Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Uskonnoista

Tulevina vuosikymmeninä, satoina ja tuhansina suuret maailmanuskonnot jatkavat taaperrustaan, eivät menetä voimiansa. Kaikki, siis ihan kaikki uskonnot, ovat valjastetut poliittisille päämäärille. Tai ehkä idän filosofiat eivät sittenkään... Aabrahamilaisista uskonnoista (kristinusko ja muslimit) ovat muslimit levittäytyneet huomattavan voimakkaasti, ei pääosin pakottamalla kuten kristittyjen ristiretket, vaan siten, että ihminen on kokenut sen oikeaksi ja liittynyt. Länsimaissa on nyt aika pohtia, millä resursseilla he mahtavat toimia. Länsimaisissa kulttuureissa muslimien uskoa pidetään pääsääntöisesti pahana, mutta onkohan noin ? Keskiverto muslimi ei ole ääriainesta, rukoilee ja on rakkaudellinen. Ehkä siinä piilee heidän uskontonsa kantava voima.

Maailman rauha tulee olemaan suurten maailmanuskontojen keskinäinen rauha ja sopuisa yhteiselo. Vaihtoehdosta on nyt turha edes puhua.

Suuria maailmanuskontoja, pienempiä uskontoja sekä lahkoja yhdistää se, että mikään näistä ei voi olla absoluuttinen totuus. Jos kuitenkin vahva usko ohjaa ihmisen rakkaudelliseen elämään, se on oikea kyseiselle yksilölle.

7

105

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Oiskohan nyt kuitenkin niin, että sellainen uskonto, joka hyväksyy ja jopa kehoittaa:

      - valehtelemaan vääräuskoisille (ei synti)

      - teeskentelemään ystävää, ennen vääräuskoisen alistamista.
      - tappamaan vääräuskoisia

      - pyhään sotaan vääräuskoisia vastaan

      - soluttautumasn vääräuskoisiin yhteiskuntiin, lisääntymään ja tekemään sitten vallankaappauksen.

      Eikö tuollainen oppi ole pahasta? Etkö nää mitä tuo tälläkin hetkellä tekee maailmassa ja esim. Afrikassa? Kokonaisia vääräuskoisia kyliä tuhotaan ja ohmiset tapetaan - koska väärä usko?

      Ja sinä selität täällä jotain tyhjiä korulauseita "hyvästä" lempeästä muslimista, joka hymyilee kaikille? Koitappa selittää juttujasi niille jotka on tämän "rauhan uskonnon" kohdannut ja läheisensä sille menettänyt?

      Mutta mitäpä tosiasioista, kun ei logiikastakaan. Vai mihin perustuu väitteesi, ettei mikään uskonto voi olla oikeassa.

      Tottakai voi olla.

      Se on looginen mahdollisuus ja toteutuessaan, koska uskonnot on melko erilaisia, on jopa todennäköistä että joku niistä on oikeassa eikä kaikki - ja silloinhan muut on väärässä.

      • Kysymys onkin nyt siitä, että ymmärrämmekö me täällä lännessä niitä mekanismeja, joihin nojautuen tuo uskonto kasvattaa kannatustaan ? Sitten kun ymmärrämme, voimme paremmin puolustautua.


      • Anonyymi
        Environment kirjoitti:

        Kysymys onkin nyt siitä, että ymmärrämmekö me täällä lännessä niitä mekanismeja, joihin nojautuen tuo uskonto kasvattaa kannatustaan ? Sitten kun ymmärrämme, voimme paremmin puolustautua.

        Edellinen kommentoija ajattelee ilmeisen mustavalkoisesti. Kommentissa näkyy selvästi ajatus siitä, että viittaamassaan uskonnossa olisi vain yksi äärilaita, johon kaikki uskonnollinen ajattelu olisi keskittynyt. Kommentoijalta jää täysin huomioimatta se, että sekä uskonnossa kuin politiikassakin, löytyy niin maltilliset kuin äärelliset linjat ja molemmilta suunnilta.

        Kommentoijan täytyy siis edustaa konservatiivista ajattelua, koska jyrkkä polarisaatio edustaa nimenomaan konservatiivisia suuntauksia. Liberalistisessa ajattelussa polarisaatio nähdään skaalautuvana eli tunnistetaan maltilliset sekä äärelliset linjat erilleen toisistaan ja siksi liberalistisen linjan ajattelussa katsanto on laveampaa.


    • Anonyymi

      Jokaisessa valtiossa on uskonto joko oma tai vieras.
      Samoin sanotaan armeijasta.

      • Anonyymi

        Eikö kuitenkin kaikki uskonnot ole ihmisten henkilökohtainen asia?

        Miksi ei uskontoja voisi pitää poliittisesta toiminnasta erossa?

        Meilläkin on kaksi uskontopuoluetta!


    • Anonyymi

      Mutta mites nää uskonnot liittyy palstan aiheeseen?

    Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      88
      2313
    2. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      52
      2019
    3. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      88
      1853
    4. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      23
      1848
    5. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      10
      1638
    6. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      77
      1562
    7. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      26
      1437
    8. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      41
      1400
    9. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1392
    10. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      73
      1370
    Aihe