Kunnon hampurilaiset

Tein taas hampurilaisia ja olen yhä varmempi, että vähemmän on enemmän. Pihviin riittää kunnon naudan jauheliha, vajaa yhden prosentin suola eikä mitään muuta. Pihvin painoksi riittää noin 100 g ja hyvin ohueksi muotoiltuna (koska vetäytyy paistettaessa). Pienestä pihvistä tulee hyviä käsin syötäviä burgereita ja pienessä pihvissä on rapeaa ja herkullista paistopintaa paljon suhteessa painoon.

Lisäkkeitä ei kannata laittaa paljon. Salaatinlehti, terävällä veitsellä siivutettu ohut tomaatti, pikkelöityjä kurkkuviipaleita muutama ja hyvää majoneesipohjaista kastiketta. Pihvi pitää jättää mediumiksi, jotta on mehukas. Sämpylät kannattaa paahtaa uunissa ja pintaan sipaista voita. Itse laitoin Cowboy butteria, jossa on runsaasti makua ja tulee jopa parempaa kuin voilla siveltynä.

Miten muilla burgerit? Nämä paistoin Lodgen valurautapannulla, hyvät burgerit ei vaadi edes grilliä vaan tulee talvellakin ihan sisäkeittiössä ilman grilliä.

9

183

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Mitä on cowboy butter?


      • Anonyymi

      • Anonyymi
        Grillaava_rouva kirjoitti:

        Cowboy butter on maustevoita. En tehnyt sitä burgereihin vaan sattui olemaan jääkapissa vähän jäljellä. Tein tällä reseptillä:

        https://www.chilipeppermadness.com/recipes/cowboy-butter/

        Tomaatti on joo tärkeää että se on hyvin ohutta slaissia. Mä en oo itse koskaan tehnyt burger taikinaa. Oon ostanut Tammisen burger pihvejä. Lihanuialla niistä joo isompia, koska joo kutistuvat paistettaessa..

        Tv TimmyH


      • Anonyymi kirjoitti:

        Missä juustot? Pepper Jack tai Cheddar

        Tv TimmyH

        Juusto unohtui listalta. Laitoin Cheddarsiivun pihvin päälle kääntämisen jälkeen ja kannen pannulle niin juusto suli mukavasti parissa minuutissa kannen alla.


      • Anonyymi
        Grillaava_rouva kirjoitti:

        Juusto unohtui listalta. Laitoin Cheddarsiivun pihvin päälle kääntämisen jälkeen ja kannen pannulle niin juusto suli mukavasti parissa minuutissa kannen alla.

        Miten maustat piffin? Mää laitan salt and pepperin lisäksi no mitä nyt sattuu kaapissa olemaan. Esim paprika tai jauheliha mauste.

        Tv Timmy


    • Anonyymi

      Paljon rapeaa paistopintaa ja mahdollisimman ohut, silti medium :)

      • Anonyymi

        Mä oon ainenkin tämän suhteen tyhmä apina. Piffi well donnena. 😔

        Tv TimmyH


      • Kse on vain paistoajasta. Jos laita ohuen jauhelihapihvin 250C valurautapannulle ja käännät 30-45 sek kohdalla niin saat rapean paistopinnan ja medium pihvin.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mies vinkkinä sulle

      Jos pyytäisit kahville tai ihan mihin vaan, niin lähtisin varmasti välittämättä muista
      Ikävä
      89
      7627
    2. Oletko katkera kun

      Et saanut kaivattuasi
      Ikävä
      105
      5522
    3. Mitä haluat sanoa tällä hetkellä

      Hänelle 🫶 ⬇️
      Ikävä
      266
      4738
    4. Haluun sua niin paljon

      ❤️🥰🥹 Miehelle
      Ikävä
      48
      4662
    5. Vietetään yö yhdessä

      Rakastellaan koko yö
      Ikävä
      65
      3382
    6. Mitä palveluita mies..

      Haluaisit tilata minulta? -N
      Ikävä
      50
      2768
    7. Oletko tyytyväinen viime tapaamiseemme?

      Vai toivoitko sen menevän toisella tavalla? Miten?
      Ikävä
      58
      2447
    8. Olet oikeasti ollut

      Niin tärkeä mulle ja kaikki meidän väliltä on pilattu ei yksistään sinun toiminnalla vaan minun myös.
      Ikävä
      22
      2408
    9. Kuuluu raksutus tänne asti kun mietit

      Pelkäätkö että särjen sydämesi vai mikä on? En mä niin tekisi mies koskaan 😘
      Ikävä
      29
      2372
    10. Nyt se sit loppuu

      Et ei enää nähdä ja yhteyttä pidetä.
      Ikävä
      41
      2244
    Aihe