Simpsonien Moen kapakassa on lasipurkissa kananmunia etikassa. Onko munat laitettu etikkaan sellaisinaan kuorineen päivineen, vai onko ne keitetty, tai jopa keitetty ja kuorittu?
Kananmunien säilöntä etikkaan
1
446
Vastaukset
Kyseessä on pikkelöidyt kananmunat eli ne on keitetty kovaksi, kuorittu ja säilötty etikka- ja mausteliemeen.
https://en.wikipedia.org/wiki/Pickled_egg
Suomenkielelläkin löytyy resptejä, esimerkiksi tässä MT:n resepti:
https://www.maaseuduntulevaisuus.fi/ruoka/f0c84a0e-0515-427c-8c75-ae747129ef9f
Englanninkielisiä reptejä on sitten enemmän. Tässä on yksi esimerkki, joka poikkeaa tuosta MT:n reseptistä. Ainesten perusteella se on riittävän hapan huoneenlämmössä säilytykseen ja pitkään säilytykseen. Tuo MT:n resepti on turvallinen vain jääkaapissa ja se on enemmänkin marinointia kuin varsinaista säilöntää.
https://www.bbcgoodfood.com/recipes/pickled-eggs- Anonyymi
Pikkelöinti on siis Suomeksi säilöntä erityisesti etikkasäilöntä.
Kuulostaahan se hienolta tarjota pikkelöityjä munia sen sijaan että tarjoaisi etikkasäilöttyjä tai vain säilöttyja munia. - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Pikkelöinti on siis Suomeksi säilöntä erityisesti etikkasäilöntä.
Kuulostaahan se hienolta tarjota pikkelöityjä munia sen sijaan että tarjoaisi etikkasäilöttyjä tai vain säilöttyja munia.Millä tavalla se kuulostaa hienolta? Lyhyt sana mikä kertoo olennaisen.
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Millä tavalla se kuulostaa hienolta? Lyhyt sana mikä kertoo olennaisen.
Etikkasäilönnässä vieras kieli on tosiaan lyhyempää ja täsmällisempää.
Pikkelöinti = etikkasäilöntä
Fermentointi = spontaanilla hapattamisella säilötty
Pikkelssi = paloiteltu etikkasäilyke
Relissi = hienoksi kuutioitu tai raastettu etikkasäilyke
Chutney = soseutettu etikkasäilyke - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Etikkasäilönnässä vieras kieli on tosiaan lyhyempää ja täsmällisempää.
Pikkelöinti = etikkasäilöntä
Fermentointi = spontaanilla hapattamisella säilötty
Pikkelssi = paloiteltu etikkasäilyke
Relissi = hienoksi kuutioitu tai raastettu etikkasäilyke
Chutney = soseutettu etikkasäilykeEi pikkelöinti ole mitään säilöntää, vaan lähinnä maustamista, jossa myös raaka-aineen rakenne hieman pehmenee.
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Ei pikkelöinti ole mitään säilöntää, vaan lähinnä maustamista, jossa myös raaka-aineen rakenne hieman pehmenee.
Höpsistä.
”Etikkasäilöntä eli pikkelöinti on helppo tapa säilöä kasvikset aromikkaalla etikkaliemellä.”
https://www.martat.fi/ruoka/sailonta/etikkasailonta/ - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Höpsistä.
”Etikkasäilöntä eli pikkelöinti on helppo tapa säilöä kasvikset aromikkaalla etikkaliemellä.”
https://www.martat.fi/ruoka/sailonta/etikkasailonta/Pikkelöinti on se tapa millä "mummon kurkut" tehdään. Eivät ole säilyke, vaan pikkelöintiliemi toimii lähinnä mausteena. Säilyy ne muutaman päivän jääkaapissa.
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Pikkelöinti on se tapa millä "mummon kurkut" tehdään. Eivät ole säilyke, vaan pikkelöintiliemi toimii lähinnä mausteena. Säilyy ne muutaman päivän jääkaapissa.
”Eivät ole säilyke, vaan pikkelöintiliemi toimii lähinnä mausteena.”
Höpsistä. Pikkelöinti on etikkasäilöntää. Säilöntäliemessä on yleensä myös mausteita. Säilyvyys perustuu happamuuteen, jota säädellään liemeen laitettavan etikan määrällä kuten Grillaava rouva jo ylempänä totesi. Kokin pitää osata arvioida ainemääristä, tuleeko siitä säilyke- vai pelkkä mausteliemi. Pikkelöinti tarkoittaa kuitenkin sitä, että säilykettä voi säilyttää huoneenlämmössä talven yli.
- Anonyymi
Britit näitä syövät eivätkä kaikki heistäkään. Brittien herkku jonka jätän väliin vaikka heillä paljon hyviä juttuja onkin.
- Anonyymi
Paljon hyviä juttuja? Kidneypie on ihan kelpo eines ja fish&chips on "perinteinen", vaikka mieluummin minä syön turskan tai koljan fileen ilman rasvaista taikinakuorta.
- Anonyymi
Riippuu etikan väkevyydestä, mutta jos keitetyn (tai vaikka raa'an) kananmunan laittaa väkiviinaetikkaan, niin kuori sulaa pois. Kalsiumkarbonaatti liukenee happamaan nesteeseen ja jäljelle jää vain kuren alla ollut kuorikalvo. Eli rakakaan kananmuna ei mene "rikki" vaikka sen kalsiumkarbonaattikuori liukenee.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Ensi kesänä
Näin kesän viimeisenä minuutteina ajattelen sinua. Olisiko seuraava kesä "meidän" kesä? Tänä vuonna ei onnistuttu, mutta663402Tukalaa kuumuutta
Tietäisitpä vaan kuinka kuumana olen käynyt viime päivät. Eikä johdu helteestä, vaan sinusta. Mitäköhän taikoja olet teh463212Anne Kukkohovin karmeat velat ovat Suomessa.
Lähtikö se siksi pois Suomesta ? Et on noin kar? mean suuret velat naisella olemassa1272820- 452574
- 311963
Okei, myönnetään,
Oisit sä saanut ottaa ne housutkin pois, mutta ehkä joskus jossain toisaalla. 😘271860- 481646
Mihin hävisi
Mihin hävisi asiallinen keskustelu tositapahtumista, vai pitikö jonkin Hannulle kateellisen näyttää typeryytensä871525- 391340
Et siis vieläkään
Et ilmeisesti ole vieläkään päässyt loppuun asti mun kirjoituksissa täällä. Kerro ihmeessä sit, kun valmista 😁 tuskin k391291