Onko kukaan tehnyt umpisuolausta sianlihalle? Jos on niin pitääkö olla mistä kohtaa sikaa ja käykö palana vai onko parempi siivuina? Jos olis jollain tietoa niin ei ite tarttis alkaa töpeksimään.
Lihan umpisuolaus
5
133
Vastaukset
- Anonyymi
Kinkun suolausohje löytyy tästä.
Eli upotetaan suolaan, jossa pidetään päivä per painokilo. Sen jälkeen riiputetaan viileässä 80% kosteudessa 2-3 kuukautta ja kypsyttelyä vielä siihen päälle.
https://www.downshiftingpro.com/step-by-step-guide-to-jamn-ibrico-dprotravel/
Jos haluat tehdä pekonia niin se onnistuu parissa viikossa.
https://www.thespruceeats.com/how-to-make-your-own-bacon-4146515- Anonyymi
Adof.H kirjoitti:
Dake söön
Kannattaa käyttää nitriittisuolaa niin varmistuu, ettei tule vaarallisia bakteereja pitkän suolauksen ja kuivauksen aikana. En ole suolannut kinkkuja, mutta pekonia olen tehnyt usein ja siihenkin käytän varmuuden vuoksi nitriittisuolaa. Samoin itstehtyihin makkaroihin, joita savustan matalassa lämmössä aika pitkään niin nitriittisuola varmistaa, ettei tule esimerkiksi botuliinia.
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Kannattaa käyttää nitriittisuolaa niin varmistuu, ettei tule vaarallisia bakteereja pitkän suolauksen ja kuivauksen aikana. En ole suolannut kinkkuja, mutta pekonia olen tehnyt usein ja siihenkin käytän varmuuden vuoksi nitriittisuolaa. Samoin itstehtyihin makkaroihin, joita savustan matalassa lämmössä aika pitkään niin nitriittisuola varmistaa, ettei tule esimerkiksi botuliinia.
Höpöjä taas, botuliinia syntyy hapettomassa säilykkeessä.
Enkä tiedä kuka haluaa tönkkösuolattua sianlihaa.
Sen enempää kuin tönkkösuolattua kalaakaan.
Kun menneinä aikoina teurastettiin sika syksyllä säilöttiin liha juuri upottamalla karkeaan suolaan.
Suola vie kosteuden eikä pilaantumista tapahdu. Säilytys tapahtui kylmässä aitassa olevassa puisessa tiinussa. - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Höpöjä taas, botuliinia syntyy hapettomassa säilykkeessä.
Enkä tiedä kuka haluaa tönkkösuolattua sianlihaa.
Sen enempää kuin tönkkösuolattua kalaakaan.
Kun menneinä aikoina teurastettiin sika syksyllä säilöttiin liha juuri upottamalla karkeaan suolaan.
Suola vie kosteuden eikä pilaantumista tapahdu. Säilytys tapahtui kylmässä aitassa olevassa puisessa tiinussa."Höpöjä taas, botuliinia syntyy hapettomassa säilykkeessä."
Suoleen pakattu jauhettu liha onoptimiolosuhde botuliinin syntymiseen. Botuliinin nimi juontaa latinan makkaraa tarkoitavast botulus -sanasta.
"Enkä tiedä kuka haluaa tönkkösuolattua sianlihaa."
Esimerkiksi Jamon Iberico on tönkkösuolattua eikä se ole suolaista. Se on erittäin haluttu ja kallis herkku.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Anteeksi mies
En vaan osaa kohdata sinua ja olla normaali. En tiedä mikä vaivaa. Samaan aikaan tekee mieli tulla lähelle ja kuitenkin365158Ripeyttä asiointiin
Ottaa päähän yhden ja saman asiakkaan hitaus kassalla kun yhdellä kädellä nostelee ostoksia kärrystä ja välillä pitelee342334Mietin aina vain
Minä niin haluaisin nähdä sinut. Ei tuo yhden ainoan kuvan katsominen paljon helpota... Miksi sinä et voisi olla se roh71828Palstan henkisesti sairaat ja lihavat
Täällä on sairaita, työttömiä ihmisiä kirjoittelemassa joilla ei ole tarkoituksena kuin satuttaa ihmisiä. Jos eksyt pals1141810- 821522
Kysyin kaikilta yhteisiltä tutuilta mielipidettä siitä, että kannattaako sinun kanssa alkaa!
Päätös oli lähestulkoon yksimielinen. Minunkin vaisto antoi vaaranmerkkejä, mutta järkytyin mitä sinusta kuulin. Aluksi1401412- 641136
Saan kengurakkaan kotiin viikon päästä
Mitä tapahtui? Martina hehkutti tätä stoorissaan reilu viikko sitten, mutta eipä aussimiestä Suomessa näkynyt, vaan tapa2341112Olen vähän
Hysteerinen se on totta. Etkai ymmärrä miten syvästi tunnen sinua kohtaan. Ja olet aina lähelläni. Olet osa jo jotain. I101034Ollaan kuin yö ja päivä
Monessa asiassa… molemmat ollaan kuitenkin älykkäitä ja tiedämme, ettei kannata edetä tämän pidemmälle.701018