Tein viime viikolla itse pizzaa, jonka päälle laitoin Snellmanin pepperonia. Ensi kerralla kun teen pizzaa, ajattelin laittaa täytteeksi kinkkua, ananasta sekä Aura-juustoa. Tiedän, että puritaanisesti pizzaan suhtautuvat eivät hyväksy ananasta pizzan täytteeksi. Mutta ei tuotokseni muutenkaan täytä oikeaoppisen pizzan kriteerejä.
Ananasta pizzaan
21
1579
Vastaukset
- Anonyymi
Kyllä se kuuluu jos Sinä siitä tykkäät. Tuo on klassikko. Mä laitan sinihome juustoa aika reilusti.
Tv TimmyH - Anonyymi
Pepperoni ananas aurajuusto myös ihan Ok.
Tv TimmyH Oon jonkun verran perehtynyt erityylisiin pizzoihin katsomalla youtube videoita, ja lukemalla blogikirjoituksia. Jotain podcasteja oon pizzasta kuunnellut. Äskettäin katsoin Netflixistä kuusiosaisen dokumenttisarjan Chef's Table: Pizza.
Chef's Table: Pizza on kyllä hyvä sarja. Katsoin melkein putkeen kaikki jaksot.
Ananas kuuluu pizzaan, jos Che's Tablessa esiintynyt huippupizzaiolo Franco Pepelläkin on ananaspizza, AnaNascosta. Pizzassa on tuoretta ananasta, prosciuttoa, Gran Padanoa ja laktritsijauhetta. Franco Pepen mukaan perinteinen Havaijin pizza (=margherita kinkkulla ja ananaksella) menee pieleen kun siinä on tuplahappamuus tomaatista ja ananaksesta. Suomalainen versio aurajuustolla menee mielestäni metsään myös siinä, että on tuplana suolaiset raaka-aineet (kinkku ja aurajuusto).
https://www.lacucinaitaliana.com/trends/blend-and-taste/pineapple-pizza-franco-pepe-master-pizzamaker?refresh_ce=- Anonyymi
Grillaava_rouva kirjoitti:
Chef's Table: Pizza on kyllä hyvä sarja. Katsoin melkein putkeen kaikki jaksot.
Ananas kuuluu pizzaan, jos Che's Tablessa esiintynyt huippupizzaiolo Franco Pepelläkin on ananaspizza, AnaNascosta. Pizzassa on tuoretta ananasta, prosciuttoa, Gran Padanoa ja laktritsijauhetta. Franco Pepen mukaan perinteinen Havaijin pizza (=margherita kinkkulla ja ananaksella) menee pieleen kun siinä on tuplahappamuus tomaatista ja ananaksesta. Suomalainen versio aurajuustolla menee mielestäni metsään myös siinä, että on tuplana suolaiset raaka-aineet (kinkku ja aurajuusto).
https://www.lacucinaitaliana.com/trends/blend-and-taste/pineapple-pizza-franco-pepe-master-pizzamaker?refresh_ce=Mut onhan siinä mäntyomena raikkautta tuomassa?! Siis jos kinkku ananas ja aura. Mä tykkään ostaa mielummin Rainbown sinihometta. Se on parempaa kuin Aura. Ainenkin voimakkaampaa. Hienostunuisuudesta en tosin sano mitään. Mut Rainbowta pizzaan..
Tv TimmyH Anonyymi kirjoitti:
Mut onhan siinä mäntyomena raikkautta tuomassa?! Siis jos kinkku ananas ja aura. Mä tykkään ostaa mielummin Rainbown sinihometta. Se on parempaa kuin Aura. Ainenkin voimakkaampaa. Hienostunuisuudesta en tosin sano mitään. Mut Rainbowta pizzaan..
Tv TimmyH”Mut onhan siinä mäntyomena raikkautta tuomassa?!”
Mutta ananas on myös hapanta ja siksi ei välttämättä kannata yhdistää happamaan tomaattikastikkeeseen. Toimisi hyvin ilman tomaattikastiketta.
”Ainenkin voimakkaampaa.”
Näin on ja jos todella voimakasts haluaa niin sitten Papillon Roqueforttia.
- Anonyymi
Ananaksena kannattaa käyttää tuoreananasta.
- Anonyymi
Ostan aina kun tarjouksesta löytyy. Eilen just söin purkki ananaksen iltapalana. On tuore parempaaa. Tosin vähän haastavaa saada leikattua se oikein.
Tv TimmyH Anonyymi kirjoitti:
Ostan aina kun tarjouksesta löytyy. Eilen just söin purkki ananaksen iltapalana. On tuore parempaaa. Tosin vähän haastavaa saada leikattua se oikein.
Tv TimmyH”Tosin vähän haastavaa saada leikattua se oikein.”
Ananas on aika helppo kuoria ja leikata jos on tukeva ja terävä veitsi. Molemmat päät pois, sen jälkeen tukevasti leikkuulaudalle istumaan ja veitsellä painellaan ylhäältä alas kuoret siivuina pois. Minä en erottele sisäosaa pois, jos en tee gourmethifistelyä vieraille. Sisäosa ei ole niin puisevaa, etteikö sitä voisi syödä ja melkein tuntuu piristävältä kun on vähän kovempaa osaa mukana 🙂- Anonyymi
Grillaava_rouva kirjoitti:
”Tosin vähän haastavaa saada leikattua se oikein.”
Ananas on aika helppo kuoria ja leikata jos on tukeva ja terävä veitsi. Molemmat päät pois, sen jälkeen tukevasti leikkuulaudalle istumaan ja veitsellä painellaan ylhäältä alas kuoret siivuina pois. Minä en erottele sisäosaa pois, jos en tee gourmethifistelyä vieraille. Sisäosa ei ole niin puisevaa, etteikö sitä voisi syödä ja melkein tuntuu piristävältä kun on vähän kovempaa osaa mukana 🙂Samaa mieltä tosta sisäosasta. Ei lainkaan pahaa.
Tv TimmyH - Anonyymi
Jostain syystä voin syödä purkkiananasta, mutta tuoretta en. En tiedä syytä, mutta olisiko vähemmän happoja purkkiananaksessa.
- Anonyymi
Mie söin veriapplarisiivuilla 😋
- Anonyymi
Liika ananas ei tee pizzasta hyvää mutta sopivissa määrin se on ehdoton juurikin aurajuuston ja kinkun kanssa.
Suolainen ja makea töydentää toisiaan.Itse laitan vaan osan purkkiananaksesta Pizzaan. Riittäisi hyvin kahteen pellilliseen pizzaa purkillinen ananasta.
- Anonyymi
yksinkertainen suomalainen jankuttaa ananaspizzasta joka suomalaisen herkku. Italialainen ei koe ananaksen sopivan pizzaan ja tämäkös suomalaisia ihmetyttää. Miksi? Aivan sama olisi jos joku alkaisi ängetä karjalanpiirakkaan ananasta, ei käy.
Ananaspizzasta on ihan turha pilkata suomalaisia. Ananas- eli havaijin pizza on keksitty Kanadassa 1962. Ananaspizzassa on ihan klassinen suolaisen ja makean makupari, joten se ei ole millään tavalla edes outo. Maailman parhaiden pizzaioloiden joukkoon kuuluvalla Franco Pepellä on oma ananaspizza, AnaNascosta, jossa on ananasta, prosciuttoa, Gran Padanoa ja lakritsijauhetta. Hän on jättänyt tästä pizzasta tomaatin pois, mikä on ihan järkevää kun tuore ananas ilman sokerisiirappia on hapan kuten tomaattikin. Tuoreen ananaksen ja tomaatin happamuudella tulisi liian hapokasta.
https://www.lacucinaitaliana.com/trends/blend-and-taste/pineapple-pizza-franco-pepe-master-pizzamaker?refresh_ce=- Anonyymi
Grillaava_rouva kirjoitti:
Ananaspizzasta on ihan turha pilkata suomalaisia. Ananas- eli havaijin pizza on keksitty Kanadassa 1962. Ananaspizzassa on ihan klassinen suolaisen ja makean makupari, joten se ei ole millään tavalla edes outo. Maailman parhaiden pizzaioloiden joukkoon kuuluvalla Franco Pepellä on oma ananaspizza, AnaNascosta, jossa on ananasta, prosciuttoa, Gran Padanoa ja lakritsijauhetta. Hän on jättänyt tästä pizzasta tomaatin pois, mikä on ihan järkevää kun tuore ananas ilman sokerisiirappia on hapan kuten tomaattikin. Tuoreen ananaksen ja tomaatin happamuudella tulisi liian hapokasta.
https://www.lacucinaitaliana.com/trends/blend-and-taste/pineapple-pizza-franco-pepe-master-pizzamaker?refresh_ce=Mikä on tuo lakritsin optio? Mitä se tuo lettuun lisää?!
Mä muistan kinkku ananas pizzan jo 80 luvulta. Pikku jannuna olin tarjoilijana tädin raflassa , ja kyllä sitä kinkku ananasta meni. .
Aurajuusto on tullut sitten myöhemmin. Sen otan aina tuplana.
Tv TimmyH
Toissa viikolla tein pizzaa, täytteenä kinkku, ananas sekä Aura-juusto. Ajattelin seuraavaan pizzaan laittaa pekonia, jota en ennen ole pizzaan laittanut.
- Anonyymi
Pitääkö pekonia kypsentää ekana pikkuisen esim uunissa ennen pizzaan laittoa?! Ei saa olla raaka mutta ei tosin kova korppukaan. Mää kyllä käyttäisin ekana uunissa.
Tv TimmyH Anonyymi kirjoitti:
Pitääkö pekonia kypsentää ekana pikkuisen esim uunissa ennen pizzaan laittoa?! Ei saa olla raaka mutta ei tosin kova korppukaan. Mää kyllä käyttäisin ekana uunissa.
Tv TimmyHJoissakin ohjeissa käsketään paistamaan pannulla ensin. Jollain youtuben videolla joku paistoi pekonia pizzaan. Pekoni kärähti korpuksi, kun oli ollut hetken pois keittiössä. Teki sitten pizzan ilman pekonia.
- Anonyymi
Jeppismies kirjoitti:
Joissakin ohjeissa käsketään paistamaan pannulla ensin. Jollain youtuben videolla joku paistoi pekonia pizzaan. Pekoni kärähti korpuksi, kun oli ollut hetken pois keittiössä. Teki sitten pizzan ilman pekonia.
Ehtiihän ne pekonit kypsyä päälläkin, juuston voi laittaa sen jälkeen jos haluaa päällimmäiseksi.
Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Kiitos nainen
Kuitenkin. Olet sitten ajanmerkkinä. Tuskin enää sinua näen ja huomasitko, että olit siinä viimeisen kerran samassa paik124370MTV: Kirkossa saarnan pitänyt Jyrki 69 koki yllätyksen - Paljastaa: "Se mikä oli hyvin erikoista..."
Jyrki Linnankivi alias Jyrki 69 on rokkari ja kirkonmies. Teologiaa opiskeleva Linnankivi piti elämänsä ensimmäisen saar862230Hyväksytkö sinä sen että päättäjämme ei rakenna rauhaa Venäjän kanssa?
Vielä kun sota ehkäpä voitaisiin välttää rauhanponnisteluilla niin millä verukkeella voidaan sanoa että on hyvä asia kun5561718Kirjoita yhdellä sanalla
Joku meihin liittyvä asia, mitä muut ei tiedä. Sen jälkeen laitan sulle wappiviestin1011451Olet hyvin erilainen
Herkempi, ajattelevaisempi. Toisaalta taas hyvin varma siitä mitä haluat. Et anna yhtään periksi. Osaat myös ilkeillä ja671157Yksi syy nainen miksi sinusta pidän
on se, että tykkään luomusta. Olet luonnollinen, ihana ja kaunis. Ja luonne, no, en ole tavannut vielä sellaista, joka s331098Hyödyt Suomelle???
Haluaisin asettaa teille palstalla kirjoittelevat Venäjää puolustelevat ja muut "asiantuntijat" yhden kysymyksen pohditt218971- 5968
Hyvää Joulua mies!
Toivottavasti kaikki on hyvin siellä. Anteeksi että olen hieman lisännyt taakkaasi ymmärtämättä kunnolla tilannettasi, o60903Paljastavat kuvat Selviytyjät Suomi kulisseista - 1 päivä vs 36 päivää viidakossa - Katso tästä!
Ohhoh! Yli kuukausi viidakossa voi muuttaa ulkonäköä perusarkeen aika rajusti. Kuka mielestäsi muuttui eniten: Mia Mill3888