Mitenköhän tuollainen ohuekasi mäiskitty jauhelihalituska kestää käsittelyä? Veikkaisin että murusiksi menee.
https://www.iltalehti.fi/ruoka-artikkelit/a/d91070dc-6675-4c84-80de-f3c2b4bad452
" Muotoile tai nuiji jauhelihasta varovasti kelmun välissä neljä ohutta noin kolmen millimetrin paksuista leikettä."
Köyhän miehen lehtipihvin kasassa pysyminen
17
275
Vastaukset
- Anonyymi
No ei mitään tekemistä lehtipihvin kanssa, ei sen enempää maun kuin koostumuksen kanssa. Näitä samoja idiootteja jotka väittävät että savuaromilla maustettu porkkana maistuu ihan kylmäsavulohelta.
- Anonyymi
Lituskat kannattaa pakastaa ja paistaa suoraan jäisinä.
Jäätyneenä paistamisesta ei ole mitään hyötyä. Pihvi murenee pannulle kun se sulaa. Linkatussa ohjeessa on jo olennainen neuvo. Jauheliha pitää vaivata huolellisesti tahmeaksi ja koossa pysyväksi massaksi nestetilkan kanssa ja tarvittaessa vielä auttaa proteiinilla kuten esimerkiksi kananmunalla. Tärkeää on se, että massa pysyy koko ajan kylmänä, alle 4C. Koossa pysyvään jauhelihapihviin pätee samat neuvot kuin mehukkaan makkaran tekemiseen.
- Anonyymi
Grillaava_rouva kirjoitti:
Jäätyneenä paistamisesta ei ole mitään hyötyä. Pihvi murenee pannulle kun se sulaa. Linkatussa ohjeessa on jo olennainen neuvo. Jauheliha pitää vaivata huolellisesti tahmeaksi ja koossa pysyväksi massaksi nestetilkan kanssa ja tarvittaessa vielä auttaa proteiinilla kuten esimerkiksi kananmunalla. Tärkeää on se, että massa pysyy koko ajan kylmänä, alle 4C. Koossa pysyvään jauhelihapihviin pätee samat neuvot kuin mehukkaan makkaran tekemiseen.
Pakastettuna on se hyöty, että saa sen pannulle ehjänä. Eihän sitä tarvitse kuin kerran kääntää. Kypsempi mureke jo pysyy hieman paremmin kasassakin, ja taitavampi kokki kääntää ilmassa kuin räiskäleen.
Vaivaaminen kyllä auttaa, ns. "kebabpötkö" tehdään myös sillä tavalla. Kananmunia en menisi näihin laittamaan. Sopivat ehkä johonkin mummonlihapulliin, mitä jatketaan muutenkin halvemmilla raaka-aineilla.
- Anonyymi
helppoa liha ´ravintoa jos ammut jonkin hirvi-metstäjän jq syöt sen.
- Anonyymi
Niissä metästäjissä saattaa olla jotain loisia. Täitä, matoja yms. Joku vakava virusperäinen sairauskin voi jyllätä. Ei ehkä läpäisisi tarkastusta.
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Niissä metästäjissä saattaa olla jotain loisia. Täitä, matoja yms. Joku vakava virusperäinen sairauskin voi jyllätä. Ei ehkä läpäisisi tarkastusta.
Liha on siksi syytä pakastaa ennen raakana syömistä. Pakastaminen tappaa bakteerit, loiset ynnä muu. Sama pätee kalallekin.
- Anonyymi
Entä jos taputtelisi jauhelihan alumiinifolion päälle ja paistaisi sitten sen kanssa. Foliota voisi käyttää apuna kääntäessäkin.
- Anonyymi
Lehtipihvi valmistetaan kokolihasta, ei jauhelihasta saa lehtipihviä...tai siis vain aloittaja tekee niin...
- Anonyymi
Kokonaan lihaa jauhelihakin on. Se on vaan ajettu lihamyllyn läpi.
https://yle.fi/aihe/a/20-29938
"Jauhelihan valmistus on määritelty myös laissa. Sen mukaan kaupoissa myytävä jauheliha on valmistettava tuoreesta tai pakastettuna olleesta, niin sanottuun luurankolihaksistoon kuuluvasta, lihasta. Jauhelihaan ei siis saa laittaa esimerkiksi leikkuujätettä tai naudan pään lihaa. Jauhelihaan ei myöskään saa lisätä elimiä." - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Kokonaan lihaa jauhelihakin on. Se on vaan ajettu lihamyllyn läpi.
https://yle.fi/aihe/a/20-29938
"Jauhelihan valmistus on määritelty myös laissa. Sen mukaan kaupoissa myytävä jauheliha on valmistettava tuoreesta tai pakastettuna olleesta, niin sanottuun luurankolihaksistoon kuuluvasta, lihasta. Jauhelihaan ei siis saa laittaa esimerkiksi leikkuujätettä tai naudan pään lihaa. Jauhelihaan ei myöskään saa lisätä elimiä."Käytännössä kaikki jauheliha on leikkuujätettä eli sellaista, joka ei mene kaupaksi kokonaisena lihapalana ja kokonaisten lihapalojen siistimisesstä yli jääneitä pieniä lihapaloja. Eläimen kallossa kiinni oleva liha on myös luurankolihasta. Esimerkiksi poskilihat ovat arvostettuja paloja. Ei mikään kiellä käyttämästä jauhelihaan kallossa olevia luurankolihaksia. Taidat sekoittaa lihan leikkauksesta yli jäävät pienet palat mekaaniseeti eroteltuun lihaan, joka otetaan irti luurangosta sen jälkeen kun se on leikattu. Mekaaniseeti erotettu lihakin on luurankolihasta, mutta sen rakenne on muuttunut erottelun myötä. Se ei ole edes raemaista kuten jauheliha vaan vielä hienompaa sosemaista.
Joku ministeri 1930-luvulla tai jotain..jolla oli huonot hampaat eikä pystynyt syömään snitseliä..niin sille tehtiin jauhelihasta ministerin leike...elikä jauhelihapihvi.. sanovat jotkut vanhat kokit.. tai sanoivat..
- Anonyymi
Jauhelihaa tehdään vain jotta saadaan hintaa alas...kun liha jauhetaan, sen kilohinta putoaa helposti noin kolmasosaan kokolihan hinnasta...vai olisiko siinä joku muukin juttu vielä miksi se hinta niin putoaa..?
- Anonyymi
”Jauhelihaa tehdään vain jotta saadaan hintaa alas…”
Jauhelihaa tehdään siksi, että eläimen kaikki liha tulee käytettyä mahdollisimman tarkasti. Lihan hinta määräytyy kysynnän mukaan. Esimerkiksi porterhouse on kalleimpia osia eläimestä ja niitä saa muutaman pihvin per eläin. Ennen rintalihas oli hyljeksitty ja sitkeä pala, jota köyhät söivät suolalihana. Nyt se on briskettiä ja yksi halutuimmista paloista BBQ buumin myötä.
Jauhelihaan ei siis laiteta arvokkaita kokolihapaloja, ei edes keittolihakuutioita tai stir fry suunaleita vaan paloittelusta yli jääneitä epämääräisen muotoisia paloja, jotka ovat hyvälaatuista lihaa kun sen jauhaa tasaiseksi.
”kilohinta putoaa helposti noin kolmasosaan kokolihan hinnasta...vai olisiko siinä joku muukin juttu vielä miksi se hinta niin putoaa..?”
Kolmasosaan putoaminen ei riitä, jos vertaat halutuimpiin paloihin. Porterhouseen verrattuna jauheliha on kilohinnaltaan kymmenesosan. Hintaa nostaa tiettyjen palojen kysyntä. - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
”Jauhelihaa tehdään vain jotta saadaan hintaa alas…”
Jauhelihaa tehdään siksi, että eläimen kaikki liha tulee käytettyä mahdollisimman tarkasti. Lihan hinta määräytyy kysynnän mukaan. Esimerkiksi porterhouse on kalleimpia osia eläimestä ja niitä saa muutaman pihvin per eläin. Ennen rintalihas oli hyljeksitty ja sitkeä pala, jota köyhät söivät suolalihana. Nyt se on briskettiä ja yksi halutuimmista paloista BBQ buumin myötä.
Jauhelihaan ei siis laiteta arvokkaita kokolihapaloja, ei edes keittolihakuutioita tai stir fry suunaleita vaan paloittelusta yli jääneitä epämääräisen muotoisia paloja, jotka ovat hyvälaatuista lihaa kun sen jauhaa tasaiseksi.
”kilohinta putoaa helposti noin kolmasosaan kokolihan hinnasta...vai olisiko siinä joku muukin juttu vielä miksi se hinta niin putoaa..?”
Kolmasosaan putoaminen ei riitä, jos vertaat halutuimpiin paloihin. Porterhouseen verrattuna jauheliha on kilohinnaltaan kymmenesosan. Hintaa nostaa tiettyjen palojen kysyntä.Tai ehkä ihmiset vaan tykkää syödä lihan mieluummin jauhettuna kuin että kalvot, rustot, rasvat ja nahka erottuu ja tuntuu suussa. Nuoret ei enää tykkää kokolihasta, pitää olla jauhelihapihviä, lihapyöryköitä, makkaraa... Itsekin olen nuortunut.
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Tai ehkä ihmiset vaan tykkää syödä lihan mieluummin jauhettuna kuin että kalvot, rustot, rasvat ja nahka erottuu ja tuntuu suussa. Nuoret ei enää tykkää kokolihasta, pitää olla jauhelihapihviä, lihapyöryköitä, makkaraa... Itsekin olen nuortunut.
Esim. silmät, kieli ja nenä (kuono joillain eläimillä) on ällöttävää sellaisenaan. Jauhettuna massana ei haittaa lainkaan, kun ei tiedä mitä popsii suuhunsa.
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Esim. silmät, kieli ja nenä (kuono joillain eläimillä) on ällöttävää sellaisenaan. Jauhettuna massana ei haittaa lainkaan, kun ei tiedä mitä popsii suuhunsa.
Sukuelimistä jotkut tykkäisi enemmän kokonaisina kuin jauhelihan seassa.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Päivän Sanna: Nvidia sijoittaa miljardi dollaria Nokian osakkeisiin
Nvidia merkitsee osakkeet 6,01 Yhdysvaltain dollarin osakekohtaisella merkintähinnalla tavanomaisten toteutumisehtojen t535510Palkansaajilta kupattiin 27,5 mrd euroa työeläkkeisiin
Jo pelkän himmelin toimintakulut olivat 400 miljoonaa euroa, jolla olisi mukavasti tuottanut myös sote-palveluja hyvinvo943408Suomessa Pohjoismaiden tyhmimmät demarit......aijaijai..
Lasse Lehtinen sanoo suoraan, että Ruotsissa on fiksummat demarit kuin Suomessa. Ja Tampereella fiksummat demut kuin Hel453299Lehtinen: "Oli demareidenkin onni, että valkoiset voittivat sodan 1918"
Lasse Lehtisen mukaan vasemmalla on radiohiljaisuus hänen uutuuskirjastaan, "Läheltä piti. Kansakunnan hurjat hetket" L762477SDP:n valtuutettu valehtelee koulutuksensa
SDP:n helsinkiläinen kaupunginvaltuutettu Mahad Ahmed käyttää maisterin titteliä suoritettuaan 60 opintopisteen epäviral562354Nepotismi jytkyttää porvaristossa
Taas uutisoidaan, että useampi perussuomalainen kansanedustaja on palkannut oman perheenjäsenensä eduskunta-avustajaksi751877Persut palkkaavat verorahoilla
avustajikseen lapsiaan ja naisystäviään. Juuso on palkannut avustajakseen oman poikansa. Hänen koulutustaustastaan ei2991705Anteeksi T
Aamulla olit iloisena huomenta toivottamassa ja minä naama mutrussa sanoi huomenet takaisin. Tajusin vasta yläkerrassa71096Ville Rajainmäki, 25, omaishoitaja
Hän on 65 eläkeikääntyneen avustajana 24/7 Kerrankin omaishoitajaa arvostetaan ja maksetaan asiaankuuluvaa, 3000€, pal221076- 99936