Sinappiöljy

Porkkana

Esitän kysymyksen intialaisen keittiön tuntijoille. Viime talvena esitetyssä Floyd Intiassa -kokkisarjassa Keith Floyd kokkasi pitkin Intiaa, jonka yhdellä alueella ruoanlaitolle oli ominaista sinappiöljyn käyttö (en muista, minkäniminen osavaltio/alue oli kyseessä). Kirjoittelin ahkerasti muistiin reseptejä ja ajattelin kokeilla joitakin niistä. Lähistöllä sijaitsevasta intialaisesta ruokakaupasta jopa löytyi sinappiöljyä - jota en sitten tohtinut ostaa syystä, että pullon kyljessä luki teksti "For external use only" tai vastaavaa. Kaupan myyjältä asiaa tiedustellessani hän kertoi, että jotkut kyllä käyttävät sinappiöljyä ruoanlaittoon, mutta omalla vastuulla!

Mitä ihmettä sinappiöljyllä voi tehdä, jos se on tarkoitettu vain ulkoiseen käyttöön, ja mitä hirveää voi tapahtua, jos sitä käyttää ruoanvalmistukseen? Nämä kysymykset ovat askarruttaneet mieltäni nyt jonkin aikaa. Osaisiko joku asiasta tietävä vastata?

16

8857

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Mika

      Mihin sinappiöljyä sitten voi käyttää ulkoisesti? Löytyykö tähän vastaus lääketieteen / aromaterapian vai ruuanlaiton osaajilta. Erilaisia öljyjä on kait käytetty milloin tuoksua antamaan, elvyttämään, ihoa kiinteyttämään jne. Mutta sinappiöljy, ettei ole jotain tekemistä "kalkkarokäärmeöljyn" kanssa (c;

      Mene tiedä!

    • Asafoetida

      Kyllä sinappiöljyä käytetään laajalti ruoanlaittoon Intiassa, reseptieni mukaan etenkin Nepalissa (joka on kulinaarisesti Intiaa), Bengalissa ja Keralassa.

      Meillä Australiassa sen tuotanto on kasvamassa huikeasti! Nimenomaan ruokaöljyksi. Tuossa valintamyymälässä kadun toisella puolella on ainakin kymmenen paikallisen valmistajan tuotteita ja vietnamilaisella kauppiaalla on kolme-neljä intialaista.

      Sinappiöljy on erinomaisen herkullinen paistoöljy, jossa on Omega kolmosta ja kaikkea.

      Mistä ihmeestä voi olla kysymys? Mutta jos pullo sanoo noin, kenties se on jotain kosmetiikkalaatua. (Hiuksiin, ihonhoitoon, hierontaan jne.)

      Kenties on parempi etsiä ruokaöljyksi luokiteltua. Jos ei löydy, on tilanne hiukan hankala, koska sillä on hyvin vahva ja omansalainen makunsa eikä sitä voi korvata millään. Ei edes sinappipohjaisella 'vaghar' ('tarki', 'vargar' jne) -metodilla.

      No jaa - kenties voikin. En ole kokeillut, mutta hankipa mustia sinapinsiemeniä. Kuumenna 1 rkl mietoa öljyä (auringonkukka, maapähkinä) ja heitä sekaan 2 tl sinapinsiemeniä. Kun ne alkavat poksahdella, sinulla on sinapilla maustettua öljyä. Ei sama asia, mutta hyvää kuitenkin. Pitäisi kelvata pompöösille Floydillekin...

      • Porkkana

        Ihan olivat ruokaöljyjen kanssa samassa hyllyssä, kosmetiikathan ovat erikseen (myös siinä kaupassa). Mutta kiitos reseptistä.


    • Velli

      Tämmöinen tuli vastaan, kun lähdin asiaa penkomaan...

      1998

      Warning
      Warning not to use any products containing mustard seed oil/mustard oil

      OTTAWA - Health Canada is warning consumers not to use any mustard seed oils/mustard oils because they may be contaminated with argemone oil, a toxic oil which can cause severe illness and sometimes death when consumed or absorbed through the skin. These oils are not used in prepared mustards made in Canada and these products are therefore not of concern.

      This advice follows a joint September 4 health hazard alert from the Canadian Food Inspection Agency and Health Canada about potential argemone oil contamination in mustard oil/mustard seed oil products used as foods. In addition to these food items, Health Canada inspectors have found mustard seed oils/mustard oils with labels stating "not for internal consumption," "for external use only" and other similar directives. These products might be massaged into the skin or hair, used for cooking or consumed. None of these products should be used.

      No reports of illness or death associated with these products have been reported in Canada. There are reports in India of serious illness, blindness and death associated with the consumption of contaminated oil. Medical literature also describes cases of illness that occurred after argemone-contaminated mustard seed oil/mustard oil was applied to the body as a massage oil.

      Reports from India indicate that large quantities of mustard seed oil/mustard oil may be contaminated with the toxic argemone oil. Health Canada is currently testing samples of mustard seed oil/mustard oil to determine if any contaminated items were imported to Canada.

      Until the quality of mustard seed oils/mustard oils can be confirmed, consumers should not purchase or use any of these products.

      • Porkkana

        Mielenkiintoista. Eivät sitten vain kieltäneet myyntiä tai vetäneet eriä pois markkinoilta? Kumma juttu.


    • kvin vahvaa

      tippa riittää jos löydät myrkytöntä. Öljyä käytetään ulkoisesti köhään kuten Virossa sinappilaastaria. Tiputa öljyä laatta vanulle , laita siherharsoon ja teippaa keuhkojen -selän puolelle. Yön nukuttuasi on keuhkoputket taas reilassa. Arkaihoiset älkää kokeilko. Sinappilaastari taas kostutetaan ja teipataan -ohjeet piirroksin -polttaa aluksi - mutta sitten rauhoittaa.

    • Abukintu

      Tehdään sitten sinapista:)

      • sinappiöljy

    • Rekku

      Mustard oil
      From Wikipedia, the free encyclopedia
      Jump to: navigation, search

      The term mustard oil is used for two different oils that are made from mustard seeds:

      * a fatty vegetable oil resulting from pressing the seeds,
      * an essential oil resulting from grinding the seeds, mixing them with water, and extracting the resulting volatile oil by distillation.

      [edit]

      Mustard oil from pressed seeds

      This oil has a strong smell, a little like strong cabbage, a hot nutty taste, and is much used for cooking in Bengal, Bihar and other areas of India and Bangladesh. The oil makes up about 30% of the mustard seeds. It can be produced from black mustard (Brassica nigra), brown Indian mustard (Brassica juncea), and white mustard (Brassica hirta).

      Mustard oil is composed mostly of the fatty acids oleic acid, linoleic acid and erucic acid. At 5%, mustard seed oil has the lowest saturated fat content of the edible oils.

      Due to its high content of erucic acid, which is considered noxious, mustard oil is not considered suitable for human consumption in the United States, Canada and the European Union, although mustard oil with a low content of erucic acid is available. In India, mustard oil is generally heated almost to smoking before it is used for cooking; this may be an attempt to reduce the content of noxious substances, and does reduce the strong smell and taste.

      In North India, mustard oil is also used for rub-downs and massages (see ayurveda). To get around the restriction in Western countries, the oil is often sold "for external use only" in stores catering to Indian immigrants.

      In India the restrictions on mustard oil are viewed as an attempt by foreign multi-national corporations to replace mustard oil with canola oil, a variety of rapeseed with a low erucic acid content. But for North Indians, mustard oil is not just a cooking medium but it is very much intricately interwoven with their culture. They have been using it for ages and dispute that there is enough evidence for the toxicity of erucic acid.
      [edit]

      Mustard oil from mixing seeds with water

      The pungent taste of the mustard condiment results when ground mustard seeds are mixed with water, vinegar, or other liquids (or when they are chewed). Under these conditions, a chemical reaction between the enzyme myrosinase and a glucosinolate known as sinigrin from the seeds of black mustard (Brassica nigra) or brown Indian mustard (Brassica juncea) leads to the production of allyl isothiocyanate. By distillation one can produce a very sharp tasting essential oil, sometimes called volatile oil of mustard, that contains more than 92% of allyl isothiocyanate. The white mustard Brassica hirta does not give allyl isothiocyanate, but a different and milder isothiocyanate.

      Allyl isothiocyanate can also be produced synthetically, and is sometimes known as synthetic mustard oil. It serves the plant as a defense against herbivores; since it is harmful to the plant itself, it is stored in the harmless form of a glucosinolate, separate from the myrosinase enzyme.

      Because of the contained allyl isothiocyanate, this type of mustard oil is toxic and irritates the skin and mucous membranes. In very small amounts, it is often used by the food industry for flavoring. It is also used to repel cats and dogs, and to denature alcohol, making it unfit for human consumption to avoid the extra taxes collected on alcoholic beverages.

      The CAS number of this type of mustard oil is 8007-40-7, and the CAS number of pure allyl isothiocyanate is 57-06-7.
      [edit]

      External links

      * Canadian Food Inspection Agency
      * Isolation of Erucic Acid from Mustard Seed Oil by Candida rugosa lipase

    • Sinappilyhty

      Kokanderin vierailu-ohjelmassa intilaisen perheen tärkein juhla on valon juhla. Joka nurkkaan tarvittan valoa ja homma hoidettiin lyhdyillä joissa polttoaineena sinappiöljy. Nevöhööd ruuanlaitossa mutta ulkoisen käytön laadullakin on varmaan valtaisa menekki ton valaisuperinteen takia.

    • öljys_sä

      virolaista
      http://www.toidutare.ee/retsept_slo.php?hex=1836D&print=true
      ulkoisesti hiuksille'
      http://ladysis.com/fi/pages/645472
      http://ladysis.com/en/categories/181589
      http://ihanatkiharat.blogspot.fi/2014/09/luonnolliset-oljyt-hiustenhoidossa.html
      http://www.kysy.fi/kysymys/erikoinen-oljy-sinappi-oljy-ruokaoljy-vai-jokin-muu

    • kuvalla
    • Löysin extra virgin laatuisen luomusinappiöljyn Tallinnasta. Tarkoitettu sisäiseen käyttöön sekä toki ulkoisestikin. Tuoksu on oikein hyvä ja kukkainen, öljyähän käytetään laajalti myös kosmetiikkateollisuudessa sen ihoa uudistavan vaikutuksen ansiosta. Venäjällä on pitkät perinteet sen käytössä .
      Salaattikastikkeena erinomainen sen sisältämän terveellisen omega -3 esiasteen alfalinoleenihapon johdosta. Maku on erittäin pehmeä 😋 sopii toki myös paistamiseen, mutta hyvät rasvahapot tietty kärsivät niinkuin muissakin kylmäpuristetuissa öljyissä.
      Pullossa on tarkka ohjeistus myös säilymisen kannalta eli n. 4 viikkoa avaamisen jälkeen kylmässä. Samoin kuin esim. pellavansiemen-ja hamppuöljyssä, jota ei ikävä kyllä enää pullon kyljessä näe🤔

    • säilöjä

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      52
      5046
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      23
      3317
    3. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      28
      1452
    4. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      181
      1295
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      75
      990
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      24
      898
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      49
      857
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      259
      806
    9. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      748
    10. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      482
      707
    Aihe