Chili con carne

Mieheni pyysi tekemään chili con carnea kun teen sitä aina niin hyvin. Tällä kertaa päätin salaa korvata lihan kasviksilla eli käytännössä kukkakaali korvasi lihasuikaleet ja jauhelihan. Ohessa resepti suurinpiirtein:
Noin 1 kg painoinen kukkakaali
3 sipulia
3 porkkanaa
4 varsisellerin vartta
10 valkosipulin kynttä
6 prk kidneypapuja (yhteensä noin 1,2 kg)
3 prk kuorittuja San Marzano tomaatteja
1 prk tuplakonsentroitua tomaattipyreetä
0,5 dl soijakastike
0,5 dl sitruunanmehu
2 rkl Worcestershirekastike
2 rkl suola
2 rkl kuivattuja yrttejä (basilika, oregano, timjami, meirami, kirveli)
1 rkl Ancho
1 rkl paprikajauhe
1 rkl Bird’s eye chilejä
2 tl cayennepippuria
2 tl hot chilijauhetta
2 tl kanelia
2 rkl ruskeaa sokeria
1 l vettä
3 lihaliemikuutiota
5 rkl perunajauhoa suurustamiseen
Öljyä paistamiseen

Miehelle, lapsille ja ystäväperheelle meni ihan täydestä, että on lihaa sisältävää chili con carnea. Kasviksista tulee hyvää kun valmistaa ja maustaa hyvin.

57

607

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Aika tuhti paketti, laskeskelin tuosta tulevan 6 kg ruokaa ja 300g annoksia 20 kpl.
      Juu, teemme itsekkin isoja satseja pakasteeseen. Mutta proteiinit jäävät aika vähäiseksi. 1,2kg Kidneypapuja sisältää n 100g proteiinia ja annoksessa on vain 5g proteiinia. Itse korvaisin lihan, soija tai härkäpapu rouheilla.

      Eilen teimme kaalikääryleitä ja täytteinä on lihaa 350g kuivattua soija rouhetta 100g, loput kaalit ja riisi. Kääryleitä tuli 20 kpl ja noin 10 annosta. Proteiinia on 70g lihasta ja 50g soijasta eli 12g ateriaa kohden. Ollaan mökillä ja tulee pariskunta kylään marja/sienireissulle. Pyysivät kaalikääryleitä lounaaksi ja niitä saavat kotiin viemiseksi loput mitä lounaasta jää.
      HPM

      • ”Aika tuhti paketti, laskeskelin tuosta tulevan 6 kg ruokaa ja 300g annoksia 20 kpl.”

        Kahdessa padassa hauduttelin. Minulla on tapana tehdä pataruokia isompina annoksina eikä tuota siltikään kuusihenkinen perhe montaa päivää syö.

        ”…annoksessa on vain 5g proteiinia.”

        Tässä on tosiaan vähän rasvaa, hiilihydraatteja ja proteiineja. Tarkoitus oli kokeilla mahdollisimman kevyttä, mutta maistuvaa chili con carnea. Lihan puutetta ei tosiaan huomaa ja uskoisin, että mausteet tekevät sen. Toki pahut tuovat vähän tukevuutta ruokaan ja siksi laitoinkin niin paljon.

        ”Pyysivät kaalikääryleitä lounaaksi ja niitä saavat kotiin viemiseksi loput mitä lounaasta jää.”

        Kaalikääryleet ovat kyllä hyviä ja varsinkin jos itse jaksaa tehdä alusta loppuun niin tietää mitä saa.


    • Anonyymi

      Ei ole nähnytkään chili con carnea, on jokin mu pöperö jos ruuassa lukee carne siinä on oltava lihaa.
      Voisin maistaa mutta en syödä.

      • Anonyymi

        Tenttumamman aloituksiin kannattaa suhtautua mielikuvituksen tuotteina :)


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tenttumamman aloituksiin kannattaa suhtautua mielikuvituksen tuotteina :)

        Mitähän se tenttumamma nyt tekee? Fistaako? Googlettaako? Lukeekohan wikipediaa? Eikö olekaan teinivittu? Arvaukseni meni pieleen?

        Lopeta perskärpästely ja hanki elämä. Onhan tuo ihan saatanan creepyä ja säälittävää 😂


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mitähän se tenttumamma nyt tekee? Fistaako? Googlettaako? Lukeekohan wikipediaa? Eikö olekaan teinivittu? Arvaukseni meni pieleen?

        Lopeta perskärpästely ja hanki elämä. Onhan tuo ihan saatanan creepyä ja säälittävää 😂

        Oletko tällä kertaa hirvenmaitoukko vai mitä kaikkia nimimerkkejä niitä olikaan??


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Oletko tällä kertaa hirvenmaitoukko vai mitä kaikkia nimimerkkejä niitä olikaan??

        Kato kato, pojulla on ego hauras kuin Trumpilla. Vähän kun näpäyttää niin heti kiihtyy nollasta sataan. Väärä asenne, jos kuvittelee, että on parempi kuin muut. Sekoiluistasi päätellen et ole muita parempi vaan selvästi huonompi. Taidat olla narsisti?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kato kato, pojulla on ego hauras kuin Trumpilla. Vähän kun näpäyttää niin heti kiihtyy nollasta sataan. Väärä asenne, jos kuvittelee, että on parempi kuin muut. Sekoiluistasi päätellen et ole muita parempi vaan selvästi huonompi. Taidat olla narsisti?

        Tenttumamma/hirvenmaitoukko/... taitaa olla palstalla ainoa kenellä verenpaine nousee :)


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tenttumamma/hirvenmaitoukko/... taitaa olla palstalla ainoa kenellä verenpaine nousee :)

        Egon sirpaleet on saatu koottua kasaan ja jankuttaminen jatkuu. Hanki elämä, pelle 😆


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Egon sirpaleet on saatu koottua kasaan ja jankuttaminen jatkuu. Hanki elämä, pelle 😆

        S24 trollauksen varassako egosi on, heikosti on asiat :D


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        S24 trollauksen varassako egosi on, heikosti on asiat :D

        Sinun heiveröinen ego pitää saada viimeinen sana ja jankutat maailman tappiin asti ilman mitään kontribuutiota keskusteluun. Pelkkää perskärpästelyä ja omiin virheisiin kompastelua 😆


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Sinun heiveröinen ego pitää saada viimeinen sana ja jankutat maailman tappiin asti ilman mitään kontribuutiota keskusteluun. Pelkkää perskärpästelyä ja omiin virheisiin kompastelua 😆

        Tunnet hyvin itsesi mutta et hallitse pronomineja, et sentään kirjoita "me" vaikka käytätkin monia nimimerkkejä :)


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tunnet hyvin itsesi mutta et hallitse pronomineja, et sentään kirjoita "me" vaikka käytätkin monia nimimerkkejä :)

        En ole rekannut yhtään nikkiä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        En ole rekannut yhtään nikkiä.

        Älä ole turhaan vaatimaton tenttumamma...


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Älä ole turhaan vaatimaton tenttumamma...

        alias hirven_maito_ukko...


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        alias hirven_maito_ukko...

        siis h i r v e n m a i t o u k k o alias...


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Älä ole turhaan vaatimaton tenttumamma...

        ja miksi turhaan poistatat viestit kun jäät kiinni valheesta...


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        ja miksi turhaan poistatat viestit kun jäät kiinni valheesta...

        tai tietämättömyydestä??


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        tai tietämättömyydestä??

        Perskärpäsellä kuuppa jumissa kun floodaa kymmeniä viestejä pitkin perjantai-iltaa. Ja mitä hyötyä tästä on? Saman tien menee puolet poistoon ja loput osoittaa kaikille, kuinka persekipuinen pelle olet 😂


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Perskärpäsellä kuuppa jumissa kun floodaa kymmeniä viestejä pitkin perjantai-iltaa. Ja mitä hyötyä tästä on? Saman tien menee puolet poistoon ja loput osoittaa kaikille, kuinka persekipuinen pelle olet 😂

        No etkö tenttumamma jaksanutkaan poistattaa kaikkia?
        Ei kannata kirjoittaa sellaista mitä häpeät :)


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        No etkö tenttumamma jaksanutkaan poistattaa kaikkia?
        Ei kannata kirjoittaa sellaista mitä häpeät :)

        "Ei kannata kirjoittaa sellaista mitä häpeät :)"

        Modethan tässä poistaa sinun viestejä. Ne ovat ilmiselvästi häpeällisiä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "Ei kannata kirjoittaa sellaista mitä häpeät :)"

        Modethan tässä poistaa sinun viestejä. Ne ovat ilmiselvästi häpeällisiä.

        Et sinä tenttumamma mikään mode ole, automaattisesti ne poistuu kun joku kaltaisesi trolli ilmoittaa :)


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Et sinä tenttumamma mikään mode ole, automaattisesti ne poistuu kun joku kaltaisesi trolli ilmoittaa :)

        No mutta jos näin olisi niin olisit poistanut jo kaikki grillaavan rouvan viestit. Niin paljon tuntuu kiukuttavan. Onko rouva oikonut virheitäsi vai mistä moinen kiukuttelu? 😆


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        No mutta jos näin olisi niin olisit poistanut jo kaikki grillaavan rouvan viestit. Niin paljon tuntuu kiukuttavan. Onko rouva oikonut virheitäsi vai mistä moinen kiukuttelu? 😆

        No mutta minä en päivystä palstalla enkä ole poistattanut ainoatakaan viestiä keneltäkään, toisin kuin sinä tenttumamma.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        No mutta jos näin olisi niin olisit poistanut jo kaikki grillaavan rouvan viestit. Niin paljon tuntuu kiukuttavan. Onko rouva oikonut virheitäsi vai mistä moinen kiukuttelu? 😆

        Ainoa kiukiuttelija olet sinä tenttumamma, minä olen vain oikonut perättömiä väitteitäsi ja valheitasi, enkä ole ainoa tässäkään ketjussa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ainoa kiukiuttelija olet sinä tenttumamma, minä olen vain oikonut perättömiä väitteitäsi ja valheitasi, enkä ole ainoa tässäkään ketjussa.

        Ja tämänkin ehdit jo kerran poistatttaa :D


      • Anonyymi kirjoitti:

        Ainoa kiukiuttelija olet sinä tenttumamma, minä olen vain oikonut perättömiä väitteitäsi ja valheitasi, enkä ole ainoa tässäkään ketjussa.

        ”…minä olen vain oikonut perättömiä väitteitäsi ja valheitasi…”

        Laitatko esimerkkejä näistä oikaisemisista?


      • Anonyymi
        PaskapuhettamuttaUskon kirjoitti:

        ”…minä olen vain oikonut perättömiä väitteitäsi ja valheitasi…”

        Laitatko esimerkkejä näistä oikaisemisista?

        Jälleen tenttumamma tekaisi uuden tyylilleen sopivan nimimerkin :D

        Jokainen palstaa vähänkin pitempään seurannut nähnyt monia perättömiä väitteitäsi ja valheitasi, voit käydä selaamassa niitä ellet muista enää.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Jälleen tenttumamma tekaisi uuden tyylilleen sopivan nimimerkin :D

        Jokainen palstaa vähänkin pitempään seurannut nähnyt monia perättömiä väitteitäsi ja valheitasi, voit käydä selaamassa niitä ellet muista enää.

        ”Jälleen tenttumamma tekaisi uuden tyylilleen sopivan nimimerkin :D”

        Onko lääkitys kohdallaan? Kaikki eri mieltä olevat on tenttumammoja. Kannattaa laittaa korkki välillä kiinni niin se tentun haju vähenee ja pää selkiytyy.

        ”Jokainen palstaa vähänkin pitempään seurannut nähnyt monia perättömiä väitteitäsi ja valheitasi, voit käydä selaamassa niitä ellet muista enää.”

        Olen rekannut nikkini 2018 enkä tosiaan ole havainnut sinun korjaavan mitään. Päästelet aivopieruja, jaat virheellistä tietoa, kiukuttelet ja jankutat.


      • Anonyymi
        PaskapuhettamuttaUskon kirjoitti:

        ”Jälleen tenttumamma tekaisi uuden tyylilleen sopivan nimimerkin :D”

        Onko lääkitys kohdallaan? Kaikki eri mieltä olevat on tenttumammoja. Kannattaa laittaa korkki välillä kiinni niin se tentun haju vähenee ja pää selkiytyy.

        ”Jokainen palstaa vähänkin pitempään seurannut nähnyt monia perättömiä väitteitäsi ja valheitasi, voit käydä selaamassa niitä ellet muista enää.”

        Olen rekannut nikkini 2018 enkä tosiaan ole havainnut sinun korjaavan mitään. Päästelet aivopieruja, jaat virheellistä tietoa, kiukuttelet ja jankutat.

        HAHAHAH, "PaskapuhettamuttaUskon, uusi profiili"
        Kaikki tunnistaa kirjoitustyylisi ja kiukutelusi tenttumamma :D


    • Anonyymi

      Oikein salaa korvasit lihan, eikä kukaan "huomannut".

      • Jos tekstuuri ja ulkonäkö saadaan vastaamaan lihaa niin on todella vaikea erottaa. Esimerkiksi viinieksperteillä on vaikeuksia erottaa valkoviiniä ja punaviiniä toisistaan, jos eivät saa nähdä viinin väriä.


      • Anonyymi
        Grillaava_rouva kirjoitti:

        Jos tekstuuri ja ulkonäkö saadaan vastaamaan lihaa niin on todella vaikea erottaa. Esimerkiksi viinieksperteillä on vaikeuksia erottaa valkoviiniä ja punaviiniä toisistaan, jos eivät saa nähdä viinin väriä.

        Vai oikein "viiniekspertti" :D


      • Anonyymi kirjoitti:

        Vai oikein "viiniekspertti" :D

        Juuri näin. Ja tässä on se olennainen pointti. Näköhavainto on niin hallitseva, että se jopa harhauttaa maku- ja hajuaistia. Sama pätee chili con carneen, jossa kukkakaali on murusteltu jauhelihaa vastaavaksi tekstuuriksi ja pitkähköllä hauduttamisella ja sopivilla kastikeaineilla se värjäytyy ruskeaksi kuten lihakin, joten se menee ihan täydestä jauhelihasta.

        The Legendary Study That Embarrassed Wine Experts Across the Globe

        The research, later published in the journal Brain and Language, is now widely used to show why wine tasting is total BS. But more than that, the study says something fascinating about how we perceive the world around us: that visual cues can effectively override our senses of taste and smell (which are, of course, pretty much the same thing.)

        https://www.realclearscience.com/blog/2014/08/the_most_infamous_study_on_wine_tasting.html


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Vai oikein "viiniekspertti" :D

        Ei se ole viiniexperttiä nähnytkään. Siinähän ei ole vääristävää visuaalista vihjettä jos ei näe viinin väriä ja oikeat asiantuntijat kyllä erottaa puna- ja valkoviinit toisistaan :)


      • Anonyymi
        Grillaava_rouva kirjoitti:

        Jos tekstuuri ja ulkonäkö saadaan vastaamaan lihaa niin on todella vaikea erottaa. Esimerkiksi viinieksperteillä on vaikeuksia erottaa valkoviiniä ja punaviiniä toisistaan, jos eivät saa nähdä viinin väriä.

        Sen takia oletkin amatööri ruuan laitossa ja maistamisessa.


    • Anonyymi

      Chili sin/con carne pari 800g purkkia ostin Lidl-tarjouksesta, ihan tarkoituksella ostin
      molemmat versiot. Molemmissa on proteiinia n 5g/100g ja annokseksi meinataan 400g/ hlö eli 20g proteiinia per annos. Nämä ovat hätävarana. Yleensä koen nämä kastikkeena perunalle tai riisille, mutta purkit on tarkoitettu syötäväksi ihan sellaisenaan? Proteiini on sikäli kiinnostava , että iän mukana tarvittavan proteiinin määrä kasvaa . Kuten kasvavalla ihmiselläkin. Vanhukset elävät usein ( laitos) proteiini köyhällä ravinnolla ja lihakset surkastuu ja läski lisääntyy. Tämä jouduttaa raihnaisuutta ja toimintakyvyn heikkenemistä > siksi proteiinin määrää kannattaa tarkkailla. Espanjan alkeista > sin tarkoittaa ilman ja con kanssa. Eli AP valmisti Chili sin Carnea :)
      HPM

    • Anonyymi

      Mieletön sekasotku kaikenlaisia aineksia niin että mitään ainesten makua ei voi erottaa toisistaan, mutta erikoista on jos lihan rakennetta ei erota tai onko moiseen ruokaan liha jauhettu jauhoiksi en tiedä kun en ole koskaan moista ruokaa syönyt ja todennäköisesti en tule syömäänkään. Ravintolan syyllistyessä moiseen kyseesä olisi lähinnä petos.

      Ruoka taitaa olla kotoisin jostain latinalaisen amerikan maasta, jossa tapana peittää pilaantuneet maut vahvalla maustamisella, koska kylmäsäilytystä useinkaan ei ole käytössä.

      • Anonyymi

        ”Mieletön sekasotku kaikenlaisia aineksia niin että mitään ainesten makua ei voi erottaa toisistaan…”

        Voi tosiaan tuntua monimutkaiselta, jos vaativin ruuanlaitto on einarin lämmittäminen mikrossa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        ”Mieletön sekasotku kaikenlaisia aineksia niin että mitään ainesten makua ei voi erottaa toisistaan…”

        Voi tosiaan tuntua monimutkaiselta, jos vaativin ruuanlaitto on einarin lämmittäminen mikrossa.

        Aloittajan mömmö takuulla myös maistuu sekavan monimutkaiselta. Aloittajan ymmärrys ruoanlaitosta ei ole kummoinen kun jo 1970- luvulla käymässäni ravintolakoulu Perhossa tämäkin asia osattiin opettaa....


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Aloittajan mömmö takuulla myös maistuu sekavan monimutkaiselta. Aloittajan ymmärrys ruoanlaitosta ei ole kummoinen kun jo 1970- luvulla käymässäni ravintolakoulu Perhossa tämäkin asia osattiin opettaa....

        "Aloittajan mömmö takuulla myös maistuu sekavan monimutkaiselta."

        Avaa nyt vähän. Mitä ottaisit pois, jotta se maistuisi yksinkertaisen selkeältä


    • Anonyymi

      Minä lopetin suolalla läträämisen 1 dokkarin takia vuosia sitten. Dokkarissa esiteltiin heimo jossa kellään ei ollut sydän ja verisuoni sairauksia , ei edes vanhoilla. Ja tutkijat arvelivat terveyden johtuvat hyvin vähästä suolan käytöstä.

      Yllättävän nopeasti tottui lähes suolattomaan kotiruokaan. Kasvisliemikuutiot vaihtuivat Zero salt versioon, niissä kun yleensä on 50% suolaa. Soijakastike on suolaista, osassa tölkeissäkin on suolaa lisättynä. Suolaa saa väkisinkin ostoleivästä, leikkeleistä, juustosta ,yms joten mitään tarvetta ei ole lisätä sitä kotiruokaan. Mausteilla saa makua, raaka-aineiden lisäksi.

      Tässä aloittaja suolat Kastikkeissa mm soija suolaa 16% liemikuutioissa 42% lisäksi 2 ruokalusikallista suolaa. Rouva tuntuu kovasti maustavan , joten voisi jättää suolan vähemmälle ja silti olisi maukasta. En sitä ruskean sokerinkaan lisäämistä ymmärrä. Juttelin tässä serkkuni kanssa ja järkytyin kun kertoi syöneensä verenpaine lääkkeitä 30 vuotiaasta alkaen. Serkkuni on ihan normaalipainoinen?? Ja naapurini kuoli 48 vuotiaana RIP.
      HPM

      • Anonyymi

        ”Rouva tuntuu kovasti maustavan , joten voisi jättää suolan vähemmälle ja silti olisi maukasta.”

        Mikä on annoksen suolaprosentti?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        ”Rouva tuntuu kovasti maustavan , joten voisi jättää suolan vähemmälle ja silti olisi maukasta.”

        Mikä on annoksen suolaprosentti?

        Nimim HPM laskujen mukaan suolaa on 0,8%. Ei kai se ole kovin paljon?


    • Anonyymi

      HPM laskee

      3x lihaliemikuutio a 4,2g = 12,6g
      0,5 dl soijakastike 16% = 8g
      2x rkl suolaa arvio = 16g

      Suolaa on myös muissa aineksissa, joten noin 40g ( 6,66g / 100g) suolaa ja kun annoksia tulee 20 joten suolaa n 2g per annos, ei tuo kovin suolaista ollutkaan. Tuntui vaan , kun en itse lisää suolaa lähes mihinkään. Mielestäni kuutioista ja soijasta tulisi suolaa ihan riitttävästi n 1g per annos.

    • Anonyymi

      Suolasuositus on 5g/ vrk ja tuohon on aika vaikea päästä. Laskenkin aikani kuluksi oman suolan saantini.
      3 viipaletta kauraleipää n 150g
      3 viipaletta leikkelettä 30g
      Tofua 30g
      Kaurapuuro 35g

      Kaikki yhteensä sisältävät 1,8 % suolaa ja kokonaismäärä on 4,41g / vrk
      Lähden siitä että lounas ja päivällinen on itse tehtyä ja täysin suolatonta 5 pävää viikossa ja 2 päivänä on hieman lisätty suolaa. Vaikeaa on saavuttaa 5g tavoite.
      Ylläolevat käsittävät aamupalani ja iltapalani.
      HPM

    • Anonyymi

      Suolaa on myös muissa aineksissa, joten noin 40g ( 6,66g / 100g) suolaa ja kun annoksia tulee 20 joten suolaa n 2g per annos, ei tuo kovin suolaista ollutkaan. Tuntui vaan , kun en itse lisää suolaa lähes mihinkään. Mielestäni kuutioista ja soijasta tulisi suolaa ihan riitttävästi n 1g per annos.

      Tähän tuli pilkkuvirhe suolaa on 6,66g/ 1000g

      • Hienoa, tässä on faktapohjaista keskustelua.

        Tosiaan tuo chili con carne oli todella herkullista ja siinä oli voimakas umamin maku. Joku kuvasi raaka-aineiden listaa sekasotkuksi, mutta aineilla oli tarkoitus saada maksimaalinen umamin maku ja siitä tulikin paljon parempaa kuin yksinkertaisesta lihachilistä.

        Umamia tähän toi mirepoix eli porkkana, sipuli ja varsiselleri. Lisää umamia toi soijakastike, Worcestershire-kastike ja lihaliemi. Laitoin näitä kuitenkin vähän, ettei suolan määrä kasva liikaa.

        Minusta sokeri ja pieni määrä happoisuutta on tärkeä kastikkeissa, jotta saadaan hapanimelä makupari. Siksi käytän ruskeaa sokeria, muscovadosokeria tai tummaa siirappia ja sitruunan tai limemehua tai etikkaa.

        Maku oli niin hyvä, että suolan olisi voinut jättää yhteen ruokalusikalliseen tai jopa kokonaan pois. Kasviksilla saa myös herkullista makua ja jopa enemmän kuin yksinkertaisesta lihakastikkeesta.


    • Anonyymi

      Helpoin tapa valmistaa "chili sin carne" on korvata jauheliha soijarouheella. Myös esimerkiksi pastakastikkeissa soijarouhe toimii sellaisenaan eikä kukaan huomaa eroa.

      • Anonyymi

        Ei kaikki ole menettäneet makuaistiaan koronan tai muun sairauden takia, suurin osa huomaa eron välittömästi eikä tykkää.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ei kaikki ole menettäneet makuaistiaan koronan tai muun sairauden takia, suurin osa huomaa eron välittömästi eikä tykkää.

        Opettele kokkaamaan äläkä täällä kiukuttele.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Opettele kokkaamaan äläkä täällä kiukuttele.

        Myöhäistä sinulle opetella välttämään koronaa tai olla tuhoamatta makuaistisi vaikka tentulla, ymmärrän kyllä että kiukuttaahan se.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ei kaikki ole menettäneet makuaistiaan koronan tai muun sairauden takia, suurin osa huomaa eron välittömästi eikä tykkää.

        Mikä vamma näillä on, jotka tunkee kaikille kasvisruoka, vegaani jne palstoille vaikka aihe ei edes kiinnosta ainoana tarkoituksena selittää miten vain liharuoka on hyvää? Mikä ikinä trauma näillä on, niin apu ei löydy täältä.

        Vaikea lapsuus vai jättikö vaimo? Vai molemmat?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mikä vamma näillä on, jotka tunkee kaikille kasvisruoka, vegaani jne palstoille vaikka aihe ei edes kiinnosta ainoana tarkoituksena selittää miten vain liharuoka on hyvää? Mikä ikinä trauma näillä on, niin apu ei löydy täältä.

        Vaikea lapsuus vai jättikö vaimo? Vai molemmat?

        Lapsuus kai aika varmasti meidät jätti...


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Lapsuus kai aika varmasti meidät jätti...

        Aika useassa viestissä on kiukuttelua, joka näyttää silltä että ainakaan lapsellisuus ei ole kokonaan jättänyt.


    • Anonyymi

      Mausteita saa kyllä mättää jos on kuusi purkkia papuja seoksessa?

    • Anonyymi
      UUSI

      Jo pelkästään noin pitkä lista aineksia tarkoittaa, että en tuollaista ruokaa tekisi. Itse en yleisesti ottaen tee mitään ruokaa, jossa on yli 10 ainesta (ja 10 ainesta on minusta jo paljon). Ja mausteissa käytän vain sellaisia, joita jatkuvasti käytän. Harvinaiset ainekset hylkäisin heti. Tässäkin on monia aineksia joita en taatusti osta, koska käyttöä on niin harvoin. En ikinä osta maustetta vain yhtä reseptiä varten.

    Ketjusta on poistettu 13 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Kuka maksaa Elokapinan töhrinnän?

      Vieläkö tukevat Elokapinan toimintaa mm. Aki Kaurismäki, Sofi Oksanen, Paleface, Koneen Säätiö ym. ? Kenen kukkarosta ot
      Maailman menoa
      574
      3814
    2. Muuttaisiko viesti mitään

      Haluaisin laittaa viestin, mutta muuttaisiko se mitään. Oletko yhä yhtä ehdoton vai valmis kyseenalaistamaan asenteesi j
      Ikävä
      48
      3298
    3. Jos sinulla kiinnostaisi

      Nyt, miten antaisit minun ymmärtää sen?
      Ikävä
      38
      2781
    4. Valpuri Nykänen elokapina

      Aikas kiihkomielinen nainen kun mtv:n uutiset haastatteli. Tuollaisiako ne kaikki on.
      Maailman menoa
      66
      2719
    5. Oon vähän ihastunut suhun nainen

      Vaikka toisin jokin aika sitten väitin mutta saat mut haluamaan olemaan parempi ihminen :)
      Ikävä
      19
      2114
    6. Jospa me nähtäisiin

      Sinne suuntaan menossa🤣
      Ikävä
      32
      2071
    7. Se että tavattiin

      Hyvin arkisissa olosuhteissa oli hyvä asia. Olimme molemmat lähestulkoon aina sitä mitä oikeasti olemme. Tietysti pieni
      Ikävä
      12
      1917
    8. Elämä jatkuu

      Onneksi ilman sinua
      Ikävä
      29
      1835
    9. Oot pala mun sielua

      Jos toivot, että lähden mä lähden. Jos toivot, että jään mä jään. Koen, että olet mun sielunkumppani, mutta lämmöllä my
      Ikävä
      17
      1770
    10. Hei T........

      Ajattelin kertoa että edelleen välillä käyt mielessä.... En ole unohtanut sinua, enkä varmasti ikinä... Vaikka on kulunu
      Suhteet
      47
      1729
    Aihe