Sipuliteemakkara on kammottavinta niinsanottua makkaraa, jota olen konsanaan erehtynyt maistamaan. Lihaan verrattavia aineita on melkein yhtä paljon kuin lihaa, eli silavaa, kamaraa, suolta, sydäntä ja saparoa on. Oli pakko oksentaa. Ei kelpaa ihmisravinnoksi raakana eikä grillattuna.
Si/puliukkojen makkara
25
802
Vastaukset
- Anonyymi
Sipuliteemakkara ja jahtimakkara ovat erittäin hyviä kun pannulla ruskistaa noin sentin vahvuisen siivun ja syö paahtoleipäviipaleiden välissä sipulihakkeluksella ja sinapilla (ja halutessaan kurkkusalaatilla) maustettuna. Tämä annos on porilainen.
Jos avaaja ei oli tuollainen tietämän kitisijä niin hoksaisi, että kyseessä on kansainvälisen ja laajasti tunnetun herkun suomalainen sovellus. Kansainvälisestihän tuo tunnetaan baloney sandwichina eli Bologna sandwichina.
https://en.m.wikipedia.org/wiki/Bologna_sandwich- Anonyymi
Bologna makkara amerikaksi baloney tarkoittaa idioottia.
Mutta sipuli T-makkara on herkku jolle ei tosiaan ole vertaa. - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Bologna makkara amerikaksi baloney tarkoittaa idioottia.
Mutta sipuli T-makkara on herkku jolle ei tosiaan ole vertaa."Bologna makkara amerikaksi baloney tarkoittaa idioottia."
Höpsistä.
a large smoked sausage of beef, veal, and pork
also a sausage made (as of turkey) to resemble bologna
often used as a generalized expression of disagreement
https://www.merriam-webster.com/dictionary/baloney - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
"Bologna makkara amerikaksi baloney tarkoittaa idioottia."
Höpsistä.
a large smoked sausage of beef, veal, and pork
also a sausage made (as of turkey) to resemble bologna
often used as a generalized expression of disagreement
https://www.merriam-webster.com/dictionary/baloneyOleskeltuani yhdysvalloissa jouduin työskenteelemää useammankin baloneyn kanssa.
baloney:
foolish or deceptive talk; nonsense.
"I don't buy it—it's all a load of baloney"
Baloney is nonsense. When someone says something completely ridiculous, call it a bunch of baloney. If your friend tells you a unicorn on roller skates ate the last cookie, tell her she's full of baloney!
noun
pretentious or silly talk or writing
synonyms: bilgewater, boloney, bosh, drool, humbug, taradiddle, tarradiddle, tommyrot, tosh, twaddle
type of:
bunk, hokum, meaninglessness, nonsense, nonsensicality
a message that seems to convey no meaning
Bologna is a sliced sausage often used as lunch meat. If there's "mystery meat" on the menu at school, you'll probably be glad you packed a bologna sandwich. - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
"Bologna makkara amerikaksi baloney tarkoittaa idioottia."
Höpsistä.
a large smoked sausage of beef, veal, and pork
also a sausage made (as of turkey) to resemble bologna
often used as a generalized expression of disagreement
https://www.merriam-webster.com/dictionary/baloneySanakirja kääntäjä ei ole amerikassa käynykään.
Baloney is nonsense. When someone says something completely ridiculous, call it a bunch of baloney. If your friend tells you a unicorn on roller skates ate the last cookie, tell her she's full of baloney! The word baloney comes from the sandwich meat called bologna, which is typically made of leftover scraps of meat. - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Sanakirja kääntäjä ei ole amerikassa käynykään.
Baloney is nonsense. When someone says something completely ridiculous, call it a bunch of baloney. If your friend tells you a unicorn on roller skates ate the last cookie, tell her she's full of baloney! The word baloney comes from the sandwich meat called bologna, which is typically made of leftover scraps of meat."Sanakirja kääntäjä ei ole amerikassa käynykään."
Niin no, ensin on pitänyt olla käsite halvasta makkarasta, Bolognasta eli baloneystä ennen kuin sitä on voitu käyttää paskapuheen vertauksena joten kyllä, baloney on ensin tarkoittanut Bolognan makkaraa ja sitä se yleisemmin tarkoittaa. Siitä on johdettu nimi "paskapuhetta", se on myöhempi keksintö ja vähemmän yleisesti käytetty. Juuri kuten sanakirja kertoo.
- Anonyymi
Kaikki sipulimakkarat ovat pahoja, jos kuivattuna jauheena ja vähemmän kuin suolaa niin sitten ei haittaa. "Lihaisat" makkarat pilattu usein ihralla, ennemin se koneellisesti eroteltu liha on lihaa kuin ihra.
- Anonyymi
Jätäppä sitten syömättä äläkä tule tänne ruikuttamaan.
- Anonyymi
Kaikki paitsi karvat, sorkat, sarvet, kynnet ja hampaat, kelpaavat eläimestä ihmisen ravinnoksi. Oikein valmisteituna ovat myös maistuvaa ruokaa. Näin se oli ennen ja näin sen pitäisi olla nykyäänkin. Assiasta ja afrikasta sentään löytyy vielä tolkun ihmisiä, jotka kunnioittavat eläimiä.
Enpä voisi olla enempää samaa mieltä tämän järkevän mielipiteen kanssa. Jos eläin pitää tappaa ruuaksi niin parasta elämän kunnioittamista on syödä mahdollisimman tarkasti kaikki syötävissä oleva proteiini ja tällaiset hienoksi jauhetut bolognatyyppiset emulsiomakkarat ovat hyvä esimerkki tästä.
- Anonyymi
Joissakin maissa syövät sorkatkin, minä jätän herkut muille ja syön vain vähärasvaisimmat osat ilman sitkeitä osia.
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Joissakin maissa syövät sorkatkin, minä jätän herkut muille ja syön vain vähärasvaisimmat osat ilman sitkeitä osia.
Niin siis sorkista syödään pehmytkudososa. Ei kai kuitenkaan kukaan syö keratiiniosia, joita tuossa tarkoitin? Muistan lapsuudesta, kun mummuni valmisti itse siansylttyä eli aladobia länsisuomalaisittain. Siellä sorkat ja muut hautui kattilassa pitkään.
Anonyymi kirjoitti:
Niin siis sorkista syödään pehmytkudososa. Ei kai kuitenkaan kukaan syö keratiiniosia, joita tuossa tarkoitin? Muistan lapsuudesta, kun mummuni valmisti itse siansylttyä eli aladobia länsisuomalaisittain. Siellä sorkat ja muut hautui kattilassa pitkään.
"Muistan lapsuudesta, kun mummuni valmisti itse siansylttyä eli aladobia länsisuomalaisittain. Siellä sorkat ja muut hautui kattilassa pitkään."
Täsmälleen näin. Rustojen kollageeni hajoaa pitkässä hauduttamisessa gelatiiniksi, joka tekee aladobista hyytelöä. Sama periaate pätee pitkään ja hitaaseen barbequeen, jossa sitkeästä, paljon kollageenia sisältävästä lihasta tulee ylikypsänä mehevää ja mureaa. Mehevyyden aiheuttaa gelatiiniksi hajonnut kollageeni, joka on lämpimänä käytännössä lihalientä, mutta jääkaapissa hyytyy hyytelöksi (kuten tavallinenkin lihaliemi).- Anonyymi
Grillaava_rouva kirjoitti:
Enpä voisi olla enempää samaa mieltä tämän järkevän mielipiteen kanssa. Jos eläin pitää tappaa ruuaksi niin parasta elämän kunnioittamista on syödä mahdollisimman tarkasti kaikki syötävissä oleva proteiini ja tällaiset hienoksi jauhetut bolognatyyppiset emulsiomakkarat ovat hyvä esimerkki tästä.
Eläinten hyväksikäyttö ravintona on aivan normaalia ja asiallista.
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Niin siis sorkista syödään pehmytkudososa. Ei kai kuitenkaan kukaan syö keratiiniosia, joita tuossa tarkoitin? Muistan lapsuudesta, kun mummuni valmisti itse siansylttyä eli aladobia länsisuomalaisittain. Siellä sorkat ja muut hautui kattilassa pitkään.
Siansyltty ja aladobi , eli alatoopi ovat eri asioita.
Anonyymi kirjoitti:
Siansyltty ja aladobi , eli alatoopi ovat eri asioita.
En ole alkuperäinen kirjoittaja, mutta en malta olla korjaamatta loputtomia sekoilujasi. Kommentoimasi kirjoittaja oli ihan oikeassa ja sinä jälleen väärässä.
"Aladobi (ransk. à la daube, arkikielessä myös alatoopi, syltty, punsa, tytinä, tutina, hytisevä) on ruokalaji, kylmä ja jäykkä viipaleiksi leikattava liha-, kala- tai kasvishyytelö. Lihahyytelö valmistetaan yleensä vasikan tai sian päästä tai sorkista, mutta myös lampaan-, hirven- ja naudanliha ovat yleisiä."
https://fi.wikipedia.org/wiki/Aladobi- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Niin siis sorkista syödään pehmytkudososa. Ei kai kuitenkaan kukaan syö keratiiniosia, joita tuossa tarkoitin? Muistan lapsuudesta, kun mummuni valmisti itse siansylttyä eli aladobia länsisuomalaisittain. Siellä sorkat ja muut hautui kattilassa pitkään.
Juuri ne keratiinit keittivät jossain Aasian maassa vai oliko entisen neuvostoliiton maassa, varmaan useammassakin paikassa. Aika ällöttävää, mutta hyvin näytti maistuvan.
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Juuri ne keratiinit keittivät jossain Aasian maassa vai oliko entisen neuvostoliiton maassa, varmaan useammassakin paikassa. Aika ällöttävää, mutta hyvin näytti maistuvan.
Ennemin kyllä itsekin söisin pehmeäksi keitettyjä sorkkia kuin esim silmiä, aivoja, peräsuolta jne millään tavalla. Makkaroihin laittavat melkein mitä tahansa hienoksi jauhettuna, mutta siinä ei onneksi tiedä mitä on.
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Juuri ne keratiinit keittivät jossain Aasian maassa vai oliko entisen neuvostoliiton maassa, varmaan useammassakin paikassa. Aika ällöttävää, mutta hyvin näytti maistuvan.
Ettet nyt vaan sekoita kollageenia ja keratiinia? Kollageeni hajoaa keitettäessä, keratiini ei.
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Ettet nyt vaan sekoita kollageenia ja keratiinia? Kollageeni hajoaa keitettäessä, keratiini ei.
Ihan niitä eläinten varpaita söivät, en muista oliko sian tai lehmän, mutta TV:ssä näyttivät. Eiköhän ne pehmene kun tarpeeksi pitkään keittää. Taisi olla Ville Haapasalon matkailusarjassa tai sitten joku ruokaohjelma.
- Anonyymi
Grillaava_rouva kirjoitti:
Enpä voisi olla enempää samaa mieltä tämän järkevän mielipiteen kanssa. Jos eläin pitää tappaa ruuaksi niin parasta elämän kunnioittamista on syödä mahdollisimman tarkasti kaikki syötävissä oleva proteiini ja tällaiset hienoksi jauhetut bolognatyyppiset emulsiomakkarat ovat hyvä esimerkki tästä.
Aiemmin mainitsemallani amerikan retkellä nautin herkkua nimeltä fatback ja sian nahka sipsejä (pork rinds)
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Aiemmin mainitsemallani amerikan retkellä nautin herkkua nimeltä fatback ja sian nahka sipsejä (pork rinds)
Ranskassa tarjotaan andoulle makkaraa, siitä on monenlaisia versioita.
Hyvää on! Anonyymi kirjoitti:
Aiemmin mainitsemallani amerikan retkellä nautin herkkua nimeltä fatback ja sian nahka sipsejä (pork rinds)
Sian kamaranaksut ovat hyviä, sisältävät paljon proteiinia, joten ei tarvitse paljon syödä.
Oliko tuo fatback suolattua ja maustettua? Itäeuroopassa on tuon kaltaisia herkkuja kuten Smalec ja Salo.
https://www.thespruceeats.com/polish-pork-lard-spread-smalec-recipe-1135602
https://en.wikipedia.org/wiki/Salo_(food)Anonyymi kirjoitti:
Ranskassa tarjotaan andoulle makkaraa, siitä on monenlaisia versioita.
Hyvää on!Ranskalaisessa andouillessa on sisälmyksiä, jotka näkyvat kerroksittain renkaina. Se taitaa olla sitä alkuperäistä. Amerikkalainen andouille on yleensä karkeaksi jauhettua rasvaista savustettua lihaa ja cajunmausteita. Minä teen usein itse noita jenkkiandouilleja savustimessa.
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Joissakin maissa syövät sorkatkin, minä jätän herkut muille ja syön vain vähärasvaisimmat osat ilman sitkeitä osia.
Eisbein mit sauerkraut wunderbar
Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Kotkalainen Demari Riku Pirinen vangittu Saksassa lapsipornosta
https://www.kymensanomat.fi/paikalliset/8081054 Kotkalainen Demari Riku Pirinen vangittu Saksassa lapsipornon hallussapi852307Olen tosi outo....
Päättelen palstajuttujen perusteella mitä mieltä minun kaipauksen kohde minusta on. Joskus kuvittelen tänne selkeitä tap182257Vanhalle ukon rähjälle
Satutit mua niin paljon kun erottiin. Oletko todella niin itsekäs että kuvittelet että huolisin sut kaiken tapahtuneen191748- 1041468
Maisa on SALAKUVATTU huumepoliisinsa kanssa!
https://www.seiska.fi/vain-seiskassa/ensimmainen-yhteiskuva-maisa-torpan-ja-poliisikullan-lahiorakkaus-roihuaa/1525663911430Hommaatko kinkkua jouluksi?
Itse tein pakastimeen n. 3Kg:n murekkeen sienillä ja juustokuorrutuksella. Voihan se olla, että jonkun pienen, valmiin k1631248Aatteleppa ite!
Jos ei oltaisikaan nyt NATOssa, olisimme puolueettomana sivustakatsojia ja elelisimme tyytyväisenä rauhassa maassamme.2571042- 63953
- 78919
Omalääkäri hallituksen utopia?
Suurissa kaupungeissa ja etelässä moinen onnistunee. Suuressa osassa Suomea on taas paljon keikkalääkäreitä. Mitenkäs ha174903