Snellmannin lakka, kestääkö kuumennusta?

Anonyymi-ap

Snellmannin alumiinivuoat on pinnoitettu lakalla, jottei elintarvikkeiden hapot syövyttäisi alumiinia. Mutta voiko tuollaista lakattua vuokaa lämmittää ilman ettei se lakka liukene ruokaan?

24

221

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Hups, Kokkikartanosta siis kyse. Käyttävät Snellmannin lihaa, niin tuli joku ajatuskatko kirjoittaessa.

    • Anonyymi

      Samaa firmaa ovat nykyään. Kai sen lakan pitäisi kestää, jos noudattaa kuumennusohjetta. Itse kyllä siirrän aina kaiken kuumennettavan lasiastiaan nykyään. Ei voi olla varma mitä mistäkin irtoaa nykyään.

    • Anonyymi

      Eiköhän tuo "lakka" mitä liekin ole vähintään yhtä turvallista kuin muoviset pinnoitteet kattiloissa ja paistoastioissa, mutta jos lämmittää mikrossa niin parempi kipata lautaselle.

      Enemmän olisin huolissani alumiinista, se on haitallista etenkin aivoihin kertyessään, eniten saa varmaankin deodorantteja hengittäessä ja saattaa ineytyä ihon läpi roll-oneistakin. Ennen oli paljon alumiinisia kattiloita ja mehumaijatkin alumiinia, niistä irtosi paljon kun mehustettiin happamia marjoja. Alumiinia on myös esim Disperiinissä, parempi käyttää Aspiriinia.

    • Anonyymi

      Kannattaisi enemmän olla huolissaan niistä lisäaineista joita noihin eineksiin on ympätty että saadaan ruoka kestämään viikkoja. Itse en tuollaista teollista moskaa söisi vaikka olisi viimeinen vaihtoehto.

      • Anonyymi

        No ei kai vittu maksalaatikko kestä monta viikkoa lämpimässä? Säilyvyys perustuu ihan samaan kuin normaalissa kotiruuassa eli kylmäsäilytykseen ja kylmäketjun katkeamattomuuteen.


      • Anonyymi

        No jos ottaa vaikka tollaisen lohikiusauksen, niin mikä noista lisäaineista on mistä pitäisi huolissaan olla? Suolassa oleva jodi?

        Ainekset:
        Peruna (Suomi), suomalainen kerma, kirjolohi 17 % (Suomi), sipuli, jodioitu suola, tilli, maissitärkkelys, valkopippuri. Tuote saattaa sisältää ruotoja.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        No jos ottaa vaikka tollaisen lohikiusauksen, niin mikä noista lisäaineista on mistä pitäisi huolissaan olla? Suolassa oleva jodi?

        Ainekset:
        Peruna (Suomi), suomalainen kerma, kirjolohi 17 % (Suomi), sipuli, jodioitu suola, tilli, maissitärkkelys, valkopippuri. Tuote saattaa sisältää ruotoja.

        Kirjo. Itse puhtaista raaka-aineista tehdyssä lohilaatikossa ei ole kirjoa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kirjo. Itse puhtaista raaka-aineista tehdyssä lohilaatikossa ei ole kirjoa.

        Ehhehe...ehhehe...ehhehe...heeeeeeeeeeeee


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kirjo. Itse puhtaista raaka-aineista tehdyssä lohilaatikossa ei ole kirjoa.

        Sekoitat nyt kirjoosi määrätyt lääkkeet suomalaiseen puhtaaseen kirjoloheen. Norjalaiset saastuneet ja voimakkaasti lääkityt kassilohet saattaa päinvastoin pahentaa kirjoasi.


      • Anonyymi

        Joissakin on todella paljon lisäaineita ja säilyvyyskin sen mukainen. Ostin Lidlistä paneroituja broilerin fileitä ja ihmettelin kun vkp oli 3 viikkoa, eivätkä olleet edes kypsennettyjä. Ei mikään makuelämys, mutta ei sentään sivumakuja ja -hajuja kuten jossain kinkkuleikkeleissä kun avaa pakkauksen.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Joissakin on todella paljon lisäaineita ja säilyvyyskin sen mukainen. Ostin Lidlistä paneroituja broilerin fileitä ja ihmettelin kun vkp oli 3 viikkoa, eivätkä olleet edes kypsennettyjä. Ei mikään makuelämys, mutta ei sentään sivumakuja ja -hajuja kuten jossain kinkkuleikkeleissä kun avaa pakkauksen.

        "Ostin Lidlistä paneroituja broilerin fileitä ja ihmettelin kun vkp oli 3 viikkoa, eivätkä olleet edes kypsennettyjä."

        Saiko ne säilyttää lämpimässä? No niin, sitähän minäkin. Säilöntämenetelmä tässäkin on siis kylmäketju eikä itse keksimät lisäainemyrkyt.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "Ostin Lidlistä paneroituja broilerin fileitä ja ihmettelin kun vkp oli 3 viikkoa, eivätkä olleet edes kypsennettyjä."

        Saiko ne säilyttää lämpimässä? No niin, sitähän minäkin. Säilöntämenetelmä tässäkin on siis kylmäketju eikä itse keksimät lisäainemyrkyt.

        Ei tuoreliha säily jäkaapissa 3 viikkoa ilman säilöntäaineita. Kuinka paljon lie mennyt aikaa teurastuksesta, valmistuksesta, pakkauksesta ja Suomeen tuonnista.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ei tuoreliha säily jäkaapissa 3 viikkoa ilman säilöntäaineita. Kuinka paljon lie mennyt aikaa teurastuksesta, valmistuksesta, pakkauksesta ja Suomeen tuonnista.

        ”Ei tuoreliha säily jäkaapissa 3 viikkoa ilman säilöntäaineita.”

        Onhan dry aged lihoissa jopa useita kuukausia kypsytettyjä. Kylmä riittää pitämään ne syömäkelpoisina. Kannattaa perehtyä elintarviketurvallisuuden faktoihin niin et kiusaa muita ihmisiä noilla harhoillasi.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        ”Ei tuoreliha säily jäkaapissa 3 viikkoa ilman säilöntäaineita.”

        Onhan dry aged lihoissa jopa useita kuukausia kypsytettyjä. Kylmä riittää pitämään ne syömäkelpoisina. Kannattaa perehtyä elintarviketurvallisuuden faktoihin niin et kiusaa muita ihmisiä noilla harhoillasi.

        Mikset tenttumamma pitäisi aivopierusi omana tietonasi. Meinaatko että laittaneet monta erilaista säilöntäainetta ihan vaan huvin vuoksi vaikka säilyisi muutenkin :D

        Martat: "Tuore liha säilyy jääkaapissa enintään 1–5 vrk ajan tai viimeiseen käyttöpäivään asti lihatuotteesta riippuen. "

        "Käytä palvelutiskiltä ostamasi tuore liha mahdollisimman pian, viimeistään 2–3 päivän sisällä, tai pakasta se heti. Palvelutiskiltä ostettu jauheliha on kypsennettävä jo ostopäivänä. Pakatut lihat ja lihavalmisteet sen sijaan säilyvät avaamattomina pakkaukseen merkittyyn viimeiseen käyttöpäivään asti, kunhan säilytät lihan tarpeeksi viileässä ja valolta suojattuna. Voit myös kypsentää lihan saman tien myöhempää käyttöä varten, mutta kypsennettynäkin se tulee säilyttää jääkappilämpötilassa."
        https://www.hk.fi/lihakoulu/lihan-sailytys/

        3 viikkoa raaka liha säilyy jääkaapissa vain ja ainoastaan säilöntäaineiden ansiosta.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mikset tenttumamma pitäisi aivopierusi omana tietonasi. Meinaatko että laittaneet monta erilaista säilöntäainetta ihan vaan huvin vuoksi vaikka säilyisi muutenkin :D

        Martat: "Tuore liha säilyy jääkaapissa enintään 1–5 vrk ajan tai viimeiseen käyttöpäivään asti lihatuotteesta riippuen. "

        "Käytä palvelutiskiltä ostamasi tuore liha mahdollisimman pian, viimeistään 2–3 päivän sisällä, tai pakasta se heti. Palvelutiskiltä ostettu jauheliha on kypsennettävä jo ostopäivänä. Pakatut lihat ja lihavalmisteet sen sijaan säilyvät avaamattomina pakkaukseen merkittyyn viimeiseen käyttöpäivään asti, kunhan säilytät lihan tarpeeksi viileässä ja valolta suojattuna. Voit myös kypsentää lihan saman tien myöhempää käyttöä varten, mutta kypsennettynäkin se tulee säilyttää jääkappilämpötilassa."
        https://www.hk.fi/lihakoulu/lihan-sailytys/

        3 viikkoa raaka liha säilyy jääkaapissa vain ja ainoastaan säilöntäaineiden ansiosta.

        "3 viikkoa raaka liha säilyy jääkaapissa vain ja ainoastaan säilöntäaineiden ansiosta."

        Toki maksalaatikossa on suolaa, joka on säilöntäaine.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mikset tenttumamma pitäisi aivopierusi omana tietonasi. Meinaatko että laittaneet monta erilaista säilöntäainetta ihan vaan huvin vuoksi vaikka säilyisi muutenkin :D

        Martat: "Tuore liha säilyy jääkaapissa enintään 1–5 vrk ajan tai viimeiseen käyttöpäivään asti lihatuotteesta riippuen. "

        "Käytä palvelutiskiltä ostamasi tuore liha mahdollisimman pian, viimeistään 2–3 päivän sisällä, tai pakasta se heti. Palvelutiskiltä ostettu jauheliha on kypsennettävä jo ostopäivänä. Pakatut lihat ja lihavalmisteet sen sijaan säilyvät avaamattomina pakkaukseen merkittyyn viimeiseen käyttöpäivään asti, kunhan säilytät lihan tarpeeksi viileässä ja valolta suojattuna. Voit myös kypsentää lihan saman tien myöhempää käyttöä varten, mutta kypsennettynäkin se tulee säilyttää jääkappilämpötilassa."
        https://www.hk.fi/lihakoulu/lihan-sailytys/

        3 viikkoa raaka liha säilyy jääkaapissa vain ja ainoastaan säilöntäaineiden ansiosta.

        Esimerkiksi tuoretta naudan lihaa pitää raakakypsyttää kuukauden päivät jääkaapissa. Ihan sellaisenaan. Olen minä ne vakuumiin toki laittanut.

        Nyt ostin tarjouksesta Atrian paketoimaa naudan ulkofilettä. Päiväystä jäljellä reilut pari viikkoa. Ei lisäaineita.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Esimerkiksi tuoretta naudan lihaa pitää raakakypsyttää kuukauden päivät jääkaapissa. Ihan sellaisenaan. Olen minä ne vakuumiin toki laittanut.

        Nyt ostin tarjouksesta Atrian paketoimaa naudan ulkofilettä. Päiväystä jäljellä reilut pari viikkoa. Ei lisäaineita.

        Kaupan lihoja ei kuulu enää raakakypsentää, eivätkä säily kuin muutaman päivän syötävinä. Kaikilla maha ei ole tottunut mädäntyneeseen ruokaan ja harvemmat käyttää tenttua ruokajuomana tappamaan bakteerit.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kaupan lihoja ei kuulu enää raakakypsentää, eivätkä säily kuin muutaman päivän syötävinä. Kaikilla maha ei ole tottunut mädäntyneeseen ruokaan ja harvemmat käyttää tenttua ruokajuomana tappamaan bakteerit.

        Ottipa koville 🤣


    • Anonyymi

      Taitaa pojilta unohtua ainesosa luettelosta ne e koodit jotka ovat niitä kemiallisesti valmistettuja lisäaineita. Sanoohan sen järkikin ettei vitun maksalaatikko kolmea viikkoa jääkaapissa säily ilman hirvittävää määrää lisäaineita. Ihmiskokeeltahan tämä vaikuttaa ihan kuin noiden energiajuomien suhteenkin.

      • Anonyymi

        "Taitaa pojilta unohtua ainesosa luettelosta ne e koodit jotka ovat niitä kemiallisesti valmistettuja lisäaineita."

        Kaikki aine on kemiallisia molekyylejä.

        " Sanoohan sen järkikin ettei vitun maksalaatikko kolmea viikkoa jääkaapissa säily ilman hirvittävää määrää lisäaineita."

        Totta kai säilyy, jos sitä ei ole valmistuksessa paskottu täyteen bakteereja ja se jääkaappi on oikeasti kylmä.

        "Ihmiskokeeltahan tämä vaikuttaa ihan kuin noiden energiajuomien suhteenkin."

        Korkki kiinni, iltalääkkeet ja nukkumaan.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "Taitaa pojilta unohtua ainesosa luettelosta ne e koodit jotka ovat niitä kemiallisesti valmistettuja lisäaineita."

        Kaikki aine on kemiallisia molekyylejä.

        " Sanoohan sen järkikin ettei vitun maksalaatikko kolmea viikkoa jääkaapissa säily ilman hirvittävää määrää lisäaineita."

        Totta kai säilyy, jos sitä ei ole valmistuksessa paskottu täyteen bakteereja ja se jääkaappi on oikeasti kylmä.

        "Ihmiskokeeltahan tämä vaikuttaa ihan kuin noiden energiajuomien suhteenkin."

        Korkki kiinni, iltalääkkeet ja nukkumaan.

        Parempi kun tenttumamma et edes avaisi sitä korkkia :D


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Parempi kun tenttumamma et edes avaisi sitä korkkia :D

        Jaa, tässä on tämä mikromulkkuinen kalapuikkoviiksinen pojitteleva ja huoritteleva kyrvänsyylä 😆


      • Anonyymi kirjoitti:

        Jaa, tässä on tämä mikromulkkuinen kalapuikkoviiksinen pojitteleva ja huoritteleva kyrvänsyylä 😆

        Ei tämä ole mies vaan rouva. Kertoi minulle tämä rouva Alepan juustohyllyllä, että ihmiset ovat syöneet juustoa satoja tuhansia vuosia. Kysyin, että miten niin kun lypylehmiä ja vuohia on ollut vain 10 000 vuotta niin tämä mamma sanoi, että hirviä on lypsetty.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Jaa, tässä on tämä mikromulkkuinen kalapuikkoviiksinen pojitteleva ja huoritteleva kyrvänsyylä 😆

        Hyvin tenttumamma paljastat aina itsesi kun vähän avittaa ja otat alter egosikin mukaan. Tuleekos pian taas uusia nimimerkkejä :D


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Kotkalainen Demari Riku Pirinen vangittu Saksassa lapsipornosta

      https://www.kymensanomat.fi/paikalliset/8081054 Kotkalainen Demari Riku Pirinen vangittu Saksassa lapsipornon hallussapi
      Kotka
      86
      2341
    2. Olen tosi outo....

      Päättelen palstajuttujen perusteella mitä mieltä minun kaipauksen kohde minusta on. Joskus kuvittelen tänne selkeitä tap
      Ikävä
      19
      2272
    3. Vanhalle ukon rähjälle

      Satutit mua niin paljon kun erottiin. Oletko todella niin itsekäs että kuvittelet että huolisin sut kaiken tapahtuneen
      Ikävä
      19
      1818
    4. Oletko sä luovuttanut

      Mun suhteeni
      Ikävä
      105
      1477
    5. Maisa on SALAKUVATTU huumepoliisinsa kanssa!

      https://www.seiska.fi/vain-seiskassa/ensimmainen-yhteiskuva-maisa-torpan-ja-poliisikullan-lahiorakkaus-roihuaa/1525663
      Kotimaiset julkkisjuorut
      76
      1472
    6. Hommaatko kinkkua jouluksi?

      Itse tein pakastimeen n. 3Kg:n murekkeen sienillä ja juustokuorrutuksella. Voihan se olla, että jonkun pienen, valmiin k
      Sinkut
      162
      1253
    7. Aatteleppa ite!

      Jos ei oltaisikaan nyt NATOssa, olisimme puolueettomana sivustakatsojia ja elelisimme tyytyväisenä rauhassa maassamme.
      Maailman menoa
      257
      1042
    8. Mitä sanoisit

      Ihastukselle, jos näkisitte?
      Tunteet
      68
      969
    9. Onko se ikä

      Alkanut haitata?
      Ikävä
      78
      919
    10. Omalääkäri hallituksen utopia?

      Suurissa kaupungeissa ja etelässä moinen onnistunee. Suuressa osassa Suomea on taas paljon keikkalääkäreitä. Mitenkäs ha
      Maailman menoa
      174
      903
    Aihe