Millainen todennäköisyyslaskelma on kuun pyörimisellä?

Anonyymi-ap

Kuu pyörii akselinsa ympäri täsmälleen maankierron ajan jolloin kuun tietty puoli on aina maapalloa kohden pilkulleen eikä muutu vuosien jälkeenkään?

Miten asia on edes mahdollinen, koska todennäköisyys on mielestäni aivan jäätävä lukema eli riittääkö numerot?...

48

541

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Olen käsittänyt että vuorovesi lukkiutuminen on kuilla aika yleistä.

      Mutta se on uskomaton sattuma että auringonpimennyksen aikaan kuu peittää täsmälleen auringon!

      • Anonyymi

        Vaaleja ei järjestetty: Zelenskyi menettää mandaattinsa toimia Ukrainan presidenttinä.
        Vastedes on kiistanalaista voidaanko Vladimir Zelenskyä kutsua enää Ukrainan presidentiksi, koska hänen laillinen mandaattinsa toimia virassa päättyi eilen sunnuntaina. Demokratian lakkauttanut Ukraina on kieltänyt kaikki oppositiopuolueet ja valtamediaa haastavat uutislähteet sekä peruuttanut vaalit.
        Ukrainan sisällissodassa vuodesta 2014 itsenäistyneillä Donbassin alueilla (DPR/LPR) on sotatilasta huolimatta järjestetty useita vaaleja ja kansanäänestyksiä. Zelenskyin hallinto ei demokratiasta piittaa ja vetoaa itse julistamaansa sotatilaan.
        Vuoden 2024 presidentinvaalit Ukrainassa oli alun perin ja lakien vaatimalla tavalla tarkoitus pitää 31. maaliskuuta, mutta Kiovan nykyinen johto päätti olla järjestämättä niitä ja vetosi sotatilalakiin.
        Ukrainan vaaleilla valittuna presidenttinä toiminut Volodymyr Zelensky vahvisti päätöksen olla järjestämättä maassa presidentinvaaleja.

        Vaikka Kiovan viranomaiset väittivät, että tämä päätös liittyy maassa Ukrainan konfliktin eskaloimisen jälkeen helmikuussa 2022 voimaan tulleeseen sotatilaan, spekuloidaan, että sillä on tekemistä Zelenskin surkeiden kannatuslukujen kanssa. Venäjä ei ole julistanut sotaa Ukrainaa vastaan ja jatkaa interventiota maan sisällissotaan rajoitetuin tavoittein.

        ”Hän ei halua järjestää vaaleja, koska hän pelkää häviävänsä ne, ja että joku muu tulee hänen tilalleen”, Venäjän presidentin etnisten suhteiden neuvoston jäsen, poliittinen analyytikko Bogdan Bezpalko sanoi Sputnikille. ”Ukraina ei ole sotatilassa, mobilisaatiota ei ole virallisesti julistettu, virallisesti sotatilassa olevaan maahan ei liity muita ominaisuuksia. Sotatilalaki voi tietysti antaa hänelle mahdollisuuden jatkaa toimikauttaan, mutta ei loputtomiin.”

        Venäjän YK-lähettiläs Vassili Nebenzya on jo ehdottanut, että Zelensky lakkaa teknisesti olemasta laillinen presidentti, kun hänen toimikautensa päättyy virallisesti 21. toukokuuta.

        Bezpalko kuitenkin huomautti, että Zelenskin presidenttikautta voitaisiin jatkaa elokuulle, puhumattakaan siitä, että Kiovan hallinto saattaa yrittää järjestää provokaatiota ”muuttaakseen konfliktin oikeudellista asemaa” ja pidentääkseen siten Zelenskin toimikautta entisestään. Analyytikko lisäsi:

        ”Zelenskin päätöksellä ei todennäköisesti ole seurauksia lännestä niin kauan kuin Kiovan hallintoa pidetään länsivaltojen edun mukaisena.
        Jos länsimaat kuitenkin jostain syystä päättäisivät syrjäyttää Zelenskin, hänelle luennoidaan välittömästi demokratiasta ja kerrottaisiin, ettei hän ole enää Ukrainan laillinen presidentti”, Bezpalko sanoi.

        Hänen mukaansa vaikka länsivallat saattavat antaa ”joitakin arkoja lausuntoja” siitä, että Zelenskyn päätös olla järjestämättä vaaleja ei ole ”erittäin hyvä” asia, niitä ei todennäköisesti seuraa mitään sanktioita tai länsimaisen avun virtauksen vähenemistä Ukrainalle.

        ”Hänellä saattaa olla vaikeuksia kontakteissaan länteen, mutta hän saa jatkossakin apua – rajoitetusti, ehkä merkittävästi vähentynyttä, mutta hän saa jatkossakin apua”, Bezpalko huomautti.

        Zelenskin legitimiteettikysymys on hänen mukaansa toissijainen huolenaihe, koska hänen korvaamisensa tuskin muuttaisi Ukrainan asennetta Venäjän-suhteisiin tai koko konfliktiin. Syynä tähän on asiantuntijan mukaan se, että konfliktissa Venäjän kanssa ei ole vain Ukraina tai Zelenski, vaan koko länsi vastaan ​​Venäjä.

        Bezpalko huomautti myös, että Zelensky perusti Ukrainaan autoritaarisen hallinnon yrittämällä estää poliittisten vastustajiensa pääsyn joukkoviestimiin ja aineellisiin resursseihin.

        ”Se tosiasia, että Zelenski kantaa vastuun Ukrainan vetämisestä konfliktiin, josta tuli maalle täydellinen katastrofi, ja hänen nimensä on synonyymi kaikille ukrainalaisia ​​viime kuukausina kohdanneille vaikeuksille, olisi varmistanut hänen tappionsa vapaissa ja läpinäkyvissä vaaleissa”, Bezpalko arveli.


    • Anonyymi

      Kannatta nyt lueskella kuusta vähän enemmän,,,
      Alkujaan Kuu pyöri akselinsa ympäri nykyistä nopeammin, jolloin myös nykyinen pimeä puoli näkyi Maahan säännöllisesti.

      • Anonyymi

        Kuullahan ei pimeää puolta edes ole. Molemmat on yhtä valaistuja.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kuullahan ei pimeää puolta edes ole. Molemmat on yhtä valaistuja.

        Jos nyt lisää saivarrellaan niin ei aina valaise,,,


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Jos nyt lisää saivarrellaan niin ei aina valaise,,,

        Niin se pimeä puoli on joskus meitä kohtikin.


    • Tuossa listaa Aurinkokunnan tunnetuista vuorovesilukituksisista taivaankappaleista:

      https://urly.fi/3tEi

      Vuorovesilukitus on todennäköistä ja ajan kanssa peräti väistämätöntä jos taivaankappaleiden kokoero on suuri ja/tai keskinäinen etäisyys pieni.

      • Anonyymi

        Hyvin pienikin painopisteen siirtymä kappaleessa tekee siittä vuorovesilukitun. että se painavampi puoli on isäntakappaleeseen päin aina!


    • Anonyymi

      Tosiaan monet kuut ovat painovoiman vaikutuksesta lukittuneet näyttämään aina saman puolen kohti planeettaansa. Eli ne eivät silloin pyöri vapaasti itsensä ympäri, vaan pyörimisnopeuden määrää niiden kierrosaika planeettansa ympäri.

      Maapallon ollessa alkuaikoinaan vielä hehkuva laavapallo sen kiertoradalle muodostuneen Kuun lähempi ja kuumempi puoli pysyi myös pitempään sulana. Vastakkainen puoli taas jäähtyi nopeammin, joten kuori on siellä paksumpi ja siten Kuun painavin ydin on epäkeskisesti ja painopiste lähempänä Maata. Painovoiman vaikutuksesta Kuu on myös hieman venynyt Maan suuntaan.

    • Anonyymi

      Saattaa myös vaikuttaa, jos kuu on massaltaan epäsymmetrinen.

    • Anonyymi

      Avauskysymykseen tuli vastaus tuosta "tidal locking" vastauksesta. Mutta ei oikeastaan siihen tarkkuuteen. Paljastuuko kuun pintaa senttiäkään sadassa vuodessa lisää? Onko se lukitus niin tiukka, että jos jotain liikettä olisikin, se olisi enemmänkin heiluriliikettä jossa jokainen ilmestyvä sentti kuittautuisi seuraavina vuosisatoina pois?
      Ilmeisesti joka tapauksessa lukitus tiukkenee ajan myötä, eli isompi kappaleista lukitsee pienemmän niin, että lukitus on lopulta täydellinen, vai onko se täydellinen koskaan?

      • Anonyymi

        Kuu huojuu eli kyllä sen pinnasta näkyy kaikkiaan yli puolet Maahan päin.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kuu huojuu eli kyllä sen pinnasta näkyy kaikkiaan yli puolet Maahan päin.

        Huojuminen on tässä yhteydessä vähän harhaanjohtava termi, ihan tasaisesti se Kuu vaeltaa. Virallisempi on libraatio, joka siis johtuu kiertoradan kulmasta ja elliptisyydestä.

        https://moon.nasa.gov/resources/412/moon-phase-and-libration-2021/


    • Anonyymi

      Lopulta kuu karkaa maapallon painovoimasta. Sitten ollaan ilman kuuta.

      • Anonyymi

        Mahtaa kuunatseja harmittaa.


    • Anonyymi

      Aikooko joku vasta kysymykseen, vain onko täällä tapana keksiä asian ympärille tarinaa pitäen sitä vastauksena?

      Lukittunut pyörimisliike on omituinen ja äärettömän epätodennäköinen vai onko! Nyt haloo ja vastauksia asiaan!

      • Anonyymi

        Tekoäly:

        onko Kuun Lukittunut pyörimisliike omituinen ja äärettömän epätodennäköinen?

        Kuun lukittunut pyörimisliike ei ole äärettömän epätodennäköinen, vaikka se onkin hieman epätavallinen ilmiö. Tämä tapahtuu siksi, että Kuu kiertää Maata synkronisesti niin, että se kääntää aina saman puolen kohti Maata.

        ..
        ..


      • Anonyymi

        Tarkoitat, että kukaan ei ole vastannut niin, että olisit ymmärtänyt vastauksen.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tekoäly:

        onko Kuun Lukittunut pyörimisliike omituinen ja äärettömän epätodennäköinen?

        Kuun lukittunut pyörimisliike ei ole äärettömän epätodennäköinen, vaikka se onkin hieman epätavallinen ilmiö. Tämä tapahtuu siksi, että Kuu kiertää Maata synkronisesti niin, että se kääntää aina saman puolen kohti Maata.

        ..
        ..

        Impesilli äly! Orpo/Purra
        Tänään 1. huhtikuuta astuvat siis voimaan Petteri Orpon hallituksen leikkaukset, jotka osuvat kohdistuvat ankarasti pienituloisiin perheisiin, jotka saavat asumistukea:

        Yleisen asumistuen korvausprosenttia lasketaan 80 prosentista 70 prosenttiin
        Yleisen asumistuen perusomavastuuta nostetaan 42 prosentista 50 prosenttiin
        Yleisen asumistuen 300 euron ansiotulovähennys poistuu
        Asumistuen Helsinki-lisä poistuu
        Työttömyyspäivärahan lapsikorotus poistuu
        Työttömyysturvan 300 euron suojaosa poistuu
        Osa muutoksista tulee voimaan 1.1.2025, josta lukien yleistä asumistukea ei enää makseta omistusasunnon asumismenoihin


    • Anonyymi

      Kuu ei pyöri.

      • Mikä aiheuttaa Kuun vuorokausivaihtelun?


      • Anonyymi
        kollimaattori kirjoitti:

        Mikä aiheuttaa Kuun vuorokausivaihtelun?

        Jos ei pyörisi, se olisi radan vastakkaisissa pisteissä 180 astetta kääntyneenä maapalloon nähden. Nyt kun sama puoli on Maata kohti, Kuun täytyy pyöriä kerran akselinsa ympäri ratakierrosta kohti.


      • Anonyymi
        kollimaattori kirjoitti:

        Mikä aiheuttaa Kuun vuorokausivaihtelun?

        Kuu on massaltaan epäsymmetrinen. Maan painovoima estää sen pyörimisen.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kuu on massaltaan epäsymmetrinen. Maan painovoima estää sen pyörimisen.

        Kuun keskiosa on hieman pullistunut ja Maan vetovoima on pikku hiljaa kitkan avulla lukinnut Kuun pyörimiseen samaan tahtiin. Sinänsä Maan painovoima ei estä Kuun pyörimistä, mutta käytännössä hidasti sitä ja nyt hidastuminen on loppunut.


      • Anonyymi
        kollimaattori kirjoitti:

        Mikä aiheuttaa Kuun vuorokausivaihtelun?

        no ei ainakaan pyöriminen.
        Se menee Maata ympäri sama kylki edellä koko ajan.
        Kuussa ei oo mitään vuorokausivaihteluja, se paskat välittää mitä Maassa tapahtuu vuorokaudessa.


      • Anonyymi kirjoitti:

        no ei ainakaan pyöriminen.
        Se menee Maata ympäri sama kylki edellä koko ajan.
        Kuussa ei oo mitään vuorokausivaihteluja, se paskat välittää mitä Maassa tapahtuu vuorokaudessa.

        Kuussakin Aurinko näyttää nousevan ja laskevan, eli on vuorokausivaihtelut; aamut, päivät, illat, yöt.

        Mikäköhän sen aiheuttaisi? ; )


      • Anonyymi
        kollimaattori kirjoitti:

        Kuussakin Aurinko näyttää nousevan ja laskevan, eli on vuorokausivaihtelut; aamut, päivät, illat, yöt.

        Mikäköhän sen aiheuttaisi? ; )

        elä sie ala pelleilemään niillä vuorokausilla.

        Vuorokausivaihteluilla ei ole mitään tekemistä Kuun pyörimisen kanssa. Totta vitussa siellä Aurinko paistaa joka puolelle, koska se kiertää Maata. Kuussa ei ole vuorokausia vaan kuukausia. Siula menny jo piä sekasi. Ootko ottanu liikaa koronarokotteita?


      • Anonyymi kirjoitti:

        elä sie ala pelleilemään niillä vuorokausilla.

        Vuorokausivaihteluilla ei ole mitään tekemistä Kuun pyörimisen kanssa. Totta vitussa siellä Aurinko paistaa joka puolelle, koska se kiertää Maata. Kuussa ei ole vuorokausia vaan kuukausia. Siula menny jo piä sekasi. Ootko ottanu liikaa koronarokotteita?

        Kaltaistasi Näkymätöntä Viänästä ei ainakaan luonnontieteiden tunneilla näkynyt. ; )


    • Anonyymi

      Fysiikan lakeihin perustuva laskelma antaa todennäköisyydeksi 100% kun maa- kuu pari on noin 4,5 mrd vuotta vanha. Ilmeisesti varsin pian kuun pyöriminen akselinsa ympäri asettui nykyiseen lukkiutuneeseen liikkeeseen varsinkin kun kuu oli alussa paljon lähempänä maapalloa kuin nykyisin ja maapallon vetovoima kuuhun oli huomattavasti vahvempi.

    • Anonyymi

      Johan siihen kysymykseen vastattiin varsin kattavasti. Lukittuminen on ilmiö, joka ei ole mitenkään epätavallinen planeettaa kiertävien kuiden kohdalla. Kyse ei siis ole siitä että kiertoaika sattuisi olemaan juuri oikea vaan että kyseisen kuun massajakauma on jossakin vaiheessa muuttunut epätasaiseksi ja vuorovesi-ilmiö on sitten hidastanut sen pyörimisliikettä kunnes lukittuminen tapahtuu.

      https://en.wikipedia.org/wiki/Tidal_locking

      Periaatteessa ajan kuluessa Maapallokin voisi lukittua Auringon suhteen. Tarvittava aika on vaan niin pitkä, että Aurinko ehtii sitä ennen muuttua punaiseksi jättiläiseksi ja korventaa Maapallon kuolleeksi kivikasaksi.

      Kaikkein sisin planeetta Merkurius on lukittunut Aurinkoon siten, että se pyörähtää oman pyörimisakselinsa ympäri tasan kolme kertaa liikkuessaan kaksi kertaa Auringon ympäri.

    • Anonyymi

      Kuu on vuorovesilukittu kappale, se kiertoon ei liity mitään ihmeellistä.
      Mutta on se säälli, jos se pyörisi olisi kivempaan ja se olisi lämpimämpi.
      Vaihka nasa väittääkin että kuun on lähes tasapainossa, on syytä olettaa että tämäpuoli kuuta on painavampi ja siksi se ei pyöri.

      Kuun vetovoima on muutenkin täysi katastrofi. Josta on netissä havainnollisia kuvia.

      • Anonyymi

        Pyöriihän Kuu. Yksi Kuun päivä on noin 30 päivää.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Pyöriihän Kuu. Yksi Kuun päivä on noin 30 päivää.

        pyörii Maan ympäri, mutta ei pyöri minkään akselinsa ympäri. Korkeintaan vippasoo vähä. Eikö tuo nyt pitäs tajuta jo pelkillä kallon luillakin, eikä alkaa vänkäämään ihan päättömiä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        pyörii Maan ympäri, mutta ei pyöri minkään akselinsa ympäri. Korkeintaan vippasoo vähä. Eikö tuo nyt pitäs tajuta jo pelkillä kallon luillakin, eikä alkaa vänkäämään ihan päättömiä.

        Miten ihmeessä Kuu voisi pyöriä Maapallon ympäri pitäen saman kyljen Maapallon suuntaan jos se ei samalla pyörisi akselinsa ympäri? Kokeile itse vaikkapa omenan avulla jos et muuten hahmota. Pidä omenasta koko ajan sama pinta itseäsi kohti ja hitaasti pyörähdä lattialla 360 astetta. Tuon kierron aikana omenakin kiertyy 360 astetta akselinsa ympäri...

        https://en.wikipedia.org/wiki/Orbit_of_the_Moon

        "The Moon orbits Earth in the prograde direction and completes one revolution relative to the Vernal Equinox and the stars in about 27.32 days (a tropical month and sidereal month) and one revolution relative to the Sun in about 29.53 days (a synodic month). "

        Eli siis kaukana oleviin tähtiin nähden katsottuna Kuu pyörähtää oman akselinsa ympäri kertaalleen hieman yli 27 vuorokauden kuluessa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        pyörii Maan ympäri, mutta ei pyöri minkään akselinsa ympäri. Korkeintaan vippasoo vähä. Eikö tuo nyt pitäs tajuta jo pelkillä kallon luillakin, eikä alkaa vänkäämään ihan päättömiä.

        Mieti hetki vielä. Kierräpä vaikka pöytää pyörimättä itse ympäri. Joskus on nenä pöytään päin, joskus selkä. Ainoa tapa pitää pöytä koko ajan nenän edessä on pyöriä samalla kun kiertää pöytää.


    • Anonyymi

      Silloin kun on uudenkuun aika eli kuu ei ole näkyvissä maassa niin se pyörähtää nopeasti täysin ympäri siten että kun tulee udelleen näkyviin niin sama puoli näkyy taas maahan. Muutoin se on pyörimättä akselinsa ympäri eli aina sama puoli on maahan päin.

    • Anonyymi

      Todennäköisyys ei liity mitenkään asiaan. Paitsi, jos on joku ufouskovainen.

    • Anonyymi

      jos jotkut ns vuorovesivoimat vaikuttaisi Kuuhun, niin sehän vittu pyörisi. Pyörisi ensin toiseen suuntaan ja sitten toiseen suuntaan. Mikään vuorovesivoima ei lukitse taivaankappaleitten liikkeitä, vaan yksinkertaisesti ne lukitsee epäkeskoisuus.

      • Anonyymi

        Maapallo pyörii, koska ei ole epäkesko. Kuu ei pyöri koska on epäkesko.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Maapallo pyörii, koska ei ole epäkesko. Kuu ei pyöri koska on epäkesko.

        Onhan Maallakin oma pullistuma päiväntasaajalla ja "epäkesko" kallistuma 20 astetta ja risat.


      • Anonyymi

        Vuorovesivoimat muuttivat pyörimisenergiaa Kuun sisäosien lämmöksi ja pyörimisliikemäärää rataliikkeeksi, jolloin Kuu etääntyi Maapallosta.

        Ilman vuorovesivoimien aiheuttamaa "kitkaa" ei lukkiutuminen tapahdu kun mikään ei hidastaisi pyörimistä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Maapallo pyörii, koska ei ole epäkesko. Kuu ei pyöri koska on epäkesko.

        Kuu pyörähtää kerran akselinsa ympäri jokaista kiertoradan kierrosta kohti.
        Vuorovesilukkutuminen on oikea termi kuvaamaan sitä, että kuon kiertoaika ja pyörähdysaika ovat samoja saaden Kuun saman puolen osoittamaaan Maan suuntaan.


    • Anonyymi

      Wikipedia (suom.) : Libraatio tai perusteellisemmin Wikipedia(eng.):Libration.

    • Anonyymi

      Eipä tule edes arviota aloitukseen mikä todennäköisyys kuun pyörimiselle on!? Jatkuvaa asian ympärillä pyörimistä selkeän kysymyksen jälkeen?...
      Herätkää pahvit jo aivoissanne ja jättäkää vastaamatta jos ei ole mitä vastata, teette itsestänne typeriä!!!

      • Anonyymi

        Nii.


    • Anonyymi

      Mutta siihen ei ole tullut vastausta onko lukitus täydellinen. Vai paljastuuko ennen näkymätöntä pintaa ja toisaalta meneekö toiselta reunalta pintaa piiloon, siis yhtään.
      Nämä huojunnat olivat vain huojuntoja, mutta onko jotain liikettä joka on pyörimiserosta johtuvaa. Sentti vuodessa? Metri vuodessa? 0,1 milliä tuhannessa vuodessa? Siis onko jotain havaittavaa vai onko lukitus todellakin täydellinen?

      • Jos joku kertoisi totuuden, eli sen, että Kuun vuorovesilukittuminen on täydellinen, ei kauaa kestäisi ennen kuin taas joku autistisen spektriä ylpeänä kannatteleva tulisi vänkäämään libraatiosta.

        Eli näillä on mentävä, ja lopulliset johtopäätökset tehtävä itse.


      • Anonyymi
        kollimaattori kirjoitti:

        Jos joku kertoisi totuuden, eli sen, että Kuun vuorovesilukittuminen on täydellinen, ei kauaa kestäisi ennen kuin taas joku autistisen spektriä ylpeänä kannatteleva tulisi vänkäämään libraatiosta.

        Eli näillä on mentävä, ja lopulliset johtopäätökset tehtävä itse.

        Eli on täydellinen. Ei mitattavissa olevaa liikennettä.


    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      63
      2719
    2. Istuva kansanedustaja epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta

      Seiskan tietojen mukaan Timo Vornanen on epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta eikä kenellekään taatusti tul
      Maailman menoa
      351
      2571
    3. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      96
      2180
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      66
      1856
    5. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      4
      1763
    6. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      6
      1754
    7. Timo Vornanen kilahti

      Mikähän sille kansanedustajalle polisiisi miehelle on noin pahasti mennyt hermot , että tulevaisuudensa pilasi totaalise
      Kotka
      69
      1704
    8. Pullonpalautusjärjestelmä muuttuu - paluu menneisyyteen

      EU suuressa viisaudessaan on päättänyt, että pulloja pitää kierrättää. Jos oikein ymmärsin, nykyisen järjestelmänmme ti
      Maailman menoa
      126
      1618
    9. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1583
    10. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      5
      1399
    Aihe