Kananmunien säilöntä etikkaan

Anonyymi-ap

Simpsonien Moen kapakassa on lasipurkissa kananmunia etikassa. Onko munat laitettu etikkaan sellaisinaan kuorineen päivineen, vai onko ne keitetty, tai jopa keitetty ja kuorittu?

1

446

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Kyseessä on pikkelöidyt kananmunat eli ne on keitetty kovaksi, kuorittu ja säilötty etikka- ja mausteliemeen.

      https://en.wikipedia.org/wiki/Pickled_egg

      Suomenkielelläkin löytyy resptejä, esimerkiksi tässä MT:n resepti:

      https://www.maaseuduntulevaisuus.fi/ruoka/f0c84a0e-0515-427c-8c75-ae747129ef9f

      Englanninkielisiä reptejä on sitten enemmän. Tässä on yksi esimerkki, joka poikkeaa tuosta MT:n reseptistä. Ainesten perusteella se on riittävän hapan huoneenlämmössä säilytykseen ja pitkään säilytykseen. Tuo MT:n resepti on turvallinen vain jääkaapissa ja se on enemmänkin marinointia kuin varsinaista säilöntää.

      https://www.bbcgoodfood.com/recipes/pickled-eggs

      • Anonyymi

        Pikkelöinti on siis Suomeksi säilöntä erityisesti etikkasäilöntä.
        Kuulostaahan se hienolta tarjota pikkelöityjä munia sen sijaan että tarjoaisi etikkasäilöttyjä tai vain säilöttyja munia.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Pikkelöinti on siis Suomeksi säilöntä erityisesti etikkasäilöntä.
        Kuulostaahan se hienolta tarjota pikkelöityjä munia sen sijaan että tarjoaisi etikkasäilöttyjä tai vain säilöttyja munia.

        Millä tavalla se kuulostaa hienolta? Lyhyt sana mikä kertoo olennaisen.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Millä tavalla se kuulostaa hienolta? Lyhyt sana mikä kertoo olennaisen.

        Etikkasäilönnässä vieras kieli on tosiaan lyhyempää ja täsmällisempää.

        Pikkelöinti = etikkasäilöntä
        Fermentointi = spontaanilla hapattamisella säilötty
        Pikkelssi = paloiteltu etikkasäilyke
        Relissi = hienoksi kuutioitu tai raastettu etikkasäilyke
        Chutney = soseutettu etikkasäilyke


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Etikkasäilönnässä vieras kieli on tosiaan lyhyempää ja täsmällisempää.

        Pikkelöinti = etikkasäilöntä
        Fermentointi = spontaanilla hapattamisella säilötty
        Pikkelssi = paloiteltu etikkasäilyke
        Relissi = hienoksi kuutioitu tai raastettu etikkasäilyke
        Chutney = soseutettu etikkasäilyke

        Ei pikkelöinti ole mitään säilöntää, vaan lähinnä maustamista, jossa myös raaka-aineen rakenne hieman pehmenee.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ei pikkelöinti ole mitään säilöntää, vaan lähinnä maustamista, jossa myös raaka-aineen rakenne hieman pehmenee.

        Höpsistä.

        ”Etikkasäilöntä eli pikkelöinti on helppo tapa säilöä kasvikset aromikkaalla etikkaliemellä.”

        https://www.martat.fi/ruoka/sailonta/etikkasailonta/


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Höpsistä.

        ”Etikkasäilöntä eli pikkelöinti on helppo tapa säilöä kasvikset aromikkaalla etikkaliemellä.”

        https://www.martat.fi/ruoka/sailonta/etikkasailonta/

        Pikkelöinti on se tapa millä "mummon kurkut" tehdään. Eivät ole säilyke, vaan pikkelöintiliemi toimii lähinnä mausteena. Säilyy ne muutaman päivän jääkaapissa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Pikkelöinti on se tapa millä "mummon kurkut" tehdään. Eivät ole säilyke, vaan pikkelöintiliemi toimii lähinnä mausteena. Säilyy ne muutaman päivän jääkaapissa.

        ”Eivät ole säilyke, vaan pikkelöintiliemi toimii lähinnä mausteena.”

        Höpsistä. Pikkelöinti on etikkasäilöntää. Säilöntäliemessä on yleensä myös mausteita. Säilyvyys perustuu happamuuteen, jota säädellään liemeen laitettavan etikan määrällä kuten Grillaava rouva jo ylempänä totesi. Kokin pitää osata arvioida ainemääristä, tuleeko siitä säilyke- vai pelkkä mausteliemi. Pikkelöinti tarkoittaa kuitenkin sitä, että säilykettä voi säilyttää huoneenlämmössä talven yli.


    • Anonyymi

      Britit näitä syövät eivätkä kaikki heistäkään. Brittien herkku jonka jätän väliin vaikka heillä paljon hyviä juttuja onkin.

      • Anonyymi

        Paljon hyviä juttuja? Kidneypie on ihan kelpo eines ja fish&chips on "perinteinen", vaikka mieluummin minä syön turskan tai koljan fileen ilman rasvaista taikinakuorta.


    • Anonyymi

      Riippuu etikan väkevyydestä, mutta jos keitetyn (tai vaikka raa'an) kananmunan laittaa väkiviinaetikkaan, niin kuori sulaa pois. Kalsiumkarbonaatti liukenee happamaan nesteeseen ja jäljelle jää vain kuren alla ollut kuorikalvo. Eli rakakaan kananmuna ei mene "rikki" vaikka sen kalsiumkarbonaattikuori liukenee.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Ensi kesänä

      Näin kesän viimeisenä minuutteina ajattelen sinua. Olisiko seuraava kesä "meidän" kesä? Tänä vuonna ei onnistuttu, mutta
      Ikävä
      66
      3402
    2. Tukalaa kuumuutta

      Tietäisitpä vaan kuinka kuumana olen käynyt viime päivät. Eikä johdu helteestä, vaan sinusta. Mitäköhän taikoja olet teh
      Ikävä
      46
      3212
    3. Anne Kukkohovin karmeat velat ovat Suomessa.

      Lähtikö se siksi pois Suomesta ? Et on noin kar? mean suuret velat naisella olemassa
      Kotimaiset julkkisjuorut
      127
      2820
    4. Sinä, ihastukseni

      Mitä haluaisit tehdä kanssani ensimmäisenä?
      Ihastuminen
      45
      2574
    5. Tiedät ettei tule toimimaan.

      Mielenterveys ei kummallakaan kestä.
      Ikävä
      31
      1963
    6. Okei, myönnetään,

      Oisit sä saanut ottaa ne housutkin pois, mutta ehkä joskus jossain toisaalla. 😘
      Ikävä
      27
      1860
    7. Onko kaivatullasi

      himmeä kuuppa?
      Ikävä
      48
      1646
    8. Mihin hävisi

      Mihin hävisi asiallinen keskustelu tositapahtumista, vai pitikö jonkin Hannulle kateellisen näyttää typeryytensä
      Iisalmi
      87
      1525
    9. On jo heinäkuun viimeinen päivä.

      En taida nähdä sinua koskaan.
      Rakkaus ja rakastaminen
      39
      1340
    10. Et siis vieläkään

      Et ilmeisesti ole vieläkään päässyt loppuun asti mun kirjoituksissa täällä. Kerro ihmeessä sit, kun valmista 😁 tuskin k
      Ikävä
      39
      1291
    Aihe