Ananasta pizzaan

Tein viime viikolla itse pizzaa, jonka päälle laitoin Snellmanin pepperonia. Ensi kerralla kun teen pizzaa, ajattelin laittaa täytteeksi kinkkua, ananasta sekä Aura-juustoa. Tiedän, että puritaanisesti pizzaan suhtautuvat eivät hyväksy ananasta pizzan täytteeksi. Mutta ei tuotokseni muutenkaan täytä oikeaoppisen pizzan kriteerejä.

21

1197

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Kyllä se kuuluu jos Sinä siitä tykkäät. Tuo on klassikko. Mä laitan sinihome juustoa aika reilusti.

      Tv TimmyH

    • Anonyymi

      Pepperoni ananas aurajuusto myös ihan Ok.

      Tv TimmyH

    • Oon jonkun verran perehtynyt erityylisiin pizzoihin katsomalla youtube videoita, ja lukemalla blogikirjoituksia. Jotain podcasteja oon pizzasta kuunnellut. Äskettäin katsoin Netflixistä kuusiosaisen dokumenttisarjan Chef's Table: Pizza.

      • Chef's Table: Pizza on kyllä hyvä sarja. Katsoin melkein putkeen kaikki jaksot.

        Ananas kuuluu pizzaan, jos Che's Tablessa esiintynyt huippupizzaiolo Franco Pepelläkin on ananaspizza, AnaNascosta. Pizzassa on tuoretta ananasta, prosciuttoa, Gran Padanoa ja laktritsijauhetta. Franco Pepen mukaan perinteinen Havaijin pizza (=margherita kinkkulla ja ananaksella) menee pieleen kun siinä on tuplahappamuus tomaatista ja ananaksesta. Suomalainen versio aurajuustolla menee mielestäni metsään myös siinä, että on tuplana suolaiset raaka-aineet (kinkku ja aurajuusto).

        https://www.lacucinaitaliana.com/trends/blend-and-taste/pineapple-pizza-franco-pepe-master-pizzamaker?refresh_ce=


      • Anonyymi
        Grillaava_rouva kirjoitti:

        Chef's Table: Pizza on kyllä hyvä sarja. Katsoin melkein putkeen kaikki jaksot.

        Ananas kuuluu pizzaan, jos Che's Tablessa esiintynyt huippupizzaiolo Franco Pepelläkin on ananaspizza, AnaNascosta. Pizzassa on tuoretta ananasta, prosciuttoa, Gran Padanoa ja laktritsijauhetta. Franco Pepen mukaan perinteinen Havaijin pizza (=margherita kinkkulla ja ananaksella) menee pieleen kun siinä on tuplahappamuus tomaatista ja ananaksesta. Suomalainen versio aurajuustolla menee mielestäni metsään myös siinä, että on tuplana suolaiset raaka-aineet (kinkku ja aurajuusto).

        https://www.lacucinaitaliana.com/trends/blend-and-taste/pineapple-pizza-franco-pepe-master-pizzamaker?refresh_ce=

        Mut onhan siinä mäntyomena raikkautta tuomassa?! Siis jos kinkku ananas ja aura. Mä tykkään ostaa mielummin Rainbown sinihometta. Se on parempaa kuin Aura. Ainenkin voimakkaampaa. Hienostunuisuudesta en tosin sano mitään. Mut Rainbowta pizzaan..

        Tv TimmyH


      • Anonyymi kirjoitti:

        Mut onhan siinä mäntyomena raikkautta tuomassa?! Siis jos kinkku ananas ja aura. Mä tykkään ostaa mielummin Rainbown sinihometta. Se on parempaa kuin Aura. Ainenkin voimakkaampaa. Hienostunuisuudesta en tosin sano mitään. Mut Rainbowta pizzaan..

        Tv TimmyH

        ”Mut onhan siinä mäntyomena raikkautta tuomassa?!”

        Mutta ananas on myös hapanta ja siksi ei välttämättä kannata yhdistää happamaan tomaattikastikkeeseen. Toimisi hyvin ilman tomaattikastiketta.

        ”Ainenkin voimakkaampaa.”

        Näin on ja jos todella voimakasts haluaa niin sitten Papillon Roqueforttia.


    • Anonyymi

      Ananaksena kannattaa käyttää tuoreananasta.

      • Anonyymi

        Ostan aina kun tarjouksesta löytyy. Eilen just söin purkki ananaksen iltapalana. On tuore parempaaa. Tosin vähän haastavaa saada leikattua se oikein.

        Tv TimmyH


      • Anonyymi kirjoitti:

        Ostan aina kun tarjouksesta löytyy. Eilen just söin purkki ananaksen iltapalana. On tuore parempaaa. Tosin vähän haastavaa saada leikattua se oikein.

        Tv TimmyH

        ”Tosin vähän haastavaa saada leikattua se oikein.”

        Ananas on aika helppo kuoria ja leikata jos on tukeva ja terävä veitsi. Molemmat päät pois, sen jälkeen tukevasti leikkuulaudalle istumaan ja veitsellä painellaan ylhäältä alas kuoret siivuina pois. Minä en erottele sisäosaa pois, jos en tee gourmethifistelyä vieraille. Sisäosa ei ole niin puisevaa, etteikö sitä voisi syödä ja melkein tuntuu piristävältä kun on vähän kovempaa osaa mukana 🙂


      • Anonyymi
        Grillaava_rouva kirjoitti:

        ”Tosin vähän haastavaa saada leikattua se oikein.”

        Ananas on aika helppo kuoria ja leikata jos on tukeva ja terävä veitsi. Molemmat päät pois, sen jälkeen tukevasti leikkuulaudalle istumaan ja veitsellä painellaan ylhäältä alas kuoret siivuina pois. Minä en erottele sisäosaa pois, jos en tee gourmethifistelyä vieraille. Sisäosa ei ole niin puisevaa, etteikö sitä voisi syödä ja melkein tuntuu piristävältä kun on vähän kovempaa osaa mukana 🙂

        Samaa mieltä tosta sisäosasta. Ei lainkaan pahaa.

        Tv TimmyH


      • Anonyymi

        Jostain syystä voin syödä purkkiananasta, mutta tuoretta en. En tiedä syytä, mutta olisiko vähemmän happoja purkkiananaksessa.


    • Anonyymi

      Mie söin veriapplarisiivuilla 😋

    • Anonyymi

      Liika ananas ei tee pizzasta hyvää mutta sopivissa määrin se on ehdoton juurikin aurajuuston ja kinkun kanssa.
      Suolainen ja makea töydentää toisiaan.

      • Itse laitan vaan osan purkkiananaksesta Pizzaan. Riittäisi hyvin kahteen pellilliseen pizzaa purkillinen ananasta.


    • Anonyymi

      yksinkertainen suomalainen jankuttaa ananaspizzasta joka suomalaisen herkku. Italialainen ei koe ananaksen sopivan pizzaan ja tämäkös suomalaisia ihmetyttää. Miksi? Aivan sama olisi jos joku alkaisi ängetä karjalanpiirakkaan ananasta, ei käy.

      • Ananaspizzasta on ihan turha pilkata suomalaisia. Ananas- eli havaijin pizza on keksitty Kanadassa 1962. Ananaspizzassa on ihan klassinen suolaisen ja makean makupari, joten se ei ole millään tavalla edes outo. Maailman parhaiden pizzaioloiden joukkoon kuuluvalla Franco Pepellä on oma ananaspizza, AnaNascosta, jossa on ananasta, prosciuttoa, Gran Padanoa ja lakritsijauhetta. Hän on jättänyt tästä pizzasta tomaatin pois, mikä on ihan järkevää kun tuore ananas ilman sokerisiirappia on hapan kuten tomaattikin. Tuoreen ananaksen ja tomaatin happamuudella tulisi liian hapokasta.

        https://www.lacucinaitaliana.com/trends/blend-and-taste/pineapple-pizza-franco-pepe-master-pizzamaker?refresh_ce=


      • Anonyymi
        Grillaava_rouva kirjoitti:

        Ananaspizzasta on ihan turha pilkata suomalaisia. Ananas- eli havaijin pizza on keksitty Kanadassa 1962. Ananaspizzassa on ihan klassinen suolaisen ja makean makupari, joten se ei ole millään tavalla edes outo. Maailman parhaiden pizzaioloiden joukkoon kuuluvalla Franco Pepellä on oma ananaspizza, AnaNascosta, jossa on ananasta, prosciuttoa, Gran Padanoa ja lakritsijauhetta. Hän on jättänyt tästä pizzasta tomaatin pois, mikä on ihan järkevää kun tuore ananas ilman sokerisiirappia on hapan kuten tomaattikin. Tuoreen ananaksen ja tomaatin happamuudella tulisi liian hapokasta.

        https://www.lacucinaitaliana.com/trends/blend-and-taste/pineapple-pizza-franco-pepe-master-pizzamaker?refresh_ce=

        Mikä on tuo lakritsin optio? Mitä se tuo lettuun lisää?!

        Mä muistan kinkku ananas pizzan jo 80 luvulta. Pikku jannuna olin tarjoilijana tädin raflassa , ja kyllä sitä kinkku ananasta meni. .

        Aurajuusto on tullut sitten myöhemmin. Sen otan aina tuplana.

        Tv TimmyH


    • Toissa viikolla tein pizzaa, täytteenä kinkku, ananas sekä Aura-juusto. Ajattelin seuraavaan pizzaan laittaa pekonia, jota en ennen ole pizzaan laittanut.

      • Anonyymi

        Pitääkö pekonia kypsentää ekana pikkuisen esim uunissa ennen pizzaan laittoa?! Ei saa olla raaka mutta ei tosin kova korppukaan. Mää kyllä käyttäisin ekana uunissa.

        Tv TimmyH


      • Anonyymi kirjoitti:

        Pitääkö pekonia kypsentää ekana pikkuisen esim uunissa ennen pizzaan laittoa?! Ei saa olla raaka mutta ei tosin kova korppukaan. Mää kyllä käyttäisin ekana uunissa.

        Tv TimmyH

        Joissakin ohjeissa käsketään paistamaan pannulla ensin. Jollain youtuben videolla joku paistoi pekonia pizzaan. Pekoni kärähti korpuksi, kun oli ollut hetken pois keittiössä. Teki sitten pizzan ilman pekonia.


      • Anonyymi
        Jeppismies kirjoitti:

        Joissakin ohjeissa käsketään paistamaan pannulla ensin. Jollain youtuben videolla joku paistoi pekonia pizzaan. Pekoni kärähti korpuksi, kun oli ollut hetken pois keittiössä. Teki sitten pizzan ilman pekonia.

        Ehtiihän ne pekonit kypsyä päälläkin, juuston voi laittaa sen jälkeen jos haluaa päällimmäiseksi.


    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Nesteen bensapumput pois, tilalle latausasemat

      Näin se maailma muuttuu, kun Suomessakin liikenneasemat lopettavat polttoaineiden myynnin ja tarjoavat enää sähköä autoi
      Maailman menoa
      241
      2298
    2. Mietin sinua nainen

      Ikävöin sinua enemmän kuin voin myntää. Ajattelin et laitan sinulle viestriä (kirjoitin jo puhelimeen viestin) Sitten
      Ikävä
      65
      1535
    3. Haluan sinua mies

      Saat minut kuumaksi.
      Ikävä
      73
      1316
    4. Kyllä suoraan

      Sanottua vi.tu.taa. Miksi en toiminut silloin. Sama kun olisi heittänyt smagardin menemään.
      Ikävä
      59
      1245
    5. Voisitko nainen kertoa mulle

      Tykkäätkö sä musta, vai unohdanko koko jutun? Mä en viitti tulla sinne enää, ettei mua pidetä jonain vainoajana, ku sun
      Suhteet
      161
      1162
    6. Härsilällä jännät paikat, saako hän 30 päiväsakkoa Rasmuksen tapauksesta

      Syyttäjä vaatii peräti kolmekymmentä päiväsakkoa Härsilälle, vaikka todistajan mukaan Rasmus aloitti nuhjaamisen, jossa
      Lapua
      89
      1079
    7. Voitaisiinko harjoitella rakas

      Näiden tekoa? 👶👶👶👶👶👶
      Ikävä
      86
      948
    8. Oisko jii-miehelle jollakin asiaa

      Jos vaikka on jäänyt joku asia sydämen päälle.
      Ikävä
      77
      909
    9. Nainen, viime aikoina olen itkenyt sinua yhä useammin

      Niin kuin juuri äsken. Aamulla näin myös unta sinusta. Koskin unessa hiuksia päälaellasi, ja pyytelin sitä heti anteeksi
      Ikävä
      57
      892
    10. Ne alkaa aina yhdeltä

      jos mies et ole sattunut huomaamaan!
      Ikävä
      81
      779
    Aihe