Jos kahden kilon lohen fileoi, paljonko siitä jää jäljelle? Siis kaupassa tiskillä.
Lohen fileointi
17
234
Vastaukset
- Anonyymi
Kun fileoidaan lohi, niin sen painosta jää usein jäljelle noin 50-60 % syötävästä lihasta, riippuen fileoinnin tarkkuudesta ja siitä, kuinka paljon ruotoja ja nahkaa poistetaan. Eli kahden kilon lohesta voi käytännössä saada noin 1-1,2 kg filettä. Jäljelle jäävät osat, kuten nahka ja ruodot, heitetään usein pois, mutta niiden tarkka määrä voi vaihdella valmistustavasta riippuen.
- Anonyymi
Eli jos ostaa 2 kilon lohen 8€/kg, jää jäljelle 1 kg 🫤
- Anonyymi
Ei kun 9€/kg
- Anonyymi
Ja miten se hinta siihen jäljelle jäävään osaan vaikuttaa?
- Anonyymi
Yli jäävistä osista keitellään tietenkin liemi. Lihaahan niihin jää myös jonkun verran.
- Anonyymi
Ehdottomasti. Itse nämä joidenkin mielestä jätettä olevat pyydän aina mukaan ja laitan yleensä pakkaseen. Kun fileet on syöty uunikalana tai graavattuna, niin on kiva ottaa pakkasesta jämät ja tehdä niistä lohikeitto.
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Ehdottomasti. Itse nämä joidenkin mielestä jätettä olevat pyydän aina mukaan ja laitan yleensä pakkaseen. Kun fileet on syöty uunikalana tai graavattuna, niin on kiva ottaa pakkasesta jämät ja tehdä niistä lohikeitto.
Pää tietysti mukaan...
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Pää tietysti mukaan...
Poski on lohen paras osa.
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Poski on lohen paras osa.
Aivoissa on energiaa...
- Anonyymi
Onhan se vähän kun ostaisi ferrarin, mutta hintaan ei kuulukaan kuin ladan sisus ja moottori.
- Anonyymi
Kannattaa varmistaa osaako myyjä leikata kalaa! Tiskillä oli koijari joka leikkas varmaa eka kertaa ku kalasta oli kolmas osa menossa roskiin! Sanoin et laitaha poika nekin mukaan ku maksan koko kalasta!
- Anonyymi
Tietysti otetaan mukaan. Vain kädettömät eivät käytä kaikkea.
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Tietysti otetaan mukaan. Vain kädettömät eivät käytä kaikkea.
Alatko syrjiin vammautuneita!!
Peratun parin kilon kalan hyötyprosentti on noin 60-70% nahallisena fileenä. Muistelen viimeisimmän parin kilon peratun siian tuottaneen kaksi noin 750 grammaista nahallista ja ruodotonta filettä. Japanilaiset veitset ja fileointityyli on tarkempi kuin länsimainen. Linkissä yksi esimerkki lohen fileoimisesta.
https://m.youtube.com/watch?v=DZC5-sOo5ic- Anonyymi
Kyllä suomalainen tyyli on parempi.
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Kyllä suomalainen tyyli on parempi.
Mutta ei ole tarkempi. Enemmän lihaa menee hukkaan.
- Anonyymi
Tietysti 2kg, koska laittavat ruodot ja pään mukaan. Jos ostaa lohifilettä niin sitten ei ole ruotoja mukana.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Kuka maksaa Elokapinan töhrinnän?
Vieläkö tukevat Elokapinan toimintaa mm. Aki Kaurismäki, Sofi Oksanen, Paleface, Koneen Säätiö ym. ? Kenen kukkarosta ot5833868Muuttaisiko viesti mitään
Haluaisin laittaa viestin, mutta muuttaisiko se mitään. Oletko yhä yhtä ehdoton vai valmis kyseenalaistamaan asenteesi j483318- 382791
Valpuri Nykänen elokapina
Aikas kiihkomielinen nainen kun mtv:n uutiset haastatteli. Tuollaisiako ne kaikki on.662749Oon vähän ihastunut suhun nainen
Vaikka toisin jokin aika sitten väitin mutta saat mut haluamaan olemaan parempi ihminen :)192134- 322081
Se että tavattiin
Hyvin arkisissa olosuhteissa oli hyvä asia. Olimme molemmat lähestulkoon aina sitä mitä oikeasti olemme. Tietysti pieni121967- 291855
Oot pala mun sielua
Jos toivot, että lähden mä lähden. Jos toivot, että jään mä jään. Koen, että olet mun sielunkumppani, mutta lämmöllä my171800Hei T........
Ajattelin kertoa että edelleen välillä käyt mielessä.... En ole unohtanut sinua, enkä varmasti ikinä... Vaikka on kulunu471749