Juhannuksen grillailut

Mitä aiotte grillata tänä juhannuksena? Mitä vinkkejä haluaisitte jakaa muille?

Minä kiinnitin kuukausi sitten huomiota Hesarin grillausartikkeliin, joka oli oikeasti hyvä ja paljon ideoita antava. Erityisen hyvä vinkki, jota itse en ole aiemmin käyttänyt tai edes hoksannut, on metallisiivilässä grillaaminen piippusytyttimen päällä. Sillä saa pienet ruoka-aineet grillattua nopeasti niin, ettei ne tipu grilliin ja ovat oikeasti kosketuksissa tuleen ja savuun, toisin kuin foliokääreessä tai vuoassa grillaaminen.

https://www.hs.fi/ruoka/art-2000011226861.html

Itse latasin jo grilliin leppäpuuhiilet ja leppäpalikat niin, että savulohi valmistuu lempeässä 80C savussa pari tuntia meheväksi. Sen jälkeen ajattelin savustaa possun ja naudan ribsejä samalla setillä, hiilisavussa 110C possun ribsit 6 tuntia ja naudan ribsit 9 tuntia.

3

69

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Nopeassa savustuksessa kala jää meheväksi, itse laitan vielä pippuria mausteeksi.
      Tuollainan 700g kotimainen kirjlohifile ottaa 30 min savua ja sitten jäähtyy pari tuntia. Eilen viimeksi savustin ja olihan hyvää

      En oikein ymmärrä, miksi pitää savustaa tuntitolkulla ja jos astia ei ole täysin tiivis, niin tuloksena on kuivunut ja rasvaton lopputulos. Kosteus haihtuu ja rasva valuu.

      Kylmäsavu on eri asia kun lämpöä on alle 30c

      • UUSI

        "En oikein ymmärrä, miksi pitää savustaa tuntitolkulla ja jos astia ei ole täysin tiivis, niin tuloksena on kuivunut ja rasvaton lopputulos."

        Lohesta tuli todella mehevä kun savustin kaksi tuntia 80C lämmössä. Tuossa lämmössä kalan pintaan ei tule edes proteiineja, jotka hyytyvät valkoiseksi töhnäksi. Pintaan nouseva ja valkoiseksi hyytynyt proteiini on merkki liian korkeasta savstuslämmöstä. Jos savustimen lämpötilaa ei voi säätää ja lämpö huitelee jossain 150-200C:ssä niin silloin savustusaika lienee jotain 15-30 min.


    • Anonyymi
      UUSI

      Koetan kädellä savustuspöntön kannen lämpötilan, sopiva on kun voi koettaa , muttei pitää. Luulisin jotain 70-80 asteen välillä ja 30 minuuttia kun lämpötila on saavutettu.

      Kuulostat epävarmalta ja siksi savustat mahdottomia aikoja. Kai huomasit pitkän jäähdytysaikani, alussa vielä kypsentää jonkun aikaa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Rakastan sinua

      Kohta sanon tämän livenä, älä pelästy.
      Ikävä
      131
      1816
    2. Miksköhän mä oon tuolla

      Joskus antanut ymmärtää että olisin sun rinnoista pelkästään kiinnostunut 😂😁🤭 ja sä säikähdit että koskisin ilman lup
      Ikävä
      16
      1652
    3. Heti kun luomisen motiivi tuli esiin - se haisi RAAMATULLISELTA TARINALTA ISOISÄSTÄ, JOLLA ON PARTA

      Pinnalliset käsitykset korkeammasta Todellisuudesta Heti kun luomisen motiivi tuli esiin - se haisi RAAMATULLISELTA TAR
      Hindulaisuus
      329
      1052
    4. Tiedätkö miten pahalta tuntui

      Kun vetäydyit? Ei kuukausiksi vaan vuosiksi.
      Ikävä
      61
      1040
    5. J miehestä oikeaa

      Nimeä ei voi tänne julkaista mutta kannattaa olla varuillaan jos ”aistit” auki t nainen
      Ikävä
      92
      960
    6. Epäiletkö että kaivattusi

      On tai on ollut ihastunut sinuun?
      Ikävä
      66
      891
    7. Vanhemmalle naiselle

      Juhannussauna on lämpiämässä. 🌿🥵💦
      Ikävä
      47
      807
    8. Onko Lahdessa juhannuskokkoa?

      Entä vähän kauempana?
      Lahti
      2
      801
    9. Aamu on aina iltaa viisaampi.

      Hyvää huomenta rakas. Ajattelen sinua taas ja yritän keksiä keinoja luoksesi. Satuttaa, kun unohdan sinua joka päivä ene
      Ikävä
      5
      738
    10. Kysyit firman bileissä..

      .. että tulisinko luoksesi yöksi... Oliko se vain heitto. Mitäs jos olisin tullut? Naiselta
      Ikävä
      9
      721
    Aihe