Oletko:
1. Juot maidon raakana, syöt pihvin kypsänä, syöt kookosrasvaa terveystuotteena, et ota rokotteita, et käytä maskia epidemioiden aikana, mutta suojaudut maskilla kemikaalivanojen haitoilta.
Vai oletko:
2. Juot maidon pastöroituna, syöt pihvin mediumina, vältät kookosrasvaa, koska se on epäterveellisin kasvis, otat rokotteet, käytät maskia epidemioiden aikana ja tiedät, että lentokoneiden tiivistymisjuovat ovat vesihöyryä ja jäätä eikä niiltä tarvitse suojautua.
Millainen tyyppi olet?
13
121
Vastaukset
- Anonyymi
Maitoa käytän kyllä muuten mutten juomalla sitä. Kaikkeen muuhun mihin maitoa tarvitaan on käytössä laktoositon kevytmaito. Pihvi mielellään Bleu. Kookosrasva niin kallista, etten osta sitä kerran vuodessa tehtävään munkkien paistoon. Rokotteet otan eikä toistaiseksi ole joutunut influenssaa eikä koronaa kokemaan.
- Anonyymi
Oletko kuin trollaava tenttumamma, pelkäät puhdasta maitoa missä ei ole homogenoidun maidon haittoja, mutta syöt raakaa lihaa mistä voi saada loisia tai ehec- ja monta muuta bakteeria?
Vai osaatko käyttää tervettä järkeä?- Anonyymi
Järkevä ihminen ei syö raakana ruoka-aineita, jotka tulevat EHEC-navetasta.
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Järkevä ihminen ei syö raakana ruoka-aineita, jotka tulevat EHEC-navetasta.
Tenttumamma ei olekaan järkevä, siksi se syö lihatkin raakana vaikka esim ehec-bakteeri voi tarttua teurastamolla tai missä vaiheessa tahansa.
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Tenttumamma ei olekaan järkevä, siksi se syö lihatkin raakana vaikka esim ehec-bakteeri voi tarttua teurastamolla tai missä vaiheessa tahansa.
EHEC-bakteeria on navetoissa, ei teurastamoilla. EHEC -leviää lehmänpaskasta. Lehmät eivät pasko enää teurastamoissa vaan ne ovat kuolleita ja sisälmykset poistettuina.
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
EHEC-bakteeria on navetoissa, ei teurastamoilla. EHEC -leviää lehmänpaskasta. Lehmät eivät pasko enää teurastamoissa vaan ne ovat kuolleita ja sisälmykset poistettuina.
"On kuitenkin hyvä tiedostaa, että myös tuoreessa lihassa, jota on käsitelty ja säilytetty asianmukaisesti, voi olla EHEC-bakteereita tai muita taudinaiheuttajia."
Teurastamolla voi tosiaan levitä puhtaisiinkin lihoihin, onpa peräisin mistä tahansa, samoin lihanjalostamolla kuten meetwursteissa kävikin.
Missä tenttumamma kuvittelet että ne eläimet tapetaan ja suolet ulosteineen poistetaan :D - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
"On kuitenkin hyvä tiedostaa, että myös tuoreessa lihassa, jota on käsitelty ja säilytetty asianmukaisesti, voi olla EHEC-bakteereita tai muita taudinaiheuttajia."
Teurastamolla voi tosiaan levitä puhtaisiinkin lihoihin, onpa peräisin mistä tahansa, samoin lihanjalostamolla kuten meetwursteissa kävikin.
Missä tenttumamma kuvittelet että ne eläimet tapetaan ja suolet ulosteineen poistetaan :DPihvi paistetaan pinnalta kypsäksi, joten EHEC kuolee paistossa. Sen sijaan pastöroimattomassa maidossa voi olla EHEC:ä ja se on vähintään yhtä riskialtista kuin raaka naudan jauheliha.
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Pihvi paistetaan pinnalta kypsäksi, joten EHEC kuolee paistossa. Sen sijaan pastöroimattomassa maidossa voi olla EHEC:ä ja se on vähintään yhtä riskialtista kuin raaka naudan jauheliha.
Erittäin paljon todennäköisempää että ehec- ja muita bakteereja on missä tahansa lihoissa kuin maidossa ja pilaantuvatkin nopeasti hengenvaarallisiksi, toisin kuin maito. Edes kokolihassa mediumpihvi ei ole täysin turvallinen, saati jauhelihoissa. Tenttu tosin kuulema tappaa bakteerit vaikka söisi raakaa jauhelihaa.
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Erittäin paljon todennäköisempää että ehec- ja muita bakteereja on missä tahansa lihoissa kuin maidossa ja pilaantuvatkin nopeasti hengenvaarallisiksi, toisin kuin maito. Edes kokolihassa mediumpihvi ei ole täysin turvallinen, saati jauhelihoissa. Tenttu tosin kuulema tappaa bakteerit vaikka söisi raakaa jauhelihaa.
"Edes kokolihassa mediumpihvi ei ole täysin turvallinen..."
Ripulilahde se vaan jaksaa valehdella sinnikkäästi. Ruokavirasto toteaa naudan kokolihapihvin turvalliseksi mediumina.
"Jos liha olisi saastunut EHEC-bakteerilla, sitä olisi vain lihan pinnassa. Lihan pinnan riittävä kuumennus tuhoaa siitä bakteerit."
https://www.ruokavirasto.fi/elintarvikkeet/ohjeita-kuluttajille/ruokamyrkytykset/ruokamyrkytyksia-aiheuttavia-bakteereja/escherichia-coli/usein-kysyttya-ehecista/
Sen sijaan raakamaidosta saa ihan varmasti ruokamyrkytyksen, jos maidossa on EHEC:a. Sitäpaitsi jos navetassa jollain lehmällä on EHEC:ä eikä navetta ole kokonaan saastunut niin maitotankkiin lypsäminen viimeistään saastuttaa koko maidon. Riittää siis yksi EHEC:ä kantava lehmä saastuttamaan koko tilan maito. - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
"Edes kokolihassa mediumpihvi ei ole täysin turvallinen..."
Ripulilahde se vaan jaksaa valehdella sinnikkäästi. Ruokavirasto toteaa naudan kokolihapihvin turvalliseksi mediumina.
"Jos liha olisi saastunut EHEC-bakteerilla, sitä olisi vain lihan pinnassa. Lihan pinnan riittävä kuumennus tuhoaa siitä bakteerit."
https://www.ruokavirasto.fi/elintarvikkeet/ohjeita-kuluttajille/ruokamyrkytykset/ruokamyrkytyksia-aiheuttavia-bakteereja/escherichia-coli/usein-kysyttya-ehecista/
Sen sijaan raakamaidosta saa ihan varmasti ruokamyrkytyksen, jos maidossa on EHEC:a. Sitäpaitsi jos navetassa jollain lehmällä on EHEC:ä eikä navetta ole kokonaan saastunut niin maitotankkiin lypsäminen viimeistään saastuttaa koko maidon. Riittää siis yksi EHEC:ä kantava lehmä saastuttamaan koko tilan maito.Eikö tenttu esttäkään ripulointiasi, sitä se raa'an biojätelihan syöminen tekee! Kanantatsi myös pestä kädet ripulointisi jälkeen!
Ruokavirasto toteaa oikein että on TURVALLISEMPI, mutta ei täysin turvallinen ja raa'assa lihassa voi olla muitakin bakteereja kuin ehec, samoin loisia. Bakteereja voi päästä lihan sisään myös kun on pakastettu tai nuijittu ja tietysti jauhelihassa.
Raa'asta lihasta saa aivan varmasti ruokamyrkytyksen jos on ehec tai muita bakteereja, jopa meetwurtista voi saada, maidosta sen saaminen on onneksi erittäin epätodennäköistä vaikka ostaisi suoraan tilata. Riittää siis yksi saastunut liha teurastamalla tai jalostamolla saastuttamaan ison erän lihoja tai valmistuotteita. - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Eikö tenttu esttäkään ripulointiasi, sitä se raa'an biojätelihan syöminen tekee! Kanantatsi myös pestä kädet ripulointisi jälkeen!
Ruokavirasto toteaa oikein että on TURVALLISEMPI, mutta ei täysin turvallinen ja raa'assa lihassa voi olla muitakin bakteereja kuin ehec, samoin loisia. Bakteereja voi päästä lihan sisään myös kun on pakastettu tai nuijittu ja tietysti jauhelihassa.
Raa'asta lihasta saa aivan varmasti ruokamyrkytyksen jos on ehec tai muita bakteereja, jopa meetwurtista voi saada, maidosta sen saaminen on onneksi erittäin epätodennäköistä vaikka ostaisi suoraan tilata. Riittää siis yksi saastunut liha teurastamalla tai jalostamolla saastuttamaan ison erän lihoja tai valmistuotteita.”Ruokavirasto toteaa oikein että on TURVALLISEMPI, mutta ei täysin turvallinen ja raa'assa lihassa voi olla muitakin bakteereja kuin ehec, samoin loisia. Bakteereja voi päästä lihan sisään myös kun on pakastettu tai nuijittu ja tietysti jauhelihassa.”
Bakteerit ovat raa’an kokolihan pinnalla ja ne kuolevat paistamisessa. Medium pihvi on siis täysin turvallista. Toki jos ostat niin sitkeää paskaa, että ne pitää nuijia muhjuksi niin syö toki ylikypsänä. Ja jos lihassasi on loisia niin kannattaa jälleen miettiä, että hakisiko lihat ihan oikeasta kaupasta eikä kaatopaikalta. Minä en ole koskaan tavannut loisia lihoissa enkä ole koskaan saanut ruokamyrkytystä, mutta mikäpä minä olen tietämään millainen sikolätti sinun ”keittiösi” on.
- Anonyymi
Maitopitää olla sinistä, ei mitään letkua tiskivettä, punanenkin maito käy,siin on ravintoa ja liha pitää paistaa kunnolla kypsäksi,ei mitään "purukumia" ksylitolit on erikseen.ja voita käytän ,siin on makua ja antaa myös ruualle makua ja leivän päälle. Normisuolanen on o0k. Ja paistamiseen voi on ehdoton ja pullan leipomiseen ,lapsetkin tykkää ,kun on makua. Appelsiinit pitää olla Israelilaisia,mehukkaita ja omenat punaisia ja isoja ,banskut kypsiä ja kahvi juhlamokkaa ja presidenttiä,siin aluksia, ja tietysti afra perunaa. Täs alkuun faktat.
- Anonyymi
Minä käytän yleensä rasvatonta maittoa, ei ole homogenoinnin haittoja eikä lihota. Voisekoite levitteenä niin on helpompi levittää ja kevyempää, sopii paistamiseenkin. Leivät niin suolattomia että hyvä olla edes levitteessä. Saludosta pidän eniten kahvina, mutta liha ehdottomasti läpikypsää, medium-punainen liha jo ajatuksena vastenmielinen, oksettava suutuntuma ja maku.
Ennen tykkäsin vihreistä omenista, nykyään punaisista, jouluomenat parhaita, muitakin lajikkeita hyviä, mutta harvoin kaupassa, hapokkaat ei maistu. Banaanit keltaisina, jotkut hyviä vihreinäkin ja kosteat perunat parempia kuin jauhoiset, ne vaatii paljon kastiketta. Makuasioista voi riidellä kunhan ei ota liian tosissaan.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Sä et pääse yli, mä en pääse yli
Jäädäänkö kuinka pitkäksi aikaa kärvistelemään omissa kuplissa näihin tunteisiin vai aletaanko puskemaan jo tätä läpi. V1281488- 371401
- 671215
Hei sinä nainen
Haluan olla rehellinen – olet hämmentänyt minua todella paljon. En ota sinusta mitään selvää, ja ehkä juuri siksi huomaa541149- 69994
Mitäs te venäjän puolustajat tekisitte, jos venäjä todella hyökkäisi tänne?
Tää on se mielenkiintoinen kysymys. Tehän olette lähinnä vasemmistolaisia, eikä armeijaa ole käyty, eikä rintamalle mi255961Kelan perkeleellinen käytäntö
Kun äiti joutuu hakemaan Kelalta tukia vähien tulojen tähden, niin aina otetaan huomioon lapsen tilillä olevat rahat. Ei195948- 73911
Ellen Jokikunnas ja Jari Rask napauttavat - Tällaisten ihmisten ei kannata muuttaa Italiaan: "Ei..."
Ellen Jokikunnas ja Jari Rask toteuttivat oman unelmansa Italiassa. He ostivat kakkoskodin Italian Pugliasta. Lue lisää16830Miksi kaikki jauhaa KAJ:sta
Se bastulauluhan on todella huono, vanhanaikainen ja oikea junttilaulu. Oikein ällöttää, kun idiootit hehkuttaa sitä ps106818