Snellmannin lakka, kestääkö kuumennusta?

Anonyymi-ap

Snellmannin alumiinivuoat on pinnoitettu lakalla, jottei elintarvikkeiden hapot syövyttäisi alumiinia. Mutta voiko tuollaista lakattua vuokaa lämmittää ilman ettei se lakka liukene ruokaan?

24

399

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Hups, Kokkikartanosta siis kyse. Käyttävät Snellmannin lihaa, niin tuli joku ajatuskatko kirjoittaessa.

    • Anonyymi

      Samaa firmaa ovat nykyään. Kai sen lakan pitäisi kestää, jos noudattaa kuumennusohjetta. Itse kyllä siirrän aina kaiken kuumennettavan lasiastiaan nykyään. Ei voi olla varma mitä mistäkin irtoaa nykyään.

    • Anonyymi

      Eiköhän tuo "lakka" mitä liekin ole vähintään yhtä turvallista kuin muoviset pinnoitteet kattiloissa ja paistoastioissa, mutta jos lämmittää mikrossa niin parempi kipata lautaselle.

      Enemmän olisin huolissani alumiinista, se on haitallista etenkin aivoihin kertyessään, eniten saa varmaankin deodorantteja hengittäessä ja saattaa ineytyä ihon läpi roll-oneistakin. Ennen oli paljon alumiinisia kattiloita ja mehumaijatkin alumiinia, niistä irtosi paljon kun mehustettiin happamia marjoja. Alumiinia on myös esim Disperiinissä, parempi käyttää Aspiriinia.

    • Anonyymi

      Kannattaisi enemmän olla huolissaan niistä lisäaineista joita noihin eineksiin on ympätty että saadaan ruoka kestämään viikkoja. Itse en tuollaista teollista moskaa söisi vaikka olisi viimeinen vaihtoehto.

      • Anonyymi

        No ei kai vittu maksalaatikko kestä monta viikkoa lämpimässä? Säilyvyys perustuu ihan samaan kuin normaalissa kotiruuassa eli kylmäsäilytykseen ja kylmäketjun katkeamattomuuteen.


      • Anonyymi

        No jos ottaa vaikka tollaisen lohikiusauksen, niin mikä noista lisäaineista on mistä pitäisi huolissaan olla? Suolassa oleva jodi?

        Ainekset:
        Peruna (Suomi), suomalainen kerma, kirjolohi 17 % (Suomi), sipuli, jodioitu suola, tilli, maissitärkkelys, valkopippuri. Tuote saattaa sisältää ruotoja.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        No jos ottaa vaikka tollaisen lohikiusauksen, niin mikä noista lisäaineista on mistä pitäisi huolissaan olla? Suolassa oleva jodi?

        Ainekset:
        Peruna (Suomi), suomalainen kerma, kirjolohi 17 % (Suomi), sipuli, jodioitu suola, tilli, maissitärkkelys, valkopippuri. Tuote saattaa sisältää ruotoja.

        Kirjo. Itse puhtaista raaka-aineista tehdyssä lohilaatikossa ei ole kirjoa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kirjo. Itse puhtaista raaka-aineista tehdyssä lohilaatikossa ei ole kirjoa.

        Ehhehe...ehhehe...ehhehe...heeeeeeeeeeeee


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kirjo. Itse puhtaista raaka-aineista tehdyssä lohilaatikossa ei ole kirjoa.

        Sekoitat nyt kirjoosi määrätyt lääkkeet suomalaiseen puhtaaseen kirjoloheen. Norjalaiset saastuneet ja voimakkaasti lääkityt kassilohet saattaa päinvastoin pahentaa kirjoasi.


      • Anonyymi

        Joissakin on todella paljon lisäaineita ja säilyvyyskin sen mukainen. Ostin Lidlistä paneroituja broilerin fileitä ja ihmettelin kun vkp oli 3 viikkoa, eivätkä olleet edes kypsennettyjä. Ei mikään makuelämys, mutta ei sentään sivumakuja ja -hajuja kuten jossain kinkkuleikkeleissä kun avaa pakkauksen.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Joissakin on todella paljon lisäaineita ja säilyvyyskin sen mukainen. Ostin Lidlistä paneroituja broilerin fileitä ja ihmettelin kun vkp oli 3 viikkoa, eivätkä olleet edes kypsennettyjä. Ei mikään makuelämys, mutta ei sentään sivumakuja ja -hajuja kuten jossain kinkkuleikkeleissä kun avaa pakkauksen.

        "Ostin Lidlistä paneroituja broilerin fileitä ja ihmettelin kun vkp oli 3 viikkoa, eivätkä olleet edes kypsennettyjä."

        Saiko ne säilyttää lämpimässä? No niin, sitähän minäkin. Säilöntämenetelmä tässäkin on siis kylmäketju eikä itse keksimät lisäainemyrkyt.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "Ostin Lidlistä paneroituja broilerin fileitä ja ihmettelin kun vkp oli 3 viikkoa, eivätkä olleet edes kypsennettyjä."

        Saiko ne säilyttää lämpimässä? No niin, sitähän minäkin. Säilöntämenetelmä tässäkin on siis kylmäketju eikä itse keksimät lisäainemyrkyt.

        Ei tuoreliha säily jäkaapissa 3 viikkoa ilman säilöntäaineita. Kuinka paljon lie mennyt aikaa teurastuksesta, valmistuksesta, pakkauksesta ja Suomeen tuonnista.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ei tuoreliha säily jäkaapissa 3 viikkoa ilman säilöntäaineita. Kuinka paljon lie mennyt aikaa teurastuksesta, valmistuksesta, pakkauksesta ja Suomeen tuonnista.

        ”Ei tuoreliha säily jäkaapissa 3 viikkoa ilman säilöntäaineita.”

        Onhan dry aged lihoissa jopa useita kuukausia kypsytettyjä. Kylmä riittää pitämään ne syömäkelpoisina. Kannattaa perehtyä elintarviketurvallisuuden faktoihin niin et kiusaa muita ihmisiä noilla harhoillasi.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        ”Ei tuoreliha säily jäkaapissa 3 viikkoa ilman säilöntäaineita.”

        Onhan dry aged lihoissa jopa useita kuukausia kypsytettyjä. Kylmä riittää pitämään ne syömäkelpoisina. Kannattaa perehtyä elintarviketurvallisuuden faktoihin niin et kiusaa muita ihmisiä noilla harhoillasi.

        Mikset tenttumamma pitäisi aivopierusi omana tietonasi. Meinaatko että laittaneet monta erilaista säilöntäainetta ihan vaan huvin vuoksi vaikka säilyisi muutenkin :D

        Martat: "Tuore liha säilyy jääkaapissa enintään 1–5 vrk ajan tai viimeiseen käyttöpäivään asti lihatuotteesta riippuen. "

        "Käytä palvelutiskiltä ostamasi tuore liha mahdollisimman pian, viimeistään 2–3 päivän sisällä, tai pakasta se heti. Palvelutiskiltä ostettu jauheliha on kypsennettävä jo ostopäivänä. Pakatut lihat ja lihavalmisteet sen sijaan säilyvät avaamattomina pakkaukseen merkittyyn viimeiseen käyttöpäivään asti, kunhan säilytät lihan tarpeeksi viileässä ja valolta suojattuna. Voit myös kypsentää lihan saman tien myöhempää käyttöä varten, mutta kypsennettynäkin se tulee säilyttää jääkappilämpötilassa."
        https://www.hk.fi/lihakoulu/lihan-sailytys/

        3 viikkoa raaka liha säilyy jääkaapissa vain ja ainoastaan säilöntäaineiden ansiosta.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mikset tenttumamma pitäisi aivopierusi omana tietonasi. Meinaatko että laittaneet monta erilaista säilöntäainetta ihan vaan huvin vuoksi vaikka säilyisi muutenkin :D

        Martat: "Tuore liha säilyy jääkaapissa enintään 1–5 vrk ajan tai viimeiseen käyttöpäivään asti lihatuotteesta riippuen. "

        "Käytä palvelutiskiltä ostamasi tuore liha mahdollisimman pian, viimeistään 2–3 päivän sisällä, tai pakasta se heti. Palvelutiskiltä ostettu jauheliha on kypsennettävä jo ostopäivänä. Pakatut lihat ja lihavalmisteet sen sijaan säilyvät avaamattomina pakkaukseen merkittyyn viimeiseen käyttöpäivään asti, kunhan säilytät lihan tarpeeksi viileässä ja valolta suojattuna. Voit myös kypsentää lihan saman tien myöhempää käyttöä varten, mutta kypsennettynäkin se tulee säilyttää jääkappilämpötilassa."
        https://www.hk.fi/lihakoulu/lihan-sailytys/

        3 viikkoa raaka liha säilyy jääkaapissa vain ja ainoastaan säilöntäaineiden ansiosta.

        "3 viikkoa raaka liha säilyy jääkaapissa vain ja ainoastaan säilöntäaineiden ansiosta."

        Toki maksalaatikossa on suolaa, joka on säilöntäaine.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mikset tenttumamma pitäisi aivopierusi omana tietonasi. Meinaatko että laittaneet monta erilaista säilöntäainetta ihan vaan huvin vuoksi vaikka säilyisi muutenkin :D

        Martat: "Tuore liha säilyy jääkaapissa enintään 1–5 vrk ajan tai viimeiseen käyttöpäivään asti lihatuotteesta riippuen. "

        "Käytä palvelutiskiltä ostamasi tuore liha mahdollisimman pian, viimeistään 2–3 päivän sisällä, tai pakasta se heti. Palvelutiskiltä ostettu jauheliha on kypsennettävä jo ostopäivänä. Pakatut lihat ja lihavalmisteet sen sijaan säilyvät avaamattomina pakkaukseen merkittyyn viimeiseen käyttöpäivään asti, kunhan säilytät lihan tarpeeksi viileässä ja valolta suojattuna. Voit myös kypsentää lihan saman tien myöhempää käyttöä varten, mutta kypsennettynäkin se tulee säilyttää jääkappilämpötilassa."
        https://www.hk.fi/lihakoulu/lihan-sailytys/

        3 viikkoa raaka liha säilyy jääkaapissa vain ja ainoastaan säilöntäaineiden ansiosta.

        Esimerkiksi tuoretta naudan lihaa pitää raakakypsyttää kuukauden päivät jääkaapissa. Ihan sellaisenaan. Olen minä ne vakuumiin toki laittanut.

        Nyt ostin tarjouksesta Atrian paketoimaa naudan ulkofilettä. Päiväystä jäljellä reilut pari viikkoa. Ei lisäaineita.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Esimerkiksi tuoretta naudan lihaa pitää raakakypsyttää kuukauden päivät jääkaapissa. Ihan sellaisenaan. Olen minä ne vakuumiin toki laittanut.

        Nyt ostin tarjouksesta Atrian paketoimaa naudan ulkofilettä. Päiväystä jäljellä reilut pari viikkoa. Ei lisäaineita.

        Kaupan lihoja ei kuulu enää raakakypsentää, eivätkä säily kuin muutaman päivän syötävinä. Kaikilla maha ei ole tottunut mädäntyneeseen ruokaan ja harvemmat käyttää tenttua ruokajuomana tappamaan bakteerit.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kaupan lihoja ei kuulu enää raakakypsentää, eivätkä säily kuin muutaman päivän syötävinä. Kaikilla maha ei ole tottunut mädäntyneeseen ruokaan ja harvemmat käyttää tenttua ruokajuomana tappamaan bakteerit.

        Ottipa koville 🤣


    • Anonyymi

      Taitaa pojilta unohtua ainesosa luettelosta ne e koodit jotka ovat niitä kemiallisesti valmistettuja lisäaineita. Sanoohan sen järkikin ettei vitun maksalaatikko kolmea viikkoa jääkaapissa säily ilman hirvittävää määrää lisäaineita. Ihmiskokeeltahan tämä vaikuttaa ihan kuin noiden energiajuomien suhteenkin.

      • Anonyymi

        "Taitaa pojilta unohtua ainesosa luettelosta ne e koodit jotka ovat niitä kemiallisesti valmistettuja lisäaineita."

        Kaikki aine on kemiallisia molekyylejä.

        " Sanoohan sen järkikin ettei vitun maksalaatikko kolmea viikkoa jääkaapissa säily ilman hirvittävää määrää lisäaineita."

        Totta kai säilyy, jos sitä ei ole valmistuksessa paskottu täyteen bakteereja ja se jääkaappi on oikeasti kylmä.

        "Ihmiskokeeltahan tämä vaikuttaa ihan kuin noiden energiajuomien suhteenkin."

        Korkki kiinni, iltalääkkeet ja nukkumaan.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "Taitaa pojilta unohtua ainesosa luettelosta ne e koodit jotka ovat niitä kemiallisesti valmistettuja lisäaineita."

        Kaikki aine on kemiallisia molekyylejä.

        " Sanoohan sen järkikin ettei vitun maksalaatikko kolmea viikkoa jääkaapissa säily ilman hirvittävää määrää lisäaineita."

        Totta kai säilyy, jos sitä ei ole valmistuksessa paskottu täyteen bakteereja ja se jääkaappi on oikeasti kylmä.

        "Ihmiskokeeltahan tämä vaikuttaa ihan kuin noiden energiajuomien suhteenkin."

        Korkki kiinni, iltalääkkeet ja nukkumaan.

        Parempi kun tenttumamma et edes avaisi sitä korkkia :D


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Parempi kun tenttumamma et edes avaisi sitä korkkia :D

        Jaa, tässä on tämä mikromulkkuinen kalapuikkoviiksinen pojitteleva ja huoritteleva kyrvänsyylä 😆


      • Anonyymi kirjoitti:

        Jaa, tässä on tämä mikromulkkuinen kalapuikkoviiksinen pojitteleva ja huoritteleva kyrvänsyylä 😆

        Ei tämä ole mies vaan rouva. Kertoi minulle tämä rouva Alepan juustohyllyllä, että ihmiset ovat syöneet juustoa satoja tuhansia vuosia. Kysyin, että miten niin kun lypylehmiä ja vuohia on ollut vain 10 000 vuotta niin tämä mamma sanoi, että hirviä on lypsetty.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Jaa, tässä on tämä mikromulkkuinen kalapuikkoviiksinen pojitteleva ja huoritteleva kyrvänsyylä 😆

        Hyvin tenttumamma paljastat aina itsesi kun vähän avittaa ja otat alter egosikin mukaan. Tuleekos pian taas uusia nimimerkkejä :D


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Miksi persuilla ei ole firmoja?

      Kuten vasemmisstolaisilla, esim. Sannalla MA\PI. Eikö ole aika erikoista?
      Maailman menoa
      83
      7101
    2. Persut hommasivat Suomeen 35 000 pientä lasta v. 2015

      Onko Riikka Purra nyt tavoittelemassa tätä samaa historiallista persujen utopiaa? Purram kaksinaamaisessa pelissä vaadit
      Maailman menoa
      26
      7053
    3. Purran tuhoja tuskin saadaan koskaan korjatuksikaan

      Purra on aiheuttanut Suomen taloudelle karmaisevat tuhot. Sen lisäksi Purra on ajanut myös suuren osan Suomen kansasta k
      Maailman menoa
      109
      6168
    4. Persujen kaksoisstandardit: Räsäsen uhkailu paha, Virran uhkailu hyvä

      Tässä taas nähdään kuinka kaksinaamaista porukkaa persut ovat. Mitäs persut tähän?
      Maailman menoa
      45
      5404
    5. Miksette persut irtisanoudu Kirkin lausunnoista?

      Kirkhän muun muassa vaati raiskattuja naisia pidättäytymään abortista ja vaimoja alistumaan aviomiestensä tahtoon. Mik
      Maailman menoa
      84
      5238
    6. Demarikultin uhri kertoo

      Demarikultin uhri kertoo: “En saanut mennä edes suihkuun ilman lupaa” – Seksuaalisen hyväksikäytön uhri kertoo vuosistaa
      Maailman menoa
      63
      5205
    7. Miksi vasemmistolaiset eivät omista yhtään firmaa?

      Vasemmistolaiset eivät omista yhtään firmaa joka työllistäisi ihmisiä. Miksi? No siksi, että jos vasemmistolainen perus
      Maailman menoa
      40
      5108
    8. Sanna valittiin Euroopan huonoimmaksi pääministeriksi

      Sannan kaudella Suomi oli ainut maa missä bkt laski. Kannattaa huomata, että luvut valitsi Sannan huonoimmaksi. Ihmiset
      Maailman menoa
      27
      4595
    9. Purran vuoro kiihoittua Lepomäen sääristä

      "Ulkoministeri Elina sanoo, ettei muuta pukeutumistaan sen mukaan, kenet tapaa, ja että hän ei suostuisi peittämään kasv
      Maailman menoa
      16
      3467
    10. Vasemmistolaiset paskat eivät nousseet seisomaan kun Akaan kaupunginvaltuusto

      vietti hiljaisen hetken Charlie Kirkin muistoksi https://www.aamulehti.fi/uutiset/art-2000011523016.html
      Maailman menoa
      300
      3390
    Aihe