Kertokaa omia suosikkejanne. :) Ja koska tänne varmasti joku eksyy kitisemään miksi pitää kasvisruuan maistua lihalta, niin sanon jo tähän heti alkuun, että koska se on mielestäni hyvää. En ole kasvissyöjäksi ryhtynyt siksi, että en pitäisi lihan/kanan/kalan mausta, vaan eettisistä/ekologisista/terveydellisistä syistä. Syön itse siis myös munia ja maitotuotteita, eli en ole täysin vegaani, mutta suurin osa näistä tuotteista on vegaanisia. Tässä omat suosikkini.
Lihaisat:
- Muu Roast Biif leikkele. Ylivoimaisesti paras kasvisleikkele koskaan, maistuu vähän semmoiselta paahdetulta lihaleikkeleetä. Sopii niin leivän päälle kuin ruuanlaittoon.
- Good & Green Speck Flavoured Vegan Cold Cut. Tästä tulee mieleen ilmakuivattu kinkku. Hyvää esim. juustotarjottimella tai leivän päällä.
- Santun Seitan Vegvursti. Maistuu hyvin paljon meetvurstilta. Hyvää esim. pizzassa, lämpimissä leivissä, kiusauksissa. Itse syön leivän päällä ihan kylmiltäänkin, mutta parasta lämmitettynä.
- Happy V vegesalami. Oli ihan törkeän hyvää, mutta tätä ei kai saa enää Suomesta. Ekolosta tilasin postitse aina, mutta koko Ekoloa ei enää ole. Toivottavasti tulisi joskus takaisin.
- Bon Soya soija-viherpippurileikkele. Hyvä perus-kinkku leivän päälle tai esim. vegekinkkukiusaukseen tai lämpimiin leipiin. Tämä kestää kuumennusta, toisin kuin jotkut muut vastaavat vegeleikkeleet.
- Vöner. Mielestäni paras vegekebab.
- Muu Pepper Steak. Lihapihvin tyyppinen pihvi. Ihan parasta keitettyjen perunoiden ja sinapilla ja soijakastikkeella maustetun kermakastikkeen kanssa.
- Beyond Meat Beyond Burger. Täydellinen, lihaisan makuinen hampurilaispihvi.
- Makuliha kasvisnakki. Paras vegenakki mielestäni. Pilkottuna myös nakkikastikkeeseen.
- Pirkka kasvismakkara. Nämä ei maistu niinkään makkaralta vaan enempi nakilta. Maku aika samanlainen kuin Makulihan kasvisnakissa (taitaa valmistajakin olla sama). Nämä on pituutensa vuoksi hyviä esim. hodarin väliin.
- Muu Kasvigrillimakkara Original. Tämä taas maistuu vähän grillimakkaralta, hyvää grillattuna tai nuotiolla paistettuna sinapin kera.
- Vegan Deli Paté. Maistuu maksamakkaralta.
- Hälsans Kök kasvispyörykät. Kuin lihapullia. Näitä on ollut pitkään markkinoilla ja muillakin merkeillä on nykyään vastaavia, mutta nämä vaan ovat mielestäni parhaimman makuisia.
Kanaisat:
- VFC Vegan fried chick'n Vegaaniset popcorn palat. Maistuu kananugeteilta.
- The Vegetarian Butcher Vegan Chickened Out Chuncks. Ihan kuin kanasuikaleita. Näitä ei ole kyllä kuukausiin näkynyt kaupoissa, liekkö valmistus lopetettu?
- VegeSun soijasuikaleet maustettuna broilerimausteella. Näitä käytän arkikäytössä. Keitän kuivia suikaleita n. 5 minuuttia soijakastikkeella, balsamicolla, broilerimausteella ja currylla maustetussa keitinvedessä. Valutan siivilässä ja puristelen ylimääräiset vedet pois. Sitten ruskistan öljyssä pannulla ja lisään vielä em. mausteita. Keitän yleensä koko pussillisen kerralla ja pakastan annospakkauksiin, pakastimesta on sitten kätevä ottaa vähän kerrallaan valmiita suikaleita käyttöön.
Kalaisat:
Kalalle ei ole oikein sitä semmoista kalan lihaa imitoivaa koostumusta vegetuotteissa vielä. Mutta makumaailmaa saa esim. seuraavista:
- Vegiar. Merileväpohjainen "kasvismätitahna". Tästä saa hyvää voileipäkakun täytettä sekoittamalla Cavi-Artin, sipulin, sitruuna, tillin, smetanan, majoneesin ja tuorejuuston kanssa.
- Cavi-Art. Merileväpohjainen kaviaari.
- Vivera Plant Based Fish Fingers. Kuin kalapuikkoja. Näitä on muillakin merkeillä, mutta nämä ovat mielestäni parhaita. Syön perunamuusin ja tilli-kermaviilikastikkeen kanssa.
- Porkkala eli "porkkanalohi". Tätä on nykyään valmiinakin Kalavale-merkkisenä, mutta tykkään itse tehdystä enempi, kun saa ohuempia suikaleita ja suolapedillä kypsentäessä kunnon suolauksen. On tosin niin työläs valmistaa itse, että harvoin näitä jaksaa tehdä vaikka hyviä ovatkin. :D
Parhaimmat "lihankorvike" -kasvistuotteet
15
774
Vastaukset
- Anonyymi
Up.
- Anonyymi
ÄLÄ SEKOITA KASVISRUOKAA JA VEGAANISTA RUOKAA KESKENÄÄN, NE ON IHAN ERI ASIA.
- Anonyymi
No ei ne nyt IHAN ERI ASIA ole kuin jonkun intomielisen kiihkoilijan mielestä.
- Anonyymi
Makkara on paras lihankorvike. Yleensä sitä onkin saanut ruokajonosta. Joskus jauhelihaa ja hyvin harvoin oikeaa lihaa. Kanaa tai kalkkunaa en syö eettisistä syistä.
- Anonyymi
Lisään lihaisat listalle vielä kaksi tämän kesän uutuustuotetta, joista tuli heti suosikkejani:
- Juicy Marbles pihvit. Maistuu sisäfileelle ja sen on hintainenkin, mutta kaiken rahan arvoinen. Cittareista löytyy pakasteena.
- Lidl Vemondo Vegan Ribs. Vähän kuin grillitassut. Mukana tosi hyvänmakuinen kastike, mikä sivellään grillauksen loppuvaiheessa ribsien päälle. Todella hyvää!
-ap - Anonyymi
"En ole kasvissyöjäksi ryhtynyt siksi, että en pitäisi lihan/kanan/kalan mausta, vaan eettisistä/ekologisista/terveydellisistä syistä."
Jos teko on eettisesti tuomittavaa niin ei sen harjoittamista pitäisi edes simuloida. Kasvikset kasviksina ja liha lihana. - Anonyymi
Ei ole yhtään, ovat maultaan lihaa huonompia ja epäterveellisempiä.
"Lihansyöjillä ultraprosessoitujen ruokien osuus oli 33 prosenttia energiansaannista, kun taas vegaanien vastaava lukema oli lähes 40 prosenttia. Eniten prosessoituja elintarvikkeita söivät hiljattain vegaaneiksi ryhtyneet ja nuoret. Ne vegaanit, jotka söivät eniten ultraprosessoitua ruokaa, olivat todennäköisemmin ylipainoisia tai lihavia.
Ultraprosessoidut elintarvikkeet sisältävät paljon sokeria, suolaa ja rasvaa. Lisäksi leimallista niille on runsas keinotekoisten makeutus-, väri- ja emulgointiaineiden määrä. Sen sijaan terveydelle ja painonhallinalle olennaiset tukipilarit, kuten kuidut ja ravintoaineet, loistavat usein poissaolollaan.
Lihankorvikkeet voivat olla myös suhteellisen vähäravinteisia ja rasvaisia. Kaipiainen kertoo, että esimerkiksi vehnän gluteenista valmistettava seitan on runsasproteiininen, mutta ravintosisällöltään yksipuolinen.
”Samoin on hyvä tiedostaa, että vegejuustot eivät yleensä sisällä juurikaan proteiinia, vaan lähinnä kovaa rasvaa ja tärkkelystä. Lihankorvikkeista esimerkiksi vegenakit voivat suolan lisäksi sisältää kovaa palmu- tai kookosrasvaa siitä yksinkertaisesta syystä, että näin tuote saadaan pysymään koossa.”"
https://kotiliesi.fi/ruoka/ultraprosessoidut-lihankorvikkeet-lihottavat-ja-lisaavat-sydan-ja-verisuonitauteja/ - Anonyymi
Katiskassa oli aamulla kolme noin 150g ahventa. Muutama särki, säyne ja joku muu särjen sukuinen, josta en ihan varma ollut. Lisäksi pari reilun 300g lahnaa ja yksi hauentuppi. Eli noin puolikilonen. Se oli loukkaantunut, joten laitoin särkikalojen kanssa lihamyllyn kautta säilykkeeksi. Perkeet maistui naurulokeille ja parille rohkealle tiiralle. Ahvenet sekä lahnat meni tietysti suolauksen jälkeen savustimeen. Niistä tuli perunoiden ja kasvisten kanssa maittava lounas, paitsi yhden molemmista vein naapurille, joka antoi vastikkeeksi yrttejä.
- Anonyymi
Olen ihan sekaani. Mutta en ymmärrä einesten käyttöä ylipäätään, kovin usein.
Joskus, jos on kiire tai ei ole kokkaustaitoja, toki voi oikaista eineksillä.
Mutta syön eineksiä enintään kerran kk. Suurin syy on hinta ja epäterveellisyys.
Etenkin kasviseinekset on kalliita 10-15€ kg ja esimerkiksi pinaattikeitto eines sisältää vain 45g pinaattia ja on jatkettu kemian keinoin, jotta saadaan mukavan paksu koostumus.- Anonyymi
Pakastepinaatti edullista ja saa paljon parempaa itse tehtynä.
- Anonyymi
En ihan ole saanut kiinni siitä, miksi kasvisruuan pitäisi imitoida liharuokaa?
Toki joku soijarouhe voi muistuttaa jauhelihaa, mutta se johtuu enemmän siitä, että jauheliha on tapa tehdä lihasta jotain mikä ei muistuta enää juurikaan palaa eläimen lihasta. Siitä on sitten lyhyt matka vaikka erilaisiin kasvispyöryköihin, jotka voi joku lihaintoilija nähdä halutessaan "lihapullan korvikkeina" vaikka ne eivät sitä ole.
Minuusta ruoka kannattaa tehdä hyvistä raaka-aineista ja raaka-ainetta kunnioittaen ja kasviksista saa hyvää ruokaa ilman mitään "lihaimitointia".- Anonyymi
Vegaanit vaan kaipaa niin valtavasti lihaa ja moni sortuukin uudelleen sekasyöjäksi. Minä en ole saanut kiinni miksi pitäisi rajoittaa syömistään vain tietynlaisiin ruokiin.
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Vegaanit vaan kaipaa niin valtavasti lihaa ja moni sortuukin uudelleen sekasyöjäksi. Minä en ole saanut kiinni miksi pitäisi rajoittaa syömistään vain tietynlaisiin ruokiin.
Syitä voi olla esimerkiksi etiikka tai huoli ympäristöstä.
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Syitä voi olla esimerkiksi etiikka tai huoli ympäristöstä.
Miksi nämä eettiset hihhulit kuten Ruotsin hullureetta sitten syöttää rakeilleen valtavat määrät lihaa?
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Miksi nämä eettiset hihhulit kuten Ruotsin hullureetta sitten syöttää rakeilleen valtavat määrät lihaa?
Hyvin harvalla vegaanilla on koiria tai kissoja.
Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Olen tosi outo....
Päättelen palstajuttujen perusteella mitä mieltä minun kaipauksen kohde minusta on. Joskus kuvittelen tänne selkeitä tap172194Kotkalainen Demari Riku Pirinen vangittu Saksassa lapsipornosta
https://www.kymensanomat.fi/paikalliset/8081054 Kotkalainen Demari Riku Pirinen vangittu Saksassa lapsipornon hallussapi842148- 1011407
Vanhalle ukon rähjälle
Satutit mua niin paljon kun erottiin. Oletko todella niin itsekäs että kuvittelet että huolisin sut kaiken tapahtuneen101366Maisa on SALAKUVATTU huumepoliisinsa kanssa!
https://www.seiska.fi/vain-seiskassa/ensimmainen-yhteiskuva-maisa-torpan-ja-poliisikullan-lahiorakkaus-roihuaa/1525663841247Hommaatko kinkkua jouluksi?
Itse tein pakastimeen n. 3Kg:n murekkeen sienillä ja juustokuorrutuksella. Voihan se olla, että jonkun pienen, valmiin k1461188Aatteleppa ite!
Jos ei oltaisikaan nyt NATOssa, olisimme puolueettomana sivustakatsojia ja elelisimme tyytyväisenä rauhassa maassamme.249896- 78879
Omalääkäri hallituksen utopia?
Suurissa kaupungeissa ja etelässä moinen onnistunee. Suuressa osassa Suomea on taas paljon keikkalääkäreitä. Mitenkäs ha173874- 63864