Lihan umpisuolaus

Onko kukaan tehnyt umpisuolausta sianlihalle? Jos on niin pitääkö olla mistä kohtaa sikaa ja käykö palana vai onko parempi siivuina? Jos olis jollain tietoa niin ei ite tarttis alkaa töpeksimään.

5

176

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi
      • Dake söön


      • Anonyymi
        Adof.H kirjoitti:

        Dake söön

        Kannattaa käyttää nitriittisuolaa niin varmistuu, ettei tule vaarallisia bakteereja pitkän suolauksen ja kuivauksen aikana. En ole suolannut kinkkuja, mutta pekonia olen tehnyt usein ja siihenkin käytän varmuuden vuoksi nitriittisuolaa. Samoin itstehtyihin makkaroihin, joita savustan matalassa lämmössä aika pitkään niin nitriittisuola varmistaa, ettei tule esimerkiksi botuliinia.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kannattaa käyttää nitriittisuolaa niin varmistuu, ettei tule vaarallisia bakteereja pitkän suolauksen ja kuivauksen aikana. En ole suolannut kinkkuja, mutta pekonia olen tehnyt usein ja siihenkin käytän varmuuden vuoksi nitriittisuolaa. Samoin itstehtyihin makkaroihin, joita savustan matalassa lämmössä aika pitkään niin nitriittisuola varmistaa, ettei tule esimerkiksi botuliinia.

        Höpöjä taas, botuliinia syntyy hapettomassa säilykkeessä.
        Enkä tiedä kuka haluaa tönkkösuolattua sianlihaa.
        Sen enempää kuin tönkkösuolattua kalaakaan.

        Kun menneinä aikoina teurastettiin sika syksyllä säilöttiin liha juuri upottamalla karkeaan suolaan.
        Suola vie kosteuden eikä pilaantumista tapahdu. Säilytys tapahtui kylmässä aitassa olevassa puisessa tiinussa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Höpöjä taas, botuliinia syntyy hapettomassa säilykkeessä.
        Enkä tiedä kuka haluaa tönkkösuolattua sianlihaa.
        Sen enempää kuin tönkkösuolattua kalaakaan.

        Kun menneinä aikoina teurastettiin sika syksyllä säilöttiin liha juuri upottamalla karkeaan suolaan.
        Suola vie kosteuden eikä pilaantumista tapahdu. Säilytys tapahtui kylmässä aitassa olevassa puisessa tiinussa.

        "Höpöjä taas, botuliinia syntyy hapettomassa säilykkeessä."

        Suoleen pakattu jauhettu liha onoptimiolosuhde botuliinin syntymiseen. Botuliinin nimi juontaa latinan makkaraa tarkoitavast botulus -sanasta.

        "Enkä tiedä kuka haluaa tönkkösuolattua sianlihaa."

        Esimerkiksi Jamon Iberico on tönkkösuolattua eikä se ole suolaista. Se on erittäin haluttu ja kallis herkku.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Oulaisen vaalitulos: Vahva alku, mutta lisää toimia tarvitaan

      Hallituksen toimet rikollisuutta vastaan alkavat tuottaa tulosta. Puolueväriin katsomatta demokratian valtaa ja perustus
      Oulainen
      16
      6313
    2. Pääsiäisen terveiset kaivatullesi

      kaivatullesi tähän alas 💕💕
      Ikävä
      197
      2490
    3. Yh:n pihalla aina eri auto

      Ompa jännä seurata ohiajaessa, että millainen auto on nyt erään yksinhuoltajan pihassa. Näyttääpä siellä taaskin olevan
      Suomussalmi
      97
      1894
    4. En vittujakaan enää välitä sinusta nainen

      Toivottavasti en näe sinua enää koskaan. Jos näen, niin en ole näkevinäni. Et merkitse minulle enää mitään.
      Ikävä
      76
      1497
    5. Exän käytös hämmentää (taas)

      Osaisivatko palstan herrat kenties helpottaa tulkitsemista? Toki naispuolisetkit saavat antaa tulkinta-apua, mutta nyt k
      Sinkut
      191
      1049
    6. Milloin se sitten

      On? Se oikea hetki kun kerrot sille naiselle mitä tunnet häntä kohtaan?
      Ikävä
      41
      980
    7. Olet minua

      vanhempi, mutta se ei vaikuta tunteisiini. Tunnen enemmän kuin ystävyyttä. Olo on avuton. Ikävöin koko ajan. Yhtäkkiä va
      Ikävä
      46
      929
    8. Miksi sä olet jatkanut tätä näin pitkään?

      Kerro tai vaikene iäksi
      Ikävä
      77
      843
    9. Sä tiedät rakas

      Mitä toivon. Olisit vain rohkea ❤️
      Ikävä
      45
      719
    10. Susanna Laine paljastaa - Tästä farmilaiset yllättyvät joka kaudella: "Ettei olekaan niin paljon..."

      Farmi Suomi vie Pieksämäelle maaseudulle ja suosikkirealityn juontajan puikoissa on Susanna Laine. Uudella kaudella muka
      Tv-sarjat
      7
      708
    Aihe