Simpsonien Moen kapakassa on lasipurkissa kananmunia etikassa. Onko munat laitettu etikkaan sellaisinaan kuorineen päivineen, vai onko ne keitetty, tai jopa keitetty ja kuorittu?
Kananmunien säilöntä etikkaan
1
692
Vastaukset
Kyseessä on pikkelöidyt kananmunat eli ne on keitetty kovaksi, kuorittu ja säilötty etikka- ja mausteliemeen.
https://en.wikipedia.org/wiki/Pickled_egg
Suomenkielelläkin löytyy resptejä, esimerkiksi tässä MT:n resepti:
https://www.maaseuduntulevaisuus.fi/ruoka/f0c84a0e-0515-427c-8c75-ae747129ef9f
Englanninkielisiä reptejä on sitten enemmän. Tässä on yksi esimerkki, joka poikkeaa tuosta MT:n reseptistä. Ainesten perusteella se on riittävän hapan huoneenlämmössä säilytykseen ja pitkään säilytykseen. Tuo MT:n resepti on turvallinen vain jääkaapissa ja se on enemmänkin marinointia kuin varsinaista säilöntää.
https://www.bbcgoodfood.com/recipes/pickled-eggs- Anonyymi
Pikkelöinti on siis Suomeksi säilöntä erityisesti etikkasäilöntä.
Kuulostaahan se hienolta tarjota pikkelöityjä munia sen sijaan että tarjoaisi etikkasäilöttyjä tai vain säilöttyja munia. - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Pikkelöinti on siis Suomeksi säilöntä erityisesti etikkasäilöntä.
Kuulostaahan se hienolta tarjota pikkelöityjä munia sen sijaan että tarjoaisi etikkasäilöttyjä tai vain säilöttyja munia.Millä tavalla se kuulostaa hienolta? Lyhyt sana mikä kertoo olennaisen.
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Millä tavalla se kuulostaa hienolta? Lyhyt sana mikä kertoo olennaisen.
Etikkasäilönnässä vieras kieli on tosiaan lyhyempää ja täsmällisempää.
Pikkelöinti = etikkasäilöntä
Fermentointi = spontaanilla hapattamisella säilötty
Pikkelssi = paloiteltu etikkasäilyke
Relissi = hienoksi kuutioitu tai raastettu etikkasäilyke
Chutney = soseutettu etikkasäilyke - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Etikkasäilönnässä vieras kieli on tosiaan lyhyempää ja täsmällisempää.
Pikkelöinti = etikkasäilöntä
Fermentointi = spontaanilla hapattamisella säilötty
Pikkelssi = paloiteltu etikkasäilyke
Relissi = hienoksi kuutioitu tai raastettu etikkasäilyke
Chutney = soseutettu etikkasäilykeEi pikkelöinti ole mitään säilöntää, vaan lähinnä maustamista, jossa myös raaka-aineen rakenne hieman pehmenee.
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Ei pikkelöinti ole mitään säilöntää, vaan lähinnä maustamista, jossa myös raaka-aineen rakenne hieman pehmenee.
Höpsistä.
”Etikkasäilöntä eli pikkelöinti on helppo tapa säilöä kasvikset aromikkaalla etikkaliemellä.”
https://www.martat.fi/ruoka/sailonta/etikkasailonta/ - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Höpsistä.
”Etikkasäilöntä eli pikkelöinti on helppo tapa säilöä kasvikset aromikkaalla etikkaliemellä.”
https://www.martat.fi/ruoka/sailonta/etikkasailonta/Pikkelöinti on se tapa millä "mummon kurkut" tehdään. Eivät ole säilyke, vaan pikkelöintiliemi toimii lähinnä mausteena. Säilyy ne muutaman päivän jääkaapissa.
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Pikkelöinti on se tapa millä "mummon kurkut" tehdään. Eivät ole säilyke, vaan pikkelöintiliemi toimii lähinnä mausteena. Säilyy ne muutaman päivän jääkaapissa.
”Eivät ole säilyke, vaan pikkelöintiliemi toimii lähinnä mausteena.”
Höpsistä. Pikkelöinti on etikkasäilöntää. Säilöntäliemessä on yleensä myös mausteita. Säilyvyys perustuu happamuuteen, jota säädellään liemeen laitettavan etikan määrällä kuten Grillaava rouva jo ylempänä totesi. Kokin pitää osata arvioida ainemääristä, tuleeko siitä säilyke- vai pelkkä mausteliemi. Pikkelöinti tarkoittaa kuitenkin sitä, että säilykettä voi säilyttää huoneenlämmössä talven yli.
- Anonyymi
Britit näitä syövät eivätkä kaikki heistäkään. Brittien herkku jonka jätän väliin vaikka heillä paljon hyviä juttuja onkin.
- Anonyymi
Paljon hyviä juttuja? Kidneypie on ihan kelpo eines ja fish&chips on "perinteinen", vaikka mieluummin minä syön turskan tai koljan fileen ilman rasvaista taikinakuorta.
- Anonyymi
Riippuu etikan väkevyydestä, mutta jos keitetyn (tai vaikka raa'an) kananmunan laittaa väkiviinaetikkaan, niin kuori sulaa pois. Kalsiumkarbonaatti liukenee happamaan nesteeseen ja jäljelle jää vain kuren alla ollut kuorikalvo. Eli rakakaan kananmuna ei mene "rikki" vaikka sen kalsiumkarbonaattikuori liukenee.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Suomen kansa haluaa Antti Lindtmanista pääministerin
Lindtman on miltei tuplasti suositumpi kuin etunimikaimansa Kaikkonen. Näin kertoo porvarimedian teettämä kysely. http2624606Vain 21% kannattaa Lindtmania pääministeriksi
se on selvästi vähemmän kuin puolueen kannatus, mites nyt noin?1323003Miten löydän sinut
Ja saan sanottua kaiken mitä haluan sinulle kertoa? Ja kuinka kuuntelisit minua sen hetken? Kuinka voin ilmaista sen mit432776Yöllinen autolla kaahari Heinolan seudulla
Asukkaita häiriköivän nuoren herran autokaahaus keskustelu poistettu, onko jokin hyvävelijärjestelmä käytössä ?751749Vaikea tilanne
Hieman kolkuttaa omatuntoa, kun on osoittanut kiinnostusta väärää naista kohtaan. En ymmärrä miten toinen on voinut te1061604Jouluksi miettimistä: kuka tai mikä valmistaa rahan?
Nyt kun on ollut vääntöä rahasta ja eritoten sen vähyydestä, niin olisi syytä uida rahan alkulähteille, eli mistä se syn281493- 581351
- 931245
- 471129
Julkinen sektori on elänyt aivan liian leveästi yli varojensa!
Viimeisen 15 vuoden aikana julkisen puolen palkat ovat nousseet n. 40%, kun taas yksitysellä sektorilla vain n. 20%. En2121128