Pihvi kypsänä ja maito raakana?

Kuinka moni palstalainen syö pihvinsä kypsänä ja juo maitonsa raakana?

Itse syön pihvinin mediumina ja maidon pastöroituna.

41

267

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Ihminen on käyttänyt tulta kymmeniä tuhansia vuosia ja joidenkin 'älypäiden' mielestä on hienoa kun liha on sisältä raakaa. Pelkkä ajatuskin OKSETTAA !!!

      • Anonyymi

        Juothan maidon pastöroituna?


      • Anonyymi

        Totta, eläimellistä syödä liha raakana, ajatuskin oksettaa, suutuntuma ja maku niin epämiellyttävä että jää varmasti syömättä jos joku jättänyt lihan punaiseksi.


    • Anonyymi

      En juo maitoa, mutta käytän kahvissa, teessä ja ruuanlaitossa laktoositonta kevytmaitoa. Pihvi melko punaisena eli blue.

    • Hampurilainen munalla ja ranskalaiset rahalla. 🍔🥚🍟💰

    • Anonyymi

      Tuoreen maidon terveestä eläimestä voi juoda aivan hyvin pastöroimatta ja joidenkin mielestä se jopa tuhoaa maidon hyviä aineita. Homogenointi voi myös olla haitallista. Parempihan se tuokin olisi tenttumammalle kypsän lihan kanssa, mutta ehkäpä se tenttu tappaa niitä raa'an lihan bakteereja :)

      • "Tuoreen maidon terveestä eläimestä voi juoda aivan hyvin pastöroimatta..."

        Tämähän on aivan hervoton aivopieru. Terveen lehmän paska on turvallista. Ei saatana 😂😂😂

        Lehmät paskovat navetan lattialle ja makoilevat samalla lattialla. On enemmän kuin todennäköistä, että utareet koskettavat paskaan ihan joka päivä. Raakamaidossa turvallisuuskontrollina on vain utarepesu. Ihan sama kuin tiputtaa raa'an pihvin navetan lattialle paskaan, pesee sen utarepesurilla ja sitten syö pihvin raakana. Yhtä turvallista kuin raakamaito.


      • Anonyymi
        Pihviukko kirjoitti:

        "Tuoreen maidon terveestä eläimestä voi juoda aivan hyvin pastöroimatta..."

        Tämähän on aivan hervoton aivopieru. Terveen lehmän paska on turvallista. Ei saatana 😂😂😂

        Lehmät paskovat navetan lattialle ja makoilevat samalla lattialla. On enemmän kuin todennäköistä, että utareet koskettavat paskaan ihan joka päivä. Raakamaidossa turvallisuuskontrollina on vain utarepesu. Ihan sama kuin tiputtaa raa'an pihvin navetan lattialle paskaan, pesee sen utarepesurilla ja sitten syö pihvin raakana. Yhtä turvallista kuin raakamaito.

        Todella hervotonta jopa tenttumammalta kun ei erota maitoa paskasta :D

        Raakamaitoa on juotu iät ja ajat ja juodaan jatkossakin, myydään tiloilta kuluttajille suoraan ja siitä myös valmistetaan paljon tuotteita pastöroimatta.

        Maidon käsittely on erittäin siistiä verrattuna eläinten teurastukseen ja suolistukseen,, riistaeläimessä voi ne suolet olla rikkoutuneetkin. Siellä on sitä tenttumamalle tuttua paskaa ja ehec-bakteeria mitä syöt raa'assa jauhelihassa :D


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Todella hervotonta jopa tenttumammalta kun ei erota maitoa paskasta :D

        Raakamaitoa on juotu iät ja ajat ja juodaan jatkossakin, myydään tiloilta kuluttajille suoraan ja siitä myös valmistetaan paljon tuotteita pastöroimatta.

        Maidon käsittely on erittäin siistiä verrattuna eläinten teurastukseen ja suolistukseen,, riistaeläimessä voi ne suolet olla rikkoutuneetkin. Siellä on sitä tenttumamalle tuttua paskaa ja ehec-bakteeria mitä syöt raa'assa jauhelihassa :D

        "Raakamaitoa on juotu iät ja ajat..."

        Ja on kuoltu ihan eri tavalla ruokamyrkytyksiin.

        "Maidon käsittely on erittäin siistiä..."

        Söisitkö salaattia, jossa tomaatit ja kurkut kieritellään navetan lattialla, puhdistetaan utarepyyhkeellä 30 sek ja sen jälkeen pilkotaan salaatiksi? Alla on ohje utarehygieniasta. Niinpä, en söisi minäkään. Miksi ihmeessä sitten olet valmis juomaan raakamaitoa kun se ei ole yhtään puhtaampaa kuin esimerkin paskaiset tomaatit ja kurkut?

        https://www.hankkija.fi/maatilatarvikkeet/lypsytarvikkeet/ia-utarehygienia-monen-tekijan-summa-2018926/?srsltid=AfmBOoqlAqHPp0ywqOYjqPtpeMgDHJB6FFeO2v7p4-X8FKkDhfm_lMLp

        "...verrattuna eläinten teurastukseen ja suolistukseen..."

        No, ei niitä ruhoja missään navetan lattialla käsitellä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "Raakamaitoa on juotu iät ja ajat..."

        Ja on kuoltu ihan eri tavalla ruokamyrkytyksiin.

        "Maidon käsittely on erittäin siistiä..."

        Söisitkö salaattia, jossa tomaatit ja kurkut kieritellään navetan lattialla, puhdistetaan utarepyyhkeellä 30 sek ja sen jälkeen pilkotaan salaatiksi? Alla on ohje utarehygieniasta. Niinpä, en söisi minäkään. Miksi ihmeessä sitten olet valmis juomaan raakamaitoa kun se ei ole yhtään puhtaampaa kuin esimerkin paskaiset tomaatit ja kurkut?

        https://www.hankkija.fi/maatilatarvikkeet/lypsytarvikkeet/ia-utarehygienia-monen-tekijan-summa-2018926/?srsltid=AfmBOoqlAqHPp0ywqOYjqPtpeMgDHJB6FFeO2v7p4-X8FKkDhfm_lMLp

        "...verrattuna eläinten teurastukseen ja suolistukseen..."

        No, ei niitä ruhoja missään navetan lattialla käsitellä.

        Totta, ei raakamaito estä ehec-myrkytyksiä raa'asta jauhelihasta, mutta tenttu näköjään tähän asti tenttumammalla toiminut!

        Ai tenttumammalla niin köyhää että kauhoo lattialle kaatuneet maidot takaisin astiaan vai juotko suoraan lattialta? Nykyään maatiloilla on lypsypaikoilla puhdasta, vetimet pestään ja maito menee suoraan putkistoa pitkin jäähdytykseen. Laatua myös tarkkaillaan jatkuvasti.

        Teurastamoissakin yritetään pitää korkeaa hygieniaa, silti niitä bakteereja kulkeutuu lihaan ja myös myöhemmin lihaa käsiteltäessä. Ei tosiaan kannata katso teurastusvideoita tai menee ruokahalut, eikä kukaan normaali ihminen ainakaan raakaa lihaa syö.

        Tilamaidon myynti kasvanut, koska pastöroitu ja homogenoitu maito aiheuttaa monille vatsavaivoja, myrkytyksiä ei ole tiedossa yhtään, toisin kuin kaupasta ostetuissa lihatuotteissa.

        "Joissakin tutkimuksissa tilamaitoa saaneilla lapsilla on havaittu vähemmän allergioita kuin kuumennuskäsiteltyä maitoa juoneilla. Kyseiset lapset kuitenkin altistuivat elinympäristössään maidon bakteerien lisäksi runsaammalle määrälle esimerkiksi maaperän ja kotieläimien bakteereja. Luontainen bakteerialtistus kouluttaa ihmisen puolustusjärjestelmän toimintaa ja voi siten vähentää allergioiden ja astman riskiä."
        https://www.valio.fi/artikkelit/tilamaito/

        Taas tenttumamma oppi uutta!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Totta, ei raakamaito estä ehec-myrkytyksiä raa'asta jauhelihasta, mutta tenttu näköjään tähän asti tenttumammalla toiminut!

        Ai tenttumammalla niin köyhää että kauhoo lattialle kaatuneet maidot takaisin astiaan vai juotko suoraan lattialta? Nykyään maatiloilla on lypsypaikoilla puhdasta, vetimet pestään ja maito menee suoraan putkistoa pitkin jäähdytykseen. Laatua myös tarkkaillaan jatkuvasti.

        Teurastamoissakin yritetään pitää korkeaa hygieniaa, silti niitä bakteereja kulkeutuu lihaan ja myös myöhemmin lihaa käsiteltäessä. Ei tosiaan kannata katso teurastusvideoita tai menee ruokahalut, eikä kukaan normaali ihminen ainakaan raakaa lihaa syö.

        Tilamaidon myynti kasvanut, koska pastöroitu ja homogenoitu maito aiheuttaa monille vatsavaivoja, myrkytyksiä ei ole tiedossa yhtään, toisin kuin kaupasta ostetuissa lihatuotteissa.

        "Joissakin tutkimuksissa tilamaitoa saaneilla lapsilla on havaittu vähemmän allergioita kuin kuumennuskäsiteltyä maitoa juoneilla. Kyseiset lapset kuitenkin altistuivat elinympäristössään maidon bakteerien lisäksi runsaammalle määrälle esimerkiksi maaperän ja kotieläimien bakteereja. Luontainen bakteerialtistus kouluttaa ihmisen puolustusjärjestelmän toimintaa ja voi siten vähentää allergioiden ja astman riskiä."
        https://www.valio.fi/artikkelit/tilamaito/

        Taas tenttumamma oppi uutta!

        ” Nykyään maatiloilla on lypsypaikoilla puhdasta…”

        Mutta lehmät ei käy pesulla ennen lypsylle saapumista eivätkä osaa paskoa vesivessaan vaan lattialle, jossa makoilevat ja sotkevat itsensä paskaan.

        ”… vetimet pestään…”

        Miksi pihvi pitää paistaa kypsäksi, mutta vetimiä ei tarvitse paistaa?

        ” Teurastamoissakin yritetään pitää korkeaa hygieniaa…”

        Paremmin kuin lypsyllä. Lehmiä ei teurasteta navetoissa (enää) eikä ne pasko lihoja.

        ”… myrkytyksiä ei ole tiedossa yhtään…”

        Lopeta tuo röyhkeä valehtelu, saatanan pelle. Tässä yksi esimerkki pahoista myrkytyksistä raakamaidosta.

        ” Viisi 1–7-vuotiasta tartunnan saanutta lasta joutui bakteerin aiheuttaman oireyhtymän vuoksi tehohoitoon”

        https://aamuset.fi/artikkeli/1610743583

        Jos raakamaidon lipittäminen yleistyy niin kantakoot samalla seuraukset. Raakamaidon juojilta pitää evätä tehohoitopaikka vakavassa EHEC myrkytyksessä. Kantakoot valintansa seuraukset myös.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        ” Nykyään maatiloilla on lypsypaikoilla puhdasta…”

        Mutta lehmät ei käy pesulla ennen lypsylle saapumista eivätkä osaa paskoa vesivessaan vaan lattialle, jossa makoilevat ja sotkevat itsensä paskaan.

        ”… vetimet pestään…”

        Miksi pihvi pitää paistaa kypsäksi, mutta vetimiä ei tarvitse paistaa?

        ” Teurastamoissakin yritetään pitää korkeaa hygieniaa…”

        Paremmin kuin lypsyllä. Lehmiä ei teurasteta navetoissa (enää) eikä ne pasko lihoja.

        ”… myrkytyksiä ei ole tiedossa yhtään…”

        Lopeta tuo röyhkeä valehtelu, saatanan pelle. Tässä yksi esimerkki pahoista myrkytyksistä raakamaidosta.

        ” Viisi 1–7-vuotiasta tartunnan saanutta lasta joutui bakteerin aiheuttaman oireyhtymän vuoksi tehohoitoon”

        https://aamuset.fi/artikkeli/1610743583

        Jos raakamaidon lipittäminen yleistyy niin kantakoot samalla seuraukset. Raakamaidon juojilta pitää evätä tehohoitopaikka vakavassa EHEC myrkytyksessä. Kantakoot valintansa seuraukset myös.

        Varsinainen pelle olet tenttumamma, ei tuo museotila ole oikea maatila, ei ole ollut lehmiäkään tapauksen jälkeen mistä yli 12 vuotta. Oikeilla maatiloilla toiminta on aivan erilaista.

        Lihoista löytyy säännöllisesti bakteereja vaikka toimivat nykyaikaisissa tiloissa ja myös teurastamot yrittää välttää tartuntojen leviämistä, silti pääsevät meetwursteihinkin. Liha myös pilaantuu erittäin helposti jos olosuhteet ei ole kunnossa kuljetuksen ja säilytyksen aikana.

        Mutta ole huoleti tenttumamma, syö ihmeessä jatkossakin raakaa jauhelihaa, kukaan ei jää kaipaamaan ja muista paistaa kätesi kun kosketat maitoa seuraavalla kerralla :D

        Vain idiootti ei tajua miksi lypsävän lehmän vetimille riittää pesu, mutta teurastetun eläimnmen liha pilaantuu herkästi :D


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Varsinainen pelle olet tenttumamma, ei tuo museotila ole oikea maatila, ei ole ollut lehmiäkään tapauksen jälkeen mistä yli 12 vuotta. Oikeilla maatiloilla toiminta on aivan erilaista.

        Lihoista löytyy säännöllisesti bakteereja vaikka toimivat nykyaikaisissa tiloissa ja myös teurastamot yrittää välttää tartuntojen leviämistä, silti pääsevät meetwursteihinkin. Liha myös pilaantuu erittäin helposti jos olosuhteet ei ole kunnossa kuljetuksen ja säilytyksen aikana.

        Mutta ole huoleti tenttumamma, syö ihmeessä jatkossakin raakaa jauhelihaa, kukaan ei jää kaipaamaan ja muista paistaa kätesi kun kosketat maitoa seuraavalla kerralla :D

        Vain idiootti ei tajua miksi lypsävän lehmän vetimille riittää pesu, mutta teurastetun eläimnmen liha pilaantuu herkästi :D

        "...ei tuo museotila ole oikea maatila..."

        Seli seli, pelle jäi kiinni valehtelusta.

        "...lypsävän lehmän vetimille riittää pesu, mutta teurastetun eläimnmen liha pilaantuu herkästi..."

        EHEC ei pilaa lihaa vaan elää sen pinnalla kuten vetimienkin pinnalla. En minä ainakaan viitsisi syödä esimerkiksi tomaattia tai pihviä, joka on nostettu navetan lattialta ja pyyhitty utarepyyhkeellä 30 sekuntia.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "...ei tuo museotila ole oikea maatila..."

        Seli seli, pelle jäi kiinni valehtelusta.

        "...lypsävän lehmän vetimille riittää pesu, mutta teurastetun eläimnmen liha pilaantuu herkästi..."

        EHEC ei pilaa lihaa vaan elää sen pinnalla kuten vetimienkin pinnalla. En minä ainakaan viitsisi syödä esimerkiksi tomaattia tai pihviä, joka on nostettu navetan lattialta ja pyyhitty utarepyyhkeellä 30 sekuntia.

        Ainahan sinä tenttumamma jäät kiinni valheistasi ja tietämättömyydestäsi!

        Ei todellakaan ehec-bakteeri elä terveissä vetimisssä, eikä pääse maitoonkaan vaikka vetimissä olisi lantaa koska ne pestään ennen lypsyä.

        Raaka jauheliha on pilalla jos siinä on ehec-bakteeria tai pitää ainakin kypsentää kunnolla ennen syömistä, samoin syytä tehdä kaikelle lihalle.

        Ihmiset ei kieritä tomaatteja navetan lattialla, en tiedä miksi itse teet niin, mutta jätä kertomatta.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ainahan sinä tenttumamma jäät kiinni valheistasi ja tietämättömyydestäsi!

        Ei todellakaan ehec-bakteeri elä terveissä vetimisssä, eikä pääse maitoonkaan vaikka vetimissä olisi lantaa koska ne pestään ennen lypsyä.

        Raaka jauheliha on pilalla jos siinä on ehec-bakteeria tai pitää ainakin kypsentää kunnolla ennen syömistä, samoin syytä tehdä kaikelle lihalle.

        Ihmiset ei kieritä tomaatteja navetan lattialla, en tiedä miksi itse teet niin, mutta jätä kertomatta.

        "Ainahan sinä tenttumamma jäät kiinni valheistasi ja tietämättömyydestäsi!"

        Kiitos, matkiminen kertoo, että pidät minua auktoriteettina, mutta periaatteesta jankutat vastaan, vaikka tiedät itsekin olevasi väärässä.

        "Ei todellakaan ehec-bakteeri elä terveissä vetimisssä, eikä pääse maitoonkaan vaikka vetimissä olisi lantaa koska ne pestään ennen lypsyä."

        Totta kai elää. EHEC:a kantava eläin on itse terve, kuten Ruokavirasto toteaa: "Eläimet eivät yleensä itse sairastu vaan ovat EHEC-bakteerin oireettomia kantajia."

        Jos siellä tilalla on EHEC:ä niin sitä on koko navetassa, vaikka eläin ei edes makaisi paskaisella lattialla: "Koska eläimen elinympäristö voi olla kattavasti bakteerilla saastunut, välitön kosketus eläimeen ei ole tartunnan kannalta välttämätön. Esimerkiksi pelkästään likaisten kenkien käsittely navetassa tai eläinten laitumella käynnin jälkeen voi riittää välittämään tartunnan, vaikkei eläimiin oltaisi koskettukaan."

        Kannattaako raakamaitoa juoda? Ei kannata: "Tilalta, jossa on todettu EHEC-bakteeri, ei saa luovuttaa maitoa käytettäväksi ilman pastörointia."

        Voiko pihvin syödä mediumina? Kyllä voi: "Jos liha olisi saastunut EHEC-bakteerilla, sitä olisi vain lihan pinnassa. Lihan pinnan riittävä kuumennus tuhoaa siitä bakteerit."

        https://www.ruokavirasto.fi/elintarvikkeet/ohjeita-kuluttajille/ruokamyrkytykset/ruokamyrkytyksia-aiheuttavia-bakteereja/escherichia-coli/usein-kysyttya-ehecista/

        Noin. Lopeta jankuttaminen. Ota iltamaidot tuttipullosta ja mene nukkumaan.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "Ainahan sinä tenttumamma jäät kiinni valheistasi ja tietämättömyydestäsi!"

        Kiitos, matkiminen kertoo, että pidät minua auktoriteettina, mutta periaatteesta jankutat vastaan, vaikka tiedät itsekin olevasi väärässä.

        "Ei todellakaan ehec-bakteeri elä terveissä vetimisssä, eikä pääse maitoonkaan vaikka vetimissä olisi lantaa koska ne pestään ennen lypsyä."

        Totta kai elää. EHEC:a kantava eläin on itse terve, kuten Ruokavirasto toteaa: "Eläimet eivät yleensä itse sairastu vaan ovat EHEC-bakteerin oireettomia kantajia."

        Jos siellä tilalla on EHEC:ä niin sitä on koko navetassa, vaikka eläin ei edes makaisi paskaisella lattialla: "Koska eläimen elinympäristö voi olla kattavasti bakteerilla saastunut, välitön kosketus eläimeen ei ole tartunnan kannalta välttämätön. Esimerkiksi pelkästään likaisten kenkien käsittely navetassa tai eläinten laitumella käynnin jälkeen voi riittää välittämään tartunnan, vaikkei eläimiin oltaisi koskettukaan."

        Kannattaako raakamaitoa juoda? Ei kannata: "Tilalta, jossa on todettu EHEC-bakteeri, ei saa luovuttaa maitoa käytettäväksi ilman pastörointia."

        Voiko pihvin syödä mediumina? Kyllä voi: "Jos liha olisi saastunut EHEC-bakteerilla, sitä olisi vain lihan pinnassa. Lihan pinnan riittävä kuumennus tuhoaa siitä bakteerit."

        https://www.ruokavirasto.fi/elintarvikkeet/ohjeita-kuluttajille/ruokamyrkytykset/ruokamyrkytyksia-aiheuttavia-bakteereja/escherichia-coli/usein-kysyttya-ehecista/

        Noin. Lopeta jankuttaminen. Ota iltamaidot tuttipullosta ja mene nukkumaan.

        Laita tenttumamma ihmeessä linkki missä kerrotaan että ehec-bakteeri elää vetimen pinnassa, ai ei löydy, sitähän minäkin.

        Hassua että tenttumamma pelkää maitoa, mutta syö biojätteistä löytämänsä vanhat jauhelihat raakana tentun kera :D

        Kannattaisi tenttumamman pyytää joku normaaliälyinen lukemaan ettei mene pienet aivonystyrät sekaisin.

        "Tilalta, jossa on todettu EHEC-bakteeri, ei saa luovuttaa maitoa käytettäväksi ilman pastörointia"
        - Sitä ei myydä silloin myöskään suoraan tilalta ja on erittäin epätodennäköistä että sitä päätyy koskaan myytävään maitoon.

        Sen sijaan jauhelihasta ehec-bakteerin ja muitakin taudinaiheuttajia voi saada paljon todennäköisemmin ja siksi liha pitäsi kypsentää aina läpikotaisin, erityisesti jauheliha.

        "Jauhelihapihvit tulee aina kypsentää läpikotaisin.
        Raa´assa jauhelihassa on paljon erilaisia bakteereita. Raaka jauheliha pitää aina säilyttää jääkaapissa ja noudattaa viimeinen käyttöpäivä -merkintöjä. Jauheliha pilaantuu herkästi. Raakaa jauhelihaa ei pidä syödä vaan se pitää kypsentää ennen syömistä."

        Kasviksistakin saa ehec-bakteerin todennäköisemmin kuin raakamaidosta, silti sekin on erittäin epätodennäköistä, etenkin kotimaisissa vaikkei kumenna ja marjoja hyvin harva edes huuhtelee.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "Ainahan sinä tenttumamma jäät kiinni valheistasi ja tietämättömyydestäsi!"

        Kiitos, matkiminen kertoo, että pidät minua auktoriteettina, mutta periaatteesta jankutat vastaan, vaikka tiedät itsekin olevasi väärässä.

        "Ei todellakaan ehec-bakteeri elä terveissä vetimisssä, eikä pääse maitoonkaan vaikka vetimissä olisi lantaa koska ne pestään ennen lypsyä."

        Totta kai elää. EHEC:a kantava eläin on itse terve, kuten Ruokavirasto toteaa: "Eläimet eivät yleensä itse sairastu vaan ovat EHEC-bakteerin oireettomia kantajia."

        Jos siellä tilalla on EHEC:ä niin sitä on koko navetassa, vaikka eläin ei edes makaisi paskaisella lattialla: "Koska eläimen elinympäristö voi olla kattavasti bakteerilla saastunut, välitön kosketus eläimeen ei ole tartunnan kannalta välttämätön. Esimerkiksi pelkästään likaisten kenkien käsittely navetassa tai eläinten laitumella käynnin jälkeen voi riittää välittämään tartunnan, vaikkei eläimiin oltaisi koskettukaan."

        Kannattaako raakamaitoa juoda? Ei kannata: "Tilalta, jossa on todettu EHEC-bakteeri, ei saa luovuttaa maitoa käytettäväksi ilman pastörointia."

        Voiko pihvin syödä mediumina? Kyllä voi: "Jos liha olisi saastunut EHEC-bakteerilla, sitä olisi vain lihan pinnassa. Lihan pinnan riittävä kuumennus tuhoaa siitä bakteerit."

        https://www.ruokavirasto.fi/elintarvikkeet/ohjeita-kuluttajille/ruokamyrkytykset/ruokamyrkytyksia-aiheuttavia-bakteereja/escherichia-coli/usein-kysyttya-ehecista/

        Noin. Lopeta jankuttaminen. Ota iltamaidot tuttipullosta ja mene nukkumaan.

        Hyvä kommentti, jossa paljon täsmällisiä lainauksia asiallisista lähteistä. Nyt kyllä meni tuttipullosta raakamaidot väärään kurkkuun tällä jankuttajalla. Vai onko tenttuakin tuttipullossa mukana, sen verran harhaista pörinää on tällä kaverilla.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Laita tenttumamma ihmeessä linkki missä kerrotaan että ehec-bakteeri elää vetimen pinnassa, ai ei löydy, sitähän minäkin.

        Hassua että tenttumamma pelkää maitoa, mutta syö biojätteistä löytämänsä vanhat jauhelihat raakana tentun kera :D

        Kannattaisi tenttumamman pyytää joku normaaliälyinen lukemaan ettei mene pienet aivonystyrät sekaisin.

        "Tilalta, jossa on todettu EHEC-bakteeri, ei saa luovuttaa maitoa käytettäväksi ilman pastörointia"
        - Sitä ei myydä silloin myöskään suoraan tilalta ja on erittäin epätodennäköistä että sitä päätyy koskaan myytävään maitoon.

        Sen sijaan jauhelihasta ehec-bakteerin ja muitakin taudinaiheuttajia voi saada paljon todennäköisemmin ja siksi liha pitäsi kypsentää aina läpikotaisin, erityisesti jauheliha.

        "Jauhelihapihvit tulee aina kypsentää läpikotaisin.
        Raa´assa jauhelihassa on paljon erilaisia bakteereita. Raaka jauheliha pitää aina säilyttää jääkaapissa ja noudattaa viimeinen käyttöpäivä -merkintöjä. Jauheliha pilaantuu herkästi. Raakaa jauhelihaa ei pidä syödä vaan se pitää kypsentää ennen syömistä."

        Kasviksistakin saa ehec-bakteerin todennäköisemmin kuin raakamaidosta, silti sekin on erittäin epätodennäköistä, etenkin kotimaisissa vaikkei kumenna ja marjoja hyvin harva edes huuhtelee.

        "Laita tenttumamma ihmeessä linkki missä kerrotaan että ehec-bakteeri elää vetimen pinnassa..."

        Ehei, vaan sinä laitat linkin siitä, että vetimet ovat muka antibakteerisia kuten annat ymmärtää. Ruokaviraston mukaan koko navetta on saastunut, jos siellä on EHEC:ä. Sitä on jopa navettasaappaissa, joten miksei olisi vetimissäkin.

        "Koska eläimen elinympäristö voi olla kattavasti bakteerilla saastunut, välitön kosketus eläimeen ei ole tartunnan kannalta välttämätön. Esimerkiksi pelkästään likaisten kenkien käsittely navetassa tai eläinten laitumella käynnin jälkeen voi riittää välittämään tartunnan, vaikkei eläimiin oltaisi koskettukaan."

        "Hassua että tenttumamma pelkää maitoa..."

        No ei kai potentiaalista EHEC:n lähdettä kannata raakana syödä, jos sen bakteerin voi helposti tappaa kuumentamalla?

        "- Sitä ei myydä silloin myöskään suoraan tilalta..."

        No ei tietenkään myydä. Minähän linkkasin sen jo Ruokaviraston artikkelista. Sen raakana luovuttaminen on kiellettyä. Miksi jankutat tästä selvästä asiasta vielä?

        "...on erittäin epätodennäköistä että sitä päätyy koskaan myytävään maitoon."

        On erittäin todennäköistä, että EHEC:ä päätyy raakamaitoon, jos sen myynti yleistyy. EHEC ei varoita ilmaantumisestaan vaan siitä saadaan tieto vasta kun epidemia puhkeaa. Siksi on järjetöntä ottaa riskejä ja juoda raakamaitoa, jos on olemassa toimiva ja vuosikymmeniä käytetty menetelmä EHEC:n ja muiden patogeenien tappamiseen.

        "Sen sijaan jauhelihasta ehec-bakteerin..."

        Miksi jankutat jauhelihasta? En ole suositellut syömään jauhelihapihvejä mediumina. Itse teen mediumina silloin kun jauhan itse kokolihasta omalla myllyllä. Kaupan jauhelihan paistan kypsäksi enkä voi suositella muille muuta kuin kypsää koska en voi kontrolloida sitä, kuinka paskaisia muiden keittiöt ja välineet ovat.

        Sen sijaan kokolihapihvin voi mainiosti syödä mediumina kuten Ruokavirastokin toteaa:"Jos liha olisi saastunut EHEC-bakteerilla, sitä olisi vain lihan pinnassa. Lihan pinnan riittävä kuumennus tuhoaa siitä bakteerit." Siksi on järjetöntä paistaa naudanlihapihvistä kypsää ja syödä se kuivana kuin kengänpohja.


      • Anonyymi
        UUSI

        Hyvä kommentti ja pelkkää faktaa.


      • Anonyymi
        UUSI

        "Ehec-bakteeri ei ole todellakaan lisääntymässä maidossa..."

        Totta kai lisääntyy, jos pastörointi vähenee. Ei kai tuon ymmärtämiseen tarvita mitään ruudinkeksijää, mutta sinä et sitäkään ymmärrä.


      • Anonyymi
        UUSI

        "...vaikka maitoa ei edes myydä jos tilalla ehec-bakteeria..."

        Maitotilan EHEC:stä saadaan ensimmäinen varoitus kun raakamaidosta puhkeaa ruokamyrkytysepidemia, joten kyllä, tiloilta todellakin luovutetaan EHEC -maitoa, jos sitä luovutetaan raakana.


      • Anonyymi
        UUSI

        "...liha pitää kypsentää aina läpikotaisin."

        Höpsistä. Ruokavirasto: "Jos liha olisi saastunut EHEC-bakteerilla, sitä olisi vain lihan pinnassa. Lihan pinnan riittävä kuumennus tuhoaa siitä bakteerit."


      • Anonyymi
        UUSI

        "- Lopultakin tenttumamma tajusi että liha ja erityisesti jauheliha pitää kypsentää aina läpikotaisin!"

        Kunpa sinä tajuaisit, että raaka maito pitää myös kypsentää nopeasti eli pastöroida.


      • Anonyymi
        UUSI

        "Olet hyvä esimerkki ettet ymmärrä ollenkaan mikä on vaarallista koska kerroit syöväsi tartaria eli raakaa jauhelihaa :)"

        Olet hyvä esimerkki delusionaalisesta jankuttavasta hullusta, joka keksii asioita nopeammin kuin kukaan ehtii niitä ampua alas.


      • Anonyymi
        UUSI
        Anonyymi kirjoitti:

        Hyvä kommentti ja pelkkää faktaa.

        On noloa kompata itseään.


      • Anonyymi
        UUSI
        Anonyymi kirjoitti:

        "Ehec-bakteeri ei ole todellakaan lisääntymässä maidossa..."

        Totta kai lisääntyy, jos pastörointi vähenee. Ei kai tuon ymmärtämiseen tarvita mitään ruudinkeksijää, mutta sinä et sitäkään ymmärrä.

        Pöljä tenttumamma, ei se pastörointi vaikuta onko navetoissa ehec-bakteeria :D


      • Anonyymi
        UUSI
        Anonyymi kirjoitti:

        "...vaikka maitoa ei edes myydä jos tilalla ehec-bakteeria..."

        Maitotilan EHEC:stä saadaan ensimmäinen varoitus kun raakamaidosta puhkeaa ruokamyrkytysepidemia, joten kyllä, tiloilta todellakin luovutetaan EHEC -maitoa, jos sitä luovutetaan raakana.

        Ensimmäinen varoitus saadaan testeissä ja pitoisuudet niin pieniä ettei sairastuta ketään, toisin kuin lihassa missä se pääsee lisääntymään pitkään.


      • Anonyymi
        UUSI
        Anonyymi kirjoitti:

        "...liha pitää kypsentää aina läpikotaisin."

        Höpsistä. Ruokavirasto: "Jos liha olisi saastunut EHEC-bakteerilla, sitä olisi vain lihan pinnassa. Lihan pinnan riittävä kuumennus tuhoaa siitä bakteerit."

        Ruokavirasto: lihassa voi olla monia erilaisia bakteereja ja loisia, siksi kokolihakin kannattaa kypsentää läpikotaisin ja jauheliha aina.


      • Anonyymi
        UUSI
        Anonyymi kirjoitti:

        "- Lopultakin tenttumamma tajusi että liha ja erityisesti jauheliha pitää kypsentää aina läpikotaisin!"

        Kunpa sinä tajuaisit, että raaka maito pitää myös kypsentää nopeasti eli pastöroida.

        Ainakin kesällä kodassasi on niin lämmintä että kaikki ruoka kannattaa kypsentää huolellisesti, onneksi suurimmalla osalla on jääkaapit ja maidontuottajilla hyvä hygienia!


      • Anonyymi
        UUSI
        Anonyymi kirjoitti:

        Pöljä tenttumamma, ei se pastörointi vaikuta onko navetoissa ehec-bakteeria :D

        Voi Jeesuksen idiootti. Sinä itse kirjoitit, että "maidossa".

        Tässä näin: "Ehec-bakteeri ei ole todellakaan lisääntymässä maidossa..."

        Jos maitoa pastöroidaan vähemmän niin silloin bakteerien suhteellinen osuus lisääntyy. Etkö idiootti tajua edes sitä, että se pastörointi tappaa niitä bakteereja maidossa? Ei siis navetassa vaan maidossa.


      • Anonyymi
        UUSI
        Anonyymi kirjoitti:

        "Olet hyvä esimerkki ettet ymmärrä ollenkaan mikä on vaarallista koska kerroit syöväsi tartaria eli raakaa jauhelihaa :)"

        Olet hyvä esimerkki delusionaalisesta jankuttavasta hullusta, joka keksii asioita nopeammin kuin kukaan ehtii niitä ampua alas.

        Niinhän kerroit :)

        "Grillaava_rouva
        2025-02-13 17:18:48

        Tylsällä veitsellä isoihin ja epäsäännöllisiin paloihin lohkottu niljakas sipuli on aivan hirveää, mutta terävällä veitsellä hienoksi silputtu sipuli on oikein hyvä hampurilaisen ja porilaisen välissä. Jos keltasipuli maistuu vieläkin liian voimakkaalta niin kannattaa liottaa jääkylmässä vedessä 10 minuuttia ja sen jälkeen puristaa siivilässä ja pyyhekankassa kuivaksi. Minä liotan sipulisilppua kun käytän sitä japanilaiseen tartarkastikkeeseen.

        https://www.justonecookbook.com/tartar-sauce-recipe/"
        https://keskustelu.suomi24.fi/t/18819255/suolakurkku-hampurilaisessa


      • Anonyymi
        UUSI
        Anonyymi kirjoitti:

        Hyvä kommentti ja pelkkää faktaa.

        Nyt kyllä meni tentut väärään kurkkuun tuolla jankuttavalla tenttiumammalla.


      • Anonyymi
        UUSI
        Anonyymi kirjoitti:

        Nyt kyllä meni tentut väärään kurkkuun tuolla jankuttavalla tenttiumammalla.

        Vai onko ollut tenttua tuttipullossa mukana jo vauvana, sen verran harhaista pörinää on tällä tenttumammalla aliaksineen ja anonyymina itseään kompatessaan :D


      • Anonyymi
        UUSI
        Anonyymi kirjoitti:

        Ensimmäinen varoitus saadaan testeissä ja pitoisuudet niin pieniä ettei sairastuta ketään, toisin kuin lihassa missä se pääsee lisääntymään pitkään.

        "Ensimmäinen varoitus saadaan testeissä ja pitoisuudet niin pieniä ettei sairastuta ketään..."

        Höpsistä, maidon EHEC:n aiheuttamat epidemiat puhuvat ihan muuta.


      • Anonyymi
        UUSI
        Anonyymi kirjoitti:

        Ruokavirasto: lihassa voi olla monia erilaisia bakteereja ja loisia, siksi kokolihakin kannattaa kypsentää läpikotaisin ja jauheliha aina.

        Lopeta valehtelu. Tuollaista ei löydy Ruokaviraston sivulta eikä sen puoleen muualtakaan netistä. Olet röyhkeä valehtelija ja idioottimainen jankuttaja.


      • Anonyymi
        UUSI
        Anonyymi kirjoitti:

        "Ensimmäinen varoitus saadaan testeissä ja pitoisuudet niin pieniä ettei sairastuta ketään..."

        Höpsistä, maidon EHEC:n aiheuttamat epidemiat puhuvat ihan muuta.

        Höpsistä, museotila ei todista mitään, mutta lihasta saadut ehec-tartunnat todistaa.


      • Anonyymi
        UUSI
        Anonyymi kirjoitti:

        Lopeta valehtelu. Tuollaista ei löydy Ruokaviraston sivulta eikä sen puoleen muualtakaan netistä. Olet röyhkeä valehtelija ja idioottimainen jankuttaja.

        "On kuitenkin hyvä tiedostaa, että myös tuoreessa lihassa, jota on käsitelty ja säilytetty asianmukaisesti, voi olla EHEC-bakteereita tai MUITA taudinaiheuttajia. Tavallisesta jauhelihasta, toisin sanoen kaupan tai teollisuuden valmiiksi jauhamasta jauhelihasta, ei ole syytä valmistaa ja tarjoilla raakoja tai puoliraakoja tuotteita. EHEC saattaa aiheuttaa verisen ripulin ja erityisesti lapsille ja vanhuksille vakavan sairastumisen, johon voi liittyä pysyvä munuaisvaurio."
        https://www.ruokavirasto.fi/elintarvikkeet/elintarvikeala/tuote--ja-toimialakohtaiset-vaatimukset/liha-ja-lihavalmisteet/puoliraakojen-jauhelihapihvien-tarjoilu/

        Etkö osaa tenttumamma lukea vai etkö ymmärrä? Etenkin ulkomailla voi saada myös loisia.


      • Anonyymi
        UUSI
        Anonyymi kirjoitti:

        "On kuitenkin hyvä tiedostaa, että myös tuoreessa lihassa, jota on käsitelty ja säilytetty asianmukaisesti, voi olla EHEC-bakteereita tai MUITA taudinaiheuttajia. Tavallisesta jauhelihasta, toisin sanoen kaupan tai teollisuuden valmiiksi jauhamasta jauhelihasta, ei ole syytä valmistaa ja tarjoilla raakoja tai puoliraakoja tuotteita. EHEC saattaa aiheuttaa verisen ripulin ja erityisesti lapsille ja vanhuksille vakavan sairastumisen, johon voi liittyä pysyvä munuaisvaurio."
        https://www.ruokavirasto.fi/elintarvikkeet/elintarvikeala/tuote--ja-toimialakohtaiset-vaatimukset/liha-ja-lihavalmisteet/puoliraakojen-jauhelihapihvien-tarjoilu/

        Etkö osaa tenttumamma lukea vai etkö ymmärrä? Etenkin ulkomailla voi saada myös loisia.

        Eihän siitä löytynyt tätä: ”siksi kokolihakin kannattaa kypsentää läpikotaisin”

        Jäit kiinni taas valheesta.


      • Anonyymi
        UUSI
        Anonyymi kirjoitti:

        Niinhän kerroit :)

        "Grillaava_rouva
        2025-02-13 17:18:48

        Tylsällä veitsellä isoihin ja epäsäännöllisiin paloihin lohkottu niljakas sipuli on aivan hirveää, mutta terävällä veitsellä hienoksi silputtu sipuli on oikein hyvä hampurilaisen ja porilaisen välissä. Jos keltasipuli maistuu vieläkin liian voimakkaalta niin kannattaa liottaa jääkylmässä vedessä 10 minuuttia ja sen jälkeen puristaa siivilässä ja pyyhekankassa kuivaksi. Minä liotan sipulisilppua kun käytän sitä japanilaiseen tartarkastikkeeseen.

        https://www.justonecookbook.com/tartar-sauce-recipe/"
        https://keskustelu.suomi24.fi/t/18819255/suolakurkku-hampurilaisessa

        "Niinhän kerroit :)"

        Mitä ihmettä? Luuletko, että tartarkastike tehdään raa'asta jauhelihasta? Meinasin tukehtua nauruun tästä aivopierusta 😂😂😂


      • Anonyymi
        UUSI
        Anonyymi kirjoitti:

        Voi Jeesuksen idiootti. Sinä itse kirjoitit, että "maidossa".

        Tässä näin: "Ehec-bakteeri ei ole todellakaan lisääntymässä maidossa..."

        Jos maitoa pastöroidaan vähemmän niin silloin bakteerien suhteellinen osuus lisääntyy. Etkö idiootti tajua edes sitä, että se pastörointi tappaa niitä bakteereja maidossa? Ei siis navetassa vaan maidossa.

        Kerro ihmeessä miten se pastörointi vaikuttaa onko navetoissa ehec-bakteeria, ei vaikuta raakamaoitoon mitenkään :D


      • Anonyymi
        UUSI
        Anonyymi kirjoitti:

        "Niinhän kerroit :)"

        Mitä ihmettä? Luuletko, että tartarkastike tehdään raa'asta jauhelihasta? Meinasin tukehtua nauruun tästä aivopierusta 😂😂😂

        Ai käytätkin tentun lantrinkina, sillä tavalla :D:D:D


    Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Oisko se tosi paha

      Jos haluaisinkin susta ennen kaikkea seksiä? Nainen
      Ikävä
      142
      4243
    2. Milloin nainen saan sinut?

      Kanssani eroottisiin hetkiin? Tiedät ja tunnet kovan haluni, hellyyden myös. Onko vastauksesi edelleen, että en tiedä, e
      Ikävä
      22
      2395
    3. Haluan että tiedät tämän

      Jos luet täällä. En ole sinulle vihainen, vaikka asiat menivät niinkuin menivät. Ajattelin, että et tykkää minusta, jonk
      Ikävä
      97
      1979
    4. Trump syyttää sodasta Ukrainaa.

      Vieläkö persut jaksavat naureskella sille kun väitetään Putinin ja Trumpin olevan parhaita kavereita? https://yle.fi/a/
      Maailman menoa
      389
      1593
    5. Mitä olen antanut sinulle?

      Mitä olet antanut minulle?
      Suhteet
      37
      1475
    6. Johanna Turja, Putinin agentti Alavudelta

      Johanna Turja: Ukraina on osa Venäjää https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/a4d2ab92-3cc7-41bc-9630-0b48f898e263
      Alavus
      28
      1437
    7. Pride saapuu Iisalmeen

      Miksi tällaista tapahtumaa pitää käsitellä kaupungin hallituksessa? Ihan sama kun pistäisi pystyyn umpikännimarssin ja k
      Iisalmi
      176
      1425
    8. 250
      1285
    9. Trump syyttää Ukrainaa sodan aloittamisesta

      Hah hah, niin ne asiat menee
      NATO
      275
      1145
    10. Kerro nyt jotain

      Itsestäsi minkä haluaisit kaivattusi tietävän?
      Ikävä
      76
      1141
    Aihe