Vaahteramalja 8.9

Anonyymi-ap

No niin näytti tulleen vahvistettukin tieto, että vihreen centteri LaQuinston Sharp sai pelikieltoa.

Parhaat jengit ovat finaalissa, näyttivät kyntensä monipuolisuudellaan. Kauden alun haparoinnin jälkeen punaisen kone ei ole enää yskähdellyt vaan suvereenia tekemistä alusta loppuun. Valmennus ja miehistö selkeästi parempaa kuin viime vuonna. Punaisilta on vaikea löytää heikkouksia, takakenttä on haavoittuvaisin varsinkin, jos sieltä puuttuu Bell. Aiemmissa peleissä jo mainitsin myös Ambron, mutta hän on suojattu kuin shakkilaudan kuningas, joten ne heikkoudet saa näkyviin vaan riittävän laadukkaalla puolustuskokonaisuudella.

Vihreä aloitti vaisusti, kauden kuluessa paransi peliään ja miehistöään ollen selkeä haastaja punaisille finaaliin.Vihreellä on kovat endit puolustuksessa ja monipuolinen joukkuekokonaisuus, Arrambide on noussut kauden edetessä minun papereissa parhaaksi pelinrakentajaksi. Jokisillakin suurimmat heikkoudet tulevat olemaan takakentällä. Nyt kun pelikieltoa napsahti ehkä tärkeimpään pelipaikkaan hyökkäyksen linjassa niin vaikeuksia on odotettavissa urakalla kaikkeen tekemiseen. Kiire lisääntyy ja todennäköisesti pelit hajoavat jo lähdössä jolloin kenttäasemat huononevat radikaalisti.

Kaiken tärkein asia olisi saada paine Ambrolle hajottamatta conteinia ja avaamatta takakenttää, jolloin voisi olla mahdollisuutta horjuttaa punainen pois pelisuunnitelmastaan. Mielestäni tässä vihree ei tule onnistumaan, jos saavat painetta niin keskusta murtuu ja isoja pelejä juosten tai varsinkin Nunnelly tai muu wr osasto tekee tarvittavat pelit. Punainen osaa muuntua melko nopeasti pelin edetessä ja tasaisuus on ollut voima, jonka hajoamiseen en usko vaikkei nämä uskon asioita olekkaan.

Veikkaan edelliseen perustuen mestaruuden menevän punaisille. Toivon toki Oveyn ja Arrambiden pystyvän todistamaan jotain muuta, roo kun kuitenkin on näillä leveysasteilla vähän kuin punainen vaate samalla tavalla kuin ECG on ollut aina leipää.

JVM

30

1007

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Naurattaa sjokisten itku esim. liiton fb:ssa. Ei tuosta selvemmäksi mene tilanne josta ulosajo ja pelikielto pitää antaa.

    • Anonyymi

      Kyllä liitto kääntää mestaruuden Roostersille. Ikävä kyllä. Roosters =lajiliitto, tuomarit ja maajoukkue.. Onko missään muussa lajissa mahdollista että välierän voittaja joukkueen pukukopissa hengaa maajoukkueen päävalmentaja, liiton nuorisovastaava jne… Mikään ei ole muuttunut 90-luvulta. Mj valmennus ollut aina yhtäkuin Roosters valmennus. Ukomatonta! Osa tuomareista roostersin entisiä pelaajia ja se ikävä kyllä näkyy tuomioissa. En tajua miksei laji ole jo kuollut tällä pohjalla, ehkä siksi että maakunnissa sentään onnistutaan välillä voittamaan mestaruus.. Jos esim Seinäjoelle annettaisiin samat ”edut” kuin roostersille niin kyllä se kannu siellä olis ollut jo vuosia! Tämä on fakta!

      • Anonyymi

        Unohdit, että lisäksi kuppaavat pääkaupungin muut joukkueet tyhjäksi.. Liitto sallii tämän koska se ajaa vain omaa asiaansa. Suomen harrastajamäärien lasku ei niitä kiinnosta, vaan vika on mukamas seuroissa… Alas koko liitto


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Unohdit, että lisäksi kuppaavat pääkaupungin muut joukkueet tyhjäksi.. Liitto sallii tämän koska se ajaa vain omaa asiaansa. Suomen harrastajamäärien lasku ei niitä kiinnosta, vaan vika on mukamas seuroissa… Alas koko liitto

        Kai ymmärrät, että pelaaja itse tekee loppukädessä sen päätöksen missä pelaa? Jos esimerkiksi Wolverinesin tekeminen olisi paremmalla tasolla, niin kilpailu olisi suurempaa, ja hyvillä pelaajilla varmasti enemmän vaihtoehtoja. Käy ihmeessä talvella Talissa katsomassa kummankin joukkueen treenejä, niin eiköhän se syy selviä siinä samassa. Se nyt on ihan normaalia kilpaurheilussa, että organisaatiot tekevät kaikkensa voittavan joukkueen rakentamiseksi, eikä Roosters ole poikkeus tässäkään. Miksi olisi. Perustele nyt ihmeessä, että miksi liiton pitäisi tähän puuttua


      • Anonyymi

        Kyllä teillä siellä seinäjoellakin on mahdollisuus rekrytä ihmisiä lajin pariin tuomareiksi. Pitää heidät aktiivisina useamman vuoden sisältäen koko kesän reissaamiset "rakkaudesta lajiin", jos se teidän mielestä auttaa teidät saavuttamaan Roostersin kaltaisen dynastian. Kasvattakaa samalla valmentajia miesten majuun joiden kanssa voitte puoliajalla hengailla pukusuojissa, ja kokea kuinka se siivittää teidät voittoon. Varmasti kannuja ja mitaleita tulee ku sieniä sateella. Tällä hetkellä ootte menossa kohti hattutemppua peräkkäisten maljojen häviämisessä, ja onhan se varmasti saavutus sekin. Tsemppiä itkupilleille.


      • Anonyymi

        Ihan mielenkiinnosta on pakko kysyä, ketkä dumarit on Roostersin ex-pelaajia?
        Silloinkun itse vielä vietin hel-le-ve-tin pitkiä vkl pitkin Suomea etelä-pohjois ja länsi-itä akselilla, useimmilla oli juuret ecg:ssä/Espoo/Porvoo ja Hämeenlinnan suunnilta, Rane oli Roostersin miehiä, mutta niinhän se on edelleen; parhaimmat dumarit istuu siellä katsomossa 😉
        Vaahteramaljan seitsikko on Hämeestä Pohjanmaan kautta Savoon, eli sen puolesta äkkiseltään pitäisi olla puolueeton porukka ja näin onkin. Se todellisuus unohtuu näissä kiihkeimmissä kohtaamisissa.
        Stemiä peliin ja hyviä vihellyksiä, peli oikeasti ratkee siihen, kumpi on oikeasti parempi kaikilla osa-alueilla!!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Unohdit, että lisäksi kuppaavat pääkaupungin muut joukkueet tyhjäksi.. Liitto sallii tämän koska se ajaa vain omaa asiaansa. Suomen harrastajamäärien lasku ei niitä kiinnosta, vaan vika on mukamas seuroissa… Alas koko liitto

        Joka saatanan pkkulajissa sama kitinä; Liiton vika! Olisko aika ruveta itsekin tekeen jotain!?


    • Anonyymi

      Toivoisin tässä ketjussa kommentointia peliin, juupas/eipäs... äitis on kommentit voi jättää sinne liiton ja fifth quarterin sivuille 😁.

      Tämän lajin ominaisuus näyttää olevan salaliitot, kateus, vainoharhat ja kaunaisuus. Harvempi keskittyy pelillisiin ja joukkueiden asioihin. Laji ja fanit ovat näköjään pikkusieluisen genrensä näköisiä ja tämähän ei ole mikään vika vaan pienen sisäsiittoisuuden aiheuttama ominaisuus.


      JVM

    • Anonyymi

      Roo vie kovan, tehokkaan reenin kautta maljapelin eikä itkuvirsillä, pitäisi katella ketä mottailee.
      Toki toivon mestaruutta pohjanmaan suuntaan kitisijöille, tylsää tää yhen jengin sarja vaikka 4v mennyt mestaruus muualle, silti.

    • Anonyymi

      Ihan kehän sisäpuolelta kitisen! Ja tosiasioita puhun. Ei vaan porukka tajuu miten mätää touhua roostersissa.. Go Seinäjoki, näyttäkää niille! D linja ratkoo pelin jos pelaa loppuun saakka!

    • Anonyymi

      Kaksi parasta joukkuetta on finaalissa. Roosters lähtee ennakkosuosikkina, koska Sharp puuttuu kokoonpanosta. Itse 30-vuotta lajia seuranneena ja Amerikassakin pelanneena, en olisi liiton ratkaisuun päätynyt, mutta sillä mennään, ja ymmärrän hyvin seinäjokelaisten suuttumuksen. Kyllä tässä vähän turhan isoa roolia otetaan, kun tilannetta tallenteelta katsoo.

      Crocodilesin etuna on sähäkkä D-line ja tasokkaampi pelinrakentaja. Roosters puolestaan on tasavahva joka osa-alueella. Roosters ei tee myöskään juuri virheitä, tai ainakaan ei ole tehnyt tähän mennessä. Kysymys kuuluukin, että saako Crocodiles Roostersin tekemään niitä? Arvaan, että se joukkue voittaa, joka tekee vähemmän virheitä.

      Entä Crocodiles, miten monipuolisesti he pelaavat? Hyökkäyksessä olisi aseita erittäin monipuoliseen peliin. Ilman Sharpia olisi varmasti järkevä pelata heitto edellä. Siihenkin olisi tasokkaita vastaanottajia. Toki monipuolisen pelin pitää Roostersinkin saada toimimaan voittaakseen.

      Ja lopuksi totean, että hävettää tätä lajia seuraavana, jos jonkun Lauri Tähkän keikka menee loppuottelun ohi, niin että se siirretään sunnuntaille. Ei tämän pitäisi olla mahdollista sivistysvaltiossa. Minkälainen sopimus mahdollistaa tämän?

      • Anonyymi

        Punaisella on etu puolustus - kontra vihree hyökkäyslinja, parempi kokonaisuus. Vaikka crocoilla on parempi pelinrakentaja , joutuu ns. enemmän itse tekemään pelejä, jolloin vaara on erityisen suuri säkkeihin ja pallon menetyksiin verrattuna solidisti omaan peliin pystyvän hyökkäykseen. Ilman sitä perusjuoksua, joka pelastaa vaikeat hetket pelissä ei ole helppoa ja nyt ei vihreen O- linja ole sellaisessa kuosissa konaisuutena.

        Punaisen hyökkäys on viimeisen päälle ajateltu ja harjoiteltu monipuolisuudellaan, hyvän linjan ja bäkkien kokonaisuus, jota säestävät lyhyet ja pitkät kuviot heittopeleissä. Kun ei voi pelata vaan jotain pois ja pakottaa johonkin, kun se hyökkäyksen linja ja pelivalikoima on vaan parhaillaan niin hyvä. Cro keskusta ei pysäytä juoksua, jos endit lähtee paineistamaan ulkoa ja blitsatessa puolustus taas palaa. Ilman painetta taas ei tule voittoon tarvittavia pallon riistoja tai riittäviä hyökkäysvuoro stoppeja. Mismatchejä on liikaa punaisen eduksi.

        Mestaruudet voitetaan linjoissa, kun on tasaiset kokoonpanot ja vihreen puolustuksella ei ole mielestäni mitään millä voivat estää punaisen hyökkäyksen vyörymistä tai tekemästä vähemmän pisteitä kuin oma hyökkäys. Mainitaan nyt vielä se, että kaikki perustuu nähtyihin esityksiin kauden aikana. Ja Ambro ei ole vielä aikuisten sarjassa voittanut mitään, joten kunnes se ensimmäinen nahka on vyöllä, kaikkihan on mahdollista. Pelinrakentaja on yksi muiden joukossa, mutta omalla pelillään voi tehdä kaikkien muiden työn merkityksettömäksi.

        Sikäli se kova paine kaikilla mahdollisella tavoilla voi antaa helpon ensimmäisen maalin punaisille, mutta sen hintana punaiseen pelinrakentajan kantti punnitaan ja katsotaan onko se säkitetty selkäranka yhtä solid kuin runkosarjassa. Arranbiden johtamalta hyökkäykseltä tarvittaisiin toimiva unelmapeli, koska heti kun joudutaan säveltämään uutta, joudutaan liukkaalle jäälle. Perushutulla punakone jauhaa pytyn pääkaupunkiseudulle.

        Toivotaan kovaa ja rehtiä ottelua, välieriä sävähdyttävämpää draamaa kaikilla mausteilla.

        JVM


    • Anonyymi

      Tuli vielä mieleen tosta Porvoon välieräpelistä missä kaikki meni pieleen, mutta suurin yksittäinen syyhän oli GW ja sen alun haparoinnissa taisi koko kauden turhautumisen ja v******sen kerä purkautua yhteen peliin. Näin jälkiviisaana olis pitäny laittaa "1. vuoden häähumu ja vähän reenannut kolmosen kuningas" R.Karlsson pelinrakentajaksi ja olisi tullut paljon parempi lopputulos. Näin pienen hetken sitä final four välierää, selitys käy kuin tabermannilla parhaimillaan, mutta otteet kentällä ja varsinkin se pitkä pommi suoraan Erikssonin lapaan oli ihan top five kamaa. 😄

      Nyt kun niitä rekryjä siellä mustakullassa tehdään niin aika paljon on paikattavaa ja asioita saatava toimimaan, tsemiä koko BUT organisaatiolle nyt syksyyn ja tulevalle uudelle kaudelle.

      JVM

    • Anonyymi

      Crocodilesin puolustuksen takakenttä tulee häviämään tän pelin. Ei tuu oleen hauskaa katottavaa kun Ambro heittää +300yrd

    • Anonyymi

      Täältä kehä III sisältä pinnistelen aivolohkolla miten malja lähtisi peliteknisessä mielessä landelle. Sinänsä omat ajatukset jo kirjootettu muiden toimesta joten en ala toistamaan.
      Hakemalla haettava mahdollisuuksia, Seinä puolustaa taaempaa ja ottaa pitkät heitot pois tai vähentää niitä jolloin roo riski pallonmenetyksille kasvaa lyhyemmillä juoksuilla ja heitoilla, varma tieto : pojoi tauluun 28+ sijasta 21- ja jos Ambro tekee ihmeteko intterin mikä palautuu suoraan maaliin niin Seinäjoen kokonaispisteet nousee 21:teen.. Kuten sanottu niin hakemalla haettu tämä mahdollisuus.
      Pelaako Powell? ei tee ihmeitä vaikka pelaa, puolustus toimii. Seinäjoen hyökkäys tulisi olla heittopainotteinen että Powell saisi +100 y.
      Butchers "hyödynsi" Roosterssin "heikointa " takapuolustajaa joka taisi kiittää parilla intterillä, on siinä tekemistä Seinäjoella että saa hassutettua näitä kavereita.
      Vielä lopuksi, yllättäkää pohjanmaan pojat mun mieliksi ja monen muun stadilaisen ja voittakaa matsi !

      nfl alko, se on aina suu auki kattomista aluksi kun silmä tottunut vaahteramalja vauhtiin, he h ja hah. sama meininki siellä kun täällä, samat jengit kärjes ja tylsähköä siinä mielessä.

      • Anonyymi

        Joo vaikeeta on vihreen kannalta, kun miehistö on rosterilla mitattuna altavastaajana. Nyt näyttäs Filipkin olevan ulkona, joka ei paranna kerrointa, kun linjassa ei muutenkaan ole syvyyttä vaihtojakin jo ajatellen. Miettiny myös millä voisi yllättää, mutta kuten elämässä yleensäkään ei ole mitään poppakonsteja. Crocot tarvitsisi nopeutta juoksupeliin, mutta power Powell ei ole se mikä uppoaa roo puolustuksen ja fulari tyyppinen back up Jallow ei asiaa yhtään paranna. Nyt ois sille edellisen vihreen vaahteravoiton takuumiehelle Rissasen Mikon tapaiselle jalkadurasellille käyttöä.

        Olen samaa mieltä, että juoksu aukeaa, jos heitto kulkee kuin unelma. Porvoohan kompastui tuohon juoksupeliin, joka oli jo lähtökohtaisesti tuhoon tuomittu. Samalla joutuu helposti kolmas ja pitkä tilanteisiin jolloin heittopelin mahdollisuudet ovat heikot mahdollisen paineen
        tai nikkelin tuodessa vaikeuksia ehtiä enää uusiin. Kenttä asemat huononee, kun spessuissakin on hyvät mahdollisuudet puntata hädintuskin aloituslinjaan.

        Vihreen on pakko pelata hyökkäyksessä rohkeasti heittoa ja puolustaa sitä mikä ensimmäisillä driveillä näyttää toimivan parhaiten punakoneen kliiniseen suorittamiseen. Vihree tarvii nyt leijonasydämen, että se mikä paperilla hävitään, voitetaan tahdolla ja osoittaa mm. nämä luritukseni vääräksi. Miten hyvältä tuntuisikaan olla taas väärässä...😎

        JVM


    • Anonyymi

      Aika raaka puolustuksen paitsio jäi viheltämättä rainion fumblessa

    • Anonyymi

      Eikö tosiaan löytyny ketään muuta kuin roosters koikkalainen kommentoimaan.

    • Anonyymi

      Vaahtikausi on taputeltu ja onnittelut mestaruudesta Roostersille, olitte ylivoimaisia tänä vuonna. Katsojan kannalta ei kovin viihtyisä ja jännittävä sarja, jos vertaa vaikka viimevuotiseen, jossa jännitys säilyi loppuun asti. Kyllä tämä laji elää tai kuolee juniorityöstä ja laadukkaasta tekemisestä pienillä resurseilla, kiinnostavasta näyteikkunasta ja kiinnostavuudesta erityisesti suomessa kuin ehkä jossain määrin ulkomaillakin.

      Tähän on hyvä lopettaa tämä kausi ja palata taas sitten kun siltä tuntuu ja kirjoitushaluja kutkuttaa. P.s ja jos saisi kirjoittaa joulupukille pienen toiveen, niin jos vaikka ensi kaudella BUT palaset loksahtaisivat jälkeen paremmin kohdilleen.

      Thanks very many...

      JVM

    • Anonyymi

      SJOKI hallitsee pelistä osa-alueen finaalissa rähmäykset ja intterit. Saako sanoo ääneen? Surkee esitys. Moraaliset laskennalliset pronssimitalit Porvooseen paremman maalieron turvin mestarii vastaa.
      Ambron kehitys ollut hurja, se oli vastapuolen jenkki qb jonka pätevyydet suli.

    • Anonyymi

      Mihin Sjoki hävis? Valmennuksen laatu ja ennenkaikkea kyky muuttaa puolustusta pelin aikana. Jo toinen vuosi peräkkäin, kun vihreet iskee finaalipeliin pelisuunnitelmalla joka ei toimi sitten laisinkaan ja sillä samalla suunnitelmalla mennään alusta loppuun. Liekö sitten DC:n vika vai HC:n, mutta jonkun pitäisi ottaa homma haltuun kun alkaa näyttää siltä että 3 ulkomaalaisen DL ei toimi 4 suomalaista ja yhtä jenkkiä vastaan.

    • Anonyymi

      Ottelu ja tapahtuma tosi huonoa mainosta lajille.
      kerrankin päästiin ulos maksu teeveestä, niin nähtiin luokattoman huonoa tuomaritoimintaa ja yleisömäärä raju pettymys maljan palatessa vihdoin stadiin, Edes ilmaispaikat ei kiinnostanut ex jefustaroja.
      Miksi koko lajin parhaaseen näyteikkunaan ei haalita myös lajin parhaita dumareita?
      Käsittämättömiä ulosajoja ja lippuja kaikista hipaisuista, onneksi peli ei näihin ratkennut, mutta aputuomari ja sivurajan naistuomari ovat koko kauden olleet liigan yleinen naurunaihe ja jollain ihmeen konstilla saivat paikan finaalissa.

      • Anonyymi

        Se ulosajo oli kyllä mielenkiintoinen. Mistä lähtien "clipping" on ollut suoran ulosajon arvoinen? Joku voisi valaista allekirjoittanutta.


    • Anonyymi

      Ulosajot olivat törkeä vyötärön alle estäminen potkupelissä ja targeting.
      Ottelunauhasta ei löydy mitään todenteita vyötärön alle estämisestä.
      Targeting näytti osuvan olkapäähän ja vaikka olisi osunut päähän niin ei olisi ollut ulosajon arvoinen.

      • Anonyymi

        Aivan päivän selviä molemmat ja itseasiassa lopun kasautumisestakin olisi pitänyt turhautunut seinäjokinen heittää pihalle.


      • Anonyymi

        Joo, niin oli. Mistä lähtien vyötärön alle estämisestä on tullut suora ulosajo, vaikka olikin potkupelissä?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Joo, niin oli. Mistä lähtien vyötärön alle estämisestä on tullut suora ulosajo, vaikka olikin potkupelissä?

        Jos se on törkeä henkilökohtainen virhe, niin ilmeisesti silloin ulosajo. Vastannee bsb.. Pelissä tuli muistaakseni nyös bsb, mutta siitä ei ulosajoa, mikä ihmetytti.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Joo, niin oli. Mistä lähtien vyötärön alle estämisestä on tullut suora ulosajo, vaikka olikin potkupelissä?

        Taisi olla alla aiempi PF ilman kypärää pelaamisesta.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Taisi olla alla aiempi PF ilman kypärää pelaamisesta.

        Ei ole väliä vaikka olisi aikaisempi PF alla. 2 EUK lentää ulos, ei PF. Voit ottaa vaikka 3 facemaskia ja late hitin yhteen otteluun lentämättä ulos.


    • Anonyymi

      Tai mistä lähtien pallonkantajaa ei enää saa iskeä.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Kuka maksaa Elokapinan töhrinnän?

      Vieläkö tukevat Elokapinan toimintaa mm. Aki Kaurismäki, Sofi Oksanen, Paleface, Koneen Säätiö ym. ? Kenen kukkarosta ot
      Maailman menoa
      585
      3879
    2. Muuttaisiko viesti mitään

      Haluaisin laittaa viestin, mutta muuttaisiko se mitään. Oletko yhä yhtä ehdoton vai valmis kyseenalaistamaan asenteesi j
      Ikävä
      48
      3318
    3. Jos sinulla kiinnostaisi

      Nyt, miten antaisit minun ymmärtää sen?
      Ikävä
      38
      2801
    4. Valpuri Nykänen elokapina

      Aikas kiihkomielinen nainen kun mtv:n uutiset haastatteli. Tuollaisiako ne kaikki on.
      Maailman menoa
      66
      2759
    5. Oon vähän ihastunut suhun nainen

      Vaikka toisin jokin aika sitten väitin mutta saat mut haluamaan olemaan parempi ihminen :)
      Ikävä
      19
      2144
    6. Jospa me nähtäisiin

      Sinne suuntaan menossa🤣
      Ikävä
      32
      2091
    7. Se että tavattiin

      Hyvin arkisissa olosuhteissa oli hyvä asia. Olimme molemmat lähestulkoon aina sitä mitä oikeasti olemme. Tietysti pieni
      Ikävä
      12
      1967
    8. Elämä jatkuu

      Onneksi ilman sinua
      Ikävä
      29
      1865
    9. Oot pala mun sielua

      Jos toivot, että lähden mä lähden. Jos toivot, että jään mä jään. Koen, että olet mun sielunkumppani, mutta lämmöllä my
      Ikävä
      17
      1810
    10. Hei T........

      Ajattelin kertoa että edelleen välillä käyt mielessä.... En ole unohtanut sinua, enkä varmasti ikinä... Vaikka on kulunu
      Suhteet
      47
      1759
    Aihe