Mansikkakiisselin ohje?

Meri75

Kertokaas hyvä mansikkakiisselin ohje.. millain saatte onnistumaan parhaiten. Tuntuu että itse olen aika huono muutenkin ruoanlaitossa. auttakaa huonoa kokkia :D

13

15566

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kiisseliexpertti

      Tee laihahkoa mehua, esim sekamehua puoli litraa.
      Sekoita osaan sitä mehua perunajauhoa, n.2 rkl jos haluat kiisselistä paksuhkoa.
      Kuumenna se loppumehu kiehuvaksi, levy kiinni. ota kattila sivuun hetkeksi.
      Kaada se perunajauhovelli (muista sekoittaa ensin juoksevaksi ennenkuin kaadat)juoksevana nauhana sinne kuumaan mehuun, älä sekoita liikaa.
      Laita kattila takaisin levylle ja nyt vahdit tarkkana. Kun se kiisseli kuplahtaa siellä pari-kolme-ehkä neljä kertaa (ei saa kiehua enää)
      katso, kirastuuko, jos ei, pari kuplausta vielä.
      Mansikat sulla on siinä vieressä, nyt laita osa niistä siihen kiisselipohjaan, ja taas pari kuplahdusta. loput mansikat sitten kun on kuplimishomma ohi.
      Kokeile tällä ensin, seuraavaksi voit jo tehdä litran. Muista kapeana nauhana, muuten tulee möykkyjä.
      Älä laita jääkaappiin, ripottele päälle hienoasokeria ja jätä pöydälle jäähtymään.

      Toinen konsti on tämä: kaikki ainekset kattilaan, seisot vieressä ja sekoittelet välillä ja taas ootat kun kuplahtaa muutaman kerran ja se kiisseli kirkastuu.
      Näillä voit tehdä kiisseleitä vaikka mistä.
      Perunajauhopaketin kyljessäkin on ollut hyvä ohje.

      • Meri75

        Eiköhän tuol ohjeella pääse aika pitkälle.. :) täytyy huomenna kokeilla..


      • nipottaa?

        Nesteen tulisi olla 60-asteista, kun siihen kaadetaan suuruste. Muuten tulee "klimppisoppaa". Eli, kun alkaa höyry nousta, niin kattila levyltä jne.

        Ei saa vatkata, koska silloin tulee liisteriä (Huom! Kokemusta on) =)


      • kiisseliexpertti
        nipottaa? kirjoitti:

        Nesteen tulisi olla 60-asteista, kun siihen kaadetaan suuruste. Muuten tulee "klimppisoppaa". Eli, kun alkaa höyry nousta, niin kattila levyltä jne.

        Ei saa vatkata, koska silloin tulee liisteriä (Huom! Kokemusta on) =)

        olisit lukenut kunnolla, sori vaan!


      • hermostu...
        kiisseliexpertti kirjoitti:

        olisit lukenut kunnolla, sori vaan!

        mutta "kiehuva" ja 60-asteinen on eri =)


      • ssssss
        hermostu... kirjoitti:

        mutta "kiehuva" ja 60-asteinen on eri =)

        kun sen kattilan ottaa pois levyltä. jos se ei ole tarpeeksi kuumaa, niin pieleen menee kans.


    • Meri75

      Kiitos ohjeesta.. kokeilin.. :) näköjään saa huomata että hyvät ohjeet kun saa niin vähän huonompikin kokki onnistuu.. ei ainakaan muksut kauheesti valittaneet :D

    • avovaimoke

      itse teen yleensä niin et kiehutan veessä semmosen pikkupussukallisen pakastemansikoita (ei oo niin tarkkaa,vettäki jotai puolesta litrasta litraan) ja sit ku ne on vähä aikaa kiehunu niin vatkaan vispilällä mansikat hajalle. kiehumisen aikana on tehny kuppiin perunajauhosuurusteen ja kaadan sitä ohuena nauhana seokseen sen verran et se sakenee. senhän näkee sit siinä millon se on tarpeeks sakeaa,jokaisella on tässäkin oma makunsa.ja sit vaan lopuks perään sokeria ja vaniljasokeria paljon ja nam! tää on hyvä jos ei tykkää mansikoista kokonaisina löllykköinä seassa mut haluaa silti mansikkaisen sopan =) ja muista marjoista voi tehä samalla lailla jos ei halua kokonaisia marjoja sekaan. ja mehua ei tarvi erikseen,vesi käy nesteenä.

    • Tanja2004

      mä oon sekottanu litraan kylmää vettä perunajauhoja sopivan määrän, riippu kuin paksua haluaa, sekä sokeria kiehauttanut koko ajan
      sekoittaen ja sen jälkeen ottanut pois levyltä ja laittanut mansikat sekaan. ja sokeria päälle, nam.=)

    • Kotikokki

      Muutoin sama idea että kuumennetaan marjat, vesi ja sokeri kiehuvaksi ja lisätään vesitilkkaan sekoitettu suurus. Minä käytän ohrakasta koska mielestäni se on perunajauhoa parempaa, tosin myös kalliimpaa.

      Osan marjoista voi lisätä vasta sen jälkeen kun kattila on otettu pois liedeltä. Marjat ovat näin syötävämpiä. Toinen vaihtoehto on käyttää kahta marjalaatua. Toisesta keittää sokerin ja veden kanssa kiisselin ja toiset marjat lisää kuumaan kiisseliin.

      • ohrakkaalla..

        samallalailla läpikuultavaa vai oliko minulla vain joku vikavikavika, kun tuli niin sameaa kiisseliä kerran, kun kokeilin perunajauhon puutteessa ohrakasta?


    • Actou59
    • ghrtmg77

      lol te ette osaaa mitää täääääääääään hahahahahahahahhiihihihihihih

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Takaisin ylös

    Luetuimmat keskustelut

    1. Rakastatko?

      Ala kertomaan se ja heti
      Ikävä
      71
      3105
    2. Mikä haluat olla kaivatullesi?

      1. Kaveri 2. Ystävä 3. Panokaveri 4.puoliso 5 jokin muu
      Ikävä
      92
      2875
    3. Kosiako meinasit?

      Voi sua rakas ❤️
      Ikävä
      51
      2115
    4. Mietin että

      Onko tästä enää paluuta entiseen? Ainut asia joka päiviini toi taannoin iloa, oli meidän yhteinen hassuttelu ja huumorin
      Ikävä
      20
      1575
    5. Oot ilkee paha noita

      Paha babushka Luulitko etten tienny
      Ikävä
      15
      1349
    6. Nyt rupeaa löytymään talonmiestä ja muuta sankaria hallipaloon

      Kyllä on naurettavia juttuja tuossa paikallislehdessä, että saa tosiaan nauraa niille..
      Vimpeli
      5
      1338
    7. Aaamu on täällä taas!

      Hyvää ja rauhallista työpäivää rakkauteni. Kunpa vaan hymyilisit enemmän. Toivon, että joku kaunis päivä kanssani et vaa
      Ikävä
      13
      1301
    8. Tajusin vaan...

      Että olen pelkkä kroonistunut mielisairas. Olen sairauspäissäni luullut itsestäni liikaa. Luulin, että olen vain korkein
      Ikävä
      13
      1273
    9. Sytyttikö hallin lapsi vai joku mielipuoli

      Onko tietoa? Toivon jälkimmäistä
      Vimpeli
      18
      1270
    10. Noin ulkonäkö-jutut ei multa

      Nainen, koskaan en ole kirjoittanut siitä mitään ilkeää. Ei kuulu tapoihin
      Ikävä
      24
      1232
    Aihe