Suola lihottaa eniten ja aiheuttaa verenpainetta.

Anonyymi-ap

Suola lihottaa siksi eniten koska sen liikakäyttö nostaa verenpainetta ja verenpaine aiheuttaa sen että kunto ja vireystila menee niin huonoksi että liikunta ei kiinnosta yhtään.

Sopiva terveellinen suolamäärä on vain 2 mm päivässä.
Pelkästään pitsa sisältää suolaa 10- 12 grammaa
Makaroonilaatikko 400g 3,5g+ ketsuppi= 4 grammaa
ELI jo siitä saa puolet liikaa suolaa kun tarve on vain 2 grammaa päivässä.

Tässä jotain liiasta suolan käytöstä.

https://www.hyvaterveys.fi/artikkeli/terveys/kun-paino-nousee-muutamalla-kilolla-syyna-voi-olla-liika-suola-tarkkaile-varsinkin

55

453

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi
    • Anonyymi

      Suolaiset ruuat lihottaa siksikin koska niissä ON paljon energiaa.

      • Anonyymi

        Sen takia merisuola, vuorisuola ja Himalajan suola on niin kallista ja rasvaista. Sen sijaan koshersuola on vähärasvaista.


      • Anonyymi

        En ole itse laskenut KOSKAAN suolan määrää,olen vain olettanut että syön sitä vähän vaikka olen syönyt sitä erittäin paljon.

        Suolan määrän määrä on juuri se mikä PITÄÄ laskea
        Syöty kalorimäärä ei ole niin tärkeä.
        Siinä riittää että sen laskee alussa yhden kerran ja pitää sen siinä,eikä kaloreja tarvitse merkata ollenkaan.
        Se riittää että jos on syönyt PALJON merkkaa vain sen sen päivän kohdalle.
        Normaaleja päiviä EI tarvitse merkata KOSKA ne on automaattisesti samat JOS syö samaan tyyliin.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        En ole itse laskenut KOSKAAN suolan määrää,olen vain olettanut että syön sitä vähän vaikka olen syönyt sitä erittäin paljon.

        Suolan määrän määrä on juuri se mikä PITÄÄ laskea
        Syöty kalorimäärä ei ole niin tärkeä.
        Siinä riittää että sen laskee alussa yhden kerran ja pitää sen siinä,eikä kaloreja tarvitse merkata ollenkaan.
        Se riittää että jos on syönyt PALJON merkkaa vain sen sen päivän kohdalle.
        Normaaleja päiviä EI tarvitse merkata KOSKA ne on automaattisesti samat JOS syö samaan tyyliin.

        Olet se sama käppänä joka kehui suolaisia keittoja.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        En ole itse laskenut KOSKAAN suolan määrää,olen vain olettanut että syön sitä vähän vaikka olen syönyt sitä erittäin paljon.

        Suolan määrän määrä on juuri se mikä PITÄÄ laskea
        Syöty kalorimäärä ei ole niin tärkeä.
        Siinä riittää että sen laskee alussa yhden kerran ja pitää sen siinä,eikä kaloreja tarvitse merkata ollenkaan.
        Se riittää että jos on syönyt PALJON merkkaa vain sen sen päivän kohdalle.
        Normaaleja päiviä EI tarvitse merkata KOSKA ne on automaattisesti samat JOS syö samaan tyyliin.

        Ei suolasta ole täällä koskaan kukaan mitään varoitellut,ennemmin sitä vain kehutaan.
        TOTUUS ON TÄMÄ
        Suola on myrkkyä mitä ei kannata syödä paljon ollenkaan.
        Kaupoissa melkein kaikissa elintarvikkeissa on erittäin paljon suolaa,jos niitä ostaa niin pitää ostaa vain yhtä tuotetta johon on lisätty suolaa ja KAIKKI MUU pitää olla täysin suolattomia jotka pystyy sitten maustamaan ilman suolaa.
        Jopa lihan pystyy maustamaan hyvän makuiseksi ilman suolaa muilla mausteilla.
        Oloni on ollut nyt 100 kertaa parempi kuin ennen kun en ole käyttänyt suolaa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ei suolasta ole täällä koskaan kukaan mitään varoitellut,ennemmin sitä vain kehutaan.
        TOTUUS ON TÄMÄ
        Suola on myrkkyä mitä ei kannata syödä paljon ollenkaan.
        Kaupoissa melkein kaikissa elintarvikkeissa on erittäin paljon suolaa,jos niitä ostaa niin pitää ostaa vain yhtä tuotetta johon on lisätty suolaa ja KAIKKI MUU pitää olla täysin suolattomia jotka pystyy sitten maustamaan ilman suolaa.
        Jopa lihan pystyy maustamaan hyvän makuiseksi ilman suolaa muilla mausteilla.
        Oloni on ollut nyt 100 kertaa parempi kuin ennen kun en ole käyttänyt suolaa.

        Lihaakin saa syödä,mutta siihen EI SAA lisätä yhtään suolaa.

        Tämä poppamiehen mauste toimi oikein hyvin.
        Liha OLI hyvän makuista ILMAN suolaakin.
        Nytkin on ERITTÄIN hyvä olo kun en ole syönyt lähes yhtään suolaa.
        Olin siis kuolla kun söin yhden patongin jonka työnantaja tarjosi muutama päivä sitten
        Patongissa oli suolaa 3,3 grammaa

        https://www.poppamies.fi/one-for-all-rub-ilman-lisattya-suolaa/


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Lihaakin saa syödä,mutta siihen EI SAA lisätä yhtään suolaa.

        Tämä poppamiehen mauste toimi oikein hyvin.
        Liha OLI hyvän makuista ILMAN suolaakin.
        Nytkin on ERITTÄIN hyvä olo kun en ole syönyt lähes yhtään suolaa.
        Olin siis kuolla kun söin yhden patongin jonka työnantaja tarjosi muutama päivä sitten
        Patongissa oli suolaa 3,3 grammaa

        https://www.poppamies.fi/one-for-all-rub-ilman-lisattya-suolaa/

        One for all -ilman lisättyä suolaa, mutta puolet painosta sokeria.


    • Anonyymi

      "Suola lihottaa siksi eniten koska sen liikakäyttö nostaa verenpainetta "

      Tämä onkin uutta sinulla.

      Suola lihottaa, kahvi lihottaa. Ainut joka ei lihota on lidlin halpa hedelmätoffee?

      • Anonyymi

        Niinkuin tuossa kirjoitin,ei kukaan ole täällä varoitellut yhtään suolan käytöstä.Ennemmin suolaa vain kehutaan joka paikassa VAIKKA se on aivan turha aine terveyden kannalta.
        Suola kalkkeuttaa verisuonia,eli ne tukkeutuu ja tukkeutuneisiin kohtiin joutuu tekemään ohitusleikkauksia.

        Karkkia ja suklaata SAA syödä turvallisesti JOS siinä ei ole yhtään suolaa.
        Jos on diabetes karkkia EI SAA syödä KOSKA siinä on hiilihydraattia.Veijo on siinä asiassa aivan oikeassa.
        JOS sinulla on diabetes joudut pistämään insuliinia JOS syöt sokeria.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Niinkuin tuossa kirjoitin,ei kukaan ole täällä varoitellut yhtään suolan käytöstä.Ennemmin suolaa vain kehutaan joka paikassa VAIKKA se on aivan turha aine terveyden kannalta.
        Suola kalkkeuttaa verisuonia,eli ne tukkeutuu ja tukkeutuneisiin kohtiin joutuu tekemään ohitusleikkauksia.

        Karkkia ja suklaata SAA syödä turvallisesti JOS siinä ei ole yhtään suolaa.
        Jos on diabetes karkkia EI SAA syödä KOSKA siinä on hiilihydraattia.Veijo on siinä asiassa aivan oikeassa.
        JOS sinulla on diabetes joudut pistämään insuliinia JOS syöt sokeria.

        Sepelvaltimon ahtauma

        https://sydan.fi/fakta/ohitusleikkaus-kiertaa-sepelvaltimon-ahtauman/

        Ohitusleikkaus

        https://www.istockphoto.com/fi/video/todellinen-sepelvaltimon-ohitusleikkaus-leikkaa-verisuoni-auki-gm167347574-20336986

        Suomalaiset syö liikaa suolaa

        Lähes kaikki suomalaiset syövät aivan liikaa suolaa – helpot keinot, joilla voit vähentää suolan saantia
        https://www.is.fi/hyvaolo/art-2000008722517.html

        😮😮😮😮😮😮😮
        Suomalaiset syö liikaa suolaa

        https://yle.fi/a/3-11136929

        Vähäsuolaista ruokaa moititaan mauttomaksi
        https://yle.fi/a/74-20019086


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Sepelvaltimon ahtauma

        https://sydan.fi/fakta/ohitusleikkaus-kiertaa-sepelvaltimon-ahtauman/

        Ohitusleikkaus

        https://www.istockphoto.com/fi/video/todellinen-sepelvaltimon-ohitusleikkaus-leikkaa-verisuoni-auki-gm167347574-20336986

        Suomalaiset syö liikaa suolaa

        Lähes kaikki suomalaiset syövät aivan liikaa suolaa – helpot keinot, joilla voit vähentää suolan saantia
        https://www.is.fi/hyvaolo/art-2000008722517.html

        😮😮😮😮😮😮😮
        Suomalaiset syö liikaa suolaa

        https://yle.fi/a/3-11136929

        Vähäsuolaista ruokaa moititaan mauttomaksi
        https://yle.fi/a/74-20019086

        Yleinen suolansaantisuositus 5 mm päivässä ON liikaa
        Sopiva määrä on jopa urheilijallekkin vain 2 mm päivässä.


        https://www.ruokavirasto.fi/elintarvikkeet/terveytta-edistava-ruokavalio/ravintoaineet/suola/


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Yleinen suolansaantisuositus 5 mm päivässä ON liikaa
        Sopiva määrä on jopa urheilijallekkin vain 2 mm päivässä.


        https://www.ruokavirasto.fi/elintarvikkeet/terveytta-edistava-ruokavalio/ravintoaineet/suola/

        Suolan saantisuositus on ALLE 5 g/vrk (= teelusikallinen). Vähimmäissaantisuositus on 1,5 g/vrk.

        Ruokasuolasta, natriumkloridista, 40 % on natriumia. Natriumia tarvitaan mm. elimistön nestetasapainon säätelyyn sekä lihasten ja hermoston toimintaan. Natriumin tarve on kuitenkin niin vähäinen, että sitä saa helposti riittävästi, vaikka ei käyttäisi lainkaan suolaa. Monet elintarvikkeet sisältävät luontaisesti natriumia (mm. maitovalmisteet, liha ja kala).


    • Anonyymi
    • Anonyymi
    • Anonyymi

      IS varoittaa tulehduskipulääkkeiden käytöstä erikoisesti,
      kun käyttää verenpainetta sääteleviä lääkkeitä.
      Suomessa monen ongelma on verenpaino-ongelmat.
      Vaikeaa näin vilustumiskautena kuumeessa ja päänsäryssä.

      Minulla niin alhainen, että lääkäri sanoi pyörtymisien
      johtuvan alhaisesta verenpaineesta.
      Täällä on varmasti niitä lääkäreitä kyvykkäämpiä neuvojia,
      jotka sanovat sen olevan puppua.
      No, minulle on kuitenkin suositeltu suolaa hieman enemmän.

    • Anonyymi

      LCHF-ruokavaliota käyttäville suositellaan 4000-7000 mg natriumia (kaksi-kolme teelusikallista suolaa = 10-18 g) päivässä.

      Tapoja lisätä suolan saantia:
      - Juo yksi tai useampi kupillinen suolaista lientä joka päivä
      - Lisää yksi tai kaksi teelusikallista suolaa päivittäin, kun valmistat ruokaa tai lisää suolaa ennen ruokailua
      - Syö säännöllisesti oliiveja, suolakurkkua, hapankaalia ja muita suolaisia ​​LCHF-ystävällisiä ruokia
      - Jätä pois kastikkeet ja mausteet, joissa on alennettu natriumpitoisuus
      - Liuota suolaa lasilliseen vettä muutaman kerran päivässä

      https://www.dietdoctor.com/se/lchf/salt-guide

    • Anonyymi
    • Anonyymi

      "Suola lihottaa siksi eniten"
      Näin on. Siksi vaihda heti sokeriin ja klukoosi siirappiin. Ei enää kedappia vaan terveellistä ja laihduttavaa mansikka täytekakkua ja maradou levyjä!

    • Selitä miksi suola ei lihota meitä hoikkia?

      Itse lisään elekttolyyttisuolaa usein jopa juomaveteen jos on enempi hikoiltu.

      Jos tuntuu, että kehossa on liikaa suolaa niin saunokaa päivittäin. Ihminen hikoilee suolaa.

      Suolassa ei ole kaloreita, joten se ei lihota ollenkaan.

      • Suola kalorit 3 kcal / 100 g


      • Anonyymi

      • Anonyymi kirjoitti:

        Suolasta saa verenpaineen lisäksi vielä munuaistaudin.

        https://www.is.fi/terveys/art-2000010152838.html

        Suolan puutteesta taasen saa rytmihäiriön...Hermosto ei pelaa ilman elektrolyyttejä..

        Kaikkea kohtuudella.


      • Anonyymi
        CamelBoots kirjoitti:

        Suolan puutteesta taasen saa rytmihäiriön...Hermosto ei pelaa ilman elektrolyyttejä..

        Kaikkea kohtuudella.

        Suolan tarve on kyetty määrittämään tarkasti, ja se on reilun turvallisuusmarginaalin kanssa n. 1,5 g päivässä. On epätodennäköistä, että mistään kivennäis- tai hivennäisaineesta olisi mitään lisähyötyä moninkertaisilla annoksilla, joita nykyisin nautitaan.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Suolan tarve on kyetty määrittämään tarkasti, ja se on reilun turvallisuusmarginaalin kanssa n. 1,5 g päivässä. On epätodennäköistä, että mistään kivennäis- tai hivennäisaineesta olisi mitään lisähyötyä moninkertaisilla annoksilla, joita nykyisin nautitaan.

        Ennen kuin joku ehtii naljailemaan: ...kivennäis- tai hivenaineesta, ei hivennäisaineesta.


      • Anonyymi
        CamelBoots kirjoitti:

        Suolan puutteesta taasen saa rytmihäiriön...Hermosto ei pelaa ilman elektrolyyttejä..

        Kaikkea kohtuudella.

        Hyponatremia ei koskaan johdu siitä, että ruoasta saataisiin liian vähän natriumia. Päinvastoin, ihmiset saavat ravinnosta siihen lisätyn suolan vuoksi liikaa natriumia.
        Toisaalta ruoan liika natrium ei suurenna natriumpitoisuutta liian suureksi, koska munuaiset erittävät ylimääräisen natriumin pois.

        Hyponatremia voi syntyä kahdella eri mekanismilla: natriumia joko menetetään liikaa tai elimistöön kertyy liikaa vettä. Jälkimmäisessä tapauksessa elimistön nesteet laimenevat, jolloin natriumpitoisuus laskee alle normaalin.
        Tavallisin syy hyponatremiaan on veden ylimäärä elimistössä. Natriumin menetyksestä johtuva hyponatremia voi syntyä, jos voimakas ripuli tai oksentelu jatkuu päiväkausia.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Hyponatremia ei koskaan johdu siitä, että ruoasta saataisiin liian vähän natriumia. Päinvastoin, ihmiset saavat ravinnosta siihen lisätyn suolan vuoksi liikaa natriumia.
        Toisaalta ruoan liika natrium ei suurenna natriumpitoisuutta liian suureksi, koska munuaiset erittävät ylimääräisen natriumin pois.

        Hyponatremia voi syntyä kahdella eri mekanismilla: natriumia joko menetetään liikaa tai elimistöön kertyy liikaa vettä. Jälkimmäisessä tapauksessa elimistön nesteet laimenevat, jolloin natriumpitoisuus laskee alle normaalin.
        Tavallisin syy hyponatremiaan on veden ylimäärä elimistössä. Natriumin menetyksestä johtuva hyponatremia voi syntyä, jos voimakas ripuli tai oksentelu jatkuu päiväkausia.

        Sorry, mutta kyllä me urjeilijat tiedetään nää perusasiat.
        Suolan hyödyt on nähty ja todettu käytännössä.
        Natrium ja Kalium on oltava oikeassa suhteessa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Hyponatremia ei koskaan johdu siitä, että ruoasta saataisiin liian vähän natriumia. Päinvastoin, ihmiset saavat ravinnosta siihen lisätyn suolan vuoksi liikaa natriumia.
        Toisaalta ruoan liika natrium ei suurenna natriumpitoisuutta liian suureksi, koska munuaiset erittävät ylimääräisen natriumin pois.

        Hyponatremia voi syntyä kahdella eri mekanismilla: natriumia joko menetetään liikaa tai elimistöön kertyy liikaa vettä. Jälkimmäisessä tapauksessa elimistön nesteet laimenevat, jolloin natriumpitoisuus laskee alle normaalin.
        Tavallisin syy hyponatremiaan on veden ylimäärä elimistössä. Natriumin menetyksestä johtuva hyponatremia voi syntyä, jos voimakas ripuli tai oksentelu jatkuu päiväkausia.

        Sanoi sisätautien erikoislääkäri Pertti Mustajoki sivulla https://www.terveyskirjasto.fi/dlk00858

        Ihmettelinkin, kun joku kirjoittaa täällä niin fiksusti, mutta se olikin suora kopio ilman lainausmerkkejä asiantuntijan tekstistä.


      • Anonyymi
        CamelBoots kirjoitti:

        Sorry, mutta kyllä me urjeilijat tiedetään nää perusasiat.
        Suolan hyödyt on nähty ja todettu käytännössä.
        Natrium ja Kalium on oltava oikeassa suhteessa.

        Mikä sitten on natriumin ja kaliumin oikea suhde?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mikä sitten on natriumin ja kaliumin oikea suhde?

        Kaliumia on syytä saada ravinnosta selvästi enemmän kuin natriumia. Kaliumin suositeltu vähimmäissaanti on 3,5 g päivässä. Suolan suositeltu enimmäissaanti on 5 g päivässä, joka vastaa 2 g:aa natriumia.


    • Anonyymi

      Ruokaa ilman lisättyä suolaa, siihen tottuu parissa viikossa. Suolan voi ruuanlaitossa korvata pippureilla ja muilla mausteilla , itse käytän paljon musta- ja valkopippuria, savupaprikaa, currya, chiliä, kuivattuja tai tuoreita yrttejä , sitruunaa. Kalaruokiin laitan hiukan suolaakin. Useimmat ihmiset saavat suositellun määrän suolaa päivittäin leivästä, juustoista, leikkeleistä, levitteistä jne.

    • Anonyymi

      Käytän itse näitä parjattua suoloja eli himalajan suolaa ja puhdistamatonta merisuolaa, ja näillä olen saanut verenpaineen laskemaan seitsemän vuoden aikana, tosin kaiken ruoan teen itse, myös leivät leivon, mutta reilusti menee siltikin suolaa, reilu 10g päivässä. En toki näitä voi suositella muille, kun kaikki lääkärisivut sanovat, ettei noista ole hyötyä vaan sama haitta kuin puhdistetusta suolasta. Ei kuitenkaan varmaan ketään verenpaineilla haittaisi vaihtaa se toivottavasti vähä käytetty suola esim. tuohon puhdistamattomaan merisuolaan, onpa muuten maukkaampikin (ja toki vähemmän suolaa samassa määrässä kuin puhdistetussa ja käsitellyssä, kun on kosteampaa, mutta myös makua enemmän). Muuten en ole mitään muuttanut ainakaan suositusten mukaan parempaan suuntaan.

    • Anonyymi

      Suola sitoo ainoastaan nestettä kroppaan ja taas jos on liikaa nestettä niin siitäkin saa vaivoja .

    • Anonyymi

      Laihduttaa kannattaa sokerilla. Kilo päivässä 8n suositusten mukainen. Karkkia ja täytekakkua vain 6desti päivässä ettei mene herkutteluksi. Glukoosisiirappia sokerin päälle ja lusikka hunajaa.

    • Anonyymi

      Massiivihöpöukko: "Kaikki ruoka pitää tehdä itse,niin tietää mitä suolaa siinä on ja miten paljon."

      Ei pidä tehdä itse kaikkea. Se riittää kun tietää, miten ja mistä ruoka on tehty.

      Lienee sanomattakin selvää, että jos ruoka on runsassuolaista, sitä on syötävä vähemmän kuin vähäsuolaista. Kahdesta toisiaan muistuttavasta tuotteesta kannattaa aina valita se vähäsuolainen.

      Tavallinen Höpöakka: "Ei kuitenkaan varmaan ketään verenpaineilla haittaisi vaihtaa se toivottavasti vähä käytetty suola esim. tuohon puhdistamattomaan merisuolaan, onpa muuten maukkaampikin (ja toki vähemmän suolaa samassa määrässä kuin puhdistetussa ja käsitellyssä, kun on kosteampaa, mutta myös makua enemmän). "

      Vai oikea puhdistamaton merisuola...?! Makua enemmän - älä puhu roskaa! Kas kun et vielä väitä, että merisuola on terveellistä. Puhdistamattoman merisuolan (tai vuorisuolan) ainoa etu on se, että lompakko tyhjenee 5 - 6 kertaa nopsemmin kuin tavallisella suolalla.

      Puhdistamattomassa suolassa on vain nimeksi kaliumia, kalsiumia tai magnesiumia, ja natriumkloridia yli 95 %. Suurin ero on kosteuden eli veden määrässä.

      Puhdistamattomasta merisuolasta ei saa esittää mitään terveysväitteitä, koska sellaisia ei ole. Mitä makuun tulee, maku on täysin sama kuin tavallisessa pöytäsuolassa. Makuerot tulevat kiderakenteesta ts. hieno vs. rakeinen suola tai sormisuola.

      Jos lisätyn suolan määrää (Natrium) haluaa vähentää, pitää valita mineraalisuola.

      • Anonyymi

        Puhdistamattomassa vuorisuolassa on jäljellä kaikki epäpuhtaudet, joita suolakiteisiin on tullut aikoinaan merivedestä.
        Puhdistamaton merisuola sisältää kaikki epäpuhtaudet, joita merivedestä löytyy.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Puhdistamattomassa vuorisuolassa on jäljellä kaikki epäpuhtaudet, joita suolakiteisiin on tullut aikoinaan merivedestä.
        Puhdistamaton merisuola sisältää kaikki epäpuhtaudet, joita merivedestä löytyy.

        Raskasmetallit elohopeat lyijyt ja artisokat mukana.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Raskasmetallit elohopeat lyijyt ja artisokat mukana.

        Kaikki puhdistamattomat sisältää epäpuhtauksia.. Vuorisuolasta löytää epäorgaanista materiaalia. Vuoren sisältähän se on louhittu.


      • Anonyymi
        CamelBoots kirjoitti:

        Kaikki puhdistamattomat sisältää epäpuhtauksia.. Vuorisuolasta löytää epäorgaanista materiaalia. Vuoren sisältähän se on louhittu.

        Vuorisuolassa on Finelin mukaan magnesiumia 140 mg sadassa grammassa, kun taas tavallisessa ruokasuolassa on 33 mg magnesiumia. Sillä ei ole käytännön merkitystä, koska kukaan rationaalinen ihminen ei syö vuorisuolaa 250 g:aa päivässä. Natriumin vastavaikuttajaa kaliumia on kummassakin vain 37 mg, kun sekä kaliumin että magnesiumin tarve olisi 3 500 mg

        Vuorisuola: https://fineli.fi/fineli/fi/elintarvikkeet/79


      • Anonyymi
        CamelBoots kirjoitti:

        Kaikki puhdistamattomat sisältää epäpuhtauksia.. Vuorisuolasta löytää epäorgaanista materiaalia. Vuoren sisältähän se on louhittu.

        Vuorisuola ja merisuola ovat 99 % samaa ainetta, ei juuri eroa. Jos etsii suolasta magnesiumia, saa samalla kadmiumia tai arseenia. Suola on surkea hivenaineiden lähde.

        Kannattaa valita puhdistettu mineraalisuola.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Vuorisuola ja merisuola ovat 99 % samaa ainetta, ei juuri eroa. Jos etsii suolasta magnesiumia, saa samalla kadmiumia tai arseenia. Suola on surkea hivenaineiden lähde.

        Kannattaa valita puhdistettu mineraalisuola.

        Itse käytän Puhdistettua jodioitua merisuolaa ja pansuolaa..


      • Anonyymi
        CamelBoots kirjoitti:

        Itse käytän Puhdistettua jodioitua merisuolaa ja pansuolaa..

        Pansuola on terveellisin, hieman pistävän makuista tosin.

        Jodia tarvitaan aina mikromääriä.

        Termi puhdistamaton on myyntikikka, jolla saa huonompaa kalliimmalla.


    • Anonyymi

      Nesteen kertyminen ei ole lihomista ( rasvan lisääntymistä ) vaan ainoastaan kehon nestepitoisuuden kasvua.

    • Tiedän, että vanhuksia ajetaan vuosittain merkittävä määrä sairaalahoitoon ja syyksi paljastuu suolan puute...

      Onnettomat lukevat suolan olevan vaarallista ja välttelevät sitten sitä.
      Syödään päivässä muutama lusikallinen jotakin velliä suolattomana...

      Päädytään sairaalaan kun elimistössä ei ole elektrolyyttejä..Ihmiskeho on sähköinen järjestelmä ja jos elektolyytit ovat vähissä sä voit vaikka kuolla.

      • Anonyymi

        Juuri näin , kyllä suolaa on syytä käyttää .


      • Anonyymi

        Vanhus syö yleensä vähän. Jos ruoka on vielä vähäsuolaista, seuraa epätasapaino. Pitäisi tähdätä siihen 5 g suolaa päivässä, ei sen alle.

        Vanhusiässä kohonnut verenpaine on enää harvoin ongelma, pala silliä tai meetwurstia päivittäin lieneekin silloin ihan hyvästä.

        Aikuiselle hyvin syövälle vähä suola on hyvästä ja liika pahasta. Minimitarpeen saa 99 % aina täyteen, liika suola vain kohottaa verenpainetta ja jäykistää suonet.


      • Anonyymi

        Niin omituiselta kuin se tuntuukin, niin suolan puutteen pelko on yksi ihmisen pelon arkkityypeistä. Välttämättömiä ravintoaineita on ehkä 40, mutta juuri suolan puutetta pelätään eniten.

        Paleoliittisen ajan metsästäjä-keräilijä-esivanhempamme saivat päivittäin noin 11 000 mg kaliumia hedelmistä, vihanneksista, lehdistä, kukista, juurista ja muista kasvilähteistä ja reilusti alle 700 mg natriumia (700 mg natriumia vastaa 1,8 g:aa suolaa). Natriumin ja kaliumin suhde oli siis 1:16. Nykyään saamme enemmän natriumia (3 400 mg) kuin kaliumia (2 500 mg), joten suhde on 1,36:1.

        https://www.health.harvard.edu/heart-health/sodiumpotassium-ratio-important-for-health


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Vanhus syö yleensä vähän. Jos ruoka on vielä vähäsuolaista, seuraa epätasapaino. Pitäisi tähdätä siihen 5 g suolaa päivässä, ei sen alle.

        Vanhusiässä kohonnut verenpaine on enää harvoin ongelma, pala silliä tai meetwurstia päivittäin lieneekin silloin ihan hyvästä.

        Aikuiselle hyvin syövälle vähä suola on hyvästä ja liika pahasta. Minimitarpeen saa 99 % aina täyteen, liika suola vain kohottaa verenpainetta ja jäykistää suonet.

        Suolan tarve on vain 1,5 g päivässä, myös vanhuksilla.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Suolan tarve on vain 1,5 g päivässä, myös vanhuksilla.

        On arvioitu, että aikuisen ihmisen natriumtasapainoa ylläpitää 230 mg:n natriumin saanti vuorokaudessa, mikä vastaa 0,6:ta grammaa suolaa.


      • Anonyymi

        Elektrolyytit ovat suomeksi sanottuna natrium-, kalium- ja kloridi-ioneja. Natriumia saamme yllin kyllin, mutta joillakuilla kaliumin saanti voi olla liian vähäistä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Suolan tarve on vain 1,5 g päivässä, myös vanhuksilla.

        Suolan saantisuositus on alle 5 grammaa päivässä. (NaCl)

        Sen alle menemällä vanhuksen hyvinvointi ei parane.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Suolan saantisuositus on alle 5 grammaa päivässä. (NaCl)

        Sen alle menemällä vanhuksen hyvinvointi ei parane.

        Ei ehkä parane, mutta ei parane lisägrammoistakaan. Mitään kivennäisainetta ei ole kuitenkaan hyvä syödä kolmin-nelinkertaisia määriä yli tarpeen


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ei ehkä parane, mutta ei parane lisägrammoistakaan. Mitään kivennäisainetta ei ole kuitenkaan hyvä syödä kolmin-nelinkertaisia määriä yli tarpeen

        Ei kukaan niin ole väittänytkään.


    Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Monenko kanssa olet harrastanut seksiä

      tänä aikana kun olet kaivattuasi kaipaillut?
      Ikävä
      119
      2711
    2. Timo Soini tyrmää Tynkkysen selitykset Venäjän putinistileiristä

      "Soini toimi ulkoministerinä ja puolueen puheenjohtajana vuonna 2016, jolloin silloinen perussuomalaisten varapuheenjoht
      Maailman menoa
      256
      1165
    3. Melkein lähetin viestin.

      Onneksi tulin järkiini. Mukavaa kesää
      Ikävä
      94
      1151
    4. Taas kuoli kuortaneella

      Mitä tapahtui kuhinoilla kun auton alle jäi ja kuoli 66.
      Kuortane
      8
      1094
    5. Nainen voi rakastaa

      Ujoakin miestä, mutta jos miestä pelottaa näkeminenkin, niin aika vaikeaa on. Semmoista ei varmaan voi rakastaa. Miehelt
      Ikävä
      79
      1021
    6. Sulla on nainen muuten näkyvät viiksikarvat naamassa jotka pitää poistaa

      Kannattaa katsoa peilistä lasien kanssa, ettet saa ihmisiltä ikäviä kommentteja.
      Ikävä
      63
      943
    7. Kalateltta fiasko

      Onko Tamperelaisyrittäjälle iskenyt ahneus vai mistä johtuu että tänä vuonna ruuat on surkeita aikaisempiin vuosiin verr
      Kuhmo
      12
      940
    8. Rakastan sinua

      Olen tiennyt sen pitkään mutta nyt ymmärsin että se ei menekään ohi
      Ikävä
      30
      906
    9. IS Viikonloppu 20.-21.7.2024

      Tällä kertaa Toni Pitkälä esittelee piirrostaitojansa nuorten pimujen, musiikkibändien ja Raamatun Edenin kertomusten ku
      Sanaristikot
      42
      845
    10. Ikävöimäsi henkilön ikä

      Minkä ikäinen kaipauksen kohteenne on? Onko tämä vain plus 50 palsta vai kaivataanko kolme-neljäkymppisiä? Oma kohde mie
      Ikävä
      38
      817
    Aihe