Parhaimmat "lihankorvike" -kasvistuotteet

Anonyymi-ap

Kertokaa omia suosikkejanne. :) Ja koska tänne varmasti joku eksyy kitisemään miksi pitää kasvisruuan maistua lihalta, niin sanon jo tähän heti alkuun, että koska se on mielestäni hyvää. En ole kasvissyöjäksi ryhtynyt siksi, että en pitäisi lihan/kanan/kalan mausta, vaan eettisistä/ekologisista/terveydellisistä syistä. Syön itse siis myös munia ja maitotuotteita, eli en ole täysin vegaani, mutta suurin osa näistä tuotteista on vegaanisia. Tässä omat suosikkini.

Lihaisat:
- Muu Roast Biif leikkele. Ylivoimaisesti paras kasvisleikkele koskaan, maistuu vähän semmoiselta paahdetulta lihaleikkeleetä. Sopii niin leivän päälle kuin ruuanlaittoon.
- Good & Green Speck Flavoured Vegan Cold Cut. Tästä tulee mieleen ilmakuivattu kinkku. Hyvää esim. juustotarjottimella tai leivän päällä.
- Santun Seitan Vegvursti. Maistuu hyvin paljon meetvurstilta. Hyvää esim. pizzassa, lämpimissä leivissä, kiusauksissa. Itse syön leivän päällä ihan kylmiltäänkin, mutta parasta lämmitettynä.
- Happy V vegesalami. Oli ihan törkeän hyvää, mutta tätä ei kai saa enää Suomesta. Ekolosta tilasin postitse aina, mutta koko Ekoloa ei enää ole. Toivottavasti tulisi joskus takaisin.
- Bon Soya soija-viherpippurileikkele. Hyvä perus-kinkku leivän päälle tai esim. vegekinkkukiusaukseen tai lämpimiin leipiin. Tämä kestää kuumennusta, toisin kuin jotkut muut vastaavat vegeleikkeleet.
- Vöner. Mielestäni paras vegekebab.
- Muu Pepper Steak. Lihapihvin tyyppinen pihvi. Ihan parasta keitettyjen perunoiden ja sinapilla ja soijakastikkeella maustetun kermakastikkeen kanssa.
- Beyond Meat Beyond Burger. Täydellinen, lihaisan makuinen hampurilaispihvi.
- Makuliha kasvisnakki. Paras vegenakki mielestäni. Pilkottuna myös nakkikastikkeeseen.
- Pirkka kasvismakkara. Nämä ei maistu niinkään makkaralta vaan enempi nakilta. Maku aika samanlainen kuin Makulihan kasvisnakissa (taitaa valmistajakin olla sama). Nämä on pituutensa vuoksi hyviä esim. hodarin väliin.
- Muu Kasvigrillimakkara Original. Tämä taas maistuu vähän grillimakkaralta, hyvää grillattuna tai nuotiolla paistettuna sinapin kera.
- Vegan Deli Paté. Maistuu maksamakkaralta.
- Hälsans Kök kasvispyörykät. Kuin lihapullia. Näitä on ollut pitkään markkinoilla ja muillakin merkeillä on nykyään vastaavia, mutta nämä vaan ovat mielestäni parhaimman makuisia.

Kanaisat:
- VFC Vegan fried chick'n Vegaaniset popcorn palat. Maistuu kananugeteilta.
- The Vegetarian Butcher Vegan Chickened Out Chuncks. Ihan kuin kanasuikaleita. Näitä ei ole kyllä kuukausiin näkynyt kaupoissa, liekkö valmistus lopetettu?
- VegeSun soijasuikaleet maustettuna broilerimausteella. Näitä käytän arkikäytössä. Keitän kuivia suikaleita n. 5 minuuttia soijakastikkeella, balsamicolla, broilerimausteella ja currylla maustetussa keitinvedessä. Valutan siivilässä ja puristelen ylimääräiset vedet pois. Sitten ruskistan öljyssä pannulla ja lisään vielä em. mausteita. Keitän yleensä koko pussillisen kerralla ja pakastan annospakkauksiin, pakastimesta on sitten kätevä ottaa vähän kerrallaan valmiita suikaleita käyttöön.

Kalaisat:
Kalalle ei ole oikein sitä semmoista kalan lihaa imitoivaa koostumusta vegetuotteissa vielä. Mutta makumaailmaa saa esim. seuraavista:
- Vegiar. Merileväpohjainen "kasvismätitahna". Tästä saa hyvää voileipäkakun täytettä sekoittamalla Cavi-Artin, sipulin, sitruuna, tillin, smetanan, majoneesin ja tuorejuuston kanssa.
- Cavi-Art. Merileväpohjainen kaviaari.
- Vivera Plant Based Fish Fingers. Kuin kalapuikkoja. Näitä on muillakin merkeillä, mutta nämä ovat mielestäni parhaita. Syön perunamuusin ja tilli-kermaviilikastikkeen kanssa.
- Porkkala eli "porkkanalohi". Tätä on nykyään valmiinakin Kalavale-merkkisenä, mutta tykkään itse tehdystä enempi, kun saa ohuempia suikaleita ja suolapedillä kypsentäessä kunnon suolauksen. On tosin niin työläs valmistaa itse, että harvoin näitä jaksaa tehdä vaikka hyviä ovatkin. :D

3

197

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Up.

    • Anonyymi

      ÄLÄ SEKOITA KASVISRUOKAA JA VEGAANISTA RUOKAA KESKENÄÄN, NE ON IHAN ERI ASIA.

    • Anonyymi

      Makkara on paras lihankorvike. Yleensä sitä onkin saanut ruokajonosta. Joskus jauhelihaa ja hyvin harvoin oikeaa lihaa. Kanaa tai kalkkunaa en syö eettisistä syistä.

    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      130
      4935
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      31
      3124
    3. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      16
      1807
    4. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      22
      1760
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      19
      1625
    6. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      71
      1481
    7. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      19
      1237
    8. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      10
      1233
    9. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      16
      1207
    10. Ison Omenan uhri tukahdutettiin kuoliaaksi. Kuolinsyynä sydämen pysähdys.

      Eli naisen hengittäminen estettiin ja tästä oli suorana seurauksena sydämen pysähdys. Ihan oppikirjan mukainen tapaus. H
      Maailman menoa
      17
      1197
    Aihe