Jotkut tuntuvat hauduttelevan tuntikausia, vaikka mielestäni jauhelihakastike ei sellaista vaadi.
Kertokaahan cheffit kuinka se bolognesekastike tehdään
20
278
Vastaukset
- Anonyymi
Yksinkertaisesti hyvää/syötävää
3 purkkia Muttia.
400 g sika nauta
Reilusti valkosipulia. 5 - 10 kynttä.
Oreganoa ja basilikaa myös reilusti. Suhteessa Oregano 60 - 70 % Basilika 30 - 40 %. Maista lopussa ja päättele jos jompaa kumpaa tarvii lisää. Teelusikallinen mustaa pippuria.
2 - 3 desiä ruokakermaa.
Paista jauheliha ja lisää ainekset joukkoon paitsi kerma. Hauduta/levy ykkösellä tunti puolitoista ja lisää joukkoon kerma. Tarkista maku.
Reilusti soosia pastaan nähden. Lisää annoksen päälle oliiviöljyä.
Tää ois mun versio.
Tv TimmyH- Anonyymi
"2 - 3 desiä ruokakermaa."
Bologneeseen ei maitotuotteita mielestäni tule. Kerman saattaisin korvata punaviinillä.
Kolmen tähden Michelinkokin Marco Pierre Whiten kasvislasagnesta otettu ragu on todella hyvä:
4 rkl oliiviöljyä
1 sipuli hienoksi kuutioituna
2 valkosipulin kynttä hienoksi kuutioituna
2 porkkanaa hienoksi kuutioituna
200g juuriselleriä hienoksi kuutioituna
1 varsisellerin varsi hienoksi kuutioituna
1 kukkakaali hienoksi kuutioituna
3 timjamin oksaa
2 laakerin lehteä
Suolaa
Valkopippuria
5 dl tomaattimurskaa
Toistin useaan otteeseen hienoksi kuutioimisen, mutta se on tärkeää tekstuurin kannalta. Et edes huomaa syöväsi kasvisruokaa kun se ei ole perinteistä ”tylsällä veitsellä isoja paloja” tai kaupasta valmiiksi pilkottuja kuivuneita keittojuureksia.
Tuossa makua antaa italialainen soffritto (sipuli, porkkana, selleri) valkosipulilla, juurisellerillä ja tomaattikastikkeella täydennettynä. Maku on täynnä herkullista umamia. Jenkeissä käytetään sellerinsiemeniä korvaamaan natriumglutamaattia ja uskoisin, että sitä on paljon myös juuri- ja varsisellerissä. Siksi ne on tuossa kastikkeessa makua antamassa.
https://assets.bbcmaestro.com/marco-pierre-white-s-vegetable-lasagne.pdf?utm_source=BBCM&utm_medium=social&utm_campaign=RecipeAwareness- Anonyymi
Ei ole bolognese katiketta nähnytkään vaikka on kuinka Britticheffi. Asiaa voidaan kysellä Italialaiselta Nonnalta niin saadaan aito ja alkuperäinen.
Ja se joka ei huomaa jonkun kasvismössön ja lihan eroa kastikkeessa voi olla ihan oikeasti olla kommentoimatta.
Ja tiedän kyllä kuka Brittikokki on kyseessä, mutta en arvosta kokkeja jotka tekevät jostain jotain mikä ei ole alkuperäistä. Anonyymi kirjoitti:
Ei ole bolognese katiketta nähnytkään vaikka on kuinka Britticheffi. Asiaa voidaan kysellä Italialaiselta Nonnalta niin saadaan aito ja alkuperäinen.
Ja se joka ei huomaa jonkun kasvismössön ja lihan eroa kastikkeessa voi olla ihan oikeasti olla kommentoimatta.
Ja tiedän kyllä kuka Brittikokki on kyseessä, mutta en arvosta kokkeja jotka tekevät jostain jotain mikä ei ole alkuperäistä.”Asiaa voidaan kysellä Italialaiselta Nonnalta niin saadaan aito ja alkuperäinen.”
Jos Marco sanoo, että se on ragu bolognesea niin siinä ei ole nonnilla nokan koputtamista. Mies on sentään itkettänyt Gordon Ramsaytä hänen ollessa Marcon oppipoikana.
Mitä alkuperäistä haudutetussa lihakastikkeessa edes on? Jos siinä on soffritto, valkosipulia ja tomaattikastiketta niin se on riittävän bolognesea. Sitä paitsi ragu bolognese on vain vähän yli 100 vuotta vanha ”keksintö”.
PS. Timmyn kermainen bolognese on ihan alkuperäistä koska alunperin kastikkeeseen on lisätty tilkka kermaa.
PPS. Se on ’italialainen’ ja ’nonna’, ei isolla alkukirjaimilla.- Anonyymi
Grillaava_rouva kirjoitti:
”Asiaa voidaan kysellä Italialaiselta Nonnalta niin saadaan aito ja alkuperäinen.”
Jos Marco sanoo, että se on ragu bolognesea niin siinä ei ole nonnilla nokan koputtamista. Mies on sentään itkettänyt Gordon Ramsaytä hänen ollessa Marcon oppipoikana.
Mitä alkuperäistä haudutetussa lihakastikkeessa edes on? Jos siinä on soffritto, valkosipulia ja tomaattikastiketta niin se on riittävän bolognesea. Sitä paitsi ragu bolognese on vain vähän yli 100 vuotta vanha ”keksintö”.
PS. Timmyn kermainen bolognese on ihan alkuperäistä koska alunperin kastikkeeseen on lisätty tilkka kermaa.
PPS. Se on ’italialainen’ ja ’nonna’, ei isolla alkukirjaimilla.Olkoon itkettänyt vaikka paavia, ei sekään mikään kokkien jumala ole, vaikka niin ajatteletkin ja puutu vasta sitten kielioppiin kun tiedät oikeasti jotain ruuanlaitosta.
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Olkoon itkettänyt vaikka paavia, ei sekään mikään kokkien jumala ole, vaikka niin ajatteletkin ja puutu vasta sitten kielioppiin kun tiedät oikeasti jotain ruuanlaitosta.
Kyllä mä "pahoin pelkään" että Grillaava rouva aika paljon tietää.
Tuosta mun reseptistä unohtui vielä.
Pari tavallista keltasipulia. Ja 2 - 3 ruokalusikallista jauhelihamaustetta. Kypsennetyn jauhelihan joukkoon.
Tv TimmyH Anonyymi kirjoitti:
Olkoon itkettänyt vaikka paavia, ei sekään mikään kokkien jumala ole, vaikka niin ajatteletkin ja puutu vasta sitten kielioppiin kun tiedät oikeasti jotain ruuanlaitosta.
”…puutu vasta sitten kielioppiin kun tiedät oikeasti jotain ruuanlaitosta.”
Jatketaan asiasta keskustelua kun lopetat tuon mälkyttämisen. Alunperin maccheroni alla bolognese on ollut ihan tavallista lihakastiketta, joka on syöty makaronin kanssa. Meillä se on syöty perunan kanssa. Siinä on ollut voissa paistettua sipulia, porkkanaa, ruskistettua nautaa tai vasikkaa, sian kylkeä, lihalientä ja lopuksi kermaa. Tomaattia ja punaviiniä siinä ei ole ollut.
Ruoka on alle 150 vuotta vanhaa (1891 ensimmäisen kerran keittokirjassa) eikä se ole nimisuojattu ruoka. Se on italialainen muunnelma ranskalaisesta ragout’sta, joka tarkoittaa ”tuoda maku esiin”. Se voidaan tehdä lihasta tai ilman lihaa. Tärkeää on tuoda hitaasti kypsentämällä herkullinen maku, jossa vähintään yhtä tärkeä komponentti on kasvikset.
Tällä perusteella on typerää kouhottaa jostain alkuperäisyydestä kun kyseessä on tuore muunnelma perinteisestä pataruuasta. Ihan piruuttani laitoin tuon Marco Pierre Whiten reseptin kun tiesin, että tulet pää märkänä sitä tohkeissaan korjaamaan. Herkullista se kyllä on, parempaa kuin lihapata, joten vastaa minusta täydellisesti alkuperäisen tarkoitusta.
https://en.m.wikipedia.org/wiki/Ragout- Anonyymi
Grillaava_rouva kirjoitti:
”…puutu vasta sitten kielioppiin kun tiedät oikeasti jotain ruuanlaitosta.”
Jatketaan asiasta keskustelua kun lopetat tuon mälkyttämisen. Alunperin maccheroni alla bolognese on ollut ihan tavallista lihakastiketta, joka on syöty makaronin kanssa. Meillä se on syöty perunan kanssa. Siinä on ollut voissa paistettua sipulia, porkkanaa, ruskistettua nautaa tai vasikkaa, sian kylkeä, lihalientä ja lopuksi kermaa. Tomaattia ja punaviiniä siinä ei ole ollut.
Ruoka on alle 150 vuotta vanhaa (1891 ensimmäisen kerran keittokirjassa) eikä se ole nimisuojattu ruoka. Se on italialainen muunnelma ranskalaisesta ragout’sta, joka tarkoittaa ”tuoda maku esiin”. Se voidaan tehdä lihasta tai ilman lihaa. Tärkeää on tuoda hitaasti kypsentämällä herkullinen maku, jossa vähintään yhtä tärkeä komponentti on kasvikset.
Tällä perusteella on typerää kouhottaa jostain alkuperäisyydestä kun kyseessä on tuore muunnelma perinteisestä pataruuasta. Ihan piruuttani laitoin tuon Marco Pierre Whiten reseptin kun tiesin, että tulet pää märkänä sitä tohkeissaan korjaamaan. Herkullista se kyllä on, parempaa kuin lihapata, joten vastaa minusta täydellisesti alkuperäisen tarkoitusta.
https://en.m.wikipedia.org/wiki/RagoutSori väärä sanamuoto, piti siis kirjoittaa että sitten kun oikeasti osaat laittaa ruokaa, tiedonhan sinä aina löydät wikipediasta, vaikka ei sitä wikipediaakaan ole jumala tai paavi kirjoittanut.
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Sori väärä sanamuoto, piti siis kirjoittaa että sitten kun oikeasti osaat laittaa ruokaa, tiedonhan sinä aina löydät wikipediasta, vaikka ei sitä wikipediaakaan ole jumala tai paavi kirjoittanut.
”…piti siis kirjoittaa että sitten kun oikeasti osaat laittaa ruokaa…”
En ole tietääkseni tarjonnut sinulle ruokaa, joten sinun täytyy olla delusionaalinen kun kuvittelet, miltä ruokani maistuu. Katsos kun reseptit ovat sellaisia, ettei niistä ihan tarkasti pysty kertomaan, millainen lopputulos on. Siihen vaikuttaa valmistustapa ja siinä onnistuminen. Anonyymi kirjoitti:
”…piti siis kirjoittaa että sitten kun oikeasti osaat laittaa ruokaa…”
En ole tietääkseni tarjonnut sinulle ruokaa, joten sinun täytyy olla delusionaalinen kun kuvittelet, miltä ruokani maistuu. Katsos kun reseptit ovat sellaisia, ettei niistä ihan tarkasti pysty kertomaan, millainen lopputulos on. Siihen vaikuttaa valmistustapa ja siinä onnistuminen.Yllä oleva on minun kommentti. Selain kirjasi ulos enkä hoksannut ennen kuin viesti lähti anonyyminä. En koskaan kirjoita anonyyminä.
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Kyllä mä "pahoin pelkään" että Grillaava rouva aika paljon tietää.
Tuosta mun reseptistä unohtui vielä.
Pari tavallista keltasipulia. Ja 2 - 3 ruokalusikallista jauhelihamaustetta. Kypsennetyn jauhelihan joukkoon.
Tv TimmyHKuka tahansa osaa hakea netistä, mutta ei se peitä tietämättömyyttä ja trollailua :)
- Anonyymi
Siis "P a s k a p u h e t t a m u t t a U s k o n, uusi profiili"
- Anonyymi
..."Pas-ka-pu-het-ta-mut-ta-Us-kon, uusi profiili"
- Anonyymi
"Paska puhetta mutta Uskon, uusi profiili" :D
- Anonyymi
Paista oliiviöljyssä mausteet, esim. paprika pitää paistaa ennen "käyttöä". Paista sipuli samassa.
Öljyä saa lisätä. Liota joukkoon kasvisliemikuutio ja kuppi vettä. Kun kiehuu niin joukkoon tumma soijarouhe, vähän enemmän kuin vettä. Päälle tomaattipyree tai murska. Kiehautus ja kannen alle vartti-puoli tuntia. Jos käytät viiniä, lisää sekaan.
Mausteeksi käy kaikki" liha"mausteet eli pippuriseokset. Kaikki mausteet on yleensä vegaanisia, vaikka niissä lukisi pihvi tai jauheliha tms.
Päälle vegaaninen parmesaani (pähkinä tai soijapohjainen). - Anonyymi
Pikaisesti hotkien menee kunnon nälkä ihan pilalle.
Ketjusta on poistettu 7 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Onks sulle väliä, jos jokin kaivattusissa
ei ole täydellistä? Esim. venytysmerkit, arvet, selluliitti, epäsymmetriset rinnat, vinot hampaat jne?874688- 1344203
Shokkiyllätys! 31-vuotias Hai asuu vielä "kotona" - Anna-vaimon asenne ihmetyttää: "No ei tämä..."
Hmmm, mitenhän sitä suhtautuisi, jos aviomies/aviovaimo asuisi edelleen lapsuudenperheensä kanssa? Tuore Ensitreffit-vai362785Eikö Marin ollut oikeassa kokoomuksen ja persujen toiminnasta
Ennen vaaleja Marin kertoi mitä kokoomus tulisi hallituksessa tekemään ja tietysti persut suostuu kaikkeen, mitä kokoomu2091817Olet elämäni rakkaus
On ollut monia ihastumisia ja syviäkin tunteita eri naisia kohtaan, mutta sinä olet niistä kaikista ihmeellisin. Olet el371357Missä Steffe hiihtää?
Missä reppuli luuraa? Ei ole Seiskassa mitään sekoiluja ollut pariin viikkoon? Onko jo liian kylmä skulata tennistä ulko251339Wiisaat Lappajärvellä iät.
Nyt nimiä listaan menneistä ja nykyisistä Wiisaista Lappajärveläisistä. Itseäkin voi tuoda esille kaikessa Wiisaudessa.121316Ratkaiseva tekijä kiinnostuksen heräämisessä
Mikä tekee deittikumppanista kiinnostavan? Mitä piirrettä arvostat / et arvosta?671278Milloin nainen, milloin?
Katselet ja tiedän, että myös mieli tekee. Voisit laittaa rohkeasti viestin. Tiedät, että odotan. Ehkä aika ei ole vielä611233Seiska: Konsta Hietanen ja Aami-rakas iltamenoissa - Salkkareista Aami täräyttää: "Sarja oli..."
Konsta Hietanen jätti Salatut elämät -draamasarjan tänä syksynä. Konstaa kyllä kaivataan vieläkin Salkkareissa! Lue li21212