jauhelihapihvit meni vituiks :(

kokkaaja

Niistä ei tullut kokonaisia pihvejä vaan ne murenivat pannulle. Missä vika?

14

5029

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • löysää tai

      vaivasit sitä liian vähän.Myös kananmunan unohtaminen voi aiheuttaa pihvien murenemisen.Oliko paistinpannussa rasvaa eikä pannu ollut liian kuuma?

      • kokkaaja

        Kananmuna oli ja muutenkin ohjekirjan mukaan kaikki ainekset. Rasvaa oli ja levy ehkä 5:lla. Sekoitin kyllä ainekset kunnolla, mutta en sitä taikinaa ihmeemmin vaivannut. Siitäkö sit johtui?


      • Anonyymi
        kokkaaja kirjoitti:

        Kananmuna oli ja muutenkin ohjekirjan mukaan kaikki ainekset. Rasvaa oli ja levy ehkä 5:lla. Sekoitin kyllä ainekset kunnolla, mutta en sitä taikinaa ihmeemmin vaivannut. Siitäkö sit johtui?

        Ei johtunut eikä pannulle tarvise rasvaa jos käytössä teflon pannu. Ei sitä taikinaakaan tarvitse ihmeemmin vaivaila ei ole kyse pullataikinasta.


    • pannussa

      Vika on mitä ilmeisimmin pannussa, pannulla olleessa öljyssä, sen rakennekineettisessä kyvyttömyydessä absorboitua lihaan, keittiön ilmanpaineessa tai nousevan Jousimiehen epäedullisessa tähtiasemassa suhteessa sinuun ja sen aiheuttamassa vaikutuksessa lihan kypsentämiseen.

      Mikä tärkeintä kokkaamisessa on muistaa, vikaa on etsittävä aina jostain muualta kuin itsestä. Nimittäin syy ei koskaan voi olla siinä essuun kietoutuneessa kädellisorgaanisessa nisäkkäässä, joka roikkuu kiimaisena pannun kahvassa silmät kiiluen ja kuola leuan päästä valuen. Vika on aina löydettävä muualta, esim. hätätilanteessa puolisosta tai vaikka naapureista. Jos ei sieltäkään, niin kysytään sitten vaikka netistä, esim. täältä suomi24.fi keskustelu-palstalta.

    • Missä vika

      Kokeile paistaa pihvit uunissa leivinpaperin päällä n. 200 astetta n. 15 min, katso pinnalta, milloin näyttävät valmiilta. Pihvien päälle voi laittaa juustoraastetta tai siivun juustoa, se sulaa ja ruskistuu uunissa.

    • Tuleva_äti

      Tota.
      Itse en ikinä paista pullia pannulla, vaan törkkään uuniin ja koossa ovat pysyneet. Muistithan munat!

      • kyllä

        Mikä lienet, tuleva "äti", mutta munat aina mielessä.


      • Kokki

        Uunissa pääsee helpommalla sekä vähemmällä rasvalla, mutta pannulla pullille saa paremman maun, varsinkin jos paistaa ulkona grillissä jolloin tulee hitunen suvun makua.

        Sekä pullia/pihvejä ei tartte liikutella kypsymisen aikana ympäri pannua, vain muutama kurkistus ja kääntäminen, ei se kiinni jää.


    • Katriska

      Koska kananmunissa on monesti koko eroja jne. Suosittelen massan tehtyäsi paistamaan yhden koe kakun... Näin voit tarkistaa massan koossa pysyvyyden ja maun. Jos se hajoaa pannulle lisää yksi muna ja vaivaa se taikinaan. Älä kuitenkaan liikaa. Liikaa massaa on vaivattu siinä tapauksessa jos sen rasva erottuu astian reunoille. Eli ei vaivausta liikaan, reippasti vain ainekset sekaisin - koe kakku - ja mahdollien munan lisäys... Aina toimii. =)

    • Gourmee.

      Washingtonin Food and Health Research Institute:n suorittaman laajan jauhelihapihvi ja -pullatutkimuksen loppuraportissa mainitaan, että pannulla paistettaessa kaikkein parhaat sidontaominaisuudet saavutetaan ruskeilla kananmunilla. Valkoiset todettiin ominaisuuksiltaan lähes kelvottomiksi. Älkää siis käyttäkö niitä.

      • Sanna

        Itse en laita lihapulliin/jauhelihapihveihin lainkaan munaa. Pysyvät kyllä koossa aivan hyvin kun paistaa uunissa, pannulla silloin tällöin (johtuu kai vaivauksen määrästä) murenevat hieman.


      • Hazel
        Sanna kirjoitti:

        Itse en laita lihapulliin/jauhelihapihveihin lainkaan munaa. Pysyvät kyllä koossa aivan hyvin kun paistaa uunissa, pannulla silloin tällöin (johtuu kai vaivauksen määrästä) murenevat hieman.

        En laita mitään paistijauhelihan joukkoon, kun muotoilen tai linttaan asetille pihvin. Siitä sitte keikautan sen pannulle, enkä töki ollenkaan, ennenkuin käännän. Ei ne murene mihinkään. Maustan grillimausteella paistamisen jälkeen. Soijaakin voi ripauttaa. On sitte kokolihaa se pihvi. Ei siis tarvi korppujauhoja eikä munaa eikä kermaviiliä.


    • Anonyymi

      Mikä vikana kun jauheliha pihvit murenee? Onko kiukaan munaa vai korppujauhoa

      • Anonyymi

        MItähän mahdat tarkoittaa? Jauhelihapihvit tarvisevat mustapippuria myllystä, maustepippuria sekä suolaa, Sekaan myös 1 kananmuna ja loraus maitoa ja voi käyttää korppujauhoja, jos haluaa, mutta minä käytän formaggio da pasta juustoa sopivan määrän. Pastinpannulla paistan ilman rasvaa.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Oletko kertonut jo muille tunteistasi?

      Ystävillesi esimerkiksi? Minä en ole vielä kertonut kenellekään tästä meidän jutusta.
      Ikävä
      77
      4672
    2. Olisin ottanut sinusta akan itselleni

      Mutta olitkin aika itsepäinen ja hankala luonne.
      Ikävä
      180
      1987
    3. Ei sua pysty unohtamaan

      Ei vaan yksinkertaisesti pysty
      Ikävä
      131
      1696
    4. Kerro todelliset motiivit

      kaivattuasi kohtaan?
      Ikävä
      148
      1265
    5. Miten minusta tuntuu että kaikki tietää sun tunteista mua kohtaan

      Paitsi suoraan minä itse, vai mitä hlvettiä täällä tapahtuu ja miksi ihmiset susta kyselee minulta 🤔❤️
      Ikävä
      16
      1171
    6. Hei, huomenta komistus

      Yllättääkö, että olet heti mielessä. Mukavaa päivää upea ❤️
      Ikävä
      35
      1066
    7. Sunnuntain terveiset kaivatulle

      Mitä ajattelet hänestä tänään? Mitä haluaisit sanoa hänelle?
      Ikävä
      78
      963
    8. Miks et tahtonut

      Enää nähdä? Haluaisin ymmärtää
      Ikävä
      52
      936
    9. Hyvää huomenta!

      Mietin miten suhtaudut minuun, jos kerron tunteista. Voinko enää sen jälkeen olla samassa paikassa kanssasi, jos koet as
      Ikävä
      78
      892
    10. Mulla on tarkat korvat

      Kuulin sun äänen ihan selvästi.
      Ikävä
      4
      858
    Aihe