Viikonloppuna hellettä

Suomi24toimitus

Tulevana viikonloppuna on ennustettu hellerajan menevän rikki Etelä-Suomen alueella. Etenkin sunnuntaiksi on luvattu jopa 26 astetta lämmintä. Helteet tuovat mukanaan myös auringonpalamia ja ukkoskuuroja.

Helleraja on ylittynyt tänä vuonna jo toukokuussa.

Tarkempia säätietoja saat:
http://www.ilmatieteenlaitos.fi/

Miten aiot nauttia auringosta? Minkälainen kesäsää meille on tulossa?

45

21737

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Tuomo

      Inhoan aurinkoa. Mieluiten olen sisällä viileässä ilmastoidussa asunnossani! Pilvisinä päivinä voi sitten ehkä lähteäkin kaupunkiin. Tulisipa syksy pian.

      • moi

        MITÄ!!! Mä ainakin rakastan aurinkoa!! Ilman sitä kesä ei olis mitään!!
        Mutta kaikilla on omat mielipiteet!!


      • späm

        Kesä voisi jo loppua.


      • muka
        moi kirjoitti:

        MITÄ!!! Mä ainakin rakastan aurinkoa!! Ilman sitä kesä ei olis mitään!!
        Mutta kaikilla on omat mielipiteet!!

        kesästä? Inhottava vuodenaika,silmiä häikäisee,itikat pörrää,kuolettavan kuuma jne. Syksy ja talvi ehdottomasti parhainta aikaa. Onneksi täällä pohjolassa talvenaika on pitkä.


      • ei nörtti
        muka kirjoitti:

        kesästä? Inhottava vuodenaika,silmiä häikäisee,itikat pörrää,kuolettavan kuuma jne. Syksy ja talvi ehdottomasti parhainta aikaa. Onneksi täällä pohjolassa talvenaika on pitkä.

        No kyllä lämmin kesä tekee eetvarttia, ai nii mut jos ei muuta kun istua näytön eessä niin silloin varmaan toivoo et voi kun olisi jo pakkanen..:)


      • kesä
        späm kirjoitti:

        Kesä voisi jo loppua.

        MUUTA KESÄKSI MAAHAN, JOSSA ELETÄÄN TALVIAIKAA.
        ÄLÄKÄ MARISE JOUTAVIA.


      • MARKO-OLIO
        kesä kirjoitti:

        MUUTA KESÄKSI MAAHAN, JOSSA ELETÄÄN TALVIAIKAA.
        ÄLÄKÄ MARISE JOUTAVIA.

        OLEPPA HILJAA. EN SIEDÄ KALTAISIASI. TALVI ON IHANAA


      • Nimetön
        muka kirjoitti:

        kesästä? Inhottava vuodenaika,silmiä häikäisee,itikat pörrää,kuolettavan kuuma jne. Syksy ja talvi ehdottomasti parhainta aikaa. Onneksi täällä pohjolassa talvenaika on pitkä.

        no, se on sun mielipide! Mä ainakin rakastan kesää!!!


    • Salama

      NYT SE SIT ALKOI 10PV JA NYT LÄMMINTÄ RIITTÄÄ ETELÄ JA KESKISUOMESSA JOKA VÄHITELLEN MUUTTUU HELTEISEKSI UKKOSKUUROJEN SÄESTYKSELLÄ. KESÄKUU ON LÄMMIN JA KAIKKIA KIINNOSTAMA JUHANNUS SUORASTAAN KUUMA KOVINE LÄNPÖUKKOSINEEN 30C ASTEEN HELTEET VALTAA ETELÄ JA KESKISUOMEN POHJOISESSA VÄHÄN VIILEMPÄÄ. HEINÄKUU JATKUU HELTEISENÄ LÄMPÖENNÄTYKSIÄ RIKOTAAN JA HARVINAISEN KOVAT UKKOSMYRSKYT SÄIKYTTELEVÄT LOMALAISIA MUTTA HELLE JATKUU KOKO KESÄN.

      • majka

        Ukkosmyrskyt säikyttelee lomalaisia?


      • väärä lääkitys

        niinpä...oot aivan oikeessa...


      • Salama

        TULIHAN SE HELLE MIKKELIIN NIIN KUIN PITI TULLAKIN. MYÖS UKKOSKUUROT ON MIKKELIN ALUEELLA TÄNÄÄN MAHDOLLISIA.


      • Toweri

        Tosiasia on, että meillä suomalaisilla on yksi maailman huonoimpia ilmastoja. Olemme myös maailman pohjoisimpia valtioita. Jotta kestäisimme surkeaa ilmastoamme, niin me turvaudumme psykologiseen defenssiin, kieltämiseen. Yritämme kieltää sen tosiasian, että kesämme on kylmä ja sateinen.

        Tämä psykologinen puolustuskeino kuitenkin sortuu kerta toisensa jälkeen, kun uskottelemme, että lomallamme tai viikonloppuna meitä odottaa helleaalto. Kuvittelemme, että Suomi on Riviera, jossa voi kävellä aurinkoisella ja kuumalla rannalla avo-autojen ajaessa ohi rantabulevardilla. Näin ei kuitenkaan ole. Suomi ei ole Riviera. Huomaat sen viimeistään, kun sateisessa ja kylmässä tuulessa pettyneenä laahustat rannalla.

        Itsensä pettäminen ja tosiasioiden kiistäminen ei kannata. Se johtaa vain masennukseen ja siihen, että et kerää voimia lomalla.

        Jos haluat elää kuin Rivieralla, matkusta sinne. Älä unelmoi mahdottomia, vaan toimi realiteettien mukaan.


      • SALAMA
        Salama kirjoitti:

        TULIHAN SE HELLE MIKKELIIN NIIN KUIN PITI TULLAKIN. MYÖS UKKOSKUUROT ON MIKKELIN ALUEELLA TÄNÄÄN MAHDOLLISIA.

        PITKÄ HELLE JAKSO JATKUU, ENSIVIIKOLLA RIKOMME LÄMPÖ ENNÄTYKSIÄ ETELÄ JA KESKI SUOMESSA JOTKA PURKAUTUU KOVIIN UKKOSMYSKYIHIN. HELTEET EIVÄT LOPU UKKOSIIN VAAN NE EDELLEEN JATKUVAT. HEINÄKUUSSA HELTEISTÄ SAA NAUTTIA MYÖS POHJOISSUOMESSA.


    • Amppari

      Vai hellettä. No, sääennusteiden mukaan ei ainakaan tänne pk-seudulle mitään hellettä ole luvassa. Taitaa tämä rannikkoalue jäädä viileämmäksi. Mutta, auringonpaiste riittää ja tuollainen 20. Jos paistaa niin meidän parvekkeella on silloin ainakin hellettä. Eli vaatteet pois ja otan nakuna rajatonta rusketusta itselleni.

    • +17

      Ilmatieteen laitos ei ainakaan etelärannikolle lupaa mitään helteitä:
      http://www.fmi.fi/saa/paikalli.html?Keywords=&kunta=Helsinki
      Sunnuntaina 17 ja ukkosta.

      Toivoa sopii tietysti, että tuo sunnuntain ennuste ehtisi vielä muuttua, mutta ihmettelen kyllä mistä Suomi24toimitus on noita helle-ennusteita löytänyt...

      • Muualta Suomesta

      • tiedostanut

        sunnuntainakin lämmintä:)


      • birgit
        Muualta Suomesta kirjoitti:

        Kyllähän sitä hellettä meille tänne itään luvattiin sunnuntaille. Se, että teillä ei etelässä hellettä ole, ei tarkoita, etteikö sitä hellettä jossain muualla olisi. Kannattaisi tulla tänne Pohjois-Karjalaan!

        http://www.fmi.fi/saa/paikalli.html?Keywords=&kunta=Joensuu¶m=T&neito=3

        bulgariasta hei:)..2viikkoa ja ei kovin kuuma...kateellisena saan tekstiviesteja suomesta et kuuma on:) no ens to suomeen:)


    • raksu

      Kun nyt (10.6. klo 15:18) katsoo ennusteita (Ilmatieteenlaitos Foreca), niin en kyl näe helteestä minkäänlaisia lupauksia.

      Lämpöä luvataan lauantaiksi 22 Etelä-Suomeen ja sunnuntaiksi 24, ja sekin Keski-Suomeen. Eikös helleraja ole 25?

      Katsotaan ny kuinka käy...

    • nahkapää

      Kaiken varalta kannattaa kuitenkin pitää esillä sadeviitta ja kumisaappaat. Villapaitakaan ei ole pahitteeksi ja pari kopallista kuivia takkapuita. Jos nyt kuitenkin aurinko sattuisi paistamaan oikein helteisesti,niin rasvaa iholle ja aurinkolasit nenälle. Ukkosien varalta kannattaa maadoittaa itsensä kumikaapelilla. Janojuomaksi pari koppaa olutta ja suolaisen nälkään pari pakettia Wilhelmiä. Kyllä se kesä jossain vaiheessa alkaa,viimeistään ensivuonna..
      tai sitten seuraavana....

    • fbgfhsfgh

      juhannuksena kuitenkin niin kylmä että sätkä ei pala ja kossupullo jäätyy ja kaikilla on mieli mustana eikä kellään ole kivaa :(

    • ulkomaille

      ..koko kesäksi!! hehehhehehhehehhe! ;DDD jääkää te tänne, ei sitä hyvää säätä jatku viikkoa pidempään.. vesisateita tulee ja ne jää tänne suomeen... koko kesäksi. otan osaaaa!!! ;DDD

      • Tytteli

        Saisihan kesäksi toki tulla lämmintä, olisi mukavaa että tulisi ainakin 20°C, hieman tuonkin päälle saisi lämpötila olla. Ei kumminkaan sellaisia helteitä että kärventyy. Ei mitään tyyliin 32°C. Sellaiset helteethän toki toisivat voittoja meidän kesätyöpaikalle, kesäkiskalle. Se on mukava paikka järven rannalla, järvessäkin vesi kirkasta kuin viina. Saatais tahkottua rahaa. :)


    • lahtaajamies

      ei kukaan ole ansainnut hellettä. Suomi on persreikien maa.

      • -kylmä totuus-

        ole hiljaa. sua vaan harmittaa, kun nuoret (sinun kielellä yleistetysti 'pissikset') ottavat kaiken irti helteestä. sinä mätänet kotonasi koneen äärellä ja moitit itsesäälissä suomea persereikien maassa - eihän sinun kaltainen ihmisiä vihaava köriläs hyväksyntää voikaan saada.

        jatka toki mitätöntä työtäsi ja herjan heittoa. jos se on elämäntehtäväsi, syö puuta.


    • jummi jammi

      ei tuu hellettä älä puhu soopaa kato vähä ennusteit jänkhälle tulee lämmintä ei etelä suomeen

    • TaunoN

      Ei ole kesä hyvää aikaa ihmiselle. Festivaalit täyttyvät alkoholisoituneista nuorista ja tanssilavoja kiertää keski-ikäinen viinanhimoinen kansa. Juhannuksena moni hukkuu ja moni tapetaan. Seksuaali himot syttyvät kesän kuumuudessa, se monien järjenkäytön tuhoaa. Parasta on perheen keskeinen loma viileässä

    • Turkulainen

      Turussa on sateinen ja hiostava ilma, mut ei viel oo ees sunnuntai, vaikka mitä ehtii vielä tapahtua :)
      Sammakkomies tosin lupasi huomiseksi aurinkoista ja lämmintä säätä, toivotaan, et pitää paikkansa!

    • kalle

      en mitään ( kai ) xD mulla on tylsää,tylsää,tylsää,tylsää,tylsää,tylsää,tylsää,tylsää,tylsää,tylsää,tylsää,tylsää,tylsää,tylsää,tylsää,tylsää,tylsää,tylsää,tylsää ja tylsää...

    • pekka pouta

      ei pidä paikkaansa sillä mistäköhän muka voi päätellä viikon päästä tulevan sään... jä kaiken lisäx vaikka olisikin saatu se muuttuisi toden näkösesti... ((((((((((((((((((666))))))))))))))))))

    • viikonloppu?

      Kello on sunnuntaina noin 13.00 ja Helsingissä lämpötila on ulkona auringossa (tosin on pilvessä, mutta mittari on auringossa, jos paistaa) 15 astetta. Juuri sopiva minulle, mutta ei kai tuo nyt ole hellettä?

      • elli

        Ilmatieteenlaitoksen mittausasemilta klo 15:
        Joensuu 25,6
        Utsjoki 24,2


    • troppi

      just joo otsikkokin tälle jutulle viittaa samaan kuin säätiedotuksissa et etelässä sitä ja tätä... nyttenkin tänään 12.6.05 meillä täällä kajaanissa varjossa on 24 ja auringossa 29 et se siitä vkl etelässä..

    • ENNUSTUS PITÄÄ KIELTÄÄ !

      Ennustaminen pitää kieltää, mutta todistettavat ilman olotilat saa ilmoittaa uutisissa, mutta ennustaminen olisi laissa kiellettävä ! koska se on harhaan johtavaa tietoa ilman minkäänlaista todistetta, eli höpö höpö juttuja on sää ennustajat suustaan jo päästelleet ikänsä ! milloin tulee vastuu sanoista joita sanotaan niin kuin virallista tietoa esim. TV 3 on ihan huhaa pohjalla ! Mikä helvetin profeetta joku meterologi luulee olevansa yleensä puhutte pelkkää paskaa !! ollaan se nähty ! MTV 3 sää ennustajat on pelkkiä kansan narreja ja sää tieto on show ohjelma ! Eli olette kansan narreja !

    • kesää

      tänä vuonna ollenkaan.Ei kesää ei puska nainteja ei yllätyspanoja.Kuiva ja kolea kesä.Syksyllä on jo helpompi,kun ei enää odota,josko sais...luonnossa.

      • puhut....

        kesä ilman rytöpanoo on syvältä :)


    • Jylppy

      Näyttää helteet sijoittuvan Itä- ja Pohjois-Suomeen.

      Esimerkkejä:

      Tohmajärvi, klo 12:35: 27.4 astetta
      Nurmes, klo 12:49: 26.3 astetta
      Oulu, klo 13:12: 25.5 astetta
      Tornio, klo 13:20: 24.8 astetta
      Muonio, klo 12:59: 23.1 astetta
      Sodankylä, klo 12:47: 23.8 astetta

      Espoo, klo 13:22: 14.9 astetta
      Vaasa, klo 13:15: 13.9 astetta
      Orivesi, klo 12:59: 11.1 astetta

      Ja ukkosiakin näyttä olevan ilmassa:

      http://arirosti.net/saa/saa.php?lang=fin&tila=ukkonen

      http://www.flcenter.net/ukkostutka.htm

    • Eräs taas

      Havaintoasema: Varkaus lentoasema
      Tuorein havainto: 14.06.2005 13:00
      lämpötila 25,5 °C paine 1012,4 hPa kosteus 52 % itätuulta 1,0 m/s

      Ompas täällä mukavan lämmin. Mites etelässä?;)

    • Helsingissä

      Tapahtui viime lauantai-iltana:

      Olimme lähdössä kaverin uudella autolla liikkeelle,istuin poikani kanssa takapenkille.

      Liikkeellelähtiessä kuului kummallinen särähtävä ääni ja jalkani kastuivat läpimäriksi reisien yläosasta,samoin nilkoista.Poikani istui vieressä ja luuli,että mukanani oli juomapullo joka kaatui.

      Mitään juomaa ei ollut mukana,pysäytettiin auto ja tutkittiin tilannetta,vieressä ollut laukku kastui osittain myös,känny meni mykäksi ja alkoi toimia vasta eilen.Olin itse hiemän pökkyrässä tapahtuneesta ja myöhemmin sain kuulla,että kyseessä oli luultavasti salamanisku autoon.

      Voiko olla totta?

      Huom!En siis 'laskenut alleni'!

      • Nahkiainen

        No, kait se mahdollista on, mutta en kyllä Helsingin seudulla ukkosta huomannut la-iltana.


      • Parska

        että salaman lyödessä viereen, ei kuulu mitään särähdystä vaan julmettu pamaus, niin enpä usko että teidän autoon mikään salama on iskenny.


    • oulu

      meillä on ollut jo toista viikkoa 24-26C lämmintä.täytynee pikkuhiljaa jo pitkät kalsarit
      vaihtaa lyhyviin.mutta toisaalta kohtahan se syksy tulee tadankin lisätä villahousut pitkien päälle....

      • MatteMennonen

        Tarkoitit siis jo toista päivää...


    • Anonyymi

      pultti

    Ketjusta on poistettu 4 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 126
      3339
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      91
      3071
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      17
      2318
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      27
      1814
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      21
      1678
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      15
      1539
    7. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      18
      1514
    8. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      29
      1456
    9. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      20
      1427
    10. Hermo mennyt sotealueeseen?

      Nyt hammaslääkäriaika peruttiin neljännen kerran. Perumiset alkoi tammikuussa. Nyt uusi aika elokuulle!????
      70 plus
      81
      1365
    Aihe