Saslik grillauksen aatelia

Anonyymi-ap

Saslikiin käytetää parhaita lihoja (kassler, porsaan niska) kuutioituna ja yön yli marinoituina.

Kun hiillos on valmis kyksyvät lihat nopeasti, eikä grillausmaistereita tarvita

Kaiken lisäksi kyseessä on etninen (Gruusialainen ) ruokalaji.

8

472

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Myös venäjällä tunnettu herkku jota suomen grillimaisterit eivät ymmärrä.

    • Anonyymi

      Millähän perusteella nuo ovat lihojen aatelia? Sopivat toki tarkoitukseensa, mutta kun meillä joka kesä grillataan kokanainen sika, eivät nuo ihan ensimmäiseksi mene...

      • Anonyymi

        Lihoista parhaita on juuri kassler. Rasvaisuutensa ja hintansa takia.
        Naudan kokoliha tulee grillissä kuivaa, poikkeus ovat Waygu nauta ja muut marmorilihat.
        Mikä hyvänsä file on surkeaa grillattavaa eikä useimmilta onnistu, sen saa onnistumaan vain kypsentämälllä hitaasti .

        Grilliporukalla ei ole aikaa ja nälkäkin on.


      • Anonyymi

        On kummallista että fileitä pidetään parhaina, makuni ei tunnista niitä parhaiksi.
        Entrecote on kallista ja siitä syystä pidetään hyvänä grilli lihana, miksi koska siinä on enemmän rasvaa kuin fileissä tai paisteissa
        Kalssler on halpaa eikä siksi grillihipsterin mieleen.


      • Anonyymi kirjoitti:

        On kummallista että fileitä pidetään parhaina, makuni ei tunnista niitä parhaiksi.
        Entrecote on kallista ja siitä syystä pidetään hyvänä grilli lihana, miksi koska siinä on enemmän rasvaa kuin fileissä tai paisteissa
        Kalssler on halpaa eikä siksi grillihipsterin mieleen.

        "On kummallista että fileitä pidetään parhaina, makuni ei tunnista niitä parhaiksi."

        Marmoroitu eli lihaksen sisäistä rasvaa sisältävä file on tosiaan hyvää pihvilihaa, koska se ei ole sitkeää ja siinä on paljon makua antavaa rasvaa. Siksi sen voi kypsentää nopeasti grillissä tai pannulla.

        "Entrecote on kallista ja siitä syystä pidetään hyvänä grilli lihana..."

        Entrecote ei ole hyvää kalliin hintansa vuoksi vaan siksi, että siinä on kaikki hyvät ominaisuudet, ei ole sitkeää ja paljon lihaksen sisäistä rasvaa makua antamaan.

        "Kalssler on halpaa eikä siksi grillihipsterin mieleen."

        Elukan niska ja lapa on BBQ savustajien mieleen, koska siinä on paljon rasvaa ja sidekudoksia, joten sen saa hitaalla ja matalassa lämmössä kypsyttämällä mehukkaan mureaksi ja maukkaaksi lihaksi. Naudan niska (chuck eye roll) on kuin pieni brisket ja jopa vielä maukkaampi kun sen savustaa hitaasti ylikypsäksi. Sian niska (boston butt) on klassinen pala ylikypsän possun eli pulled porkin savustukseen.

        Meinasin jo aikaisemmin kommentoida tuota aloitusta, mutta en viitsinyt. No, saslik ei ole mitään erityistä grillauksen aatelia vaan se on ihan perinteistä suoralla hiilloksella nopeaa grillaamista. Sikaa ei käytetä perinteisesti saslikiin vaan lammasta. Niska on huono pala suoraan ja nopeaan grillaukseen, koska se menee helposti kypsän puolelle ja sitten palat ovat sitkeää kuin kengänpohja.


      • Anonyymi

        Jarjestimme takavuosina tapahtuman n. 600 hengelle.
        Tarjolla oli grillattua sikaa.
        Sika oli esikypsennetty keittämällä la paloiteltu grilliannoksiksi.
        Gillistä tuli vain pinta ja maku.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Jarjestimme takavuosina tapahtuman n. 600 hengelle.
        Tarjolla oli grillattua sikaa.
        Sika oli esikypsennetty keittämällä la paloiteltu grilliannoksiksi.
        Gillistä tuli vain pinta ja maku.

        "Jarjestimme takavuosina tapahtuman n. 600 hengelle.
        Tarjolla oli grillattua sikaa."

        Grillattu sika on mainio tarjottava isolle joukolle. USA:n Carolinoissa tämä on vakava harrastus. Ohessa on mielenkiintoinen linkki taustoihin ja valmistusohjeisiin.

        https://amazingribs.com/tested-recipes/pork-recipes/going-whole-hog/


    • Anonyymi

      Saslik-keppeihin tehdään myös kebab.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Kotkalainen Demari Riku Pirinen vangittu Saksassa lapsipornosta

      https://www.kymensanomat.fi/paikalliset/8081054 Kotkalainen Demari Riku Pirinen vangittu Saksassa lapsipornon hallussapi
      Kotka
      85
      2287
    2. Olen tosi outo....

      Päättelen palstajuttujen perusteella mitä mieltä minun kaipauksen kohde minusta on. Joskus kuvittelen tänne selkeitä tap
      Ikävä
      18
      2257
    3. Vanhalle ukon rähjälle

      Satutit mua niin paljon kun erottiin. Oletko todella niin itsekäs että kuvittelet että huolisin sut kaiken tapahtuneen
      Ikävä
      18
      1700
    4. Oletko sä luovuttanut

      Mun suhteeni
      Ikävä
      104
      1458
    5. Maisa on SALAKUVATTU huumepoliisinsa kanssa!

      https://www.seiska.fi/vain-seiskassa/ensimmainen-yhteiskuva-maisa-torpan-ja-poliisikullan-lahiorakkaus-roihuaa/1525663
      Kotimaiset julkkisjuorut
      92
      1416
    6. Hommaatko kinkkua jouluksi?

      Itse tein pakastimeen n. 3Kg:n murekkeen sienillä ja juustokuorrutuksella. Voihan se olla, että jonkun pienen, valmiin k
      Sinkut
      163
      1248
    7. Aatteleppa ite!

      Jos ei oltaisikaan nyt NATOssa, olisimme puolueettomana sivustakatsojia ja elelisimme tyytyväisenä rauhassa maassamme.
      Maailman menoa
      257
      1042
    8. Mitä sanoisit

      Ihastukselle, jos näkisitte?
      Tunteet
      63
      943
    9. Onko se ikä

      Alkanut haitata?
      Ikävä
      78
      909
    10. Omalääkäri hallituksen utopia?

      Suurissa kaupungeissa ja etelässä moinen onnistunee. Suuressa osassa Suomea on taas paljon keikkalääkäreitä. Mitenkäs ha
      Maailman menoa
      174
      893
    Aihe