filosofiaa kirjoista

Anonyymi-ap

-kirjasta on helpompi lukea kuin ruudulta .silmät väsyvät vähemmän.
-kirjapainotaito kiihdytti uskonpuhdistusta.(En ole varma tästä)
-Raamattu on suosituin kirja ja monen kielen ensimmäinen käännetty kirja
-äänikirjat ovat räjähtäneet suosiossa
-jotkut harvinaiset ensipainokset ovat erittäin kalliita
-joskus uudet käsikirjoituslöydyt esim antiikista, "räjäyttävät". kuten nag hammadi ja qumran.
-tietokirjan voi lukea selaillen tai ajatuksella alusta loppuun .molemmille on oma paikkansa.
-internet söi kirjan suosiota ja monet kirjat löytyy netistä ja niistä voi hakea hakusanoilla.
-seitsemän veljestä on Suomen eka ja paras kirja?
-historiassa on kielletty ja tuhottu tiettyjä kirjoja.
-kristinuskon mukaan jos nimesi on elämänkirjassa, pelastut.
-akaasinen arkisto, johon kaikki universumin tieto on väitetysti tallentunut ajateltiin ehkä aluksi kirjana nykyisin ehkä tietokoneen tietokantana.
-usein on asia niin, että jos haluat päästä sisään johonkin aiheeseen, niin sinun on aluksi luettava 50 kirjaa siitä.


en käyttänyt tekoälyä tässä kirjoituksessa.

onko sinulla ajatuksia kirjoista?

..
heisielu

10

337

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Olettekos kuulleet että jollain salaseuroilla on kuulemma kirjoja joita ei ole kuin muutama kappale koko maailmassa.

      Niissä selitetään todellinen historiamme, kuoleman jälkeinen elämä ja kaikki yliluonnollinen muun muassa ulkovaruuden olentoihin liittyen.

    • Anonyymi

      Kirjastojen tuhot on aika traagisia kuten alesandrian palo.

      Ja kristityt ovat tuhonneet aika paljon pakanoiden kirjallisuutta ja toki muutakin kulttuuria.

    • Anonyymi

      Ultra lehdessä oli juttua että Hermeetikkojen mukaan maailmassa on 36525 pyhää kirjaa joista 2000 on tiedettä.

      Oon tuuminut että ne voisi jaotella

      1500-1000 kaikkiaan 8000
      1000-500 kaikkiaan 7000
      500-0 kaikkiaan 6000
      0-500 kaikkiaan 5000
      500-1000 kaikkiaan 4000
      1000-1500 kaikkiaan 3000
      1500-2000 kaikkiaan 2000, tiede
      2000-2500 kaikkiaan 1000, Mahdi
      2500-3000 kaikkiaan 500
      3000-3500 kaikkiaan 20, avatarit
      3500-4000 kaikkiaan 5, elävät uskonnot

      Tuo että on osa ekr ja osa jkr ei merkitse paljoa. Sillä ne voi sujuvasti vaihtaa paikkaa. Täydentää ja korvata toisiaan.

      Esim. 1500-1000 kaikkiaan 8000 voi tarkoittaa myös 1000-1500 kaikkiaan 8000.
      Tavallaan siis tuo lukumäärä 36525 voidaan kaksinkertaistaa lukuun 73050 kpl pyhiä teoksia.

      Tämä on ihana asia. Kaikki pyhät 3 x 144000 tai ehkä enemmänkin löytyy näiden kirjojen vaikuttajaksi tai vaikutuspiiristä.

    • Anonyymi

      Jos galakseja on 200 miljardia.

      Ja yhtä galaksia ja sen mahdollista elämää kuvaillaan yhdellä kirjan sivulla.

      Niin sivuja tulisi jo 200 miljardia.

    • Juutalainen kirjan uskonto teki juutalaisista älykkäitä.

    • Anonyymi

      Minä rakastan kirjoja. En kuuntele kirjoja. Viittasitko "Nagilla" Marian evankeliumiin? Olet oikeassa, että monista kirjoista ei ole kopioita. Minusta esimerkiksi on väärin, että vain rahalla saadaan yksityisomistukseen esim. Da Vincin kirjoittama ja kuvittama Codex Leicester, on Bill Gatesin yksityisomaisuutta, joka ei ole maailman tarkasteltavissa.

      On onnetonta, että koululaisilta hävitettiin Suomessa kaunokirjoitustaito hyvin nopeasti. Ne on symboleita, jotka pitäisi ymmärtää, voidakseen niitä tulkita. Historiaa voi uudelleenkirjoittaa mielin määrin nuoremmille sukupolville, jotka ei osaa edes lukea isovanhempiensa käsinkirjoitettuja kirjeitä tai mitään dokumeneja. Muista lähteistä puhumattaaan.

    • Anonyymi

      eikö sellainen aikamatkustus olisi aika selkeää ja paradoksivapaata missä mennään menneisyyteen ja muutetaan jonkin kirjan sisältöä. silloin vain tulevaisuuden kirjat muuttuvat. mitä ajattelet tästä?

      Kun aikamatkustaja palaa menneisyyteen ja muuttaa kirjan, tämä muutos vaikuttaisi vain tulevaisuuden versioihin, mutta se herättäisi kysymyksiä siitä, miten muutos vaikuttaa aikamatkustajaan itseensä ja hänen omaan aikajanaansa. Jos aikamatkustaja on lukenut alkuperäisen kirjan ja sen sisältö muuttuu, mitä hänelle tapahtuu? Voiko hän muistaa alkuperäisen sisällön, vai muuttuuko hänen muistonsa samalla, kun kirjan sisältö muuttuu?

      Yksi mahdollinen skenaario on, että aikamatkustaja voi palata omaan aikakauteensa ja huomata, että kirjan sisältö on muuttunut, mutta hänen muistonsa alkuperäisestä versiosta pysyy ennallaan. Tämä luo ristiriidan, jossa aikamatkustaja tietää jotain, mitä ei ole olemassa hänen nykyisessä aikajanan todellisuudessaan.

      Toinen mahdollisuus on se, että aikamatkustaja palaa takaisin omaan aikakauteensa ja kaikki on muuttunut, mukaan lukien hänen muistonsa. Tässä tapauksessa aikamatkustaja ei edes tiedä, että oli olemassa alkuperäinen kirja, ja hänen kokemuksensa ja tietonsa ovat täysin linjassa uuden todellisuuden kanssa.

      Ilman monimaailmatulkintaa aikamatkustuksessa on aina potentiaali paradokseille.

      Se oli tekoälyä..

      Oma kommentti:

      Kyllähän kirjat vaikuttaa myös ulkopuoliseen todellisuuteen ja ihmisten mieliin. Eli kirjan muuttamisella saattaa olla suuria vaikutuksia.

    • Anonyymi

      tekoälyltä tuli tämmöistä:


      - **Tieto ja ymmärrys**: Kirjat ovat tiedon säilyttäjiä, jotka mahdollistavat syvällisen ymmärryksen eri aiheista ja kulttuureista.

      - **Identiteetti ja itsetuntemus**: Kirjat voivat auttaa lukijaa ymmärtämään omaa identiteettiään ja suhteitaan maailmaan.

      - **Käsite maailmasta**: Kirjat tarjoavat erilaisia näkökulmia ja tulkintoja todellisuudesta, mikä voi laajentaa lukijan ajattelua.

      - **Kulttuurinen muutos**: Kirjat ovat välineitä kulttuurisen muutoksen ja sosiaalisen kritiikin edistämisessä.

      - **Empatia ja ymmärrys toisia kohtaan**: Kaunokirjallisuus erityisesti voi kehittää empatiaa ja kykyä ymmärtää toisten tunteita ja kokemuksia.

      - **Keskustelu ja vuorovaikutus**: Kirjat voivat toimia lähtökohtina keskusteluille ja ajattelun herättämiselle eri ihmisryhmien välillä.

      - **Ajan ja historian tallentaminen**: Kirjat dokumentoivat aikakauden ajatuksia, arvoja ja tapahtumia, mikä auttaa ymmärtämään menneisyyttä.

      - **Luovuus ja inspiraatio**: Kirjat voivat inspiroida uusia ideoita ja luovia projekteja, sekä rohkaista lukijaa ajattelemaan laatikon ulkopuolelta.

      - **Käsite totuudesta**: Kirjallisuus voi kyseenalaistaa perinteisiä totuuksia ja tarjota uusia näkökulmia elämän suurimpiin kysymyksiin.

      - **Kriittinen ajattelu**: Kirjojen lukeminen kannustaa kriittiseen ajatteluun ja oman mielipiteen muodostamiseen.

    • Anonyymi

      Pyysin tekoälyltä myös hieman esoteerisempaa:


      - **Symbolismi ja merkitykset**: Kirjat voivat sisältää syvällisiä symboleja ja metaforia, jotka avautuvat lukijalle eri tasoilla.

      - **Sana ja luominen**: Joissakin filosofisissa traditioissa sanalla nähdään luova voima; kirjojen sanat voivat muuttaa todellisuutta ja luoda uusia maailmoja.

      - **Transsendenssi**: Kirjat voivat toimia välineinä henkiselle kasvulle ja itsensä ylittämiselle, auttaen lukijaa löytämään syvemmän yhteyden universumiin.

      - **Kollektiivinen tietoisuus**: Kirjat voivat olla kanavia kollektiiviseen tietoisuuteen, yhdistäen lukijat aikojen ja kulttuurien yli.

      - **Sukupuolten ja aikakausien ylitys**: Kirjat voivat ylittää aikarajoja ja kulttuurisia esteitä, tuoden yhteen erilaisia kokemuksia ja näkökulmia.

      - **Alkemia ja transformaatio**: Joissakin esoteerisissa traditioissa kirjojen lukeminen nähdään transformaatioprosessina, joka muuttaa lukijan sisäistä maailmaa.

      - **Kohdistuminen ja meditaatio**: Kirjojen lukemista voidaan lähestyä meditaationa, jossa syvällinen keskittyminen avaa ovia ymmärryksen ja tietoisuuden laajentamiseen.

      - **Henkiset opastajat**: Monet kirjailijat ja teokset nähdään henkisinä opastajina, jotka tarjoavat viisautta ja ohjausta lukijalle.

      - **Universaali viisaus**: Kirjat voivat sisältää ikiaikaista viisautta, joka ylittää kulttuuriset ja historialliset rajoitukset, tarjoten universaaleja totuuksia.

      - **Yhteys näkymättömään**: Kirjallisuus voi luoda yhteyden näkymättömiin voimiin tai energioihin, mikä voi avata uusia näkökulmia ja ymmärryksiä.

    • Anonyymi

      liittyykö kirjoihin jotakin salaliittoteorioita?


      - **Kielletyt kirjat**: Monet salaliittoteoriat väittävät, että on olemassa kirjoja tai tekstejä, jotka on tarkoituksella pidetty salassa tai kiellettyjä, koska ne sisältävät "kiellettyä tietoa" tai paljastavat totuuksia vallanpitäjistä.

      - **Salaiset seurat**: Jotkut teoriat väittävät, että tietyt kirjailijat tai teokset ovat kytköksissä salaisiin seuroihin (kuten vapaamuurareihin tai illuminatiin), jotka käyttävät kirjallisuutta aivopesun tai kontrollin välineenä.

      - **Kulttuurinen manipulaatio**: On olemassa uskomuksia siitä, että kirjallisuutta käytetään manipuloimaan kulttuurisia normeja tai yhteiskunnallisia asenteita, jolloin tietyt teemat tai ideat saavat enemmän huomiota.

      - **Vääristetty historia**: Joissakin salaliittoteorioissa väitetään, että historiaa on tarkoituksellisesti vääristelty tai muokattu kirjojen ja oppikirjojen kautta, jotta todellinen totuus pysyisi piilossa.

      - **Salaiset viestit**: Teorioissa on myös väitetty, että tietyissä klassikoissa tai tunnetuissa teoksissa on piilotettuja viestejä tai ennustuksia, jotka paljastavat tulevia tapahtumia tai salaisia totuuksia.

      - **Kirjallisuuden vaikutus**: Jotkut uskovat, että tietyt teokset ovat vastuussa massapsykologisista ilmiöistä, kuten yhteiskunnallisista liikkeistä tai aatteista, ja että tämä vaikutus on tahallista.

      - **Kirjailijoiden yhteydet**: Salaliittoteorioissa saatetaan väittää, että tunnetut kirjailijat ovat olleet osa laajempia salaliittoja tai että heidän työnsä on ollut osa suurempaa suunnitelmaa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. En usko et meistä tulee jotain

      Se ei kuitenkaan estä toivomasta et tulisi. Toivon et voitas suudella ja se sais asioita loksahtamaan paikoilleen. Jutel
      Ikävä
      11
      3536
    2. Kuvaile itseäsi

      Kaivatullesi, niin että hän sinut tunnistaa.
      Ikävä
      119
      2287
    3. Eini paljastaa nuorekkuutensa salaisuuden - Tämä nousee framille: "Se on pakko, että jaksaa!"

      Discokuningatar Eini on täyttänyt upeat 64 vuotta. Lavoilla ja keikoilla nähdään entistä vapautuneempi artisti, joka ei
      Suomalaiset julkkikset
      44
      1679
    4. Huomenta keskipäivää

      Kivaa päivää mukaville ja söpösille. 🐺🫅❤️☕☀️
      Ikävä
      260
      1408
    5. Oletko koskaan katunut kun

      elämäsi tilaisuus jäi käyttämättä? 💔
      Ikävä
      78
      1173
    6. Olen J-mies

      Jos kerrot sukunimeni alkukirjaimen, ja asuinpaikkakuntani. Lupaan ottaa yhteyttä sinuun.
      Ikävä
      48
      986
    7. Rahtari s salmi

      Onkohan jutussa perää että kylän tyhmin rahtari on palanut ratista
      Suomussalmi
      11
      925
    8. Ei sitten, ei olla enää

      Missään tekemisissä. Unohdetaan kaikki myös se että tunsimme. Tätä halusit tämän saat. J miehelle. Rakkaudella vaalea na
      Ikävä
      77
      920
    9. Sinusta näkee että

      Kaipaat paljon.
      Ikävä
      55
      914
    10. Haluaisin ottaa sinut syleilyyni mies

      Olet suloinen...
      Ikävä
      44
      835
    Aihe