Kun jossain ruokaohjeissa käytetään sardellia, onko se samaa kuin sardiini?
sardelli/sardiini
6
5313
Vastaukset
- Öznur
http://www.elintarvikevirasto.fi/index.html?page=4653
Ks. kysymys numero kaksi.- Öznur
Mutta siis kyllä varmaan voit käyttää sardiinia sardellin sijaan ja toisin päin vaikka ohjeessa lukisi mitä. Saman sukuisia ja aika saman tyyppisiä kalojahan nämä kai kaikki ovat. Syödäänhän Suomessakin kilohailia anjoviksen nimellä ja anjovis oli ruotsiksi sardelli vai miten se nyt taas menikään :)
- Linkittäjä
Laajan ja upean ruokasanaston nettiin koonnut Jaakko Rahola selittää nämäkin jutut jokseenkin seikkaperäisesti.
http://www.kolumbus.fi/rahola/sanastot/s.html#sard
http://www.kolumbus.fi/rahola/sanastot/a.html#anjo- Öznur
"Aidon anjoviksen maku on hiukan kitkerä, joten sitä ei juuri syödä tuoreena."
Nyt kyllä yleensä niin asiantunteva Rahola myrkyn lykkäsi. Tuore anjovis on erittäin maukas ja arvostettu kala esim. juuri Turkissa. Maussa ei ole mitään kitkerää, eikä sitä muuna kuin tuoreena siellä syödäkään. Turkkilaiset arvostavat kalaansa jopa niin paljon, että pitävät Raholan arvostamaa sardiinia erittäin halpana ja ruotoisena kalana anjovikseen verrattuna. Ja näinhän se onkin jos noita kaloja tuoreena pääsee maistamaan. Muutenkaan en ole varma tuosta, että sardelli ja anjovis (siis tuo Turkin hamsi) tarkoittaisivat samaa kalaa. Tuore anjovis kun ei esim. todellakaan sula mihinkään päin kuumennettaessa, kuten Rahola väittää sardellin tekevän. - Anonyymi
Öznur kirjoitti:
"Aidon anjoviksen maku on hiukan kitkerä, joten sitä ei juuri syödä tuoreena."
Nyt kyllä yleensä niin asiantunteva Rahola myrkyn lykkäsi. Tuore anjovis on erittäin maukas ja arvostettu kala esim. juuri Turkissa. Maussa ei ole mitään kitkerää, eikä sitä muuna kuin tuoreena siellä syödäkään. Turkkilaiset arvostavat kalaansa jopa niin paljon, että pitävät Raholan arvostamaa sardiinia erittäin halpana ja ruotoisena kalana anjovikseen verrattuna. Ja näinhän se onkin jos noita kaloja tuoreena pääsee maistamaan. Muutenkaan en ole varma tuosta, että sardelli ja anjovis (siis tuo Turkin hamsi) tarkoittaisivat samaa kalaa. Tuore anjovis kun ei esim. todellakaan sula mihinkään päin kuumennettaessa, kuten Rahola väittää sardellin tekevän.Anjovis nimistä kalaa ei edes ole olemassakaan. Tätä ei pidä sekoittaa kuitenkaan Anchovy (eng), joka on suomeksi sardelli. Anjovis on nimittäin lähinnä Itä-meren maissa tunnettu säilötty kilohaili, joka on maustettu mm. santelipuujauheella.
Ruokaresepteissä anchovy tarkoittaa taas öljyyn säilöttyjä pieniä sardelleja, joka on maultaan niin voimakas, että harvat siitä pitävät sinällään. Kuitenkin mausteena se antaa hyvää makua, joka kelpaa kaikille, paitsi kala-allergikoille.
- Anonyymi
Molemmat ovat sillikaloja, mutta sardiini on silli, kuten silakkakin.
Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Mitä yhteistä on sulla ja kaivatulla?
Onko teillä samantyyppinen olemus tai luonne? Vai muistuttaako vartalonne toisiaan? Tai kasvot? Entä pukeutuminen? Onko1211902Kerran oltiin mekin kahdestaan
Saanko sanoa, että minua kyllä vähän huvitti jälkeenpäin? Olit kuin vapiseva jänis ketun vieressä valmis loikkimaan paik241583Jos nainen harrastaa seksiä
Useiden kanssa, miten se eroaa miesten mielestä siitä, jos miehellä on ollut useita s kumppaneita? Oletan että kaikki mi2301562- 2171536
- 1851295
Pihlaja-puulle
Illat on mulle pahimpia. En tiiä miks se olis vaan parasta yöstä toiseen nukkua sun kanssa ja herätä sun kasvoihin. Jos151179Oikeasti, voitais mennä kahville
ja jutella niin kuin normi-ihmiset. Kyllä toivon sitä. En pelkää kohdata enkä istua sun kanssa samassa pöydässä. Miten o841158Yritin keväällä unohtaa sinut nainen
mutta siinä kävi niin, että ikävä tuli korkoineen takaisin. Niin että mikä taikavoima sinulla on minuun, sitä joutuu mie391039- 74919
Leton rannan kakat - hys hys hiljaa!
Hienolle rannalle on jostain ilmeisen selvästi tullut ulostusjätteitä. Mistään tutkimuksista ei ole vielä tietoa ja kuka71913