Kananmunien säilöntä etikkaan

Anonyymi-ap

Simpsonien Moen kapakassa on lasipurkissa kananmunia etikassa. Onko munat laitettu etikkaan sellaisinaan kuorineen päivineen, vai onko ne keitetty, tai jopa keitetty ja kuorittu?

1

631

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Kyseessä on pikkelöidyt kananmunat eli ne on keitetty kovaksi, kuorittu ja säilötty etikka- ja mausteliemeen.

      https://en.wikipedia.org/wiki/Pickled_egg

      Suomenkielelläkin löytyy resptejä, esimerkiksi tässä MT:n resepti:

      https://www.maaseuduntulevaisuus.fi/ruoka/f0c84a0e-0515-427c-8c75-ae747129ef9f

      Englanninkielisiä reptejä on sitten enemmän. Tässä on yksi esimerkki, joka poikkeaa tuosta MT:n reseptistä. Ainesten perusteella se on riittävän hapan huoneenlämmössä säilytykseen ja pitkään säilytykseen. Tuo MT:n resepti on turvallinen vain jääkaapissa ja se on enemmänkin marinointia kuin varsinaista säilöntää.

      https://www.bbcgoodfood.com/recipes/pickled-eggs

      • Anonyymi

        Pikkelöinti on siis Suomeksi säilöntä erityisesti etikkasäilöntä.
        Kuulostaahan se hienolta tarjota pikkelöityjä munia sen sijaan että tarjoaisi etikkasäilöttyjä tai vain säilöttyja munia.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Pikkelöinti on siis Suomeksi säilöntä erityisesti etikkasäilöntä.
        Kuulostaahan se hienolta tarjota pikkelöityjä munia sen sijaan että tarjoaisi etikkasäilöttyjä tai vain säilöttyja munia.

        Millä tavalla se kuulostaa hienolta? Lyhyt sana mikä kertoo olennaisen.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Millä tavalla se kuulostaa hienolta? Lyhyt sana mikä kertoo olennaisen.

        Etikkasäilönnässä vieras kieli on tosiaan lyhyempää ja täsmällisempää.

        Pikkelöinti = etikkasäilöntä
        Fermentointi = spontaanilla hapattamisella säilötty
        Pikkelssi = paloiteltu etikkasäilyke
        Relissi = hienoksi kuutioitu tai raastettu etikkasäilyke
        Chutney = soseutettu etikkasäilyke


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Etikkasäilönnässä vieras kieli on tosiaan lyhyempää ja täsmällisempää.

        Pikkelöinti = etikkasäilöntä
        Fermentointi = spontaanilla hapattamisella säilötty
        Pikkelssi = paloiteltu etikkasäilyke
        Relissi = hienoksi kuutioitu tai raastettu etikkasäilyke
        Chutney = soseutettu etikkasäilyke

        Ei pikkelöinti ole mitään säilöntää, vaan lähinnä maustamista, jossa myös raaka-aineen rakenne hieman pehmenee.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ei pikkelöinti ole mitään säilöntää, vaan lähinnä maustamista, jossa myös raaka-aineen rakenne hieman pehmenee.

        Höpsistä.

        ”Etikkasäilöntä eli pikkelöinti on helppo tapa säilöä kasvikset aromikkaalla etikkaliemellä.”

        https://www.martat.fi/ruoka/sailonta/etikkasailonta/


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Höpsistä.

        ”Etikkasäilöntä eli pikkelöinti on helppo tapa säilöä kasvikset aromikkaalla etikkaliemellä.”

        https://www.martat.fi/ruoka/sailonta/etikkasailonta/

        Pikkelöinti on se tapa millä "mummon kurkut" tehdään. Eivät ole säilyke, vaan pikkelöintiliemi toimii lähinnä mausteena. Säilyy ne muutaman päivän jääkaapissa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Pikkelöinti on se tapa millä "mummon kurkut" tehdään. Eivät ole säilyke, vaan pikkelöintiliemi toimii lähinnä mausteena. Säilyy ne muutaman päivän jääkaapissa.

        ”Eivät ole säilyke, vaan pikkelöintiliemi toimii lähinnä mausteena.”

        Höpsistä. Pikkelöinti on etikkasäilöntää. Säilöntäliemessä on yleensä myös mausteita. Säilyvyys perustuu happamuuteen, jota säädellään liemeen laitettavan etikan määrällä kuten Grillaava rouva jo ylempänä totesi. Kokin pitää osata arvioida ainemääristä, tuleeko siitä säilyke- vai pelkkä mausteliemi. Pikkelöinti tarkoittaa kuitenkin sitä, että säilykettä voi säilyttää huoneenlämmössä talven yli.


    • Anonyymi

      Britit näitä syövät eivätkä kaikki heistäkään. Brittien herkku jonka jätän väliin vaikka heillä paljon hyviä juttuja onkin.

      • Anonyymi

        Paljon hyviä juttuja? Kidneypie on ihan kelpo eines ja fish&chips on "perinteinen", vaikka mieluummin minä syön turskan tai koljan fileen ilman rasvaista taikinakuorta.


    • Anonyymi

      Riippuu etikan väkevyydestä, mutta jos keitetyn (tai vaikka raa'an) kananmunan laittaa väkiviinaetikkaan, niin kuori sulaa pois. Kalsiumkarbonaatti liukenee happamaan nesteeseen ja jäljelle jää vain kuren alla ollut kuorikalvo. Eli rakakaan kananmuna ei mene "rikki" vaikka sen kalsiumkarbonaattikuori liukenee.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Yritystuet 10 mrd. vuodessa, eli yrittäjäriski valtiolla kuten kommunismissa

      Pelkästään Viking Linen viinanhakuristeilyitä sponsoroidaan 20 miljoonalla eurolla vuosittain. Dieselin verotukikin on
      Yrittäjyys
      85
      7681
    2. Pystyisitkö pitämään

      Näppejä erossa jos tulisi siihen tilaisuus
      Ikävä
      75
      7555
    3. Sture Fjäder haluaa tuensaajien nimet julki

      Kokoomuspoliitikko haluaa yli 800 euroa kuukaudessa tukia saavien nimet julki. Ehkä olisi syytä julkaista myös kuvat? h
      Maailman menoa
      166
      6079
    4. Luotathan siihen tunteeseen, joka välillämme on?

      Uskothan myös, että se kestää tämän? Kaipaan sinua valtavasti. Vielä tehdään yhdessä tästä jotain ihmeellistä ja kaunist
      Ikävä
      55
      4986
    5. En saa sua mielestäni vaikka tekisin mitä

      Mikä tähän auttaa.. ei mikään. Edes aika. Kaivan sut kohta vaikka kivenkolosta että saan kysyä haluatko sinäkin💛
      Ikävä
      20
      4169
    6. Onnettomuus

      Hukkajärventiellä kolaroi lavetti ja henkilöauto. Uutista ei missään! Hys hys ollaanko hiljaa tästäkin?
      Kuhmo
      5
      3900
    7. Milloin viimeksi näit kaivattusi?

      Toimisitko nyt toisin kuin siinä tilanteessa teit?
      Ikävä
      38
      3612
    8. Tuntuuko ettet tiedä

      Enää miten toimia mun suhteen. Kun en taida tietää itsekään
      Ikävä
      31
      3547
    9. Maahanmuuttajat torjuvat marjanpoiminnan - "emme ole rottia"

      Ruotsalaisen journalistin selvitys paljasti, miksi maahanmuuttajat kieltäytyvät työstä. Taustalla vaikuttavat kulttuuris
      Maailman menoa
      104
      3242
    10. Ruotsalaistoimittaja: "Sanna Marinin saunominen saa minut häpeämään"

      Sanna Marinin kirja saa täyslaidallisen ruotsalaislehti Expressenissä perjantaina julkaistussa kolumnissa.....voi itku..
      Maailman menoa
      17
      3169
    Aihe