Onko kukaan tehnyt umpisuolausta sianlihalle? Jos on niin pitääkö olla mistä kohtaa sikaa ja käykö palana vai onko parempi siivuina? Jos olis jollain tietoa niin ei ite tarttis alkaa töpeksimään.
Lihan umpisuolaus
5
176
Vastaukset
- Anonyymi
Kinkun suolausohje löytyy tästä.
Eli upotetaan suolaan, jossa pidetään päivä per painokilo. Sen jälkeen riiputetaan viileässä 80% kosteudessa 2-3 kuukautta ja kypsyttelyä vielä siihen päälle.
https://www.downshiftingpro.com/step-by-step-guide-to-jamn-ibrico-dprotravel/
Jos haluat tehdä pekonia niin se onnistuu parissa viikossa.
https://www.thespruceeats.com/how-to-make-your-own-bacon-4146515- Anonyymi
Adof.H kirjoitti:
Dake söön
Kannattaa käyttää nitriittisuolaa niin varmistuu, ettei tule vaarallisia bakteereja pitkän suolauksen ja kuivauksen aikana. En ole suolannut kinkkuja, mutta pekonia olen tehnyt usein ja siihenkin käytän varmuuden vuoksi nitriittisuolaa. Samoin itstehtyihin makkaroihin, joita savustan matalassa lämmössä aika pitkään niin nitriittisuola varmistaa, ettei tule esimerkiksi botuliinia.
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Kannattaa käyttää nitriittisuolaa niin varmistuu, ettei tule vaarallisia bakteereja pitkän suolauksen ja kuivauksen aikana. En ole suolannut kinkkuja, mutta pekonia olen tehnyt usein ja siihenkin käytän varmuuden vuoksi nitriittisuolaa. Samoin itstehtyihin makkaroihin, joita savustan matalassa lämmössä aika pitkään niin nitriittisuola varmistaa, ettei tule esimerkiksi botuliinia.
Höpöjä taas, botuliinia syntyy hapettomassa säilykkeessä.
Enkä tiedä kuka haluaa tönkkösuolattua sianlihaa.
Sen enempää kuin tönkkösuolattua kalaakaan.
Kun menneinä aikoina teurastettiin sika syksyllä säilöttiin liha juuri upottamalla karkeaan suolaan.
Suola vie kosteuden eikä pilaantumista tapahdu. Säilytys tapahtui kylmässä aitassa olevassa puisessa tiinussa. - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Höpöjä taas, botuliinia syntyy hapettomassa säilykkeessä.
Enkä tiedä kuka haluaa tönkkösuolattua sianlihaa.
Sen enempää kuin tönkkösuolattua kalaakaan.
Kun menneinä aikoina teurastettiin sika syksyllä säilöttiin liha juuri upottamalla karkeaan suolaan.
Suola vie kosteuden eikä pilaantumista tapahdu. Säilytys tapahtui kylmässä aitassa olevassa puisessa tiinussa."Höpöjä taas, botuliinia syntyy hapettomassa säilykkeessä."
Suoleen pakattu jauhettu liha onoptimiolosuhde botuliinin syntymiseen. Botuliinin nimi juontaa latinan makkaraa tarkoitavast botulus -sanasta.
"Enkä tiedä kuka haluaa tönkkösuolattua sianlihaa."
Esimerkiksi Jamon Iberico on tönkkösuolattua eikä se ole suolaista. Se on erittäin haluttu ja kallis herkku.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Oulaisen vaalitulos: Vahva alku, mutta lisää toimia tarvitaan
Hallituksen toimet rikollisuutta vastaan alkavat tuottaa tulosta. Puolueväriin katsomatta demokratian valtaa ja perustus166313- 1972490
Yh:n pihalla aina eri auto
Ompa jännä seurata ohiajaessa, että millainen auto on nyt erään yksinhuoltajan pihassa. Näyttääpä siellä taaskin olevan971894En vittujakaan enää välitä sinusta nainen
Toivottavasti en näe sinua enää koskaan. Jos näen, niin en ole näkevinäni. Et merkitse minulle enää mitään.761497Exän käytös hämmentää (taas)
Osaisivatko palstan herrat kenties helpottaa tulkitsemista? Toki naispuolisetkit saavat antaa tulkinta-apua, mutta nyt k1911049- 41980
Olet minua
vanhempi, mutta se ei vaikuta tunteisiini. Tunnen enemmän kuin ystävyyttä. Olo on avuton. Ikävöin koko ajan. Yhtäkkiä va46929- 77843
- 45719
Susanna Laine paljastaa - Tästä farmilaiset yllättyvät joka kaudella: "Ettei olekaan niin paljon..."
Farmi Suomi vie Pieksämäelle maaseudulle ja suosikkirealityn juontajan puikoissa on Susanna Laine. Uudella kaudella muka7708