Mielipiteeni kouluruoasta

Anonyymi-ap

Mielestäni on hienoa, että lapseni saa ilmaista kouluruokaa. Se on hieno satsaus Suomelta. Olen kuitenkin sitä mieltä, että esimerkiksi puuro ei ole hyvä kouluruoka. Nuoret kasvavat poikani ovat hyvin nälkäisiä, kun tulevat koulusta kotiin 15.00 päivinä jolloin on puuroa. Ruoan kanssa saa valita piimän, maidon tai veden juomaksi ja näkkärin voi nokarella kylkeen. Puuro on mielestäni aamupala kevyt, mutta ei hirveän täyttävä jos ruokailu on 11.45 ja koulupäivä loppuu 15.00. Mitä mieltä te olette?

7

214

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Olen samaa mieltä👍

      • Anonyymi
        UUSI

        🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑

        😍 ­­N­­­y­m­­­f­­o­m­­a­­­a­­n­­i -> https://ye.pe/finngirl21

        🔞❤️💋❤️💋❤️🔞💋❤️💋❤️💋🔞


    • Anonyymi

      Puuro, varsinkin kaurapuuro ja neljänviljan puuro pitävät hyvin nälän ne 3 - 3,5 tuntia. Toivottavasti noina puuropäivinä ei ole kovaa urheilutuntia heti ruokailun jälkeen.
      Kotiin on tietenkin varattava lapsille välipalaa ennen illallista jotta jaksavat tehdä läksyt ja käydä harkkareissa.

      • Anonyymi

        Niin ne puurot mutta heillä on koulussa välillä mannapuuroa ja viimeksi sitä ainakin oli jonka jälkeen oli kahden tunnin liikuntaa. Tietenkin olen varannut heille välipalaa, mutta ongelma on siinä, että he ovat todella nälkäisiä koulussa joka saattaa herpsannuttaa keskittymistä.


    • Anonyymi

      Intia
      Vuodesta 1995 lähtien Intian ateriaohjelma on tarjonnut lounasta 125 miljoonalle 6–14-vuotiaalle lapselle.

      Brasilia
      Brasilia oli tarjonnut ilmaista kouluruokaa pienituloisten perheiden lapsille 1940-luvulta lähtien, mutta vuonna 2009 se laajensi ohjelmaa kaikille lapsille. Se on 40 miljoonaa lasta.

      Viro
      Kaikki ala- ja yläkoululaiset ovat saaneet ilmaisen kouluaterian vuodesta 2002 lähtien, joten jokainen valtion koulun lapsi saa yhden lämpimän aterian päivässä. Virossa on myös kouluissa ilmaisia ​​hedelmiä, vihanneksia ja maitoa koskevia ohjelmia


      Yhdysvallat 


      Covid-19-pandemian aikana koulut kaikkialla Yhdysvalloissa tarjosivat kaikille oppilaille ilmaisen kouluaterian varmistaakseen, että jokainen lapsi sai tarvitsemansa ruoan. Kansallinen tuki on päättynyt, mutta useat osavaltiot ovat jatkaneet osavaltion laajuisten aterioiden tarjoamista kaikille opiskelijoille, mukaan lukien New York City, Vermont, Nevada, Kalifornia, Maine ja Colorado, kun taas toiset ovat parantaneet tarjontaansa, jotta useammat lapset voivat hyötyä siitä.


      Afrikan maat


      Afrikan maat pyrkivät myös aktiivisesti seuraamaan esimerkkiä, kun Benin ja Kenia ovat molemmat sitoutuneet pitkän aikavälin visioon yleisestä kouluruoan tarjonnasta, kun taas Ruanda on lisännyt kouluruoan kattavuutta 660 000:sta 3,8 miljoonaan sekä perus- että yläkouluissa. Kouluruokailun laajentamiseen rahoitetaan valtaosa kotimaisista budjeteista.

      Japani : Japanilaista koululounasohjelmaa pidetään yhtenä maailman parhaista, ellei parhaimmista. Syitä tähän on monia. Useimmissa japanilaisissa kouluissa lounas valmistetaan tuoreena koulussa työskentelevien kokkien toimesta. Suurimman osan ajasta tässä maassa lounaat sisältävät tuoreita vihanneksia joka ikinen kerta.


      Etelä-Koreassa,Thaimaassa, Keniassa, Ghanassa, Nigeriassa ja Etelä-Afrikassa on myös kansallisia kouluruokintaohjelmat jotka ovat maksuttomia lapsille.

      Kiinassa tarjotaan köyhille ilmaista kouluruokaa.

      Venäjällä alakouluikäiset ovat oikeutettuja ilmaiseen kouluateriaan.

      Iranissa tarjotaan ilmainen ateria kaikille opiskelijoille heidän vanhempiensa tuloista riippumatta.

      Filippiinit otti käyttöön 2024 ilmaisen kouluruoan kaikille



      Chilessä on pitkä kouluruokinnan historia, joka ulottuu ainakin vuoteen 1929. Tämä ohjelma – PAE – alkoi vuonna 1964. Valtio rahoittaa 100 % ohjelmasta, ja se on viime vuosina panostanut entistä enemmän ravitsemukseen vastauksena lasten ylipainon ja lihavuuden lisääntymiseen.

      Kuubassa on ilmainen kouluruoka lapsille

      Lisäksi Mongoliassa, Guatemalassa ja Tšadissa parannetaan koulunkäyntiä kotiin vietäväksi ilmaisilla ruoalla ja rahalla ja jaetaan ilmaiseksi ruokaa kouluissa.

      Etelä-Amerikassa on köyhille
      kouluruokintaohjelmat joista köyhät saavat ilmaiset kouluruoat

      Taiwan
      Kinmen, Matsu, Hsinchun kaupunki ja piirikunta, Miaoli, Changhua, Nantou ja Hualien tarjoavat koululounaan maksutta kaikille opiskelijoille perheen tuloista riippumatta.

      Karibialla on köyhille lapsille ilmainen kouluruoka ruokintaohjelman avustuksella.


      Ottakaa lisää selville itse

    • Anonyymi

      Indonesia tarjoaa 2024 alkaen ilmaiset koululounaat ja maidon kaikille lapsille.

      2024
      Pakistan
      Ilmaisen ruokaohjelman toteuttaminen liittovaltion oppilaitoksissa on alkanut , ja sen tavoitteena on tarjota opiskelijoille ravitsevaa keskipäivän ateriat.

      1.9.2023 alkaen kaikki Kazakstanin alakoululaiset saavat ilmaisen aterian , opetusministeriön lehdistöpalvelu ilmoitti. 

      Vuodesta 2021/2022 alkaen Egypti tarjoaa opiskelijoille ilmaisen ravitsemusaterian.


      Myös 10 EU-maata tarjoavat joko tuetut ateriat ja/tai ilmaiset ateriat, mutta eivät kata koko maata . Ne ovat Itävalta, Belgia, Bulgaria, Kreikka, Ranska, Kroatia, Irlanti, Italia, Puola ja Romania.21.12.2023

      Nepal
      Nykyään Nepalin hallitus tarjoaa ravitsevaa kouluruokaa ilmaiseksi 3,3 miljoonalle lapselle esikoulusta 5. luokkaan 29 000 julkisessa koulussa eri puolilla maata .13.10.2023


      Bhutan
      Ilmoittautuminen ruokintakouluihin heijastaa hallituksen sitoutumista ilmaisen aterian ja majoituksen tarjoamiseen, mikä hyödyttää yhteensä 88 784 opiskelijaa vuonna 2023. Lukujen perusteella 37 697 opiskelijaa sai kolme ateriaa, 30 647 sai kaksi ateriaa ja 22 089 opiskelijaa sai yhden ateria.

      Bangladesh
      Nykyinen ohjelma
      Bangladeshin hallitus ja Yhdistyneiden Kansakuntien Maailman elintarvikeohjelma (WFP) ovat toteuttaneet "koulujen ruokintaohjelmaa köyhyysalttiilla alueilla" vuodesta 2011 lähtien. Ohjelma tuki alun perin vain 55 000 lasta, mutta nyt se tukee 3 miljoonaa lasta.


      Malesia
      Malesiassa tunnetuin kouluruokintaohjelma on Rancangan Makanan Tambahan (RMT), joka tarjoaa ilmaisia ​​aterioita pienituloisten kotitalouksien ala-asteen oppilaille . RMT:n lisäksi muihin ohjelmiin kuuluu vanhempien rahoittama ohjelma Hidangan Berkhasiat di Sekolah


      Singapore
      Tarjoaa alhaisemman tulotason perheissä oleville Singaporen kansalaisille taloudellista apua koulumaksuihin ja muihin kuluihin. Peruskoulun ja toisen asteen opiskelijoille MOE FAS kattaa täysin koulukustannukset ja tavalliset sekalaiset maksut, oppikirjat ja koulupuvut. Tarjoaa myös ateria - ja kuljetustukea .

      Sri Lanka
      Sri Lanka on käynnistänyt valtakunnallisen ohjelman, joka tarjoaa ilmaisen aterian kaikille 1-5-luokkien opiskelijoille . Opetusministeri Susil Premajayantha totesi, että tämän aloitteen tavoitteena on hyödyttää yli 1,6 miljoonaa lasta 9 134 valtion koulussa ja pienemmissä oppilaitoksissa, joissa on alle 100 oppilasta.25.3.2024

      Karibialla on köyhille lapsille ilmainen kouluruoka ruokintaohjelman avustuksella.

      Laosin haavoittuvilla ja syrjäisillä alueilla tarjotaan köyhien perheiden lapsille ilmaisia ​​lounaita.

      Maailman elintarvikeohjelman (WFP) verkkosivuilla kerrotaan, että sen Myanmarin kouluruokintaohjelma kattoi noin 430 000 esi- ja alakoululasta, ja elokuussa 2019 ohjelmaa koskevassa raportissa todettiin, että WFP tarjoaa täydennettyjä High Energy Biscuits (HEB) -keksejä ja joitakin paikan päällä kouluja. ateriat koko lukuvuoden ajan ilmaiseksi lapsille.

      Madagaskar
      Liittyi School Meals Coalitioniin vuonna 2021 muutti Madagaskarin kotimaisen kouluruokintaohjelman. Köyhien perheiden lapsille tarjotaan ilmaiseksi kouluruoka.

      Namibia
      Köyhien perheiden lapsille tarjotaan ilmaiseksi kouluruoka kouluruokintaohjelman avustuksella

      Meksiko
      Julkisten koulujen oppilaat saavat ilmaisen kouluaterian

      Peru
      Perun keskuskoulupiiri tarjoaa terveellistä ruokaa joka koulupäivä. Köyhien lapset saavat kouluruoan ilmaiseksi.

      Turkmenistan
      Köyhien lapset voivat saada ilmaisen kouluruoan joillakin alueilla

      Uzbekistan
      Kaikki lapset saavat ilmaisen aterian ala-kouluissa.

      Kirgisia
      Köyhien lapset saavat ilmaisen kouluaterian

      Vietnam
      (2023)
      Tähän mennessä 100 prosentissa päiväkodeista ja noin 90 prosentissa alakouluista on kouluruokailuohjelma, jossa tarjotaan ilmainen kouluruoka kaikille lapsille.

    • Anonyymi

      Suomen kouluissa pitäisi huomioida paremmin kasvisproteiinit lisänä terveellistä ja kasvavan lapsen ruokavaliossa. Jopa usa vangit eli raavaat miehet syövät hummusta ,soijaa, papuja 2 x joka päivä. Halpoja ja terveellisiä proteiini lisiä.
      Tässäpä menyy sivulla 3
      https://www.bop.gov/foia/docs/FY22_National_Menu.pdf

    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 107
      2092
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      56
      1966
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      15
      1905
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      19
      1677
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      20
      1608
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      12
      1398
    7. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      26
      1340
    8. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      11
      1326
    9. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      15
      1321
    10. Kristityt "pyhät"

      Painukaa helvettiin, mä tulen sinne kans. Luetaan sitten raamattua niin Saatanallisesti. Ehkä Piru osaa opetta?!.
      Kristinusko
      6
      1262
    Aihe