Iltalehden hehkutus kanamunien kypsennyksesta uunissa ehdottaa 30 min aikaa.
Tuloksena kivikova muna joka sopii munavoiksi tai viipaloitavaksi.
Kivikovan munan keltuinen pilaa suutuntuman ja keltuainen tarttuu kitalakeen.
Kananmunan kypsyys on parhaimmillaan kun keltuainen on hiukan juokseva.
Kuten eggs benedict.
Uppomunat ovat myös herkullisia.
Viimeistä edelline munan kypsyys on kun keltuainen on aavistuksen pehmeä keskeltä.
Lapsuuden vatkattu raaka muna sokerin kera saa myös veden kielelle.
Munien kypsennys uunissa
8
244
Vastaukset
- Anonyymi
Ilmeisesti vedessä uunissa, mutta miksi kukaan niin tekisi, ainakin sähköä kuluu tarpeettomasti. Mikrossa saa nopeiten ja vähimmällä sähköllä kun rikkoo kostutetulle lautaselle, kai se vedessäkin onnistuu vai räjähtääkö?
- Anonyymi
Olikin näköjään muffinsivuoissa ilman vettä. Isommalla määrällä varmaan ok, mutta pienen määrän takia ei uunia kannata lämmittää.
- Anonyymi
Noinpa, ja on herkullisen näköinen muna-graavilohileipä tarjottavaksi.
- Anonyymi
Koiranleuka voi havaita riskin munien uunikypsennyksessä, jossa lämpötila ei rajoitu keittämisen 100 asteeseen. Munista voi tulla tuhkamunia...
- Anonyymi
"Kananmunan kypsyys on parhaimmillaan kun keltuainen on hiukan juokseva.
Kuten eggs benedict.
Uppomunat ovat myös herkullisia.
Viimeistä edelline munan kypsyys on kun keltuainen on aavistuksen pehmeä keskeltä.
Lapsuuden vatkattu raaka muna sokerin kera saa myös veden kielelle."
Kyllä nautinto olisi kaukana, jos torikahvilsta ostetulla muna-graavisiikavoileivällä olisi hiukan juokseva muna siivutettuna.- Anonyymi
Kypsyys käyttötarkoituksen mukaan, kypsäksi tosin itsekin keitän kun on helpompi käsitellä. Noita munajuomiahan oli joskus myynnissäkin, liekö vielä. Ennemin laittaisin vaikka maidon, banaanin ja marjojen sekaan tehosekoittimeen.
- Anonyymi
Nykyään Suomessakin vaikuttaa, että munat kannattaa kypsentää läpikypsiksi. Juuri varoiteltiin salmonellasta, jostakin kanalasta löytyneenä.
- Anonyymi
"Kyllä. Ruoan kuumentaminen kuplivan ja höyryävän kuumaksi riittää tuhoamaan salmonellabakteerit. Uunissa paistettavan lihan riittävä kuumennus kannattaa varmistaa käyttämällä lihalämpömittaria. Siipikarjanlihan sisälämpötila +75°C ja muun lihan sisälämpötila +70°C on riittävä. Jos liha syödään raakana tai roseena, niin bakteerien tuhoutumista ei voi täysin taata. "
https://www.ruokavirasto.fi/elintarvikkeet/elintarvikeala/omavalvonnan-naytteenotto-ja-tutkimukset/kansalliset-zoonoosivalvontaohjelmat/salmonellavalvontaohjelma/usein-kysyttya/
Kuinkahan ylös noussee keltuaisen lämpötila keitettäessä? Kädet pitäisi myös desinfioida jos kuorissa salmonellaa. Vielä ällöttävämpi yllätys jos munasta löytyisi suolinkainen vaikkeivat vaarallisia olekaan.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Kotkalainen Demari Riku Pirinen vangittu Saksassa lapsipornosta
https://www.kymensanomat.fi/paikalliset/8081054 Kotkalainen Demari Riku Pirinen vangittu Saksassa lapsipornon hallussapi862341Olen tosi outo....
Päättelen palstajuttujen perusteella mitä mieltä minun kaipauksen kohde minusta on. Joskus kuvittelen tänne selkeitä tap192272Vanhalle ukon rähjälle
Satutit mua niin paljon kun erottiin. Oletko todella niin itsekäs että kuvittelet että huolisin sut kaiken tapahtuneen191818- 1051477
Maisa on SALAKUVATTU huumepoliisinsa kanssa!
https://www.seiska.fi/vain-seiskassa/ensimmainen-yhteiskuva-maisa-torpan-ja-poliisikullan-lahiorakkaus-roihuaa/1525663761472Hommaatko kinkkua jouluksi?
Itse tein pakastimeen n. 3Kg:n murekkeen sienillä ja juustokuorrutuksella. Voihan se olla, että jonkun pienen, valmiin k1621253Aatteleppa ite!
Jos ei oltaisikaan nyt NATOssa, olisimme puolueettomana sivustakatsojia ja elelisimme tyytyväisenä rauhassa maassamme.2571042- 68969
- 78919
Omalääkäri hallituksen utopia?
Suurissa kaupungeissa ja etelässä moinen onnistunee. Suuressa osassa Suomea on taas paljon keikkalääkäreitä. Mitenkäs ha174903