Millainen tyyppi olet?

Anonyymi-ap

Oletko:

1. Juot maidon raakana, syöt pihvin kypsänä, syöt kookosrasvaa terveystuotteena, et ota rokotteita, et käytä maskia epidemioiden aikana, mutta suojaudut maskilla kemikaalivanojen haitoilta.

Vai oletko:

2. Juot maidon pastöroituna, syöt pihvin mediumina, vältät kookosrasvaa, koska se on epäterveellisin kasvis, otat rokotteet, käytät maskia epidemioiden aikana ja tiedät, että lentokoneiden tiivistymisjuovat ovat vesihöyryä ja jäätä eikä niiltä tarvitse suojautua.

13

176

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Maitoa käytän kyllä muuten mutten juomalla sitä. Kaikkeen muuhun mihin maitoa tarvitaan on käytössä laktoositon kevytmaito. Pihvi mielellään Bleu. Kookosrasva niin kallista, etten osta sitä kerran vuodessa tehtävään munkkien paistoon. Rokotteet otan eikä toistaiseksi ole joutunut influenssaa eikä koronaa kokemaan.

    • Anonyymi

      Oletko kuin trollaava tenttumamma, pelkäät puhdasta maitoa missä ei ole homogenoidun maidon haittoja, mutta syöt raakaa lihaa mistä voi saada loisia tai ehec- ja monta muuta bakteeria?

      Vai osaatko käyttää tervettä järkeä?

      • Anonyymi

        Järkevä ihminen ei syö raakana ruoka-aineita, jotka tulevat EHEC-navetasta.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Järkevä ihminen ei syö raakana ruoka-aineita, jotka tulevat EHEC-navetasta.

        Tenttumamma ei olekaan järkevä, siksi se syö lihatkin raakana vaikka esim ehec-bakteeri voi tarttua teurastamolla tai missä vaiheessa tahansa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tenttumamma ei olekaan järkevä, siksi se syö lihatkin raakana vaikka esim ehec-bakteeri voi tarttua teurastamolla tai missä vaiheessa tahansa.

        EHEC-bakteeria on navetoissa, ei teurastamoilla. EHEC -leviää lehmänpaskasta. Lehmät eivät pasko enää teurastamoissa vaan ne ovat kuolleita ja sisälmykset poistettuina.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        EHEC-bakteeria on navetoissa, ei teurastamoilla. EHEC -leviää lehmänpaskasta. Lehmät eivät pasko enää teurastamoissa vaan ne ovat kuolleita ja sisälmykset poistettuina.

        "On kuitenkin hyvä tiedostaa, että myös tuoreessa lihassa, jota on käsitelty ja säilytetty asianmukaisesti, voi olla EHEC-bakteereita tai muita taudinaiheuttajia."

        Teurastamolla voi tosiaan levitä puhtaisiinkin lihoihin, onpa peräisin mistä tahansa, samoin lihanjalostamolla kuten meetwursteissa kävikin.

        Missä tenttumamma kuvittelet että ne eläimet tapetaan ja suolet ulosteineen poistetaan :D


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "On kuitenkin hyvä tiedostaa, että myös tuoreessa lihassa, jota on käsitelty ja säilytetty asianmukaisesti, voi olla EHEC-bakteereita tai muita taudinaiheuttajia."

        Teurastamolla voi tosiaan levitä puhtaisiinkin lihoihin, onpa peräisin mistä tahansa, samoin lihanjalostamolla kuten meetwursteissa kävikin.

        Missä tenttumamma kuvittelet että ne eläimet tapetaan ja suolet ulosteineen poistetaan :D

        Pihvi paistetaan pinnalta kypsäksi, joten EHEC kuolee paistossa. Sen sijaan pastöroimattomassa maidossa voi olla EHEC:ä ja se on vähintään yhtä riskialtista kuin raaka naudan jauheliha.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Pihvi paistetaan pinnalta kypsäksi, joten EHEC kuolee paistossa. Sen sijaan pastöroimattomassa maidossa voi olla EHEC:ä ja se on vähintään yhtä riskialtista kuin raaka naudan jauheliha.

        Erittäin paljon todennäköisempää että ehec- ja muita bakteereja on missä tahansa lihoissa kuin maidossa ja pilaantuvatkin nopeasti hengenvaarallisiksi, toisin kuin maito. Edes kokolihassa mediumpihvi ei ole täysin turvallinen, saati jauhelihoissa. Tenttu tosin kuulema tappaa bakteerit vaikka söisi raakaa jauhelihaa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Erittäin paljon todennäköisempää että ehec- ja muita bakteereja on missä tahansa lihoissa kuin maidossa ja pilaantuvatkin nopeasti hengenvaarallisiksi, toisin kuin maito. Edes kokolihassa mediumpihvi ei ole täysin turvallinen, saati jauhelihoissa. Tenttu tosin kuulema tappaa bakteerit vaikka söisi raakaa jauhelihaa.

        "Edes kokolihassa mediumpihvi ei ole täysin turvallinen..."

        Ripulilahde se vaan jaksaa valehdella sinnikkäästi. Ruokavirasto toteaa naudan kokolihapihvin turvalliseksi mediumina.

        "Jos liha olisi saastunut EHEC-bakteerilla, sitä olisi vain lihan pinnassa. Lihan pinnan riittävä kuumennus tuhoaa siitä bakteerit."

        https://www.ruokavirasto.fi/elintarvikkeet/ohjeita-kuluttajille/ruokamyrkytykset/ruokamyrkytyksia-aiheuttavia-bakteereja/escherichia-coli/usein-kysyttya-ehecista/

        Sen sijaan raakamaidosta saa ihan varmasti ruokamyrkytyksen, jos maidossa on EHEC:a. Sitäpaitsi jos navetassa jollain lehmällä on EHEC:ä eikä navetta ole kokonaan saastunut niin maitotankkiin lypsäminen viimeistään saastuttaa koko maidon. Riittää siis yksi EHEC:ä kantava lehmä saastuttamaan koko tilan maito.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "Edes kokolihassa mediumpihvi ei ole täysin turvallinen..."

        Ripulilahde se vaan jaksaa valehdella sinnikkäästi. Ruokavirasto toteaa naudan kokolihapihvin turvalliseksi mediumina.

        "Jos liha olisi saastunut EHEC-bakteerilla, sitä olisi vain lihan pinnassa. Lihan pinnan riittävä kuumennus tuhoaa siitä bakteerit."

        https://www.ruokavirasto.fi/elintarvikkeet/ohjeita-kuluttajille/ruokamyrkytykset/ruokamyrkytyksia-aiheuttavia-bakteereja/escherichia-coli/usein-kysyttya-ehecista/

        Sen sijaan raakamaidosta saa ihan varmasti ruokamyrkytyksen, jos maidossa on EHEC:a. Sitäpaitsi jos navetassa jollain lehmällä on EHEC:ä eikä navetta ole kokonaan saastunut niin maitotankkiin lypsäminen viimeistään saastuttaa koko maidon. Riittää siis yksi EHEC:ä kantava lehmä saastuttamaan koko tilan maito.

        Eikö tenttu esttäkään ripulointiasi, sitä se raa'an biojätelihan syöminen tekee! Kanantatsi myös pestä kädet ripulointisi jälkeen!

        Ruokavirasto toteaa oikein että on TURVALLISEMPI, mutta ei täysin turvallinen ja raa'assa lihassa voi olla muitakin bakteereja kuin ehec, samoin loisia. Bakteereja voi päästä lihan sisään myös kun on pakastettu tai nuijittu ja tietysti jauhelihassa.

        Raa'asta lihasta saa aivan varmasti ruokamyrkytyksen jos on ehec tai muita bakteereja, jopa meetwurtista voi saada, maidosta sen saaminen on onneksi erittäin epätodennäköistä vaikka ostaisi suoraan tilata. Riittää siis yksi saastunut liha teurastamalla tai jalostamolla saastuttamaan ison erän lihoja tai valmistuotteita.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Eikö tenttu esttäkään ripulointiasi, sitä se raa'an biojätelihan syöminen tekee! Kanantatsi myös pestä kädet ripulointisi jälkeen!

        Ruokavirasto toteaa oikein että on TURVALLISEMPI, mutta ei täysin turvallinen ja raa'assa lihassa voi olla muitakin bakteereja kuin ehec, samoin loisia. Bakteereja voi päästä lihan sisään myös kun on pakastettu tai nuijittu ja tietysti jauhelihassa.

        Raa'asta lihasta saa aivan varmasti ruokamyrkytyksen jos on ehec tai muita bakteereja, jopa meetwurtista voi saada, maidosta sen saaminen on onneksi erittäin epätodennäköistä vaikka ostaisi suoraan tilata. Riittää siis yksi saastunut liha teurastamalla tai jalostamolla saastuttamaan ison erän lihoja tai valmistuotteita.

        ”Ruokavirasto toteaa oikein että on TURVALLISEMPI, mutta ei täysin turvallinen ja raa'assa lihassa voi olla muitakin bakteereja kuin ehec, samoin loisia. Bakteereja voi päästä lihan sisään myös kun on pakastettu tai nuijittu ja tietysti jauhelihassa.”

        Bakteerit ovat raa’an kokolihan pinnalla ja ne kuolevat paistamisessa. Medium pihvi on siis täysin turvallista. Toki jos ostat niin sitkeää paskaa, että ne pitää nuijia muhjuksi niin syö toki ylikypsänä. Ja jos lihassasi on loisia niin kannattaa jälleen miettiä, että hakisiko lihat ihan oikeasta kaupasta eikä kaatopaikalta. Minä en ole koskaan tavannut loisia lihoissa enkä ole koskaan saanut ruokamyrkytystä, mutta mikäpä minä olen tietämään millainen sikolätti sinun ”keittiösi” on.


    • Anonyymi

      Maitopitää olla sinistä, ei mitään letkua tiskivettä, punanenkin maito käy,siin on ravintoa ja liha pitää paistaa kunnolla kypsäksi,ei mitään "purukumia" ksylitolit on erikseen.ja voita käytän ,siin on makua ja antaa myös ruualle makua ja leivän päälle. Normisuolanen on o0k. Ja paistamiseen voi on ehdoton ja pullan leipomiseen ,lapsetkin tykkää ,kun on makua. Appelsiinit pitää olla Israelilaisia,mehukkaita ja omenat punaisia ja isoja ,banskut kypsiä ja kahvi juhlamokkaa ja presidenttiä,siin aluksia, ja tietysti afra perunaa. Täs alkuun faktat.

      • Anonyymi

        Minä käytän yleensä rasvatonta maittoa, ei ole homogenoinnin haittoja eikä lihota. Voisekoite levitteenä niin on helpompi levittää ja kevyempää, sopii paistamiseenkin. Leivät niin suolattomia että hyvä olla edes levitteessä. Saludosta pidän eniten kahvina, mutta liha ehdottomasti läpikypsää, medium-punainen liha jo ajatuksena vastenmielinen, oksettava suutuntuma ja maku.

        Ennen tykkäsin vihreistä omenista, nykyään punaisista, jouluomenat parhaita, muitakin lajikkeita hyviä, mutta harvoin kaupassa, hapokkaat ei maistu. Banaanit keltaisina, jotkut hyviä vihreinäkin ja kosteat perunat parempia kuin jauhoiset, ne vaatii paljon kastiketta. Makuasioista voi riidellä kunhan ei ota liian tosissaan.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Ikävä sinua

      Onkohan sulla ollut sama tunne kuin mulla viimeisten parin päivän aikana, eilen varsinkin. Ollaan oltu ihan lähellä ja k
      Ikävä
      35
      4173
    2. Oletko sä oikeesti varattu?

      Että sen takii ei voida olla tekemisissä?
      Ikävä
      55
      2885
    3. Otavassa tapahtuu!

      Rakennuspalo, yläkerta tulessa. Henkirikosta epäillään. Tiettyä henkilöautoa etsitään, minkä mahdollinen epäilty ottanut
      Mikkeli
      46
      2806
    4. Horoskooppikysely

      Oma ja ikävän kohteen horoskooppi? Sopivatko yhteen?
      Ikävä
      30
      2553
    5. Tulemmeko hyvin

      Toimeen ja juttuun keskenämme? Luulen, että sopisit hyvin siihen ☀️ympäristöön, paljon kaikkea erilaista.♥️mietin tätä s
      Ikävä
      8
      2515
    6. Pitkäaikaiset työttömät työllisyystöillä takaisin yhteiskuntaan

      Vaikka se vähän maksaakin, niin parempi on valtion teettää hanttihommia, jottei yksilöistä tule yhteiskuntakelvottomia.
      Maailman menoa
      321
      2471
    7. Rakas, kerro mulle

      Miltä se tuntuu?
      Ikävä
      38
      2109
    8. Kesäseuraa

      Kesäseuraa mukavasta ja kauniista naisesta. Viesti tänään mulle muualla asiasta jos kiinnostaa Ne ketä tahansa huoli, t
      Ikävä
      54
      1835
    9. Tiedän kuka sinä noista olet

      Lucky for you, olen rakastunut sinuun joten en reagoi negatiivisesti. Voit kertoa kavereillesi että kyl vaan, rakkautta
      Ikävä
      46
      1663
    10. Oletko ollut vihainen, suuttunut tai pettynyt

      johonkin kaivattusi toimintaan?
      Ikävä
      141
      1517
    Aihe