Iltalehden hehkutus kanamunien kypsennyksesta uunissa ehdottaa 30 min aikaa.
Tuloksena kivikova muna joka sopii munavoiksi tai viipaloitavaksi.
Kivikovan munan keltuinen pilaa suutuntuman ja keltuainen tarttuu kitalakeen.
Kananmunan kypsyys on parhaimmillaan kun keltuainen on hiukan juokseva.
Kuten eggs benedict.
Uppomunat ovat myös herkullisia.
Viimeistä edelline munan kypsyys on kun keltuainen on aavistuksen pehmeä keskeltä.
Lapsuuden vatkattu raaka muna sokerin kera saa myös veden kielelle.
Munien kypsennys uunissa
8
194
Vastaukset
- Anonyymi
Ilmeisesti vedessä uunissa, mutta miksi kukaan niin tekisi, ainakin sähköä kuluu tarpeettomasti. Mikrossa saa nopeiten ja vähimmällä sähköllä kun rikkoo kostutetulle lautaselle, kai se vedessäkin onnistuu vai räjähtääkö?
- Anonyymi
Olikin näköjään muffinsivuoissa ilman vettä. Isommalla määrällä varmaan ok, mutta pienen määrän takia ei uunia kannata lämmittää.
- Anonyymi
Noinpa, ja on herkullisen näköinen muna-graavilohileipä tarjottavaksi.
- Anonyymi
Koiranleuka voi havaita riskin munien uunikypsennyksessä, jossa lämpötila ei rajoitu keittämisen 100 asteeseen. Munista voi tulla tuhkamunia...
- Anonyymi
"Kananmunan kypsyys on parhaimmillaan kun keltuainen on hiukan juokseva.
Kuten eggs benedict.
Uppomunat ovat myös herkullisia.
Viimeistä edelline munan kypsyys on kun keltuainen on aavistuksen pehmeä keskeltä.
Lapsuuden vatkattu raaka muna sokerin kera saa myös veden kielelle."
Kyllä nautinto olisi kaukana, jos torikahvilsta ostetulla muna-graavisiikavoileivällä olisi hiukan juokseva muna siivutettuna.- Anonyymi
Kypsyys käyttötarkoituksen mukaan, kypsäksi tosin itsekin keitän kun on helpompi käsitellä. Noita munajuomiahan oli joskus myynnissäkin, liekö vielä. Ennemin laittaisin vaikka maidon, banaanin ja marjojen sekaan tehosekoittimeen.
- Anonyymi
Nykyään Suomessakin vaikuttaa, että munat kannattaa kypsentää läpikypsiksi. Juuri varoiteltiin salmonellasta, jostakin kanalasta löytyneenä.
- Anonyymi
"Kyllä. Ruoan kuumentaminen kuplivan ja höyryävän kuumaksi riittää tuhoamaan salmonellabakteerit. Uunissa paistettavan lihan riittävä kuumennus kannattaa varmistaa käyttämällä lihalämpömittaria. Siipikarjanlihan sisälämpötila +75°C ja muun lihan sisälämpötila +70°C on riittävä. Jos liha syödään raakana tai roseena, niin bakteerien tuhoutumista ei voi täysin taata. "
https://www.ruokavirasto.fi/elintarvikkeet/elintarvikeala/omavalvonnan-naytteenotto-ja-tutkimukset/kansalliset-zoonoosivalvontaohjelmat/salmonellavalvontaohjelma/usein-kysyttya/
Kuinkahan ylös noussee keltuaisen lämpötila keitettäessä? Kädet pitäisi myös desinfioida jos kuorissa salmonellaa. Vielä ällöttävämpi yllätys jos munasta löytyisi suolinkainen vaikkeivat vaarallisia olekaan.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Kuka maksaa Elokapinan töhrinnän?
Vieläkö tukevat Elokapinan toimintaa mm. Aki Kaurismäki, Sofi Oksanen, Paleface, Koneen Säätiö ym. ? Kenen kukkarosta ot5914091Muuttaisiko viesti mitään
Haluaisin laittaa viestin, mutta muuttaisiko se mitään. Oletko yhä yhtä ehdoton vai valmis kyseenalaistamaan asenteesi j483428Valpuri Nykänen elokapina
Aikas kiihkomielinen nainen kun mtv:n uutiset haastatteli. Tuollaisiako ne kaikki on.662979- 382911
Oon vähän ihastunut suhun nainen
Vaikka toisin jokin aika sitten väitin mutta saat mut haluamaan olemaan parempi ihminen :)192244- 322181
Se että tavattiin
Hyvin arkisissa olosuhteissa oli hyvä asia. Olimme molemmat lähestulkoon aina sitä mitä oikeasti olemme. Tietysti pieni122107- 291945
Oot pala mun sielua
Jos toivot, että lähden mä lähden. Jos toivot, että jään mä jään. Koen, että olet mun sielunkumppani, mutta lämmöllä my171940Hei T........
Ajattelin kertoa että edelleen välillä käyt mielessä.... En ole unohtanut sinua, enkä varmasti ikinä... Vaikka on kulunu471889