Pihviä, pizzaa ja kalaa airfryerissä

Jaetaan ihanat vinkit airfryerin yllättävistä käyttökohteista. Tuleeko hyvät pihvit ja pizzat? Itsellä on kattava repertuaari valurautapannuja ja Ooni Koda 16”. Laitanko ne Tori.fi:hin myyntiin ja airfryer tilalle?

”Sarin täydellisen mehevä lohi valmistuu 10 minuutissa! Nämä yllättävät ruoat voi valmistaa airfryerissa”

https://www.is.fi/ruokala/ajankohtaista/art-2000010243800.html

52

501

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Googlaava teini katsoo tietenkin netistä, eikä tule tälle palstalle copy-pasteamaan osaamattomuuttaan.

      Katsos S24 ruokaosio on tarkoitettu meille Michelin-chefeille.

      • Jos kateus olisi polttoainetta niin Suomi olisi maapallon energiantuotannon suurvalta. Ei tarvitsisi muuta kuin koota muutama perskärpänen surisemaan purkkiin niin kateus tuottaisi loputtomasti energiaa. Onneksi olen Jenkeissä nähnyt vilpitöntä avoimuutta, auttamisen iloa ja iloa toisen onnistumisista. Sitä jaan täällä muillekin hyvien ruokaohjeiden myötä. Jatka vaan surinaa, ei se minua haittaa 😊


      • Anonyymi

        No kyllä tämä palsta näkyy olevan tavis kotikokkien temmellyskenttä, jossa on hyvin usein musta tuntuu juttuja.


      • Anonyymi
        Grillaava_rouva kirjoitti:

        Jos kateus olisi polttoainetta niin Suomi olisi maapallon energiantuotannon suurvalta. Ei tarvitsisi muuta kuin koota muutama perskärpänen surisemaan purkkiin niin kateus tuottaisi loputtomasti energiaa. Onneksi olen Jenkeissä nähnyt vilpitöntä avoimuutta, auttamisen iloa ja iloa toisen onnistumisista. Sitä jaan täällä muillekin hyvien ruokaohjeiden myötä. Jatka vaan surinaa, ei se minua haittaa 😊

        No ensinkään Suomalaisten ei todellakaan tarvitse olla kateelisia Jenkeille, tuolle omahyväiselle puritaaniselle kansalle, joka luulee olevansa joku parempi kansakunta.
        Ja onko tuo sinun jokaisessa vastauksessa oleva perskärpänen ja peppukipuinen ym. jotain vilpitöntä avoimuutta ja iloa, se jos joitain on, niin syvää kateutta meille oikeille Suomalaisille.


      • Anonyymi
        Grillaava_rouva kirjoitti:

        Jos kateus olisi polttoainetta niin Suomi olisi maapallon energiantuotannon suurvalta. Ei tarvitsisi muuta kuin koota muutama perskärpänen surisemaan purkkiin niin kateus tuottaisi loputtomasti energiaa. Onneksi olen Jenkeissä nähnyt vilpitöntä avoimuutta, auttamisen iloa ja iloa toisen onnistumisista. Sitä jaan täällä muillekin hyvien ruokaohjeiden myötä. Jatka vaan surinaa, ei se minua haittaa 😊

        Onko Rouva yllättynyt että joka maassa kerrotaan samaa tarinaa että kateus olisi oman kansan ominaisuus. Arvaatko ketä tätä tarinaa kertovat?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        No kyllä tämä palsta näkyy olevan tavis kotikokkien temmellyskenttä, jossa on hyvin usein musta tuntuu juttuja.

        Tenttumamma esittää usein täysin perättömiä väitteitä.

        Olihan tuossa lehtijutussa ainakin munakas mitä täytyy kokeilla ilmagrillissä tehdä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tenttumamma esittää usein täysin perättömiä väitteitä.

        Olihan tuossa lehtijutussa ainakin munakas mitä täytyy kokeilla ilmagrillissä tehdä.

        ”Olihan tuossa lehtijutussa ainakin munakas mitä täytyy kokeilla ilmagrillissä tehdä.”

        Tulee varmaan helvetin hyvä munakas airfryerin teflonvuoassa. Teet vielä hitaammin munakkaasi airfryerillä kuin teflonpannulla ja sitten mutustelet haaleaa mautonta munakasta ja kyynelten läpi kehut itseäsi kuinka hyvä ostos airfryer oli.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        ”Olihan tuossa lehtijutussa ainakin munakas mitä täytyy kokeilla ilmagrillissä tehdä.”

        Tulee varmaan helvetin hyvä munakas airfryerin teflonvuoassa. Teet vielä hitaammin munakkaasi airfryerillä kuin teflonpannulla ja sitten mutustelet haaleaa mautonta munakasta ja kyynelten läpi kehut itseäsi kuinka hyvä ostos airfryer oli.

        Tässä ei tullut umpivuokaa mukana, täytyy käyttää foliovuokaa tms. Ei minulla niin kiire ole syödä ettei ehtisi kypsyä. Nopeampi kuin uunimunakas tavallisessa uunissa ja minusta parempi kuin pannulla tehty. En kyllä osaa yhtä hyvää tehdä kuin koulussa oli ja vain muutaman kerran kokeillutkin. Mikrossakin helppo tehdä ja tulee hyvä.

        "Munakas (pieni esim. muffinssivuoassa)
        180 astetta, 8-12 min. Silikoninen muffinivuoka: ei tarvitse voidella. Paperinen vuoka: voitele/suihkauta esim. öljyllä."
        https://testaillaan.fi/airfryerin-paistoaikoja-ja-kayttovinkkeja/

        Tuolla paljon vinkkejä, suurimman osan itse tekisin uunissa, koska teen kerralla enemmän, lämmitykseen paras.


    • Anonyymi

      Rouva nyt turhaan provosoituu..... ensin elvistelee välineillään ja kinkuillaan ;)
      Pitää pikku piruilua kestää, ilman provosoitumista ;)

      Meille tuli kotiin ja mökille `pöhöttimet` ihan parhaat ranskalaiset tulee ja monta muutakin ruokaa, sähköäkin taitaa säästyä. Pitää vaan opetella käyttämään.

      T haukipihvi mies

      • ”…ihan parhaat ranskalaiset tulee…”

        Tähän olen itsekin harkinnut airfryerin ostamista. Tuleeko parempia kuin uunissa kiertoilmalla? Uunissa paistaminen on vaivalloisempaa kun ainakin pellillä pitää käännellä välillä, että tulee rapeita joka puolelta. Tekeekö airfryer rapeita joka puolelta ilman kääntelyä?

        Kalamiehenä olet varmaan samaa mieltä, että paras kala tai punaisen lihan pihvi tulee valurautapannulla? Ruskea ja rapea paistopinta tuo lisää hyvää makua. Jos kala pitää kypsyttää kuumalla ilmalla niin savua pitää olla mukana eli mielummin savustimeen kuin airfryeriin.

        Pizzalle pitää olla riittävän kuuma uuni. Tuolla Oonilla tulee ihan älyttömän hyvät rieskat. Täysillä lämmöillä paistoaika on minuutti ja tulee pehmeää leopardipilkkuista ohrarieskaa. Uskon, että kalamiehenä arvostat hyvää rieskaa myös. Sähköuunissa tai airfryerissä en usko pizzan tai rieskan onnistuvan hyvin.


      • ”Rouva nyt turhaan provosoituu..... ensin elvistelee välineillään ja kinkuillaan ;)
        Pitää pikku piruilua kestää, ilman provosoitumista ;)”

        Kyllä tällaisen teikäläisen hyväntahtoisen kuittailun kestää 😁, mutta tarkoitin paria muuta perskärpästä, joilla on vain vihamielistä ja törkeää haukkumista ilman mitään asiallista keskustelua. Haukkumasanoina googlaava teini, tenttumamma jne. Taisipa tuo perskärpästelevä setämies käyttää pahimmillaan haukkumasanaa teinivittu. Tämä ei ole asiallista.


      • Anonyymi
        Grillaava_rouva kirjoitti:

        ”Rouva nyt turhaan provosoituu..... ensin elvistelee välineillään ja kinkuillaan ;)
        Pitää pikku piruilua kestää, ilman provosoitumista ;)”

        Kyllä tällaisen teikäläisen hyväntahtoisen kuittailun kestää 😁, mutta tarkoitin paria muuta perskärpästä, joilla on vain vihamielistä ja törkeää haukkumista ilman mitään asiallista keskustelua. Haukkumasanoina googlaava teini, tenttumamma jne. Taisipa tuo perskärpästelevä setämies käyttää pahimmillaan haukkumasanaa teinivittu. Tämä ei ole asiallista.

        Asiattomille en itse vastaa mitään, ovat huomionkipeitä ja en tuhlaa aikaani.
        Sivistys on käytöstä. Moukkamainen käytös kertoo henkilöstä itsestään ja kannattasi lukea Simulan kirja `Miten käsitellä vihaa ja ilkeyttä`

        T HPM


      • Anonyymi
        Grillaava_rouva kirjoitti:

        ”Rouva nyt turhaan provosoituu..... ensin elvistelee välineillään ja kinkuillaan ;)
        Pitää pikku piruilua kestää, ilman provosoitumista ;)”

        Kyllä tällaisen teikäläisen hyväntahtoisen kuittailun kestää 😁, mutta tarkoitin paria muuta perskärpästä, joilla on vain vihamielistä ja törkeää haukkumista ilman mitään asiallista keskustelua. Haukkumasanoina googlaava teini, tenttumamma jne. Taisipa tuo perskärpästelevä setämies käyttää pahimmillaan haukkumasanaa teinivittu. Tämä ei ole asiallista.

        Heh, ihan itse olet trollannut tai tietämättömyyttäsi esittänyt täysin perättömiä väitteitä ja hermostunut kun korjattu.


      • Anonyymi

        Kivan "asiallista" kielenkäyttöä :D

        En käyttäisi sinusta "teini" nimitystä, koska olet uskoakseni huomattavasti vanhempi, tenttumamma sopii hyvin. Tuo toisen keksimä "googlaava teini" tosin sopii myös hyvin kirjoituksiisi, vähän sama kun jotkut varastaa toisten insta-kuvia ja esittävät ominaan.

        En muista kaataneeni kuppia koskaan, kahvinkin juon mukista. Sinulla taitaa kupittelussa olla käytössä vahvemmat aineet.


    • Anonyymi

      Tulee pöhöttimessä täydelliset ranskalaiset, ilman suolaa, ilman kääntelyä ja 18 min alusta loppuun 2x annos ( Philips xxl hyvä). Pitsa paistetaan mökillä tavallisessa kaasukrillissä folion päällä ja täysillä tehoilla. Savustan kalafileen kottikärryn päällä olevalla risukeittimellä, eilen olin pilkillä potkukelkalla. Kohta lähden töihin sähköfillarilla, kertonevat filosofiastani
      Mökillä Onemoon värinsä takia, kaikki uusi kiinnostaa ja onkin vielä opettelussa.

      Kalat paistan oliiviöljyllä, joten ei kauheasti pintaa saa, ilman voita. Leivon gluteenitonta hapanleipää ja vaaleita sämpylöitä, voisihan sitä rieskojakin opetella , vaikka paistella pannulla kypsiksi.

      HPM

      • ”Kalat paistan oliiviöljyllä, joten ei kauheasti pintaa saa, ilman voita.”

        Öljyllä tulee hyvä kala. Viikonloppuna paistoin siikafileitä pannulla. Olin ostanut just toisen pannun niin kokeilin molemmilla pannuilla (20 cm ja 26 cm valurauta) yhtä aikaa. Otin voipaketin valmiiksi, että kääntämisen jälkeen laitan nokareet voita makua antamaan.

        Unohdin kokonaan laittaa voin 😀 ja molemmilla pannuilla tuli hyvä ruskea ja rapea paistopinta. Mielestäni lämpö pitää olla riittävä, muttei liian kuuma. Minulla pannu on 220C ennen kuin laitan fileen pannulle. Sillä voi pitää sen pari minuuttia per puoli niin ei pala mutta ruskistuu. Sen huomasin, että pienempi pannu on parempi. Lämpenee nopeammin ja tasaisemmin ja pinta tuli tasaisemman ruskea. Isossa pannussa reunat on vähän kylmemmät ja siellä pinta jää vaaleammaksi.


      • ”Tulee pöhöttimessä täydelliset ranskalaiset, ilman suolaa, ilman kääntelyä ja 18 min alusta loppuun 2x annos ( Philips xxl hyvä).”

        Kiitos tästä vinkistä. Ensimmäinen tarkka ja asiallinen kertomus käytöstä. Minä haen airfryeriä lähinnä lohko/ranskanperunoille ja tällä perusteella olisi hyvä hankinta.

        Oletko muuten kokeillut leivitettyjä kaloja tai kanoja, jotka tavallisesti uppopaistetaan? Jos ne leivittää esimerkiksi jauho - kananmuna - korppujauhoissa niin onnistuuko sellaisenaan? Vai tuleeko parempi, jos korppujauhojen jälkeen käyttää öljyssä ja sitten airfryeriin?


      • Anonyymi
        Grillaava_rouva kirjoitti:

        ”Tulee pöhöttimessä täydelliset ranskalaiset, ilman suolaa, ilman kääntelyä ja 18 min alusta loppuun 2x annos ( Philips xxl hyvä).”

        Kiitos tästä vinkistä. Ensimmäinen tarkka ja asiallinen kertomus käytöstä. Minä haen airfryeriä lähinnä lohko/ranskanperunoille ja tällä perusteella olisi hyvä hankinta.

        Oletko muuten kokeillut leivitettyjä kaloja tai kanoja, jotka tavallisesti uppopaistetaan? Jos ne leivittää esimerkiksi jauho - kananmuna - korppujauhoissa niin onnistuuko sellaisenaan? Vai tuleeko parempi, jos korppujauhojen jälkeen käyttää öljyssä ja sitten airfryeriin?

        Kun leivitetään se tarkoittaa vain pelkissä jauhoissa(esim. vehnä, ruis tai vaikkapa ohra) tapahtuvaa prosessia. Jos taas käytetään jauhoja, kananmunaa ja korppujauhoja se on panerointia, tämän asian tietävät ravintolakoulun käyneet. En yleensä kirjoittele tälle palstalle, mutta aikani kuluksi rupesin katselemaan ja kyllä mua aikalilla nauratti ja hämmenytti, olipahan tämäkin kokemus, vauva.fi on kuulemma vähän samantapainen palsta, jossa kysellään että pitääkö kattilaan laittaa vettä kun keittää perunoita.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Kun leivitetään se tarkoittaa vain pelkissä jauhoissa(esim. vehnä, ruis tai vaikkapa ohra) tapahtuvaa prosessia. Jos taas käytetään jauhoja, kananmunaa ja korppujauhoja se on panerointia, tämän asian tietävät ravintolakoulun käyneet. En yleensä kirjoittele tälle palstalle, mutta aikani kuluksi rupesin katselemaan ja kyllä mua aikalilla nauratti ja hämmenytti, olipahan tämäkin kokemus, vauva.fi on kuulemma vähän samantapainen palsta, jossa kysellään että pitääkö kattilaan laittaa vettä kun keittää perunoita.

        Leivittäminen ja panerointi on sama asia. Tämän tietää apukoulun käyneetkin 😆

        Leivittäminen eli paneeraus tai panerointi tarkoittaa ruoka-aineen kastamista jauhoihin ennen paistamista. Käsittely antaa ruoalle sen paistuessa rapean ja maukkaan pinnan. Jauhoina voidaan käyttää maustettua korppujauhoa ja joskus myös vehnäjauhoa. Ennen jauhotusta ruoka-aine voidaan kastaa vatkatussa kananmunassa.

        https://fi.m.wikipedia.org/wiki/Leivittäminen


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kun leivitetään se tarkoittaa vain pelkissä jauhoissa(esim. vehnä, ruis tai vaikkapa ohra) tapahtuvaa prosessia. Jos taas käytetään jauhoja, kananmunaa ja korppujauhoja se on panerointia, tämän asian tietävät ravintolakoulun käyneet. En yleensä kirjoittele tälle palstalle, mutta aikani kuluksi rupesin katselemaan ja kyllä mua aikalilla nauratti ja hämmenytti, olipahan tämäkin kokemus, vauva.fi on kuulemma vähän samantapainen palsta, jossa kysellään että pitääkö kattilaan laittaa vettä kun keittää perunoita.

        "En yleensä kirjoittele tälle palstalle..."

        Kirjoittelet harvoin, mutta huonosti. Kyllä se siitä. Jatka samaan malliin 🫡


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kun leivitetään se tarkoittaa vain pelkissä jauhoissa(esim. vehnä, ruis tai vaikkapa ohra) tapahtuvaa prosessia. Jos taas käytetään jauhoja, kananmunaa ja korppujauhoja se on panerointia, tämän asian tietävät ravintolakoulun käyneet. En yleensä kirjoittele tälle palstalle, mutta aikani kuluksi rupesin katselemaan ja kyllä mua aikalilla nauratti ja hämmenytti, olipahan tämäkin kokemus, vauva.fi on kuulemma vähän samantapainen palsta, jossa kysellään että pitääkö kattilaan laittaa vettä kun keittää perunoita.

        Noin se on monessa paikassa eroteltu, mutta monet näköjään käyttää panerointi nimitystä vaikka käyttäisi pelkästään jauhoja, toisin päin harvemmin.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kun leivitetään se tarkoittaa vain pelkissä jauhoissa(esim. vehnä, ruis tai vaikkapa ohra) tapahtuvaa prosessia. Jos taas käytetään jauhoja, kananmunaa ja korppujauhoja se on panerointia, tämän asian tietävät ravintolakoulun käyneet. En yleensä kirjoittele tälle palstalle, mutta aikani kuluksi rupesin katselemaan ja kyllä mua aikalilla nauratti ja hämmenytti, olipahan tämäkin kokemus, vauva.fi on kuulemma vähän samantapainen palsta, jossa kysellään että pitääkö kattilaan laittaa vettä kun keittää perunoita.

        "... vauva.fi on kuulemma vähän samantapainen palsta..."

        No ei saatana, tämähän on parempi kuin vauva.fi fi. Harvoin törmää tuollaisiin, jotka kirjoittavat harvoin mutta väärin. Ei sinulla mitään Michelin tähtiä ole, pelkkä aasin hattu.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Noin se on monessa paikassa eroteltu, mutta monet näköjään käyttää panerointi nimitystä vaikka käyttäisi pelkästään jauhoja, toisin päin harvemmin.

        "Noin se on monessa paikassa eroteltu..."

        Laittaisiko ripulivajakki edes yhden esimerkin, jossa se on eroteltu noin kuin sekoilit tuossa aiemmin?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "Noin se on monessa paikassa eroteltu..."

        Laittaisiko ripulivajakki edes yhden esimerkin, jossa se on eroteltu noin kuin sekoilit tuossa aiemmin?

        Edelleenkin tenttumamma kuvittelet keskusteluissa olevan vain yhden alter egojesi lisäksi, mutta säilytät sentään "asiallisen" keskustelutyylisi.

        Muistelen noin erotellun kotitaloustunnilla ja joidenkin tuntemieni ammattilaisten käyttäneen. Panerointi kuulostanee hienommalta koska alettu käyttää yleisesti, vaikka esim muikuissa leivittäminen parempi jos käytetään pelkkiä jauhoja ja mausteita. Olisi selvempää muna-allegikoillekin.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Edelleenkin tenttumamma kuvittelet keskusteluissa olevan vain yhden alter egojesi lisäksi, mutta säilytät sentään "asiallisen" keskustelutyylisi.

        Muistelen noin erotellun kotitaloustunnilla ja joidenkin tuntemieni ammattilaisten käyttäneen. Panerointi kuulostanee hienommalta koska alettu käyttää yleisesti, vaikka esim muikuissa leivittäminen parempi jos käytetään pelkkiä jauhoja ja mausteita. Olisi selvempää muna-allegikoillekin.

        "Muistelen noin erotellun kotitaloustunnilla..."

        Muistelet väärin.

        "...joidenkin tuntemieni ammattilaisten käyttäneen."

        ABC:n keittäjä ei ole ammattilainen.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "Muistelen noin erotellun kotitaloustunnilla..."

        Muistelet väärin.

        "...joidenkin tuntemieni ammattilaisten käyttäneen."

        ABC:n keittäjä ei ole ammattilainen.

        Et ollut samalla luokalla, onneksi. En tunne yhtään ABC:n keittäjää.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Et ollut samalla luokalla, onneksi. En tunne yhtään ABC:n keittäjää.

        Sinä se jaksat täällä vänkyttää. Leivittäminen on suomenkielinen käännös ruotsinkielen paneringista, jonka etymologia on latinan leipää tarkoittavassa sanassa 'panis'. Lopeta jo, teit amatöörimäisen virheen kun aloit besserwisseröimään tyypilliseen tapaasi asiasta, josta et todellisuudessa tiedä yhtään mitään.

        https://sv.wikipedia.org/wiki/Panering


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "Muistelen noin erotellun kotitaloustunnilla..."

        Muistelet väärin.

        "...joidenkin tuntemieni ammattilaisten käyttäneen."

        ABC:n keittäjä ei ole ammattilainen.

        ABC:n keittäjä on nmenomaan kovan luokan ammatilainen, ei tarvitse olla hienossa ravintolassa töissä. Jos ABC:n keittiöstä esim. Kuortissa lähtee kesäviikonloppuna tuhansia annoksia ulos, niin ei siinä mikään tavallinen pulliainen kyllä mukana pysy. Olen kyllä nähnyt monia henkilöitä, jotka tulee ravintolaan hakemaan töitä vaikkapa opiskelun lomassa ja luulevat että se on helppoa hommaa, jostain syystä useimmat lopettaa parin viikon sisällä kun eivät kestä sitä hektistä ympäristöä.
        Joten on todella ala-arvoista haukkua noin.

        Sitäpaitsi ABC:llä ei ole töissä yhtään keittäjää, siellä on kokkeja.


      • Anonyymi
        Grillaava_rouva kirjoitti:

        Sinä se jaksat täällä vänkyttää. Leivittäminen on suomenkielinen käännös ruotsinkielen paneringista, jonka etymologia on latinan leipää tarkoittavassa sanassa 'panis'. Lopeta jo, teit amatöörimäisen virheen kun aloit besserwisseröimään tyypilliseen tapaasi asiasta, josta et todellisuudessa tiedä yhtään mitään.

        https://sv.wikipedia.org/wiki/Panering

        Edelleen kuvittelet että täällä on vain yksi alter egojesi lisäksi. Miksi kuvittelet ollesi luokallani? Oletko harkinnut lääkitystä? Se toki kertoo paljon että tietosi ovat peräisin ABC:ltä.

        Hassua tosiaan että alettu käyttää panerointia leivittämisen sijaan kaikkeen vaikka Suomessa ollut hyvä tapa erottaa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        ABC:n keittäjä on nmenomaan kovan luokan ammatilainen, ei tarvitse olla hienossa ravintolassa töissä. Jos ABC:n keittiöstä esim. Kuortissa lähtee kesäviikonloppuna tuhansia annoksia ulos, niin ei siinä mikään tavallinen pulliainen kyllä mukana pysy. Olen kyllä nähnyt monia henkilöitä, jotka tulee ravintolaan hakemaan töitä vaikkapa opiskelun lomassa ja luulevat että se on helppoa hommaa, jostain syystä useimmat lopettaa parin viikon sisällä kun eivät kestä sitä hektistä ympäristöä.
        Joten on todella ala-arvoista haukkua noin.

        Sitäpaitsi ABC:llä ei ole töissä yhtään keittäjää, siellä on kokkeja.

        Parhaat kokit pikaruokapaikoissa, sieltä kun lähtee vielä enemmän annoksia.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Edelleen kuvittelet että täällä on vain yksi alter egojesi lisäksi. Miksi kuvittelet ollesi luokallani? Oletko harkinnut lääkitystä? Se toki kertoo paljon että tietosi ovat peräisin ABC:ltä.

        Hassua tosiaan että alettu käyttää panerointia leivittämisen sijaan kaikkeen vaikka Suomessa ollut hyvä tapa erottaa.

        "Hassua tosiaan että alettu käyttää panerointia leivittämisen sijaan..."

        Tosiaan hassua, jos latinan leipä on panis niin miksi ihmeessä siitä johdetun paneroinnin suomennos eli leivittäminen pitäisi erottaa käsitteellisesti toisistaan. Muistelet vain vääärin ja jankutat kun et kestä sitä, että tunnustaisit virheesi.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        ABC:n keittäjä on nmenomaan kovan luokan ammatilainen, ei tarvitse olla hienossa ravintolassa töissä. Jos ABC:n keittiöstä esim. Kuortissa lähtee kesäviikonloppuna tuhansia annoksia ulos, niin ei siinä mikään tavallinen pulliainen kyllä mukana pysy. Olen kyllä nähnyt monia henkilöitä, jotka tulee ravintolaan hakemaan töitä vaikkapa opiskelun lomassa ja luulevat että se on helppoa hommaa, jostain syystä useimmat lopettaa parin viikon sisällä kun eivät kestä sitä hektistä ympäristöä.
        Joten on todella ala-arvoista haukkua noin.

        Sitäpaitsi ABC:llä ei ole töissä yhtään keittäjää, siellä on kokkeja.

        Olen tainnut syödä vain kahdesti ABC:llä ja hyvää oli. Ammattilaisia tietysti vaikkei erikoiskikkailuja tarvitse tehdäkään. Kalliissa ravintoloissa eivät välttämättä vastaa hintaansa.


      • Anonyymi
        Grillaava_rouva kirjoitti:

        "Hassua tosiaan että alettu käyttää panerointia leivittämisen sijaan..."

        Tosiaan hassua, jos latinan leipä on panis niin miksi ihmeessä siitä johdetun paneroinnin suomennos eli leivittäminen pitäisi erottaa käsitteellisesti toisistaan. Muistelet vain vääärin ja jankutat kun et kestä sitä, että tunnustaisit virheesi.

        Päivystät edelleen 24/7 :D

        Eikö muissa kielissä ole ollenkaan eri sanoja leivitykselle ja paneroinnille? Googlaapa ajankuluksesi! Suomenkielessähän onkin paljon sanoja eri tarkoitukseen, mutta valitettavasti köyhtyy lainasanoilla.

        Taitaa ne dementiaongelmat olla siellä päässä muiden ongelmien lisänä.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Päivystät edelleen 24/7 :D

        Eikö muissa kielissä ole ollenkaan eri sanoja leivitykselle ja paneroinnille? Googlaapa ajankuluksesi! Suomenkielessähän onkin paljon sanoja eri tarkoitukseen, mutta valitettavasti köyhtyy lainasanoilla.

        Taitaa ne dementiaongelmat olla siellä päässä muiden ongelmien lisänä.

        "Eikö muissa kielissä ole ollenkaan eri sanoja leivitykselle ja paneroinnille? "

        Leipä, panis, panering...

        "Googlaapa ajankuluksesi!"

        Googlaapa itse ja osoita jankutuksesi pointti.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Päivystät edelleen 24/7 :D

        Eikö muissa kielissä ole ollenkaan eri sanoja leivitykselle ja paneroinnille? Googlaapa ajankuluksesi! Suomenkielessähän onkin paljon sanoja eri tarkoitukseen, mutta valitettavasti köyhtyy lainasanoilla.

        Taitaa ne dementiaongelmat olla siellä päässä muiden ongelmien lisänä.

        Saatanan pelle 🤣🤣🤣


      • Anonyymi kirjoitti:

        Päivystät edelleen 24/7 :D

        Eikö muissa kielissä ole ollenkaan eri sanoja leivitykselle ja paneroinnille? Googlaapa ajankuluksesi! Suomenkielessähän onkin paljon sanoja eri tarkoitukseen, mutta valitettavasti köyhtyy lainasanoilla.

        Taitaa ne dementiaongelmat olla siellä päässä muiden ongelmien lisänä.

        "Eikö muissa kielissä ole ollenkaan eri sanoja leivitykselle ja paneroinnille? "

        Ei, koska leipä on panis ja leivitys on panerointia.


      • Anonyymi
        Grillaava_rouva kirjoitti:

        "Eikö muissa kielissä ole ollenkaan eri sanoja leivitykselle ja paneroinnille? "

        Leipä, panis, panering...

        "Googlaapa ajankuluksesi!"

        Googlaapa itse ja osoita jankutuksesi pointti.

        Ranskakin kulinaristinen maa niin luulisi tosiaan olevan omat sanansa pelkälle leivittämiselle ja munan kanssa. Googlaahan lisää!


      • Anonyymi
        Grillaava_rouva kirjoitti:

        "Eikö muissa kielissä ole ollenkaan eri sanoja leivitykselle ja paneroinnille? "

        Leipä, panis, panering...

        "Googlaapa ajankuluksesi!"

        Googlaapa itse ja osoita jankutuksesi pointti.

        Tekaisit sitten uuden tilin että saat peukuttaa ja kompata itsesäsi. Kohta ei riitä tunnit vuorokaudessa päivystykseesi palstalla :D


      • Anonyymi kirjoitti:

        Ranskakin kulinaristinen maa niin luulisi tosiaan olevan omat sanansa pelkälle leivittämiselle ja munan kanssa. Googlaahan lisää!

        Panis eli leipä, panerointi eli leivitys. Et pääse eroon virheestäsi vaikka kuinka kiukuttelet 😁😁😁


      • Anonyymi kirjoitti:

        Päivystät edelleen 24/7 :D

        Eikö muissa kielissä ole ollenkaan eri sanoja leivitykselle ja paneroinnille? Googlaapa ajankuluksesi! Suomenkielessähän onkin paljon sanoja eri tarkoitukseen, mutta valitettavasti köyhtyy lainasanoilla.

        Taitaa ne dementiaongelmat olla siellä päässä muiden ongelmien lisänä.

        "Eikö muissa kielissä ole ollenkaan eri sanoja leivitykselle ja paneroinnille? "

        Ei ole ei. Muut kielet eivät tunne sanaa leipä. Leivitys on suomennos ruotsinkielisestä sanasta panering, joka tulee latinan sanasta panis. Leivitys ja paneeraus tarkoittaa ihan samaa asiaa vaikka pyristelet miten tahansa.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Tekaisit sitten uuden tilin että saat peukuttaa ja kompata itsesäsi. Kohta ei riitä tunnit vuorokaudessa päivystykseesi palstalla :D

        "Tekaisit sitten uuden tilin..."

        Toinen vaihtoehto on se, että jankuttamisellasi nostat jonkin ketjun kärkeen, jota muutkin kommentoivat. Itse katselen läpi Suomi24:n ketjuja autoista, kalastuksesta, ruoanlaitosta jne. Jos ruokaketjussa on joku hot aihe niin toki siihen kommentoin. Tämä oli nyt yksi sellainen.


      • Anonyymi
        Meister-Heinrich kirjoitti:

        Panis eli leipä, panerointi eli leivitys. Et pääse eroon virheestäsi vaikka kuinka kiukuttelet 😁😁😁

        Vain sinä tenttumamma kiukuttelet :D


      • Anonyymi
        Hah_ kirjoitti:

        "Tekaisit sitten uuden tilin..."

        Toinen vaihtoehto on se, että jankuttamisellasi nostat jonkin ketjun kärkeen, jota muutkin kommentoivat. Itse katselen läpi Suomi24:n ketjuja autoista, kalastuksesta, ruoanlaitosta jne. Jos ruokaketjussa on joku hot aihe niin toki siihen kommentoin. Tämä oli nyt yksi sellainen.

        Tekaisit sitten kolmannenkin tilin :D:D:D


    • Anonyymi

      Jatkan vielä
      Philips ei lämpene ulkoapäin ja ainoa puute on lisäritilä isomille satseille ( hankin kun löydän) Onemoon tuulettaa takaa 200 asteista ilmaa ja käytämmekin sitä hellan päällä tulipaloriskin takia. Molempiin olemme kuitenkin tyytyväisiä.

      Tässä vasta vuosi opeteltu ja hyvää on nopeus ja sähkönkulutus kun valmistaa pienempiä ruokia, vähän kuin mikrouuni, kun on tottunut niin ilman ei pärjää.

      Pöhötin on pieni kiertoilmauuni ja tosiaan automaatti toiminto on hyvä. Ruoka on samanlaista kuin isosta kiertoilmauunissa valmistettu. Mikrossa en valmista mitään ruokaa vain lämmitetään annoksia. Opiskeluaikoina tuli kokeiltua mikrossa ruuan valmistamista ja söihän sitä kun muuta ei ollut...
      HPM

    • Anonyymi

      Kait tuo on 2020 luvun Aromipesä. Pari kertaa kiinnostaa mut sit jää kaappiin pölyttymään.

      Tv TimmyH

      • Anonyymi

        Näytät olevan väärässä koskapa niitä ei ole päätynyt kirppareille eikä kierrätyskeskuksiin. Tuohan on halpa ja järkevä, miksi ei käytettäisi. Pienessä keittiössä vie pöytätilaa ellei esim mikro ole sijoitettu kaapistoon.


    • Anonyymi

      Kyllä pöhötin on hyvä ja kehityskelpoinen. Tuon Philipsin XXL ongelma on lisäritilöiden puute. Kun haluaisi laittaa ranskalaiset ,lihapullat. ja vaikka kasviksia samalla kertaa. Pöhöttimen voi pysäyttää ja laittaa raaka-aineet eri aikoihin sisään.
      1 Pakasteranet sisään 180c 10 min
      2 Pakastevihannekset omalle ritilälle 5min
      3 Valmiit lihapullat omalle ritilälle 5min
      4 Yhteensä valmistus aika 20 min 180c
      Tällä setillä voisi lähteä opettelemaan, alla linkki ritilöihin jotka juuri tilasin.
      https://fyndiq.fi/tuote/korit-airfryeriin-337d7b3cc86f48b7/

      HPM

      • Oletko kokeillut leivitettyjen ruokien valmistamista? Tuleeko esimerkiksi hyvää kalaa, kanaa tai jättikatkarapuja? Tykkään tehdä esim. japanilaisia jättikatkarapuja (ebi fry). Tässä on yksi resepti, mutta vaikuttaa hitaalta ja monimutkaiselta kun pankojauhoja pitää paahtaa erikseen pannulla. Tuossa reseptissä ei tule öljyä lainkaan. Joissakin muissa pitää suihkepullolla suihkuttaa öljyä ennen paistamista. Tulee ilmeisesti kuivaa, jos ei käytä öljyä lainkaan. Öljyn suihkuttelu on myös turhan monimutkaista.

        https://www.mochimommy.com/air-fryer-ebi-fry/amp/


    • Anonyymi

      Air FRYER on mainio kalan, broiler-pihvien, vihannesten, murekepihvin ja monen muun ruoan valmistamisessa. En juurikaan käytä uunia enää, mikroa käytän kuumien juomien valmistamineen, ja aamupuuron.Voi sanoa, että se on mullistanut ruoanlaittoni

    • Anonyymi

      Pöhötin on hyvä kun saa lisäkoreja ja kuumailma pääsee kiertämään joka kolkassa. Kun kokailimme lihaperunasoselaatikon ongelmana oli `padan muoto `20x20x10cm ja vaati reilusti aikaa että kypsyi keskeltäkin. Tavan uunissa 40x40x5cm vuoka kypsyy tasaisemmin ja nopeammin. Olen myös paistanutpieniä vuokaleipiä ja ne tulevat mainiosti pöhöttimessä.
      Kunhan saan lisäkorini, aloitan pöhötin kokkailuni uudella innolla. Meillä on tuo XXL mikrolle varatussa `kolossa`keittiönkaapistossa ja taitaa olla n 5cm tyhjää tilaa ympärillä ja koska kone ei juuri kuumene ulkopuolelta paikka on hyvä.
      Onemoon tyyppisiä taakse suoraan tuulettuvia ( tosi monia malleja) en uskaltaisi käyttää lähellä syttyviä rakenteita. Tänään ruokana on pyttipannu ilman makkaraa, paistan kanafilettä erikseen ja ehkä jotan höyrytettyjä papuja lisukkeeksi.
      HPM

    • Anonyymi

      Käytän kaasua sähkön säästämiseksi jälkipolville. Älkää ihan uskoko. Hädässä keinot keksii. Eikun konstit.
      -kivikaustinen-

    • Anonyymi

      Tässä mallia helposta kalansavustamisesta. Laitan tuonne kala osioon tarkemman sepostukseni. Miksi tähän päädyin ;)

      https://aijaa.com/8s8X4T


      T HPM

    Ketjusta on poistettu 7 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      110
      8336
    2. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      39
      2539
    3. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      121
      2263
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      22
      1929
    5. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      15
      1664
    6. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      11
      1489
    7. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      16
      1452
    8. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      14
      1389
    9. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      15
      1272
    10. Kristityt "pyhät"

      Painukaa helvettiin, mä tulen sinne kans. Luetaan sitten raamattua niin Saatanallisesti. Ehkä Piru osaa opetta?!.
      Kristinusko
      12
      1183
    Aihe