Onko kukaan tehnyt umpisuolausta sianlihalle? Jos on niin pitääkö olla mistä kohtaa sikaa ja käykö palana vai onko parempi siivuina? Jos olis jollain tietoa niin ei ite tarttis alkaa töpeksimään.
Lihan umpisuolaus
5
218
Vastaukset
- Anonyymi
Kinkun suolausohje löytyy tästä.
Eli upotetaan suolaan, jossa pidetään päivä per painokilo. Sen jälkeen riiputetaan viileässä 80% kosteudessa 2-3 kuukautta ja kypsyttelyä vielä siihen päälle.
https://www.downshiftingpro.com/step-by-step-guide-to-jamn-ibrico-dprotravel/
Jos haluat tehdä pekonia niin se onnistuu parissa viikossa.
https://www.thespruceeats.com/how-to-make-your-own-bacon-4146515- Anonyymi
Adof.H kirjoitti:
Dake söön
Kannattaa käyttää nitriittisuolaa niin varmistuu, ettei tule vaarallisia bakteereja pitkän suolauksen ja kuivauksen aikana. En ole suolannut kinkkuja, mutta pekonia olen tehnyt usein ja siihenkin käytän varmuuden vuoksi nitriittisuolaa. Samoin itstehtyihin makkaroihin, joita savustan matalassa lämmössä aika pitkään niin nitriittisuola varmistaa, ettei tule esimerkiksi botuliinia.
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Kannattaa käyttää nitriittisuolaa niin varmistuu, ettei tule vaarallisia bakteereja pitkän suolauksen ja kuivauksen aikana. En ole suolannut kinkkuja, mutta pekonia olen tehnyt usein ja siihenkin käytän varmuuden vuoksi nitriittisuolaa. Samoin itstehtyihin makkaroihin, joita savustan matalassa lämmössä aika pitkään niin nitriittisuola varmistaa, ettei tule esimerkiksi botuliinia.
Höpöjä taas, botuliinia syntyy hapettomassa säilykkeessä.
Enkä tiedä kuka haluaa tönkkösuolattua sianlihaa.
Sen enempää kuin tönkkösuolattua kalaakaan.
Kun menneinä aikoina teurastettiin sika syksyllä säilöttiin liha juuri upottamalla karkeaan suolaan.
Suola vie kosteuden eikä pilaantumista tapahdu. Säilytys tapahtui kylmässä aitassa olevassa puisessa tiinussa. - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Höpöjä taas, botuliinia syntyy hapettomassa säilykkeessä.
Enkä tiedä kuka haluaa tönkkösuolattua sianlihaa.
Sen enempää kuin tönkkösuolattua kalaakaan.
Kun menneinä aikoina teurastettiin sika syksyllä säilöttiin liha juuri upottamalla karkeaan suolaan.
Suola vie kosteuden eikä pilaantumista tapahdu. Säilytys tapahtui kylmässä aitassa olevassa puisessa tiinussa."Höpöjä taas, botuliinia syntyy hapettomassa säilykkeessä."
Suoleen pakattu jauhettu liha onoptimiolosuhde botuliinin syntymiseen. Botuliinin nimi juontaa latinan makkaraa tarkoitavast botulus -sanasta.
"Enkä tiedä kuka haluaa tönkkösuolattua sianlihaa."
Esimerkiksi Jamon Iberico on tönkkösuolattua eikä se ole suolaista. Se on erittäin haluttu ja kallis herkku.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Sanna niin nättinä Amsterdamin Business Foorumilla
Upeasti edustaa taas Suomea ulkomailla meidän kansainvälinen superstaramme. Miksei persuilla ole ketään siedettävän näk487505Juuri nyt! Parturi bongattu Sannan seurassa!
🌐 Breking News 📢 🗞️ 🆕 Kaksikko bongattu Suomen Helsingin Töölöstä. Kyllä. Sieltä samasta Töölöstä, josta kuppakin127222Persujen Anna Koskela kaahasi 172 km/h
Kuvasi samalla myös videota, jonka sitten myöhemmin poisti. Jotenkin tuntuu persuilta lähtevän nyt kaikki lapasesta, va667166Sofia Virran pahoinpitelyä puolustetaan netissä
HS soitti Virran pahoinpitelyä puolustaneille https://www.hs.fi/politiikka/art-2000011516353.html1606757Työeläkkeiden maksaminen on lopetettava
Suomen talous on palkansaajien vuosikausia heikentyneen ostovoiman vuoksi niin kuralla, että palkkasumman jakamisessa ta386550Purra tekee hyvää työtä, me suomalaiset haluamme että hän jatkaa myös
seuraavan hallituksen valtiovarainministerinä. Kovina aikoina pitää olla kova.185658Koska Minja Koskela ja Sofia Virta kääntyy islamiin?
Sekä vihreät että vasurit selvästi pitävät islamista ja muslimeista, varsinkin naiset, joten voidaan olettaaa että nuo k715652Ratkaisujen tarjoamisen sijaan SDP on keskittynyt levittämään väärää tietoa
Kokoomuksen kansanedustaja Martin Paasi on turhautunut eduskunnassa käytävään salikeskusteluun. Hän kertoo, miksi. – Ko1015425Sebu Tynkkynen vaatii Ulkopoliittisen instituutin rahoituksen leikkaamista
kun UPI:n tutkija kritisoi Tynkkystä, Mikä Trump tuo Tynkkynen oikein luulee olevansa? https://www.iltalehti.fi/politi215372Miksi media ei ole tutkinut Li Anderssonin antifa-yhteyksiä
Antifa on väkivaltainen äärivasemmistolainen terrori-järjestö, joka USA:ssa on nyt kielletty. Andersson itse on äärivas1065045