Paistelin eilen uunissa paistin ja siitä irtosi nestettä vuokaan ehkä pari desilitraa. Laitoin sen jääkaappiin jemmaan, jos siitä saisi jonkun kastikkeen tehtyä.
Vaan miten kannattaisi edetä? Keitellä ilmeisesti kokoon ja lorauttaa vaikka kermaa sekaan?
Ei ole aikaisempaa kokemusta lajista, niin siksi kyselen tyhmiä.
Mitä sitä tekisi nautapaistin hikoilemasta nesteestä?
8
258
Vastaukset
- Anonyymi
Taisit laittaa paistin uuniin jääkaapista suoraan, kun noin paljon nestettä irtosi.
- Anonyymi
Oli se nelisen tuntia pöydällä ennen uunia. Vuorokauden oli marinaadissa jääkapissa ennen sitä.
Ei kai ulos puristuvan nesteen määrään vaikuta paistamisen alkulämpötila vaan loppulämpötila. Lihassyyt supistuvat kun niitä kuumentaa. Supistuvat lihassyyt puristavat nestettä ulos ja sitä alkaa tulla noin 60C:ssä. Liha pitää jättää alle 60C tai jos siitä tekee ylikypsää niin 60C jälkeen se pitää kypsentää mahdollisimman nopeasti haluttuun loppulämpöön. BBQ:ssa matalassa lämmössä kypsentämisessä hikoilu on oikeasti vaikuttava asia. Lihan pinnalta haihtuva neste jäähdyttää lihaa ja lämpötilan nousu saattaa pysähtyä 65C:een useiksi tunneiksi. Tämä pitää estää käärimällä liha paperiin tai folioon ja lisätä grillin lämpöä. Jos sitä kovin kauan hikoiluttaa matalassa lämmössä niin tulee kuivaa lihaa.
- Anonyymi
Grillaava_rouva kirjoitti:
Ei kai ulos puristuvan nesteen määrään vaikuta paistamisen alkulämpötila vaan loppulämpötila. Lihassyyt supistuvat kun niitä kuumentaa. Supistuvat lihassyyt puristavat nestettä ulos ja sitä alkaa tulla noin 60C:ssä. Liha pitää jättää alle 60C tai jos siitä tekee ylikypsää niin 60C jälkeen se pitää kypsentää mahdollisimman nopeasti haluttuun loppulämpöön. BBQ:ssa matalassa lämmössä kypsentämisessä hikoilu on oikeasti vaikuttava asia. Lihan pinnalta haihtuva neste jäähdyttää lihaa ja lämpötilan nousu saattaa pysähtyä 65C:een useiksi tunneiksi. Tämä pitää estää käärimällä liha paperiin tai folioon ja lisätä grillin lämpöä. Jos sitä kovin kauan hikoiluttaa matalassa lämmössä niin tulee kuivaa lihaa.
Vain 52c
- Anonyymi
Jäikö sinulla paistista yhtään lihanpalasta. Ajattelin että voisit käyttää niin nesteen kuin lihankin vaikkapa liha/vihanneskeittoon.
- Anonyymi
Itse kaataisin sen nesteen seuraavaan uuniruokaan tai tekisin siitä vaikka keitettyjä makruja/riisiä.
- Anonyymi
Kastikkeeseenhan se yleisimmin käytetään, ruskeaan tai karjalanpaistiin, mutta voi käyttää muihinkin liharuokiin mihiun tarvitsee nestettä. Laita pakkaseen jos ei ole heti tarvetta.
- Anonyymi
Heitin sitten paistokasaariin nokareen voita, silputtua sipulia ja chiliä. Niitä hitaasti paistelin vähän karamellisoiden. Sitten lisäsin jauhoja ja annoin hieman ruskistua. Kiehuvaa vettä vähitellen ja vispaamista. Lopuksi sitten siivilän läpi paistoliemi joukkoon ja jonkun aikaa kokoon keittelyä. Tuli kyllä hyvä kastike, eikä tarvinnut lisätä mitään muita mausteita.
Ketjusta on poistettu 4 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Kumpi vetoaa enemmän sinuun
Kaivatun ulkonäkö vai persoonallisuus? Ulkonäössä kasvot vai vartalo? Mikä luonteessa viehättää eniten? Mikä ulkonäössä?871714- 851222
- 1101113
- 67906
- 102874
Okei nyt mä ymmärrän
Olet siis noin rakastunut, se selittää. Onneksesi tunne on molemminpuolinen 😘56818- 47731
- 36722
Olen huolissani
Että joku päivä ihastut/rakastut siskooni. Ja itseasiassa haluaisin, ettei hän olisi mitenkään sinun tyyppiäsi ja pitäis47671- 33653