Homeethan ovat myrkyllisiä, ja jotkut vielä vapaaehtoisesti itseään niillä myrkyttää.
En ymmärrä miten jotkut voivat syödä homehtuneita juustoja
18
423
Vastaukset
- Anonyymi
Oisit lopettanut otsikon ensimmäisen kahden sanan jälkeen...
- Anonyymi
Homehtuneet juustot ja homejuusto ovat kaksi eri asiaa. En minäkään söisi homehtunutta juustoa, mutta homejuustoa kyllä pienissä määrissä, jos se on sinihomejuustoa.
- Anonyymi
Riippuu juustosta voiko syödä.
"Kovien juustojen kohdalla hometta ei tarvitse pelästyä, sillä homeisen kohdan voi yksinkertaisesti leikata juustosta pois. Kovien juustojen matala vesiaktiivisuus ja tiheä rakenne takaavat, että home ei pääse leviämään tuotteeseen, toisin kuin vaikkapa leivässä tai hillossa."
https://www.mtvuutiset.fi/makuja/artikkeli/onko-homeista-juustoa-turvallista-syoda-oikea-vastaus-saattaa-tulla-monelle-yllatyksena/7179298 - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Riippuu juustosta voiko syödä.
"Kovien juustojen kohdalla hometta ei tarvitse pelästyä, sillä homeisen kohdan voi yksinkertaisesti leikata juustosta pois. Kovien juustojen matala vesiaktiivisuus ja tiheä rakenne takaavat, että home ei pääse leviämään tuotteeseen, toisin kuin vaikkapa leivässä tai hillossa."
https://www.mtvuutiset.fi/makuja/artikkeli/onko-homeista-juustoa-turvallista-syoda-oikea-vastaus-saattaa-tulla-monelle-yllatyksena/7179298Eipäs tenttumamma alkanut väittelemään kun oli heti linkki todisteena.
Anonyymi kirjoitti:
Eipäs tenttumamma alkanut väittelemään kun oli heti linkki todisteena.
Vaikka homehtuneen kovan juuston syöminen olisi turvallista niin en sitä tekisi. Home on merkki siitä, että sitä on säilytetty väärin ja/tai liian pitkään ja maku on sen mukainen eli pilalla.
PS. Kuka tenttumamma? Onko se sinun peppufrendi?- Anonyymi
Stronghist kirjoitti:
Vaikka homehtuneen kovan juuston syöminen olisi turvallista niin en sitä tekisi. Home on merkki siitä, että sitä on säilytetty väärin ja/tai liian pitkään ja maku on sen mukainen eli pilalla.
PS. Kuka tenttumamma? Onko se sinun peppufrendi?Tekaisit tenttumamma jälleen uuden tilin :D
Anonyymi kirjoitti:
Tekaisit tenttumamma jälleen uuden tilin :D
En ole peppufrendisi tenttumamma. Turhaan minulle huutelet. Vittuillessani kommentoin kun täällä joku älystä osaton huutelee tenttumammaa joka toisessa ketjussa.
- Anonyymi
Stronghist kirjoitti:
En ole peppufrendisi tenttumamma. Turhaan minulle huutelet. Vittuillessani kommentoin kun täällä joku älystä osaton huutelee tenttumammaa joka toisessa ketjussa.
Tenttumamma tai-äijä, et näytä tietävän siitäkään.
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Tenttumamma tai-äijä, et näytä tietävän siitäkään.
Höyry vaan nousee päästä kun tenttumamma tehtailee uusia tilejä
- Anonyymi
Ihan niin usein ihmiset eivät tiedä sanojen merkitystä edes . Roquefort juusto päärynän viipaleiden kanssa ja hyvää juusto keksiä ei korvaa mikään, voisin syödä sitä joka päivä vaan kallista on , jää viikonloppu nautinnoksi
Joten homehtunutta juustoa ei syö kukaan mutta home juustoa monet . - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Riippuu juustosta voiko syödä.
"Kovien juustojen kohdalla hometta ei tarvitse pelästyä, sillä homeisen kohdan voi yksinkertaisesti leikata juustosta pois. Kovien juustojen matala vesiaktiivisuus ja tiheä rakenne takaavat, että home ei pääse leviämään tuotteeseen, toisin kuin vaikkapa leivässä tai hillossa."
https://www.mtvuutiset.fi/makuja/artikkeli/onko-homeista-juustoa-turvallista-syoda-oikea-vastaus-saattaa-tulla-monelle-yllatyksena/7179298Ennenhän ihmiset kokosivat hillopurkista pinnalla olevan homeen pois ja söivät aitten luullen että home on poissa, vaan jos hillon pinnalla on hometta niin koko hillo on silloin pilalla
- Anonyymi
Stronghist kirjoitti:
Vaikka homehtuneen kovan juuston syöminen olisi turvallista niin en sitä tekisi. Home on merkki siitä, että sitä on säilytetty väärin ja/tai liian pitkään ja maku on sen mukainen eli pilalla.
PS. Kuka tenttumamma? Onko se sinun peppufrendi?Heittäisi varmaan pois myös sen kovankin juuston jos olisi homeessa. Ämutta kukin tavallaan
Kun säilyttää juuston oikein niin ei pääse hometta tukemaan - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Heittäisi varmaan pois myös sen kovankin juuston jos olisi homeessa. Ämutta kukin tavallaan
Kun säilyttää juuston oikein niin ei pääse hometta tukemaanKannattaa uskoa tutkijoita, ei kova juusto ole pilalla vaikka pinnalla olisi hmetta, joihinkin tulee kypsytettäessäkin ja poistetaan ennen myyntiä. Ennemin juusto menee huonoksi liian kuivassa, mutta käppyröitäkin voi käyttää ruuan laitossa.
Jos on tavallinen muovinen juustokupu ja juusto kuluu hitaasti niin kannattaa ottaa eri puolilta, ei ehdi homehtua isompikaan pala. Anonyymi kirjoitti:
Kannattaa uskoa tutkijoita, ei kova juusto ole pilalla vaikka pinnalla olisi hmetta, joihinkin tulee kypsytettäessäkin ja poistetaan ennen myyntiä. Ennemin juusto menee huonoksi liian kuivassa, mutta käppyröitäkin voi käyttää ruuan laitossa.
Jos on tavallinen muovinen juustokupu ja juusto kuluu hitaasti niin kannattaa ottaa eri puolilta, ei ehdi homehtua isompikaan pala."Kannattaa uskoa tutkijoita, ei kova juusto ole pilalla vaikka pinnalla olisi hmetta"
Minä olen syönyt 7 vuotta vanhaa parmesaania, joka oli ihan älyttömän hyvää (linkki alla). Ei siinä ollut hometta. Jos hyväksytään, että koviin juustoihin on ihan ok tulla hometta niin eihän tuollaisia 7 vuotta vanhoja erinomaisia juustoja voisi olla olemassa. Ei toivottu home missä tahansa juustossa on virhe ja minä en ainakaan sellaista osta. Syöminen on sitten eri asia. Jos eloonjääminen riippuu homeisen juuston syönnistä niin ok, mutta en minä ainakaan homehduta juustoja jääkaapissa ja sellaisia syö vapaaehtoisesti.
https://www.parmashop.com/fi/parmigiano-reggiano-7-vuotta-bonat-poikkeuksellisen.html
- Anonyymi
Eikai kukaan tarkoituksella sellaista syö.
Eikai kukaan tosissaan niin typerä ole että aurajuustoja ja sen tapaisia homejuustoja vertaa oikeaan haitalliseen homeeseen?- Anonyymi
Olen kuullut monen iäkkään sanovan että home ei vahingoita ketään, ja että syyhän ihmiset homejuustojakin. Heillä on hieman sanat menneet sekaisin ja pitävät homejuustoa saman kun juustoa joka on homeessa . Niin ei kuitenkaan ole.
Homeist tåruokatavarat eivät ole terveellisiä mitenkään mutta homejuusto on nautinto - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Olen kuullut monen iäkkään sanovan että home ei vahingoita ketään, ja että syyhän ihmiset homejuustojakin. Heillä on hieman sanat menneet sekaisin ja pitävät homejuustoa saman kun juustoa joka on homeessa . Niin ei kuitenkaan ole.
Homeist tåruokatavarat eivät ole terveellisiä mitenkään mutta homejuusto on nautintoHomejuustostahan ei erota onko siinä haitallistakin hometta. Onneksi kovat juustot ei edes mene pilalle vaikka pinnalla olisikin hometta kun sen voi leikata pois. Homejuustot tietysti muutenkin paljon haitallisempia kun niissä on eniten rasvaa ja suolaa.
Ketjusta on poistettu 5 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Kotkalainen Demari Riku Pirinen vangittu Saksassa lapsipornosta
https://www.kymensanomat.fi/paikalliset/8081054 Kotkalainen Demari Riku Pirinen vangittu Saksassa lapsipornon hallussapi1092820Olen tosi outo....
Päättelen palstajuttujen perusteella mitä mieltä minun kaipauksen kohde minusta on. Joskus kuvittelen tänne selkeitä tap302385Vanhalle ukon rähjälle
Satutit mua niin paljon kun erottiin. Oletko todella niin itsekäs että kuvittelet että huolisin sut kaiken tapahtuneen212320Maisa on SALAKUVATTU huumepoliisinsa kanssa!
https://www.seiska.fi/vain-seiskassa/ensimmainen-yhteiskuva-maisa-torpan-ja-poliisikullan-lahiorakkaus-roihuaa/15256631041930- 1141620
Hommaatko kinkkua jouluksi?
Itse tein pakastimeen n. 3Kg:n murekkeen sienillä ja juustokuorrutuksella. Voihan se olla, että jonkun pienen, valmiin k1691341Aatteleppa ite!
Jos ei oltaisikaan nyt NATOssa, olisimme puolueettomana sivustakatsojia ja elelisimme tyytyväisenä rauhassa maassamme.2841169- 711024
- 801024
Mikko Koivu yrittää pestä mustan valkoiseksi
Ilmeisesti huomannut, että Helenan tukijoukot kasvaa kasvamistaan. Riistakamera paljasti hiljattain kylmän totuuden Mi243979