Jos kahden kilon lohen fileoi, paljonko siitä jää jäljelle? Siis kaupassa tiskillä.
Lohen fileointi
17
250
Vastaukset
- Anonyymi
Kun fileoidaan lohi, niin sen painosta jää usein jäljelle noin 50-60 % syötävästä lihasta, riippuen fileoinnin tarkkuudesta ja siitä, kuinka paljon ruotoja ja nahkaa poistetaan. Eli kahden kilon lohesta voi käytännössä saada noin 1-1,2 kg filettä. Jäljelle jäävät osat, kuten nahka ja ruodot, heitetään usein pois, mutta niiden tarkka määrä voi vaihdella valmistustavasta riippuen.
- Anonyymi
Eli jos ostaa 2 kilon lohen 8€/kg, jää jäljelle 1 kg 🫤
- Anonyymi
Ei kun 9€/kg
- Anonyymi
Ja miten se hinta siihen jäljelle jäävään osaan vaikuttaa?
- Anonyymi
Yli jäävistä osista keitellään tietenkin liemi. Lihaahan niihin jää myös jonkun verran.
- Anonyymi
Ehdottomasti. Itse nämä joidenkin mielestä jätettä olevat pyydän aina mukaan ja laitan yleensä pakkaseen. Kun fileet on syöty uunikalana tai graavattuna, niin on kiva ottaa pakkasesta jämät ja tehdä niistä lohikeitto.
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Ehdottomasti. Itse nämä joidenkin mielestä jätettä olevat pyydän aina mukaan ja laitan yleensä pakkaseen. Kun fileet on syöty uunikalana tai graavattuna, niin on kiva ottaa pakkasesta jämät ja tehdä niistä lohikeitto.
Pää tietysti mukaan...
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Pää tietysti mukaan...
Poski on lohen paras osa.
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Poski on lohen paras osa.
Aivoissa on energiaa...
- Anonyymi
Onhan se vähän kun ostaisi ferrarin, mutta hintaan ei kuulukaan kuin ladan sisus ja moottori.
- Anonyymi
Kannattaa varmistaa osaako myyjä leikata kalaa! Tiskillä oli koijari joka leikkas varmaa eka kertaa ku kalasta oli kolmas osa menossa roskiin! Sanoin et laitaha poika nekin mukaan ku maksan koko kalasta!
- Anonyymi
Tietysti otetaan mukaan. Vain kädettömät eivät käytä kaikkea.
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Tietysti otetaan mukaan. Vain kädettömät eivät käytä kaikkea.
Alatko syrjiin vammautuneita!!
Peratun parin kilon kalan hyötyprosentti on noin 60-70% nahallisena fileenä. Muistelen viimeisimmän parin kilon peratun siian tuottaneen kaksi noin 750 grammaista nahallista ja ruodotonta filettä. Japanilaiset veitset ja fileointityyli on tarkempi kuin länsimainen. Linkissä yksi esimerkki lohen fileoimisesta.
https://m.youtube.com/watch?v=DZC5-sOo5ic- Anonyymi
Kyllä suomalainen tyyli on parempi.
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Kyllä suomalainen tyyli on parempi.
Mutta ei ole tarkempi. Enemmän lihaa menee hukkaan.
- Anonyymi
Tietysti 2kg, koska laittavat ruodot ja pään mukaan. Jos ostaa lohifilettä niin sitten ei ole ruotoja mukana.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Kotkalainen Demari Riku Pirinen vangittu Saksassa lapsipornosta
https://www.kymensanomat.fi/paikalliset/8081054 Kotkalainen Demari Riku Pirinen vangittu Saksassa lapsipornon hallussapi942410Olen tosi outo....
Päättelen palstajuttujen perusteella mitä mieltä minun kaipauksen kohde minusta on. Joskus kuvittelen tänne selkeitä tap212300Vanhalle ukon rähjälle
Satutit mua niin paljon kun erottiin. Oletko todella niin itsekäs että kuvittelet että huolisin sut kaiken tapahtuneen191898Maisa on SALAKUVATTU huumepoliisinsa kanssa!
https://www.seiska.fi/vain-seiskassa/ensimmainen-yhteiskuva-maisa-torpan-ja-poliisikullan-lahiorakkaus-roihuaa/1525663771532- 1061497
Hommaatko kinkkua jouluksi?
Itse tein pakastimeen n. 3Kg:n murekkeen sienillä ja juustokuorrutuksella. Voihan se olla, että jonkun pienen, valmiin k1611258Aatteleppa ite!
Jos ei oltaisikaan nyt NATOssa, olisimme puolueettomana sivustakatsojia ja elelisimme tyytyväisenä rauhassa maassamme.2571062- 70981
- 78929
Omalääkäri hallituksen utopia?
Suurissa kaupungeissa ja etelässä moinen onnistunee. Suuressa osassa Suomea on taas paljon keikkalääkäreitä. Mitenkäs ha174903