Yleensä säilön sienet kuivaamalla, mutta sienisalaattiin ainoa oikea sieni on suolaamalla säilötty kangasrousku. Aiemmin tein sienisalaatin haapa-, kangas- ja karvarouskujen sekoituksesta ja laitoin salaattiin paljon muutakin (sipulia, hapanta omenaa, suolakurkkua, persiljaa ja smetanan, kerman ja majoneesin). Salaatti oli jostain joulukirjasta ja moni kyllä siitä tykkäsi, mutta minä en oikein tykännyt.
Sitten uskalsin kokeilla pelkkiä kangasrouskuja ja jätin turhat aineet pois. Nyt reseptissä on vain kangasrouskua 500g, puolikas sipuli hienoksi pilkottuna, pari ruokalusikkaa majoneesia, 1 dl smetnaa ja 1 dl kuohukermaa vaahdoksi vatkattuna. Mausteena vain suola.
Nyt viikonloppuna tuli käytyä poimimassa kangasrouskut, joita tuli kolme ämpärillistä. Keitän niitä 8 minuuttia runsaassa vedessä, jonka jälkeen 10% suola, purkkeihin ja jääkaappin. Kolmesta ämpäristä tuli noin 6 kg valmiita suolasieniä. Tuolla ohjeella ne säilyvät hyvänä ensi juhannukseen. Sienisalaattiin pitää liottaa noin vuorokausi. Vesi pitää vaihtaa 4-5 kertaa. Tuolla ne saa käytännössä suolattomaksi niin, että salaattiin joutuu lisäämään puoli teelusikkaa suolaa. Suolaton sienisalaatti on hirveän makuista kuten myös liian suolainen. Ero loistavan ja kauhean välillä on yleensä se puoli teelusikallista.
Miten muut säilövät sieniä? Teettekö suolasieniä? Millaisia sienisalaatteja teette?
Suolasienet
0
107
Vastaukset
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Jäätävä epävarmuus
Mistä tää hirveä epävarmuus molemminpuolin johtuu? Pohjimmiltaan uskon, että molemmat tietää, että tunteita on. Vai onko852077- 431640
Persut romahti Haapaveellä, kiitos Ilkka!
Persut saivat historiallisen tappion haapaveellä! Kiitos Ilkka!621371- 741178
- 771141
Pitsaa selliiä
Onko uudet pitsat hyviä, kannatteooko käyvä vai suosiollako pittää hilipasta sotkamoon261104- 481093
- 591041
- 37903
- 39864