Kananmunien säilöntä etikkaan

Anonyymi-ap

Simpsonien Moen kapakassa on lasipurkissa kananmunia etikassa. Onko munat laitettu etikkaan sellaisinaan kuorineen päivineen, vai onko ne keitetty, tai jopa keitetty ja kuorittu?

1

180

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Kyseessä on pikkelöidyt kananmunat eli ne on keitetty kovaksi, kuorittu ja säilötty etikka- ja mausteliemeen.

      https://en.wikipedia.org/wiki/Pickled_egg

      Suomenkielelläkin löytyy resptejä, esimerkiksi tässä MT:n resepti:

      https://www.maaseuduntulevaisuus.fi/ruoka/f0c84a0e-0515-427c-8c75-ae747129ef9f

      Englanninkielisiä reptejä on sitten enemmän. Tässä on yksi esimerkki, joka poikkeaa tuosta MT:n reseptistä. Ainesten perusteella se on riittävän hapan huoneenlämmössä säilytykseen ja pitkään säilytykseen. Tuo MT:n resepti on turvallinen vain jääkaapissa ja se on enemmänkin marinointia kuin varsinaista säilöntää.

      https://www.bbcgoodfood.com/recipes/pickled-eggs

      • Anonyymi

        Pikkelöinti on siis Suomeksi säilöntä erityisesti etikkasäilöntä.
        Kuulostaahan se hienolta tarjota pikkelöityjä munia sen sijaan että tarjoaisi etikkasäilöttyjä tai vain säilöttyja munia.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Pikkelöinti on siis Suomeksi säilöntä erityisesti etikkasäilöntä.
        Kuulostaahan se hienolta tarjota pikkelöityjä munia sen sijaan että tarjoaisi etikkasäilöttyjä tai vain säilöttyja munia.

        Millä tavalla se kuulostaa hienolta? Lyhyt sana mikä kertoo olennaisen.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Millä tavalla se kuulostaa hienolta? Lyhyt sana mikä kertoo olennaisen.

        Etikkasäilönnässä vieras kieli on tosiaan lyhyempää ja täsmällisempää.

        Pikkelöinti = etikkasäilöntä
        Fermentointi = spontaanilla hapattamisella säilötty
        Pikkelssi = paloiteltu etikkasäilyke
        Relissi = hienoksi kuutioitu tai raastettu etikkasäilyke
        Chutney = soseutettu etikkasäilyke


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Etikkasäilönnässä vieras kieli on tosiaan lyhyempää ja täsmällisempää.

        Pikkelöinti = etikkasäilöntä
        Fermentointi = spontaanilla hapattamisella säilötty
        Pikkelssi = paloiteltu etikkasäilyke
        Relissi = hienoksi kuutioitu tai raastettu etikkasäilyke
        Chutney = soseutettu etikkasäilyke

        Ei pikkelöinti ole mitään säilöntää, vaan lähinnä maustamista, jossa myös raaka-aineen rakenne hieman pehmenee.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ei pikkelöinti ole mitään säilöntää, vaan lähinnä maustamista, jossa myös raaka-aineen rakenne hieman pehmenee.

        Höpsistä.

        ”Etikkasäilöntä eli pikkelöinti on helppo tapa säilöä kasvikset aromikkaalla etikkaliemellä.”

        https://www.martat.fi/ruoka/sailonta/etikkasailonta/


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Höpsistä.

        ”Etikkasäilöntä eli pikkelöinti on helppo tapa säilöä kasvikset aromikkaalla etikkaliemellä.”

        https://www.martat.fi/ruoka/sailonta/etikkasailonta/

        Pikkelöinti on se tapa millä "mummon kurkut" tehdään. Eivät ole säilyke, vaan pikkelöintiliemi toimii lähinnä mausteena. Säilyy ne muutaman päivän jääkaapissa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Pikkelöinti on se tapa millä "mummon kurkut" tehdään. Eivät ole säilyke, vaan pikkelöintiliemi toimii lähinnä mausteena. Säilyy ne muutaman päivän jääkaapissa.

        ”Eivät ole säilyke, vaan pikkelöintiliemi toimii lähinnä mausteena.”

        Höpsistä. Pikkelöinti on etikkasäilöntää. Säilöntäliemessä on yleensä myös mausteita. Säilyvyys perustuu happamuuteen, jota säädellään liemeen laitettavan etikan määrällä kuten Grillaava rouva jo ylempänä totesi. Kokin pitää osata arvioida ainemääristä, tuleeko siitä säilyke- vai pelkkä mausteliemi. Pikkelöinti tarkoittaa kuitenkin sitä, että säilykettä voi säilyttää huoneenlämmössä talven yli.


    • Anonyymi

      Britit näitä syövät eivätkä kaikki heistäkään. Brittien herkku jonka jätän väliin vaikka heillä paljon hyviä juttuja onkin.

      • Anonyymi

        Paljon hyviä juttuja? Kidneypie on ihan kelpo eines ja fish&chips on "perinteinen", vaikka mieluummin minä syön turskan tai koljan fileen ilman rasvaista taikinakuorta.


    • Anonyymi

      Riippuu etikan väkevyydestä, mutta jos keitetyn (tai vaikka raa'an) kananmunan laittaa väkiviinaetikkaan, niin kuori sulaa pois. Kalsiumkarbonaatti liukenee happamaan nesteeseen ja jäljelle jää vain kuren alla ollut kuorikalvo. Eli rakakaan kananmuna ei mene "rikki" vaikka sen kalsiumkarbonaattikuori liukenee.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Anteeksi mies

      En vaan osaa kohdata sinua ja olla normaali. En tiedä mikä vaivaa. Samaan aikaan tekee mieli tulla lähelle ja kuitenkin
      Ikävä
      57
      8447
    2. Mietin aina vain

      Minä niin haluaisin nähdä sinut. Ei tuo yhden ainoan kuvan katsominen paljon helpota... Miksi sinä et voisi olla se roh
      Tunteet
      12
      3299
    3. Hetken jo luulin, että en ikävöi sinua koko aikaa

      Mutta nyt on sitten taas ihan hirveä ikävä jotenkin. Tiedätköhän sinä edes, kuinka peruuttamattomasti minä olen sinuun r
      Ikävä
      26
      2460
    4. Palstan henkisesti sairaat ja lihavat

      Täällä on sairaita, työttömiä ihmisiä kirjoittelemassa joilla ei ole tarkoituksena kuin satuttaa ihmisiä. Jos eksyt pals
      Ikävä
      114
      2000
    5. Kysely lieksan miehille

      Olemme tässä pohtineet tällaista asiaa, että miten on. Tästä nyt on paljon ollut juttua julkisuudessakin aina sanomaleht
      Lieksa
      80
      1950
    6. Outoa että Trump ekana sanoutui irti ilmastosopimuksesta

      kun Kaliforniaa riepottelee siitä johtuvat tuhoisat maastopalot. Hirmumyrskytkin ovat USA:ssa olleet tuhoisia.
      Maailman menoa
      350
      1648
    7. Saan kengurakkaan kotiin viikon päästä

      Mitä tapahtui? Martina hehkutti tätä stoorissaan reilu viikko sitten, mutta eipä aussimiestä Suomessa näkynyt, vaan tapa
      Kotimaiset julkkisjuorut
      242
      1402
    8. FinFamin ryhmät

      Älkää hyvät ihmiset luottako tähän tahoon. Ryhmiä on, mutta eivät ne toimi. Ihmisiä savustetaan ulos, vaikka näissä piir
      Salo
      0
      1181
    9. Olen vähän

      Hysteerinen se on totta. Etkai ymmärrä miten syvästi tunnen sinua kohtaan. Ja olet aina lähelläni. Olet osa jo jotain. I
      Ikävä
      10
      1075
    10. Osmo Peltola voitti ansaitusti Kultaisen Venlan - Kirvoitti yleisöltä mahtavan reaktion!

      JEE, onnea Osmo! Osmo Peltola voitti Vuoden esiintyjän Kultainen Venla -palkinnon. Isä-Peltsin ja Osmon luontoseikkailu
      Suomalaiset julkkikset
      66
      1010
    Aihe