Kylmän pannun metodi lohta paistaessa

Anonyymi-ap

Olisiko paksut lohen annospalat järkevin laittaa kylmälle pannulle ja antaa sitten aikansa kuumentua? Ei mitään ylimääräistä rasvaakaan laittaisi.

11

233

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Huippukokki Jouni Toivanen ohjeistaa käyttämään kylmän pannun metodia ja paistamaan vain nahkapuolelta, jotta kalasta tulee mehevä. Itse käytän valurautapannua, jotta saan maksimoitua ruskistuneen ja rapean paistopinnan. Jos haluan Jouni Toivasen tyylistä "mehevää" kalaa niin höyrytän, keitän tai teen sous videllä. En ole kyllä koskaan saanut lohta kuivaksi edes kuumalla pannulla eli käytän sitä, enkä näe mitään syytä kylmällä pannulla aloittaa. Tärkeämpää on se, että valitsee lämpötilan oikein koska lohella on hieman pitempi paistoaika. Itse aloitan mediumilla, kuumalla pannulla, otan paistopinnat joka puolelle ja sitten pienennän lämpöä loppukypsennykseen.

      • Anonyymi

        Mitä lämpötilaa olet sous videssä käyttänyt? Olisiko 40 astetta ja tunti, sitten paistaisi voissa nahkapuolelta hetken?


      • Anonyymi kirjoitti:

        Mitä lämpötilaa olet sous videssä käyttänyt? Olisiko 40 astetta ja tunti, sitten paistaisi voissa nahkapuolelta hetken?

        45-46C on minulle sopiva. Mutta harvoin teen Sous videllä tai edes uunissa. Lohi on niin rasvaista, että kestää hyvin pannulla kypsyttämisen, jolloin saa maukkaan rapean paistopinnan ja mehevän lihan.


    • Anonyymi

      Yksi vaihtoehto on paistella vähän väriä pintaan ja laittaa sitten noin 100 asteiseen uuniin, niin kypsyy tasaisesti eikä kuivahda.

      • Anonyymi

        Tein tuolla tavalla ja onnistui ihan hyvin. Uunista otettaessa oli 45 astetta sisälämpötila ja muutaman minuutin annoin vielä vetäytyä.


    • Anonyymi

      Grillaava rouva,asioita voi tehdä helposti tai vaikeimman kautta. tässä sinulle oiva kananmunan keittämisohje. Minä käytän ihan Lidl munankeitintä.
      https://www.is.fi/nopeat/2000011317248/

      • "Grillaava rouva,asioita voi tehdä helposti tai vaikeimman kautta."

        Sanoin, että jos haluaisin huippukokki Toivasen mehevää lohtaa niin tekisin sous videllä, mutta en tee kun rasvaiseen loheen riittää ihan normaali kuuma pannu medium -lämmöllä. Lämpö pitää olla riittävän alhainen (medium), jottei pinta pala. Minun lohessa lopputulos on parempi kuin huippukokilla - kaikilla pinnoilla rapea ruskea paistopinta ja mehevä sisus. Kyllä lämpötilaa voi säädellä muutenkin kuin kylmällä pannulla aloittamalla.

        "Minä käytän ihan Lidl munankeitintä."

        Minä teen ihan perinteisellä kattilalla liedellä. Munankeitin on turhaa vaikeuttamista ja keitin vie turhaa tilaa keittiössä.


      • Anonyymi
        Grillaava_rouva kirjoitti:

        "Grillaava rouva,asioita voi tehdä helposti tai vaikeimman kautta."

        Sanoin, että jos haluaisin huippukokki Toivasen mehevää lohtaa niin tekisin sous videllä, mutta en tee kun rasvaiseen loheen riittää ihan normaali kuuma pannu medium -lämmöllä. Lämpö pitää olla riittävän alhainen (medium), jottei pinta pala. Minun lohessa lopputulos on parempi kuin huippukokilla - kaikilla pinnoilla rapea ruskea paistopinta ja mehevä sisus. Kyllä lämpötilaa voi säädellä muutenkin kuin kylmällä pannulla aloittamalla.

        "Minä käytän ihan Lidl munankeitintä."

        Minä teen ihan perinteisellä kattilalla liedellä. Munankeitin on turhaa vaikeuttamista ja keitin vie turhaa tilaa keittiössä.

        Munat ei tähän ketjuun kyllä kuulu, mutta kyllä munankeitin on aivan ehdoton laite. Joka aamu sillä saa vartissa kovat munat, eikä tarvitse vahtia yhtään. Tilkka vettä vaan pohjalle, kansi päälle ja kuulemiin ja sitten puuhaa muita aamutoimia.


    • Anonyymi

      Minä taas unohdan munat jos teen muuta, ennen munankeitintä oli pakko seisoa vieressä vahtimassa kellosta aikaa. Munankeitin on yksi parhaista jos tapaa syömään yli 1000 munaa vuosittain, yleensä paistan oliiviöljyssä.

      Ei pidä yleistää, mutta kolestrolini on alle 5 ja hdl suurempi kuin ldl. Lääkäri oikein kehui, pelkäsin juurikin kolestroli arvojani kun otettiin ensikerran kaikki veriarvoni.
      Noista ajoista olen lisännyt kasvisproteiineja ja vähentänyt kovaa rasvaa lihasta.

      En voi syödä maitoproteiinia, siksi n 3 kananmunaa joka päivä ja aina vapaan kanan munia.

      • Anonyymi

        Tulisko lohesta hyvää airfryerillä? Sellaista minulla ei vielä ole. Citymarketista saisi 30 eurolla.

        Pienistä kodinkoneista on päivittäin käytössä kahvin- ja munankeitin. Edes mikroaaltouunia ei tule joka päivä käytettyä.


    • Anonyymi

      Meillä on airfryer kotona ja mökillä. Se on kuin kiertoilmauuni, pienempi vain.
      Oikeastaan mikään paksuruoka ei oikein onnistu, kerran tahtiin patamallissa (Philips xxl)
      Perunalihasoselaatikkoa ja oli hankaluuksia saada kypsäksi. Sensijaan pienemmät ruuat onnistuvat hyvin kuten 3 ritilän päällä lihapullat. Mökillä on uunimalli ( Onemoon OA9) Molemmat on käteviä sekä ruuan valmistukseen että lämmitykseen.

      Viimeksi laitoin keitetyt porkkanat ja varhaisperunat + muutama kypsä lohkoperuna
      alaritilälle 5 min ja yläritilällä pari grillimakkaraa 10 min ja 175 c
      Tuli juhannuksen tähteetkin hyödynnettyä, nyt tulee 51 lihapullaa uunissa ja varhaisperunat+ kukkakaalit. Lihapullille on ruskeakastike.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Sannan kirja USA:n bestseller!

      "Congratulations to Sanna Marin's HOPE IN ACTION, officially a USA TODAY bestseller!" Kertoo Scribner. Mitäs persut tä
      Maailman menoa
      50
      10672
    2. Yritystuet 10 mrd. vuodessa, eli yrittäjäriski valtiolla kuten kommunismissa

      Pelkästään Viking Linen viinanhakuristeilyitä sponsoroidaan 20 miljoonalla eurolla vuosittain. Dieselin verotukikin on
      Yrittäjyys
      128
      10176
    3. Oikeistolainen luki Med mod att leda : en biografi

      ...ei tykänny Sanna Marinista
      Maailman menoa
      22
      7947
    4. Sture Fjäder haluaa tuensaajien nimet julki

      Kokoomuspoliitikko haluaa yli 800 euroa kuukaudessa tukia saavien nimet julki. Ehkä olisi syytä julkaista myös kuvat? h
      Maailman menoa
      177
      6374
    5. Metsäalan rikolliset

      Jokohan alkaa vähitellen kaatua kulissit näillä ihmiskauppaa harjoittavilla firmoilla.
      Sotkamo
      35
      5078
    6. Milloin viimeksi näit kaivattusi?

      Toimisitko nyt toisin kuin siinä tilanteessa teit?
      Ikävä
      59
      4817
    7. Ruotsalaistoimittaja: "Sanna Marinin saunominen saa minut häpeämään"

      Sanna Marinin kirja saa täyslaidallisen ruotsalaislehti Expressenissä perjantaina julkaistussa kolumnissa.....voi itku..
      Maailman menoa
      132
      4162
    8. Maahanmuuttajat torjuvat marjanpoiminnan - "emme ole rottia"

      Ruotsalaisen journalistin selvitys paljasti, miksi maahanmuuttajat kieltäytyvät työstä. Taustalla vaikuttavat kulttuuris
      Maailman menoa
      129
      3476
    9. Missä vaiheessa

      Päätit luovuttaa suhteeni?
      Ikävä
      63
      3175
    10. Adonikselle

      Kuvittelitko oikeasti, että ootan sua? Kuvittelitko, että voit noin vain vetäyttä ja kun tulet takaisin, kaikki on niin
      Ikävä
      227
      3124
    Aihe