Käytössä on maitorahka jossa 0,1% rasvaa, siinä on 25g proteiinia per purkki (250g purkki) eli 10g proteiinia per 100g. Se on aterian valmistuksen kannalta kätevä sekä taloudellisesti edullinen proteiinin lähde. Mutta, onko maitorahkassa sama skaala proteiineja (tai aminohappoja) kuin lehmänmaidossa, vai onko maitorahka ikään kuin jäännöstavaraa joka jää tähteelle kun kaikki ravinnollisesti arvokas on otettu pois käytettäväksi jossain muussa?
Ovatko maitorahkan proteiinit "rehellisiä", vai onko "kermat kuorittu"
13
488
Vastaukset
Rasvattoman maitorahkan lähtötuotteena on maito, josta on erotettu rasva pois, esimerkiksi voiksi. Rasvaton maito hapatetaan, jolloin siitä tulee piimää. Piimästä valutetaan nestettä eli heraa pois, jolloin se kiinteytyy rahkaksi. Herassa on proteiinia 0,9%, voissa on proteiinia 0,9% ja maitorahkassa on proteiinia 10%, joten pääosa proteiinista on päätynyt rahkaan.
- Anonyymi
Kiitoksia tiedoista. Mutta, "proteiinit" tarkoittaa isoa joukkoa erilaisia aminohappoja, joista jotkut ovat tärkeämpiä kuin toiset. Tässä voi siis olla mahdollista että parempia aminohappoja menee voihin ja heraan?
Tämä pohde syntyi siitä havainnosta että kun on joukko ihmisiä joilla on pyrkimyksenä lihasten "trimmaaminen", niin heillä jotka syövät proteiinin lähteenä pääasiassa punaista lihaa vaikuttaa olevan selvästi tiukemmat lihakset kuin heillä jotka syövät pääasiassa po. maitorahkaa. Ja vaikuttaa myös siltä että lihaa syövät pääsevät tavoitteeseen nopeammin.
Yleistyksenä kysymys on siis, että onko eläinproteiinit aina yhtä "hyviä", riippumatta siitä mikä eläimen osa tai tuotos on proteiinin lähteenä, ja riippumatta siitä miten se on prosessoitu? Anonyymi kirjoitti:
Kiitoksia tiedoista. Mutta, "proteiinit" tarkoittaa isoa joukkoa erilaisia aminohappoja, joista jotkut ovat tärkeämpiä kuin toiset. Tässä voi siis olla mahdollista että parempia aminohappoja menee voihin ja heraan?
Tämä pohde syntyi siitä havainnosta että kun on joukko ihmisiä joilla on pyrkimyksenä lihasten "trimmaaminen", niin heillä jotka syövät proteiinin lähteenä pääasiassa punaista lihaa vaikuttaa olevan selvästi tiukemmat lihakset kuin heillä jotka syövät pääasiassa po. maitorahkaa. Ja vaikuttaa myös siltä että lihaa syövät pääsevät tavoitteeseen nopeammin.
Yleistyksenä kysymys on siis, että onko eläinproteiinit aina yhtä "hyviä", riippumatta siitä mikä eläimen osa tai tuotos on proteiinin lähteenä, ja riippumatta siitä miten se on prosessoitu?"Tässä voi siis olla mahdollista että parempia aminohappoja menee voihin ja heraan?"
Maitoproteiinissa eli kaseiinissa ja heraproteiinissa on hyvin samanlainen amonihappokoostumus. Heraproteiinissa on kuitenkin enemmän leusiinia, jonka uskotaan stimuloivan lihassynteesiä. Heraproteiini on kaseiiniin verrattuna nopeavaikutteista kun taas kaseiini imeytyy hitaasti. Optimaalisen vaikutuksen saamiseksi kannattaa syödä molempia, nopeavaikutteista heraproteiinia päivällä ennen treeniä ja illalla kaseiinia, jotta kropalla on hitaasti imeytyviä aminohappoja yöunessa tapahtuvaan palautumiseen.
https://fi.wikipedia.org/wiki/Kaseiini
https://fi.wikipedia.org/wiki/Leusiini- Anonyymi
Grillaava_rouva kirjoitti:
"Tässä voi siis olla mahdollista että parempia aminohappoja menee voihin ja heraan?"
Maitoproteiinissa eli kaseiinissa ja heraproteiinissa on hyvin samanlainen amonihappokoostumus. Heraproteiinissa on kuitenkin enemmän leusiinia, jonka uskotaan stimuloivan lihassynteesiä. Heraproteiini on kaseiiniin verrattuna nopeavaikutteista kun taas kaseiini imeytyy hitaasti. Optimaalisen vaikutuksen saamiseksi kannattaa syödä molempia, nopeavaikutteista heraproteiinia päivällä ennen treeniä ja illalla kaseiinia, jotta kropalla on hitaasti imeytyviä aminohappoja yöunessa tapahtuvaan palautumiseen.
https://fi.wikipedia.org/wiki/Kaseiini
https://fi.wikipedia.org/wiki/LeusiiniVoiko tästä vetää sen johtopäätöksen että on helpompaa vain juoda litra rasvatonta maitoa kun haluaa saada noin 30g protieiinia maidosta? (Siis heraproteiinin ja maitorahkan sijasta).
Juon siinä 1,5 litraa suodatinkahvia päivässä, olisi kätevää jos kahvin voisi tehdä rasvattomasta maidosta, mutta sen keittäminen ei varmaankaan onnistu hyvällä menestyksellä?
- Anonyymi
Ei täysmaidossa ole lähellekään 10% proteiinia, 3% lähempänä.
https://www.valio.fi/tuotteet/valio-vapaan-lehman-taysmaito/Ei kai kukaan näin ole väittänytkään? Rahkan suhteellinen proteiinimäärä nousee koska siitä on valutettu pois hera, joka on pääosin vettä ja siinä on vain vähän proteiinia.
- Anonyymi
Joku ei taas näytä ymmärtävän kysymystä ellei pidä vettä arvokkaimpana osana maitoa, sitä kun on maidosta 87%. Vain vettä poistamalla saa protiinin osuuden nousemaan 10%.
Proteiinihan onkin maidon arvokkain osa kalsiumin ja vitamiinien lisäksi, ei hera eikä rasva, vaikka tietysti rasvaakin tarvitaan.
- Anonyymi
Pitkään maidon proteiinipitoisuus oli 3,5g/dl, nyt 3,3g. Erotus käytetään korkea katteen proteeinivalmisteisiin.
- Anonyymi
Ja mitenkähän se 0,2% proteiinia imaistaan pois siitä maidosta?
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Ja mitenkähän se 0,2% proteiinia imaistaan pois siitä maidosta?
Rasvan ja veden saa erotettua niin eihän siihen paljon muuta jääkään, en kyllä tiedä miten eri tuotteita sekoittelevat tai tekevät.
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Rasvan ja veden saa erotettua niin eihän siihen paljon muuta jääkään, en kyllä tiedä miten eri tuotteita sekoittelevat tai tekevät.
No tämähän ei tue lainkaan havaintoasi. Jos rasvan ja veden erottelee pois niin proteiinipitoisuus nousee. Sinä väitit, että maidosta imaistaan 0,2% proteiinia johonkin salaiseen luksusvalmisteisiin. Jätit vastaamatta siihen, miten maidosta otetaan tuo proteiini pois? Sen sijaan vastasit kahdella menetelmällä, jotka nostavat proteiinipitoisuutta. Taidat tässäkin sekoilla vaan lämpimikseen omiasi.
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
No tämähän ei tue lainkaan havaintoasi. Jos rasvan ja veden erottelee pois niin proteiinipitoisuus nousee. Sinä väitit, että maidosta imaistaan 0,2% proteiinia johonkin salaiseen luksusvalmisteisiin. Jätit vastaamatta siihen, miten maidosta otetaan tuo proteiini pois? Sen sijaan vastasit kahdella menetelmällä, jotka nostavat proteiinipitoisuutta. Taidat tässäkin sekoilla vaan lämpimikseen omiasi.
Ap tässä, minä kyllä uskon, vaikka en tiedä kuinka, että proteiinit varmasti voidaan saada maidosta erotettua ihan yksittäisen "proteiinilaadun" tarkkuudella, jos siihen on tarvetta. Eihän niitä muuten saisi mihinkään terveystablettiin.
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
No tämähän ei tue lainkaan havaintoasi. Jos rasvan ja veden erottelee pois niin proteiinipitoisuus nousee. Sinä väitit, että maidosta imaistaan 0,2% proteiinia johonkin salaiseen luksusvalmisteisiin. Jätit vastaamatta siihen, miten maidosta otetaan tuo proteiini pois? Sen sijaan vastasit kahdella menetelmällä, jotka nostavat proteiinipitoisuutta. Taidat tässäkin sekoilla vaan lämpimikseen omiasi.
Kuka sinä, luuleko kaikkien "anonyymien" olevan saman :)
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Kotkalainen Demari Riku Pirinen vangittu Saksassa lapsipornosta
https://www.kymensanomat.fi/paikalliset/8081054 Kotkalainen Demari Riku Pirinen vangittu Saksassa lapsipornon hallussapi1102850Olen tosi outo....
Päättelen palstajuttujen perusteella mitä mieltä minun kaipauksen kohde minusta on. Joskus kuvittelen tänne selkeitä tap302395Vanhalle ukon rähjälle
Satutit mua niin paljon kun erottiin. Oletko todella niin itsekäs että kuvittelet että huolisin sut kaiken tapahtuneen222334Maisa on SALAKUVATTU huumepoliisinsa kanssa!
https://www.seiska.fi/vain-seiskassa/ensimmainen-yhteiskuva-maisa-torpan-ja-poliisikullan-lahiorakkaus-roihuaa/15256631071947- 1141630
Hommaatko kinkkua jouluksi?
Itse tein pakastimeen n. 3Kg:n murekkeen sienillä ja juustokuorrutuksella. Voihan se olla, että jonkun pienen, valmiin k1701345Aatteleppa ite!
Jos ei oltaisikaan nyt NATOssa, olisimme puolueettomana sivustakatsojia ja elelisimme tyytyväisenä rauhassa maassamme.2861176- 801034
- 711024
Mikko Koivu yrittää pestä mustan valkoiseksi
Ilmeisesti huomannut, että Helenan tukijoukot kasvaa kasvamistaan. Riistakamera paljasti hiljattain kylmän totuuden Mi244991