Kun jossain ruokaohjeissa käytetään sardellia, onko se samaa kuin sardiini?
sardelli/sardiini
6
5137
Vastaukset
- Öznur
http://www.elintarvikevirasto.fi/index.html?page=4653
Ks. kysymys numero kaksi.- Öznur
Mutta siis kyllä varmaan voit käyttää sardiinia sardellin sijaan ja toisin päin vaikka ohjeessa lukisi mitä. Saman sukuisia ja aika saman tyyppisiä kalojahan nämä kai kaikki ovat. Syödäänhän Suomessakin kilohailia anjoviksen nimellä ja anjovis oli ruotsiksi sardelli vai miten se nyt taas menikään :)
- Linkittäjä
Laajan ja upean ruokasanaston nettiin koonnut Jaakko Rahola selittää nämäkin jutut jokseenkin seikkaperäisesti.
http://www.kolumbus.fi/rahola/sanastot/s.html#sard
http://www.kolumbus.fi/rahola/sanastot/a.html#anjo- Öznur
"Aidon anjoviksen maku on hiukan kitkerä, joten sitä ei juuri syödä tuoreena."
Nyt kyllä yleensä niin asiantunteva Rahola myrkyn lykkäsi. Tuore anjovis on erittäin maukas ja arvostettu kala esim. juuri Turkissa. Maussa ei ole mitään kitkerää, eikä sitä muuna kuin tuoreena siellä syödäkään. Turkkilaiset arvostavat kalaansa jopa niin paljon, että pitävät Raholan arvostamaa sardiinia erittäin halpana ja ruotoisena kalana anjovikseen verrattuna. Ja näinhän se onkin jos noita kaloja tuoreena pääsee maistamaan. Muutenkaan en ole varma tuosta, että sardelli ja anjovis (siis tuo Turkin hamsi) tarkoittaisivat samaa kalaa. Tuore anjovis kun ei esim. todellakaan sula mihinkään päin kuumennettaessa, kuten Rahola väittää sardellin tekevän. - Anonyymi
Öznur kirjoitti:
"Aidon anjoviksen maku on hiukan kitkerä, joten sitä ei juuri syödä tuoreena."
Nyt kyllä yleensä niin asiantunteva Rahola myrkyn lykkäsi. Tuore anjovis on erittäin maukas ja arvostettu kala esim. juuri Turkissa. Maussa ei ole mitään kitkerää, eikä sitä muuna kuin tuoreena siellä syödäkään. Turkkilaiset arvostavat kalaansa jopa niin paljon, että pitävät Raholan arvostamaa sardiinia erittäin halpana ja ruotoisena kalana anjovikseen verrattuna. Ja näinhän se onkin jos noita kaloja tuoreena pääsee maistamaan. Muutenkaan en ole varma tuosta, että sardelli ja anjovis (siis tuo Turkin hamsi) tarkoittaisivat samaa kalaa. Tuore anjovis kun ei esim. todellakaan sula mihinkään päin kuumennettaessa, kuten Rahola väittää sardellin tekevän.Anjovis nimistä kalaa ei edes ole olemassakaan. Tätä ei pidä sekoittaa kuitenkaan Anchovy (eng), joka on suomeksi sardelli. Anjovis on nimittäin lähinnä Itä-meren maissa tunnettu säilötty kilohaili, joka on maustettu mm. santelipuujauheella.
Ruokaresepteissä anchovy tarkoittaa taas öljyyn säilöttyjä pieniä sardelleja, joka on maultaan niin voimakas, että harvat siitä pitävät sinällään. Kuitenkin mausteena se antaa hyvää makua, joka kelpaa kaikille, paitsi kala-allergikoille.
- Anonyymi
Molemmat ovat sillikaloja, mutta sardiini on silli, kuten silakkakin.
Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Kela valvoo lasten tilejä.
Tämä isoveli Kela kyttää jopa lasten yli 200,- euron rahat jotka on melko varmasti lahjaksi saatu. Se vaikuttaa perheen2582756Nainen, tervetuloa
Tule luokseni eka vaikka viikoks tai pariksi. Saisin helliä, kannustaa ja tukea sua ja kokata lempi herkkujasi. Pääsisit111723- 1201609
TTK-tähti Saana Akiola paljasti tv-ohjelmassa tapahtuneen ahdistelun
Olisko pitänyt suunnitella ulostulo paremmin? Nyt lehdet soittelevat kaikki 8 läpi ja kuusi sanoo ettei koskenut häntä.161502Elisa laskuttaa jo sähköpostilaskusta erikseen euron
Paperilaskuista on otettu lisämaksua jo ajat sitten, mutta nyt Elisa ottaa euron siitä että lähettävät sähköisen laskun961355Oho! Susanna Laine kohtasi epäonnea lomareissulla Italiassa - Avaa tilannetta: "Vähän sahaavaa..."
Ou nou! Tsemppiä kuitenkin loppulomaan Italiassa, Susanna Laine ja mahdollinen seuralainen! Lue lisää ja katso kuvat:71200Väliämme on noin 6 km
Niin lähellä ja niin kaukana. Sinä olet kotona, minä olen kotona. Olet jo unessa. Mutta kun herään, olet jo töissä ja vä9973- 61928
- 56908
Ensitreffit alttarilla Jyrki paljastaa hääyön intiimiasioista kameroiden sammuttua: "Fyysinen..."
Ooo-la-laa… Ensitreffit alttarilla -sarjassa alkaa hääparien välillä ns. tunteet kuumenemaan. Lue lisää: https://www.s1905