sardelli/sardiini

onko sama asia?

Kun jossain ruokaohjeissa käytetään sardellia, onko se samaa kuin sardiini?

6

5136

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Öznur
      • Öznur

        Mutta siis kyllä varmaan voit käyttää sardiinia sardellin sijaan ja toisin päin vaikka ohjeessa lukisi mitä. Saman sukuisia ja aika saman tyyppisiä kalojahan nämä kai kaikki ovat. Syödäänhän Suomessakin kilohailia anjoviksen nimellä ja anjovis oli ruotsiksi sardelli vai miten se nyt taas menikään :)


    • Linkittäjä
      • Öznur

        "Aidon anjoviksen maku on hiukan kitkerä, joten sitä ei juuri syödä tuoreena."

        Nyt kyllä yleensä niin asiantunteva Rahola myrkyn lykkäsi. Tuore anjovis on erittäin maukas ja arvostettu kala esim. juuri Turkissa. Maussa ei ole mitään kitkerää, eikä sitä muuna kuin tuoreena siellä syödäkään. Turkkilaiset arvostavat kalaansa jopa niin paljon, että pitävät Raholan arvostamaa sardiinia erittäin halpana ja ruotoisena kalana anjovikseen verrattuna. Ja näinhän se onkin jos noita kaloja tuoreena pääsee maistamaan. Muutenkaan en ole varma tuosta, että sardelli ja anjovis (siis tuo Turkin hamsi) tarkoittaisivat samaa kalaa. Tuore anjovis kun ei esim. todellakaan sula mihinkään päin kuumennettaessa, kuten Rahola väittää sardellin tekevän.


      • Anonyymi
        Öznur kirjoitti:

        "Aidon anjoviksen maku on hiukan kitkerä, joten sitä ei juuri syödä tuoreena."

        Nyt kyllä yleensä niin asiantunteva Rahola myrkyn lykkäsi. Tuore anjovis on erittäin maukas ja arvostettu kala esim. juuri Turkissa. Maussa ei ole mitään kitkerää, eikä sitä muuna kuin tuoreena siellä syödäkään. Turkkilaiset arvostavat kalaansa jopa niin paljon, että pitävät Raholan arvostamaa sardiinia erittäin halpana ja ruotoisena kalana anjovikseen verrattuna. Ja näinhän se onkin jos noita kaloja tuoreena pääsee maistamaan. Muutenkaan en ole varma tuosta, että sardelli ja anjovis (siis tuo Turkin hamsi) tarkoittaisivat samaa kalaa. Tuore anjovis kun ei esim. todellakaan sula mihinkään päin kuumennettaessa, kuten Rahola väittää sardellin tekevän.

        Anjovis nimistä kalaa ei edes ole olemassakaan. Tätä ei pidä sekoittaa kuitenkaan Anchovy (eng), joka on suomeksi sardelli. Anjovis on nimittäin lähinnä Itä-meren maissa tunnettu säilötty kilohaili, joka on maustettu mm. santelipuujauheella.

        Ruokaresepteissä anchovy tarkoittaa taas öljyyn säilöttyjä pieniä sardelleja, joka on maultaan niin voimakas, että harvat siitä pitävät sinällään. Kuitenkin mausteena se antaa hyvää makua, joka kelpaa kaikille, paitsi kala-allergikoille.


    • Anonyymi

      Molemmat ovat sillikaloja, mutta sardiini on silli, kuten silakkakin.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Minua odottaa

      Joku todella ihana nainen jossain tulevaisuudessa. Siihen uskon ja luotan. 🤗❤️✨
      Sinkut
      219
      4167
    2. Miten toivoisit

      Teidän välien olevan tällä hetkellä? Tässä tilanteessa?
      Ikävä
      121
      4016
    3. Keksitkö keinon

      Miten voin nähdä ihastusta joka ei myönnä tunteitaan.
      Ikävä
      48
      3632
    4. Haluaisitko nähdä

      Hänet alastomana?
      Ikävä
      65
      2983
    5. Hilirimpsistä

      Hyvää huomenta ja kivaa päivää. Ilmat viilenee. Niin myös tunteet. 🧊☕✨🍁❤️
      Ikävä
      200
      2741
    6. Älä elättele

      Toiveita enää. Ihan turhaa. Sotku mikä sotku.
      Ikävä
      49
      2518
    7. Nainen lopeta pakoon luikkiminen?

      Elämä ei oo peli 😔😟
      Ikävä
      22
      2518
    8. Olet täällä. Mutta ei minulle.

      Nyt olen tästä 100% varma. Satuttaa. T: V
      Ikävä
      20
      2406
    9. T- miehelle....

      Kuka sua rakastaa? Kertoi rakastavansa....
      Suhteet
      41
      2289
    10. Kuule rakas...

      Kerrohan minulle lempivärisi niin osaan jatkaa yhtä projektia? Arvaan jo melkein kyllä toki. Olethan sinä aina niin tyyl
      Ikävä
      41
      2245
    Aihe