koska se olisi niin tylsää.

      On hyödyllistä ja toimivaa olettaa muiden itsensä kaltaisten olevan olemassa. Muussa tapauksessa voi joutua ongelmiin ympäristönsä kanssa. :D

      • Anonyymi

        Et ilmeisesti ymmärtänyt, että se on uskon varassa, uskooko toisiin. Se ei ole mikään "oletus" tai "totuus". Se on tunne.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Et ilmeisesti ymmärtänyt, että se on uskon varassa, uskooko toisiin. Se ei ole mikään "oletus" tai "totuus". Se on tunne.

        Oot lukenut liika wikipediaa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Oot lukenut liika wikipediaa.

        Tää piti olla tohon toiseen. sori.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Et ilmeisesti ymmärtänyt, että se on uskon varassa, uskooko toisiin. Se ei ole mikään "oletus" tai "totuus". Se on tunne.

        Osaatko erottaa uskon ja tiedon toisistaan?

        Kerro jokin tieto mikä ei ole samalla myös uskoa.


      • Anonyymi

        🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑

        ❤️ ­­­N­y­­­m­­­f­­o­­m­­a­­­a­­n­­i -> https://l24.im/ecC7ux#kissagirl21

        🔞💋❤️💋❤️💋🔞💋❤️💋❤️💋🔞


      • Anonyymi
        UUSI

        😍😍😍😋😋😋😋😍😍😍

        🍑 ­­N­­y­­m­f­­o­­­m­­­a­­­a­­n­­i -> https://ye.pe/finngirl21#18219172

        🔞❤️💋❤️💋❤️🔞💋❤️💋❤️💋🔞


    • Ulkomaailman olemassaolon todistus sisältyy jo Descartesin cogitoon.

      Jos jokin ajattelee, täytyy olla jokin aivo, joka ajattelee, ja

      Jos jokin aivo ajattelee, se on jo ulkomaailmaa sille ajattelulle, ja

      Sen ajattelun täytyy olla jossain ympäristössä missä ajatellaan. Ja aivojen.

      Jos väittää, etteivät nämä ole varmoja, tullaan varman tiedon maalipylväisiin. Selkeästi skeptikkojen maalipylväät tässä ovat liian ahtaat. Nämä todistelut mahtuvat varman tiedon sisään.

      Perinteisesti ajatellaan, että ulkomaailma ei todistu, mutta se johtuu subjektiivisesta idealismista, vain havainnot ovat olemassa, ei niiden kohde. Realismin mukaan se kohdekin on olemassa, oli sitä kukaan havaitsemassa tai ei. Ja vaikkei olisi, on olemassa asioita, joita kukaan ei ole havaitsemassa.

      • Anonyymi

        Saan todellakin jotain informaatiovirtaa jostakin. Ehkä sitä voi kutsua ulkopuoleksi. Ja siinä informaatiovirrassa on todellakin aivot yhtenä osana.


    • Anonyymi

      Pääni on avaruudessa jossa on - 270 C astetta pakkasta. Kuitenkin tunnen oloni lämpimäksi. Jotkut asiat ovat ikään kuin taka-alalla ja jotkut toiset etualalla.
      Näkymätön maailma on taka-alalla hahmoineen ja sen tähden en voi havaita niitä.

      Sydän on piilossa rintakehän sisällä. En tiedä onko kenelläkään sydäntä.

      Mutta näkyvät hahmot on helppo mitata. Massa, tiheys ja tilavuus. Kyllä ne on olemassa.

      • Anonyymi

        Sokea kanakin löytää joskus jyvän.

        Jos kaikki maailman asukkaat olisi sokeita ei Väki siitä vähene vaan törmäiltäisiin toisiimme.

        Mielessä oleva kuva toisesta henkilöstä on pelkkää karkeaa pintakiiltoa. Vailla sisälmyksiä.
        Ei se mielessä oleva kuva kerro että joku on olemassa tai olematon. Voihan olla että katselee elokuvaa jossa on ihmishahmoja. Kaikki pitää mitata ja punnita. En silti tiedä onko sinulla sydäntä tai edes sitä onko sinulla munaa. Vaatteet kun estää näkyvyyden.

        Entä sielun ominaisuudet. Niitä ei tunne heti, vaan pitkän ajan kuluessa voi osan niistä oppia tunnistamaan. Sisäinen ihminen eli luonne on täysin tuntematon. Ja vaikka sen tuntisi on se arvaamaton.


    • Anonyymi

      Itselläni on ainakin tunteet ja ajatukset. Koen, että pystyn näkemään itseni ja muut ihmiset näyttävät samalta kuin minä ja luultavasti myös heillä on ajatukset ja tunteet.

    • Anonyymi

      Ymmärrän "olla "olemassa"niin, että esim. ihmisellä on ruumis ja se on yksi tapa olla olemassa. Muutkin näkevät ja voivat tunnistaa häntä. Sitten on sielullinen, eli psyykeen taso. Mielentiloja, ajatuiksia ja tunteita esim.Näiden todellisuudesta myöhemmin. Ja lopuksi henkinen tai hengen taso, joka kuvaa omaatuntoa ja kykyä introspektioon, eli kykyyn tutkia itseään. Ihminen on siis sielu, henki ja ruumis. Jos jokin kolmesta esim.sielullinen(tunne-elämässä vaikka) sakkaa. ihminen saattaa kokea olevansa "hukassa" tai jotenkin eksynyt. Henkilö tiedostaa olevansa kyllä olemassa(ainakin jotenkin), mutta hän epäilee onko hän todella olemassa. Täydellisenä omana itsenä oleminen edellyttäisi persoonan täydellistymistä. Ihmisellä saattaa kuitenkin olla harhainen kuva itsestään(ja muista). Jos halottaisiin filosofisesti hiuksia, voisi siis väittää seuraavaa: koska ihmiset ovat epätäydellisiä, kukaan ei ole olemassa (täysin) todellisesti. Jonkun uskomuksen mukaan jumala on ainoastaan olemassa, koska hän on todellinen persoona sen aidossa merkityksessä. Samalla hän määrittelee muiden (luotujen) olentojen olemassaolon todellisuutta suhteessa itseensä.

    • Anonyymi

      On sanottu, että rakkaus tekee todelliseksi. Ja ilman rakkautta ihminen on eksynyt todellisuudesta. Tässä ei tarkoitettu välttämättä romanttista rakkautta, vaan syvempää(ikiaikaista) rakkautta.

    • Anonyymi

      Perin pohjin mietittynä et voi olla varma, että olet itsekään olemassa. Mistään ei voi olla varma.

      Uskoa voi toki, mutta uskosta puhuminen on kysymysken väistämistä. Ei oikeasti tarvitse uskoa mihinkään. Riittävää on, että olettaa itse olevan ja muita myös.

      Käytännössä voi jokainen todeta itsen ja ympäristön olevan. P*anin vaimoani ja hyvältä tuntui. ;)

      • Anonyymi

        Minäkin panin vaimoasi ja hyvältä tuntui. Hän ei varmaan kertonut?


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 154
      4493
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      116
      4095
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      25
      2740
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      28
      1901
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      23
      1764
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      15
      1659
    7. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      21
      1653
    8. Hermo mennyt sotealueeseen?

      Nyt hammaslääkäriaika peruttiin neljännen kerran. Perumiset alkoi tammikuussa. Nyt uusi aika elokuulle!????
      70 plus
      92
      1590
    9. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      30
      1563
    10. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      18
      1521
    Aihe