Snellmannin lakka, kestääkö kuumennusta?

Anonyymi-ap

Snellmannin alumiinivuoat on pinnoitettu lakalla, jottei elintarvikkeiden hapot syövyttäisi alumiinia. Mutta voiko tuollaista lakattua vuokaa lämmittää ilman ettei se lakka liukene ruokaan?

24

329

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Hups, Kokkikartanosta siis kyse. Käyttävät Snellmannin lihaa, niin tuli joku ajatuskatko kirjoittaessa.

    • Anonyymi

      Samaa firmaa ovat nykyään. Kai sen lakan pitäisi kestää, jos noudattaa kuumennusohjetta. Itse kyllä siirrän aina kaiken kuumennettavan lasiastiaan nykyään. Ei voi olla varma mitä mistäkin irtoaa nykyään.

    • Anonyymi

      Eiköhän tuo "lakka" mitä liekin ole vähintään yhtä turvallista kuin muoviset pinnoitteet kattiloissa ja paistoastioissa, mutta jos lämmittää mikrossa niin parempi kipata lautaselle.

      Enemmän olisin huolissani alumiinista, se on haitallista etenkin aivoihin kertyessään, eniten saa varmaankin deodorantteja hengittäessä ja saattaa ineytyä ihon läpi roll-oneistakin. Ennen oli paljon alumiinisia kattiloita ja mehumaijatkin alumiinia, niistä irtosi paljon kun mehustettiin happamia marjoja. Alumiinia on myös esim Disperiinissä, parempi käyttää Aspiriinia.

    • Anonyymi

      Kannattaisi enemmän olla huolissaan niistä lisäaineista joita noihin eineksiin on ympätty että saadaan ruoka kestämään viikkoja. Itse en tuollaista teollista moskaa söisi vaikka olisi viimeinen vaihtoehto.

      • Anonyymi

        No ei kai vittu maksalaatikko kestä monta viikkoa lämpimässä? Säilyvyys perustuu ihan samaan kuin normaalissa kotiruuassa eli kylmäsäilytykseen ja kylmäketjun katkeamattomuuteen.


      • Anonyymi

        No jos ottaa vaikka tollaisen lohikiusauksen, niin mikä noista lisäaineista on mistä pitäisi huolissaan olla? Suolassa oleva jodi?

        Ainekset:
        Peruna (Suomi), suomalainen kerma, kirjolohi 17 % (Suomi), sipuli, jodioitu suola, tilli, maissitärkkelys, valkopippuri. Tuote saattaa sisältää ruotoja.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        No jos ottaa vaikka tollaisen lohikiusauksen, niin mikä noista lisäaineista on mistä pitäisi huolissaan olla? Suolassa oleva jodi?

        Ainekset:
        Peruna (Suomi), suomalainen kerma, kirjolohi 17 % (Suomi), sipuli, jodioitu suola, tilli, maissitärkkelys, valkopippuri. Tuote saattaa sisältää ruotoja.

        Kirjo. Itse puhtaista raaka-aineista tehdyssä lohilaatikossa ei ole kirjoa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kirjo. Itse puhtaista raaka-aineista tehdyssä lohilaatikossa ei ole kirjoa.

        Ehhehe...ehhehe...ehhehe...heeeeeeeeeeeee


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kirjo. Itse puhtaista raaka-aineista tehdyssä lohilaatikossa ei ole kirjoa.

        Sekoitat nyt kirjoosi määrätyt lääkkeet suomalaiseen puhtaaseen kirjoloheen. Norjalaiset saastuneet ja voimakkaasti lääkityt kassilohet saattaa päinvastoin pahentaa kirjoasi.


      • Anonyymi

        Joissakin on todella paljon lisäaineita ja säilyvyyskin sen mukainen. Ostin Lidlistä paneroituja broilerin fileitä ja ihmettelin kun vkp oli 3 viikkoa, eivätkä olleet edes kypsennettyjä. Ei mikään makuelämys, mutta ei sentään sivumakuja ja -hajuja kuten jossain kinkkuleikkeleissä kun avaa pakkauksen.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Joissakin on todella paljon lisäaineita ja säilyvyyskin sen mukainen. Ostin Lidlistä paneroituja broilerin fileitä ja ihmettelin kun vkp oli 3 viikkoa, eivätkä olleet edes kypsennettyjä. Ei mikään makuelämys, mutta ei sentään sivumakuja ja -hajuja kuten jossain kinkkuleikkeleissä kun avaa pakkauksen.

        "Ostin Lidlistä paneroituja broilerin fileitä ja ihmettelin kun vkp oli 3 viikkoa, eivätkä olleet edes kypsennettyjä."

        Saiko ne säilyttää lämpimässä? No niin, sitähän minäkin. Säilöntämenetelmä tässäkin on siis kylmäketju eikä itse keksimät lisäainemyrkyt.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "Ostin Lidlistä paneroituja broilerin fileitä ja ihmettelin kun vkp oli 3 viikkoa, eivätkä olleet edes kypsennettyjä."

        Saiko ne säilyttää lämpimässä? No niin, sitähän minäkin. Säilöntämenetelmä tässäkin on siis kylmäketju eikä itse keksimät lisäainemyrkyt.

        Ei tuoreliha säily jäkaapissa 3 viikkoa ilman säilöntäaineita. Kuinka paljon lie mennyt aikaa teurastuksesta, valmistuksesta, pakkauksesta ja Suomeen tuonnista.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ei tuoreliha säily jäkaapissa 3 viikkoa ilman säilöntäaineita. Kuinka paljon lie mennyt aikaa teurastuksesta, valmistuksesta, pakkauksesta ja Suomeen tuonnista.

        ”Ei tuoreliha säily jäkaapissa 3 viikkoa ilman säilöntäaineita.”

        Onhan dry aged lihoissa jopa useita kuukausia kypsytettyjä. Kylmä riittää pitämään ne syömäkelpoisina. Kannattaa perehtyä elintarviketurvallisuuden faktoihin niin et kiusaa muita ihmisiä noilla harhoillasi.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        ”Ei tuoreliha säily jäkaapissa 3 viikkoa ilman säilöntäaineita.”

        Onhan dry aged lihoissa jopa useita kuukausia kypsytettyjä. Kylmä riittää pitämään ne syömäkelpoisina. Kannattaa perehtyä elintarviketurvallisuuden faktoihin niin et kiusaa muita ihmisiä noilla harhoillasi.

        Mikset tenttumamma pitäisi aivopierusi omana tietonasi. Meinaatko että laittaneet monta erilaista säilöntäainetta ihan vaan huvin vuoksi vaikka säilyisi muutenkin :D

        Martat: "Tuore liha säilyy jääkaapissa enintään 1–5 vrk ajan tai viimeiseen käyttöpäivään asti lihatuotteesta riippuen. "

        "Käytä palvelutiskiltä ostamasi tuore liha mahdollisimman pian, viimeistään 2–3 päivän sisällä, tai pakasta se heti. Palvelutiskiltä ostettu jauheliha on kypsennettävä jo ostopäivänä. Pakatut lihat ja lihavalmisteet sen sijaan säilyvät avaamattomina pakkaukseen merkittyyn viimeiseen käyttöpäivään asti, kunhan säilytät lihan tarpeeksi viileässä ja valolta suojattuna. Voit myös kypsentää lihan saman tien myöhempää käyttöä varten, mutta kypsennettynäkin se tulee säilyttää jääkappilämpötilassa."
        https://www.hk.fi/lihakoulu/lihan-sailytys/

        3 viikkoa raaka liha säilyy jääkaapissa vain ja ainoastaan säilöntäaineiden ansiosta.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mikset tenttumamma pitäisi aivopierusi omana tietonasi. Meinaatko että laittaneet monta erilaista säilöntäainetta ihan vaan huvin vuoksi vaikka säilyisi muutenkin :D

        Martat: "Tuore liha säilyy jääkaapissa enintään 1–5 vrk ajan tai viimeiseen käyttöpäivään asti lihatuotteesta riippuen. "

        "Käytä palvelutiskiltä ostamasi tuore liha mahdollisimman pian, viimeistään 2–3 päivän sisällä, tai pakasta se heti. Palvelutiskiltä ostettu jauheliha on kypsennettävä jo ostopäivänä. Pakatut lihat ja lihavalmisteet sen sijaan säilyvät avaamattomina pakkaukseen merkittyyn viimeiseen käyttöpäivään asti, kunhan säilytät lihan tarpeeksi viileässä ja valolta suojattuna. Voit myös kypsentää lihan saman tien myöhempää käyttöä varten, mutta kypsennettynäkin se tulee säilyttää jääkappilämpötilassa."
        https://www.hk.fi/lihakoulu/lihan-sailytys/

        3 viikkoa raaka liha säilyy jääkaapissa vain ja ainoastaan säilöntäaineiden ansiosta.

        "3 viikkoa raaka liha säilyy jääkaapissa vain ja ainoastaan säilöntäaineiden ansiosta."

        Toki maksalaatikossa on suolaa, joka on säilöntäaine.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mikset tenttumamma pitäisi aivopierusi omana tietonasi. Meinaatko että laittaneet monta erilaista säilöntäainetta ihan vaan huvin vuoksi vaikka säilyisi muutenkin :D

        Martat: "Tuore liha säilyy jääkaapissa enintään 1–5 vrk ajan tai viimeiseen käyttöpäivään asti lihatuotteesta riippuen. "

        "Käytä palvelutiskiltä ostamasi tuore liha mahdollisimman pian, viimeistään 2–3 päivän sisällä, tai pakasta se heti. Palvelutiskiltä ostettu jauheliha on kypsennettävä jo ostopäivänä. Pakatut lihat ja lihavalmisteet sen sijaan säilyvät avaamattomina pakkaukseen merkittyyn viimeiseen käyttöpäivään asti, kunhan säilytät lihan tarpeeksi viileässä ja valolta suojattuna. Voit myös kypsentää lihan saman tien myöhempää käyttöä varten, mutta kypsennettynäkin se tulee säilyttää jääkappilämpötilassa."
        https://www.hk.fi/lihakoulu/lihan-sailytys/

        3 viikkoa raaka liha säilyy jääkaapissa vain ja ainoastaan säilöntäaineiden ansiosta.

        Esimerkiksi tuoretta naudan lihaa pitää raakakypsyttää kuukauden päivät jääkaapissa. Ihan sellaisenaan. Olen minä ne vakuumiin toki laittanut.

        Nyt ostin tarjouksesta Atrian paketoimaa naudan ulkofilettä. Päiväystä jäljellä reilut pari viikkoa. Ei lisäaineita.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Esimerkiksi tuoretta naudan lihaa pitää raakakypsyttää kuukauden päivät jääkaapissa. Ihan sellaisenaan. Olen minä ne vakuumiin toki laittanut.

        Nyt ostin tarjouksesta Atrian paketoimaa naudan ulkofilettä. Päiväystä jäljellä reilut pari viikkoa. Ei lisäaineita.

        Kaupan lihoja ei kuulu enää raakakypsentää, eivätkä säily kuin muutaman päivän syötävinä. Kaikilla maha ei ole tottunut mädäntyneeseen ruokaan ja harvemmat käyttää tenttua ruokajuomana tappamaan bakteerit.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kaupan lihoja ei kuulu enää raakakypsentää, eivätkä säily kuin muutaman päivän syötävinä. Kaikilla maha ei ole tottunut mädäntyneeseen ruokaan ja harvemmat käyttää tenttua ruokajuomana tappamaan bakteerit.

        Ottipa koville 🤣


    • Anonyymi

      Taitaa pojilta unohtua ainesosa luettelosta ne e koodit jotka ovat niitä kemiallisesti valmistettuja lisäaineita. Sanoohan sen järkikin ettei vitun maksalaatikko kolmea viikkoa jääkaapissa säily ilman hirvittävää määrää lisäaineita. Ihmiskokeeltahan tämä vaikuttaa ihan kuin noiden energiajuomien suhteenkin.

      • Anonyymi

        "Taitaa pojilta unohtua ainesosa luettelosta ne e koodit jotka ovat niitä kemiallisesti valmistettuja lisäaineita."

        Kaikki aine on kemiallisia molekyylejä.

        " Sanoohan sen järkikin ettei vitun maksalaatikko kolmea viikkoa jääkaapissa säily ilman hirvittävää määrää lisäaineita."

        Totta kai säilyy, jos sitä ei ole valmistuksessa paskottu täyteen bakteereja ja se jääkaappi on oikeasti kylmä.

        "Ihmiskokeeltahan tämä vaikuttaa ihan kuin noiden energiajuomien suhteenkin."

        Korkki kiinni, iltalääkkeet ja nukkumaan.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "Taitaa pojilta unohtua ainesosa luettelosta ne e koodit jotka ovat niitä kemiallisesti valmistettuja lisäaineita."

        Kaikki aine on kemiallisia molekyylejä.

        " Sanoohan sen järkikin ettei vitun maksalaatikko kolmea viikkoa jääkaapissa säily ilman hirvittävää määrää lisäaineita."

        Totta kai säilyy, jos sitä ei ole valmistuksessa paskottu täyteen bakteereja ja se jääkaappi on oikeasti kylmä.

        "Ihmiskokeeltahan tämä vaikuttaa ihan kuin noiden energiajuomien suhteenkin."

        Korkki kiinni, iltalääkkeet ja nukkumaan.

        Parempi kun tenttumamma et edes avaisi sitä korkkia :D


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Parempi kun tenttumamma et edes avaisi sitä korkkia :D

        Jaa, tässä on tämä mikromulkkuinen kalapuikkoviiksinen pojitteleva ja huoritteleva kyrvänsyylä 😆


      • Anonyymi kirjoitti:

        Jaa, tässä on tämä mikromulkkuinen kalapuikkoviiksinen pojitteleva ja huoritteleva kyrvänsyylä 😆

        Ei tämä ole mies vaan rouva. Kertoi minulle tämä rouva Alepan juustohyllyllä, että ihmiset ovat syöneet juustoa satoja tuhansia vuosia. Kysyin, että miten niin kun lypylehmiä ja vuohia on ollut vain 10 000 vuotta niin tämä mamma sanoi, että hirviä on lypsetty.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Jaa, tässä on tämä mikromulkkuinen kalapuikkoviiksinen pojitteleva ja huoritteleva kyrvänsyylä 😆

        Hyvin tenttumamma paljastat aina itsesi kun vähän avittaa ja otat alter egosikin mukaan. Tuleekos pian taas uusia nimimerkkejä :D


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Riitta-Liisa ja Toni Roponen: Ero! Riitta-Liisa Roponen kertoo asiasta Instagramissa.

      Riitta-Liisa ja Toni Roponen eroavat. Riitta-Liisa Roponen kertoo asiasta Instagramissa. – Talvi on ollut elämäni synk
      Maailman menoa
      89
      3707
    2. Sinä vain tulit elämääni

      Ja joku tarkoitus sillä on ollut. Näyttämään mitä olen ja kuinka arvokas voisin olla. Se muutti ja käänsi elämäni suunna
      Ikävä
      92
      1959
    3. Tiesitkö mies

      Kuinka paljon mulla oli tunteita sua kohtaan? Jos et tiennyt,olisiko tietäminen vaikuttanut tapahtumiin? Ihmettelen kyll
      Ikävä
      87
      1783
    4. Nuorempi mies

      Olen tänään ajatellut sua paljon, miten toimittaisiin makuuhuoneessa jne! 😏🔥
      Ikävä
      144
      1642
    5. Miksi teillä meni...

      ...välit poikki kaivattusi kanssa?
      Ikävä
      162
      1483
    6. Millaisia ajatuksia on kaivatusta ja tilanteestanne tänään?

      Kerro omista mietteistäsi tai lähetä terveisiä. Ehkä hän lukee ja lähettää sinulle takaisin omia mietteitään.
      Ikävä
      65
      1478
    7. Mies, mitä minun pitäisi tehdä

      Niin, mitä naisen siis pitäisi tehdä, että lähestyisit ja tekisit aloitteen? Mikä on riittävä kiinnostuksen osoitus juur
      Ikävä
      98
      1453
    8. Toivottavasti et mussukka elättele toiveita meikäläisen suhteen

      Tiedän mitä olet touhunnut joten aivan turha haaveilla mistään enää 👍
      Ikävä
      167
      1402
    9. Jos siis saamme

      Sen keskusteluyhteyden niin olisitko jo sinäkin rehellinen ❤️🙏 ne jää meidän välisiksi kaikki. Tarvitsemme toisiamme, j
      Ikävä
      100
      1324
    10. Onko sinulla

      Joku nyt huonosti? :(
      Ikävä
      86
      1287
    Aihe